Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan 2. Hava değişimi verildi. Muaf olmak istiyorum!?

askockar

2. kez hava değişimi verildi sanırım. Bence üçüncüde muaf olman çok yüksek bi ihtimal

OturanBoğa

abi bende f41,9 asnksiyete bozuklugu ile 60 gün aldım haava degisimi ve geldigimde tekrr f43,2 uyum bozulugu ile 21 gün daha aldım sonuc ne olur nasıl ilerler ne yapılabilir zor durumdayım daha önce de yazmıstım neler olur sence

Mehmetxxxx

Birliğine gittiğinde bu sefer muaf olman talebiyle heyete çıkartırlar. İki defa istirahatin ardı muafiyet olur çoğu zaman.

Sa. 2 kez oldu hava değişimine çıktım raporda kıta anket formu ile askeri işlevsellik formuyla beraber kontrolü uygundur kesin tani f43.2 ,..ne olur 3 cü gidişimde muafiyet verirler mi kardeşlerim ne olur yardımcı olurmusunuz..

Abi bide beni birliğe göndermeden ktm direkt hasteneye sevk ediyor her seferinde ben van askeri hastanesinde muayne oluyorum bana bu 2 kez aldığım hava değişimini yeni atanan doktor verdi bu doktor da bana dedi her ay burda doktor değişiyor benden sonra ki doktorda sana hava değişimi verebilir bende dedim bu ne ya deneme tahtası mıyım her gelen doktor bana hava değişimi verse bunun başka yolu yok mu, her defasında askere elverişsizdir yazıyor komutanlar kıta anket formu ile askeri işlevsellik formuyla beraber gidiyorum doktor hava değişimi ilâçlar, kıta anket formu ile askeri işlevsellik formuyla beraber kontrolü uygundur diyor eve yolluyor. Yani bu 3 üçüncü de gitsem yine doktor değişmişse yine aynı şeyler istense aynı şeyler yazılsa bu nereye kadar sürecek hocam ne olur bi fikir verin bana

Sa ben 3. Ay. Hava değişimi aldım ve bügün de kişilik testi doldurdum sonuc ne olur allh için yardımcı olun. Kafayı yiycem. :(

Sende benım gibi bende 90 gün oldu ve kişilik testi yaptılar 25inde sonuclar cıkacak bakalım ne olacak

Hasan2841

sonuç ne oldu kardeşim

Cümleten selamunaleyküm askerden önce sivil hayatta 3 yıl önce yani intihar ettim ilaç içtim midem yıkandı psikiyatri servisine gönderildim ama yatışım olmadı hiç askere gelmeden önce askerliği çok istiyordum ve geldim ben askerliğe başlar başlamaz psikolojik sıkıntılarım tekrar ortaya çıkmaya başladı ve giderek artıyor dayanacak gücüm kalmadı babamda koah başlangıcı var babamı çok seviyorum babam olmasa çoktan intihar ederdim tekrar onun için dayanmaya çalışıyorum 3 kere hava değişimi aldım uyum bozukluğundan toplamda 90 gün aynı sebeblerden hava değişimi bitimlerinde memleketimde 2 defa 10 ar günde rapor aldım bugün birliğe katılmam gerekiyor nasıl gidicem bilmiyorum ruhum daralıyor ölücem sanki öyle bir ızıdırap yaşıyorum ki yaşamayan bilmez delirecek gibi hissediyorum kendimi komutanlarım ilkinde kıta anketiyle hastaneye sevk ettiler 30 gün hava değişimi aldım 2.hava değişimimde sağolsun rdm amiri çok ilgilendi kıta işlevsellik formu doldurttu yapamaz yazmışlar komutanlarım gittim hastanete kadın psikiyatri çürük raporu veremiceni söyledi 2 3 defa hava değişimi alman gerekiyor dedi neyse dayandım güç bela tekrar geldim gelir gelmez hastaneye durumumum kötü olduğu için sevk istedim komutanlarım kızdı ve ankete yapamaz diye görüş belirtmedi tekrar hava değişimi artık dayanacak ne gücüm var nede iradem allah rızası için bana yardım edin dayanamıyorum intiharın eşiğindeyim koğuşta duramıyorum kalabalıkta duramıyorum yemek yiyemiyorum tuvalete 6 7 günde bir anca çıkabiliyorum hava değişiminde memlekette çok psikiyatri gezdim uyum bozukluğu majör depresyon sosyal anksiyete bozukluğu organik olmayan psikoz bir sürü tanı koydu doktorlar bunun doğrultusunda onlarca ilaç değiştirdim cipraleks ativan rexapin tranko buskas lustral buspon vs hiçbir ilacın faydası yok tekrar birliğime katıldığımda sizce sonuç ne olur abilerim kardeşlerim dayanamıyorum artık psikiyatriler komutanlar çok acımasız akli dengemi tamamen kaybedincemi sonuca gidicem ben yoksa tek çare ölümmü allah aşkına yardımcı olun bana

