Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan 2. Hava değişimi verildi. Muaf olmak istiyorum!?

Bugun yaklasik 100 kisi heyete girdik asker sivil karisik doktorlar yuze bile bakmiyo 4 asker arka arkaya girdik dordumuzede yuzumuze bakmadan askerlige elverisli degildir raporunuz var denildi iki el bas parmaklarimizi bastik kagida 1 saat sonra sonuclari verdiler askerlige elverisli degildir diye cok sukur bu ruh sagligimi bozan bu azaptan kurtuldum forumdaki herkeze tesekkur ederim

bugun evrağım geldi b16 f1 yazdı komutan evrakları onaya verdim yarın 9da heyete çağırdılar hadi hayırlısı bakalım

Bende yıllar önce benzer bir süreç geçirdim Psikoz teşhisi koydular en son ve askerliğe elverişli olmadığıma karar verdiler üçüncü seferde gata da ben de yattım cehennem in yer yüzü şubesi gibi bir yer orası.. 3. İŞLEMDE MUAF olmuştum ben. Şu anda 657 ye tabii devlet memuruyum o bir zamanlar "çürük alma sana özelde bile iş vermezler diyen" ÇOK BİLMİŞ UKALALAR ASGARİ ÜCRET E TALİM ETMEKLE MEŞGUL ŞİMDİ BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ DURUMU

Sa abi bende F41.9 anksiyete bozuklugundan iki ay hava degisimi aldim geri geldim smk kita anket formu ile hastaneye sevk etti blk komutani psikiyatrik hastaligi var ancak fiziki ve konusma bakiminda askerlik yapabilir demi ama bana hava dgisminden once curuk icin verdiklerini solediler hava degisimi sonuc ne olur sizce acil cevaplarsaniz tesekkurler

Birde abim
Ben direk iki ay hava degisimine gittim inzar yaziyo du ve ilac kullandim vucudumda yaralr cikti su anda haftaya hastaneye gitcem sizce ne olur sonuc kita doktoru da hava degisimi donusu kontrool anksiyete bozuklugu yazmis

buraq367

Sa abi bende F41.9 anksiyete bozuklugundan iki ay hava degisimi aldim geri geldim smk kita anket formu ile hastaneye sevk etti blk komutani psikiyatrik hastaligi var ancak fiziki ve konusma bakiminda askerlik yapabilir demi ama bana hava dgisminden once curuk icin verdiklerini solediler hava degisimi sonuc ne olur sizce acil cevaplarsaniz tesekkurler

Birde abim
Ben direk iki ay hava degisimine gittim inzar yaziyo du ve ilac kullandim vucudumda yaralr cikti su anda haftaya hastaneye gitcem sizce ne olur sonuc kita doktoru da hava degisimi donusu kontrool anksiyete bozuklugu yazmis

OturanBoğa

Birde abim
Ben direk iki ay hava degisimine gittim inzar yaziyo du ve ilac kullandim vucudumda yaralr cikti su anda haftaya hastaneye gitcem sizce ne olur sonuc kita doktoru da hava degisimi donusu kontrool anksiyete bozuklugu yazmis ya herkese yazdim kimse cevap vermiyo lutfen napmam gerkeiyo

Mehmetxxxx çok hafifleştirilmiş askerlik de verebilir muaf da tutabilir.Hafifleştirilmiş askerlikte spor,nöbet gibi şeylerden uzak tutulursun büyük ihtimalle komutanların insanlığına bağlı olarak da moral ve motivasyonun verilir.

deep_blue85

Direk iki ay hava degisimi aldim ve soyledikleri elverissiz vermek icin hava degisimi vermislerdi peki hafiflestirilmis askerlik verirlerse tekrar gidebilir miyim hastaneye r ye cikip

Zaten kalp hastaligimdan dolayi spor egitim yapamazim vAr onunda etkisi olur mu muafiyet te

Mehmetxxxx Tabiki tekrardan kıta anket formu doldurulur ve askeri hastaneye sevkiniz yapılır.Oradan da kıta anket formuna ve diğer kullandığın ilaçlar olsun bunlar da dikkate alınarak muafiyet sağlanabilir.

deep_blue85
Yani bu sfer muafiyet cikabilirmi boluk komutani ne kadar etkilidir cunku ben direk iki ay aldigim kita anketi de yanimda goturuyum mu eskisini lazim olur mu napmam gerekiyo bilginiz var mi

hadi hayırlısıyla aldım elverişsiz raporumu diğer rahatsız kardeşlerimede inş istedğiniz gibi sonuçlarla karşılaşırsınz hayrlı günler