dead
Önce sakin olalım,her şeyin bir çözümü var,buraya yazdığınız gibi her şeyi psikiyatri doktoruna anlatınız mı?yani suisid düşüncelerin olduğunu söyledin mi,ayrıca organik olmayan psikoz teşhisini koyan hastane size yakın mı?

Memleketimdeki üniversite hastanesi koydu bu tehşisi ben sorunlarımı tam olarak karşı tarafa aktaramıyorum kendimi ifade edemiyorum bunun için 3 komtrole gittiğimde kağıda yazdım sıkıntılarımı öyle verdim doktora okudu komutanların yapamaz demesine rağmen 3.hava değişimini verdi sonrada senin tedaviye ihtiyacın var çürük raporu falan bekleme yani dedi havaa değişimine gittiğinde 15 gün sonra memleketinde doktora git dedi bende gittim oda sıkıntı yerinde duramama şikayetleri var toplamda 90 gün hava değişimini almış ilaçlarına devam etmesi önerildi askerliğiğe elverişlilik kararı için kıta işlevsellik formu 3 komutan imzalı işlevsellik formuyla bağlı olduğu kıta hastanesine sevki uygundur gibisinden bişey yazdı f43. 2 uyum bozukluğu yazdı verdi elime 90 gün olmuş toplam artık verirler dedi biz dış birliklere rapor veremiyoruz dedi gönderdi

Daha önce intihar ettiğimi söylemiştim komutanım gbt mi sorgulatmış böyle bişey çıkmadı dedi bende hastaneden epikriz formumu getireyim dedim ve epikriz formunu aldım hastaneden daha önce intihar ettiğime dair bunun faydası olurmu şimdki süreçte

memleketimdeki üniversite hastanesi düzenli olarak psikatri polikiliniğe gitmesi gerek falan yazdı işte bi kağıda verdi elime

ve birliğimde en az günde bir kere acile gidiyorum sakinleştirici yapılıyor bazen 2 sakinleştiri bazende serum veriyorlar kasılıyorum kriz geçiriyorım bunun için nefesim hızlanıyor ve ellerim ayaklarım uyuşuyor tutmuyor acilde yatarken tavana baktığımda babamı görüyorum hayali rdm amiri değişti yeni gelen hiç ilgili biri değil bana pek inanıyormuş gibi gelmiyor kollarımı kesmeye başladım içimdeki acıyı biraz yatıştırmak için kanın çıktığını görmek beni rahatlatıyo

allah rızası için bu kardeşinize yardımcı olun artık hiç gücüm yok

Anladım,
Siz şuan memlekette iseniz,Psikoz tanısı koyan hastaneye gidin,rapor bürosuna gidip poliklinik kayıtlarımı istiyorum deyin.yani psikoz teşhisini belirten Epikiriz.
Bu rapor yanında olsun,birliğine gittiğinde hemen sevk isteme 15,20 gün sonra sevk iste/Ayrıca bu şikayetleri olduğu gibi doktora anlat intihar düşüncelerini de mutlaka söyle.Hastane yatışınız yapılacaktır muhtemelen,taburcu olduğunda da muaf olacağını düşünüyorum.