İns hayirli olur kardesim :( ben de dayanamiyorum nasil yapacaksam dayanamiyorum artik zar zor dayaniyorum komutan kendi surekli sklip bunaldigini ve bu yuzden askerlik yapamayacigini soyluyo e surekli dile getiriyo soyluyo ancak fiziki ve konusmalarina bakilirsa askerlik yapabilir yazmis sizce sonuc ne olur yardimci olacak
Kimse yok mu

deep_blue85
Yani bu sfer muafiyet cikabilirmi boluk komutani ne kadar etkilidir cunku ben direk iki ay aldigim kita anketi de yanimda goturuyum mu eskisini lazim olur mu napmam gerekiyo bilginiz var mi
Bölük komutanının dediği etkili olduğu kadar diğer bölük komutanlarının da görüşüne başvurulur ayrıca rdmnin katkısı da vardır ben de çürük alıyordum ama çürüklüğü reddettim.Doktor bunlar çok ciddi tanılar ve sen askerden önce de rahatsızlıklar geçirmişsin dedi ama ben bana yapabileceğim görevler verildiği takdirde neden askerlik yapamayayım dedim.O da rapora moral motivasyonu yüksek tutulacak yapabileceği görevler verilecek ağır işlerden uzak tutulacak gibi şeyler yazdı rapora.Döndüğümde haliyle hafif işlerde çalıştırıldım.Benim tavsiyem askerliğinizi yapabilecek durumdaysanız yapmanız yönündedir çünkü toplumun dili daha da bir kemiksizdir.Sizin yüzünüze vah evladım geçmiş olsun derler ama arkanızdan demediklerini de bırakmazlar.Ben de raporu veren komutana bunu dedim yarın kız isteneceği zaman askerlik soracaklar bunu da bilin.

deep_blue85
Ben yapabilsem sorun yoktu ama yapamadigimi soledim bir ayda uzattilar askerligimi simdi ne olacak bilmiyoum sadece tahminin var mi biliyorum curuk olmak iyi birsey degil ama yapabilcegim birsey de degil keske yapsam

Mehmetxxxx

Bu tür rahatsızlıklar askerden önce çıkmışsa muafiyette daha da etki eder.Ama askerlik yaparken oluşmuşsa bu tamamen doktorun vereceği karara bağlıdır.Mesela sizin rahatsızlığı kaç yaşından beri taşıdığınızdan tutun da kullandığınız ilaçların türü,derecesi muafiyette etken rol oynar.Bu bilgiler olmadan ne desem boş.

deep_blue85

2008 de annemi kaybetgimden beri yani 2009 dan beri ilac kullandim sonra tedaviyi kestik daha dgrusu doktora gitmedim bidaha unutkanlik ve hafiza kaybi yaptigi icin ve yani ilac dercesini hatrlamiyorum maalesef

Birde rdm komutani dedigi su sirf senin icin yazmamami soledikleri seyi yazdim bekle gor sabir et halledilecek hersey dedi illa madde kullanmaya mi geri baslayim :(

Mehmetxxxx

Hayır tabiki kardeşim bak sen mesela askerden öncede rahatsızlanmışsın bunları rdm doktoruyla mutlaka paylaş.Bunlar anket formlarına mutlaka eklenmelidir.Ayrıca bana birkaç kağıt verilmişti kağıtta bazı sorular vardı hastalıkları anlatmamızı isteyen ve bu kağıtlardaki soruları boş bir kağıda cevapladım.O cevaplar rdm ye iletildi ve anket formlarında rahatsızlık türleri yer aldı.Gatadaki yüzbaşı doktor askerlik yapabileceğine emin misin dedi,bende üzerime yapabileceğim görevler verilirse neden yapamayayım dedim.Bu da onun üzerine hafifleştirici unsurlar yazdı doktor görüşüne.Ama sen yapamayacağım diyorsan zorlama.Çünkü sağlık önce gelir.Zaten askeriyede rahatsızlananlara genelde askerden kaçmak için rol yapıyor tarzında bir öngörü hakim olur komutanlarda ama seninki askerden önce de varmış.Bu hususu göz önünde bulundururlar ve çok büyük ihtimalle de muafiyetin sağlanır.

deep_blue85
Ya kardesim peki rdm mi etkin rol oynuyo boluk komutani mi :( benim hastaligimi yazdi oraya oyle soyledi kac yil once tani konuldu filan diye bende soyledim yazdi dedim ki bana elverissiz vercekleri icin iki ay hava degisimi verdiklerini soylediler dedi oda bunlari hemsire doktor kimi grursen sole dedi :( valla ranza ya kesici alet koydum dayanamadigim yerde son care o anlamiyorlar beni burda kimse rdm doktoru benim yazdiklarim onemli beni bitek o anliyo napcami sasirdim :(