Var sayalım hastane yatışınız yapılmadı,bu sefer komutanların doldurduğu kıta anket formuyla sevk alırsın,birlik komutanı yine aynı şekil askerlik yapamaz yönünde rapor tutarsa yine muaf olacağını düşünüyorum .
Şikayetleri yazılı yerine sözlü anlatırsan daha etkili olur diye düşünüyorum,

İntihar ettiğinde kayıtlar duruyorsa hastaneden bunlarıda al,Etkili olur tabiki...

15 20 gün nasıl dayanırım ben orda hergün acile gidip o iğneyi yemek 15 20 gün ölüp ölüp dirilmek gibi bişey bu benim için koğuşta duramıyorum zaten duvarlar üstüme üstüme geliyor insanların içinde duramıyorum kaçıyorum sürekli allahım bana ve ben gibi olan tüm kardeşlerime yardım etsin gerçekden çok zor çok rdm amirine ben ölünce vicdanınız rahat etcekmi dedim eder dedi ben elimden geleni yaptım yapıyom diyo ben olsam seni hava değişiminede yollamazdım diyo sen diyo burda en fazla 7 8 gün durmuşsın diyo uyum sağlaman için en az bir ay durman gerek diyor ben o bir ayda kendimi asarım allah yar ve yardımcımız olsun ruhum çok daralıyor delircem sanki bi köşeye çöküp kafamı sıkıyorum saçlarımı yoluyorum dayanamıyorum artık kardeşlerim abilerim dayanamıyorum

Komutanlar elinden geleni yapmış gibi gözüküyor, 2 kez askerlik yapamaz şeklinde rapor tutmuşlar,buna rağman hekimler askerlik yapar diyorsa vardır bir bildikleri.
Ayrıca askeriye olsun yada başka bir kurum,hasta olan bir insana zorla askerlik yapacaksın demezler,buna kimsenin hakkıda yok zaten.
Yukarıda bazı önerilerde bulundum,sakin ve sabırlı olun intihar felenda düşünmeyin,her şey gelip geçiyor.
Diyecekelerim bu kadar asker kardeşim/geçmiş olsun...

3.kontrolümde psikiyatri komutanların yapamaz dememişler dedi hava değişimi veriyorum tedaviye ihtiyacın var dedi daha önce gittiğim psikyatride 2 3 kere hava değişimi alman gerek yoksa MSB onaylamıyor dedi hava değişimi verdi 2 kere burda psikatriler sürekli değişiyor kağan abi sende psikiyatrileri savunuyosın hepsi kendinilerini garantiye alıyor neden mi bazı aşağılık gerçekten hasta olmayıp zor gelen numara yapan aşağılık insanlar yüzünden benim gibi gerçekdende hasta olan insanlarda arada kaynıyor benim hastalığımı bile bile bana bu acıyı çektirip günden güne mahvedenlere son noktaya getirene kadar bekletenlerede hakkımı helal etmiyorum ben abi allah razı olsun olsun sendende keşke sağlıklı bir insan olup vatan borcumu ödeyebilseydim

dead Hayır Asla ben kimseyi savunmuyorum,elimden gelse sana muaf der imzayı atar yollarım,maalesef buradan sadece öneride bulunabiliyoruz.
İzleyeceğin yolu söyledim sana,var olan bütün epikiriz raporlarını topla,birliğine gidince seni tekrar hastaneye yollayacaklardır.
Ben doktorların vardır bir bildiği dememdeki gaye şuydu.Anlattığın şikayetler ve geçmişteki intihar girişimi ve hala devam eden suisid düşüncerine göre seni hastaneye yatırmaları lazım taburcu olduğunda da muaf tutulman lazım.Neden bukadar uzatılmış ona anlam veremedim/Gelişmeleri benimle paylaşın,size yardımcı olmaya çalışacağım...