Mehmetxxxx Valla rdmnin görüşü daha da etkendir nedenine gelince rdm deki doktorlar genelde psikolojik eğitim almıştır gerçi içlerinden bazıları anlamamazlığa vurur olayı ama sen bu durumlarını askere müracaat ederken belirtmedin mi sonuçta askere alınmadan sağlıkçılar gözden geçirir.

deep_blue85
Yok solemedim boyle olacagini hoc bilmiyorum keske soyleseydim ama simdi de yardimci oluyorlar sonuc ins heyet e sokar yoksa dayanacak gucum kalmadi ruyalarim da bile kabus goruyorum kendime zarar veriyorum

Savaşda Askerlik Yapablirmiyim

uyum bozuklugundan dolayı muafıyet aldım 3 hafta once ama herhangı bı savas durumunda askere gidebilirim dimi?

buraq367

Muafiyet hangi maddeye dayanmış?

D dilimlerinde barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan,
B dilimlerinde barışta askerliğe elverişli olmayan, savaşta gereksinme duyulduğu zaman askerliğe alınabilecek durumlar belirtilmiştir.

BİLGİSİ OLAN ARKADASLAR VE oturan boga abi cim ben askerlikte 4 . ayımı bitirmek üzereyim geldim geleli sıkıntılar içerisindeyim maddi sıkıntılarım devamlı ve ben 2013 de babamı kaybettim 6 yasında iken de annemi kaybettim askeriyede ne nöbet tutuyorum ne bişey yapıyorum ama durmadan aglıyorum içimde hep bi karamsallık babam ı felan hayali görmeye basladım o derece . şimdi mevzunun özü abi cim ben rdm ye cıktım o da beni kayseri askeri hastanesine sevk etti bu demde ben gittim muayene oldum 10 gün istirahat ve f43 uyum bozuklugu yazdı raporda ikide ilaç verdi uyumam için falan . herneyse abi bir ay sonra muayenesi uygundur dedi ben revire gittim rdm doktoru beni tanıdı megerse randevum varmıs o güne kendisiyle oturduk konustuk anlattım durumumu ve sen git gide kötüye gidiyorsun diyerek seni çürüge gönderecem dedi ve kıta anket formu filan doldurttu bölük komutanım takım komutanım tabur komutanım askerlige elverişli degil diye doldurdu revir tabibleride aynı şekilde doldurdu etimesguta sevk etti resimlisevk filan evraklarım ve o yazdıklarını koyduklaarı zarfla ben yoldayım abi sen ce çürük verirlermi ? sana zahmet bi cevapla abi ruhum daralıyo ona göre kendimi hazırlayim
.şimdiden tesekkürler abicim.

Son düzenleme:
askockar

Yunus, geçmiş olsun kardeşim. Doktor ve komutanlar muaf olman yönünde görüş belirttiğine göre, çok çok çok muhtemeldir ki kurul da buna uyar. Sıkma canını...

Yalnız, eve döndüğünde mutlaka kendini toparlamaya çalış. Gerekirse bir psikologla git düzenli olarak.

abi bugun gittim yazanlar sunlardır...
klinik labaratuar ve röntgen bulguları ;
topcu onb olup bilinen ilk işlemidir .1.komd tug k lıgının 27,08,2015 gün ve 951552155-5525452 15 sevki ile ayaktan saglık kuruluna cıkarıldı .. şikayeti : uyum saglayamama .sıkıntı . karamsarlık uykusuzluk
RUHSAL MUAYENE ;yasında ayakta çevresine ilgisi azalmış giyiniş ve tuvaletine özeni orta mızacı durgun sosyabilitesi tedirgin konusma azalmıs ses tonu alcak uyku azalmış iştah normal mimik ve jestleri tedirgin yönelim tam algı tabii bilinç acık fikir akış hızı ve ritmi normal olup amaca varıyor fikir içerigiaskerlige uyum sorunları üzerine yogunlasmıs dikkat normal bellek normal yargılama yeterli zeka donuk duygulanım sıkıntı tarzında bozulmuş davranıslarında zaman zaman konversif ve aNKSİYÖZ yakınmalar mevcut öyküsünden premerbodinde immatür kişilik özellikleri oldugu stresle bas etme kapasitesinin düşük oldugu stres karsısında konversif ve anksiyöz yakınmaları oldugu askere basladıktan sonra uyum sorunları nedeni ile sevk edildigi anlasılmaktadır...

tanı : 1, f43 .2 uyum bozuklukları

karar:
(16/c/)
c/1621(yirmibir gün ) hava degi,şimi

ABi cim bunları yazdı gönderdi baskada birsey yazmıyo kagıtta sadece bunlar var abi ne olur bana bi akıl ver ilerdeki izlenecek yol hakkında beni aydınlatın abilerim ...

Üst Alt