Tamam abi gelişmeleri sana bildiririm fakat şuan ktm deyim sadece daha önce intihar ettiğime dair belgeler var elimde teşekkür ederim allah razı olsun iyiki senin gibi insanlar var (insanlara yardımcı olmayı seven)

dead
Estağfurullah,
Peki,hadi bakalım.
Komutanlarınla ters düşme meye çalış,olur ki aksi rapor tutarlar,sabırlı olun,birlik komutanına insan gibi durumu anlatın,inş askerlik yapamaz şeklinde rapor tutar ve muaf olursunuz.

Ayrıca bana bir şey soracağın zaman beni etiketle,yoksa görmeyebilirim...
ALLAHA emanetsin...

abi dün gece birliğime katıldım sabah takım komutanım rdm ci asteğmeni gör dedi gittim asteğmenin yanına anlattım durumumu daha önce intihar ettiğime dair de epikrizii verdim anlattım ne sıkıntım varsq anlatabildiğim kadar en son sen 90 gün hava değişimi aldın dedi tamam artık dedi şimdi tek bir raporla seni gönderebilirz dedi muaf olursın dedi ama ben senin önce düzelmeni istiyorum dedi yatışdan falan bahsetti yatırırlar dedi sonra taburcu olurken belki tamamen gidersin dedi yada gerek yok dedi seni hemende gönderebiliriz dedi

personel konsültasyon görüşü muydu neydi öyle bi kağıda anlattıklarımı yazdı takım takımına götür dedi götürdüm verdim okudu tamam dışarda bekle dedi konuşmak sıkıntılarımı onada anlatmak istedim ama dinlemedi sonra aynı şekilde bi zarfın içine koymuş o kağıdı başka şeyler ekledimi bilmiyorum idari işlere ver dedi verdim verirken idari işler komutanı nasıl oldun falan diyince anlattım onada kendimi burdan tamamen gidebilrsin ama dedi hesap günü var dedi neden sivildeyekn intihar etmedin de dedi buraya gelince etcek oluyon dedi izah etmeye çalıştım seni mahkemeye vercem falan dedi kendini askerliğe eşverişsiz hale getirmekden falan dedi sonra kapalı bi zarf istedi bişeyler doldurdu sonra akşam üstü takım komutanım çağırdı kıta anket formu doldururken mahkemeye çıktınmı hiç madde bağımlılığın varmı falan dedi sonra çık dışarda bekle dedi idari işlere gönderdi

kıta anketi takım komutanın yanında uzman var o bana sana muafiyet verilcek rahat ol gitceksin burdan dedi yapamaz yazcaklar dedi gitceksin dedi sözmü komutanım dedim söz dedi sonra takım komutanım sabret iki üç gün canımı sıkma benim dedi ne olur abi bu süreçten sonra ya psikiyatri sıkıntı çıkarırsa veya bana oyun yapıyorlarsa ama söz verdi uzman gitceksin diye idari işler komutanın konuşmalarındqnda gönderilcek gibiyim takım komutanım da sabret iki üç gün dedi abim

dead Tamam biraz sabırlı ol,muaf olacaksın,takım komutanını boşver önemli olan birlik komutanının askerlik yapamaz demesi.senin yatmanı ve tedavi görmeni bende uygun görüyorum.eğer yatış önerirseler sakın red etme,yat tadavini ol taburcu olduğunda muafa olacaksın..
Sadece biraz sabır...

Kağan55

Abi bugün rdm komutanı %90 çürük alcaksın gitceksin dedi yarın veya pazartesi hastaneye gitceksin ordan kurula çıkaracaklar dedi sonra takım komutanına sordum gönderecekler çürük vercekler dedi yapamaz yazmışlar işlevsellik formu doldurdular galiba bundan sonraki süreç ne olur abi psikiyatri sorun çıkartırmı çünkü 2.gidişimde yapamaz yazmıştı komutanlar psikatri hava değişimi verdi 3.gidişimdr komutanlarım yapamaz diye belirtmedi çünkü bi anlık krizle burdan göndermezseniz öldürürm kemdimi demiştim sen kimi tehtit diyip kızmışlardı şimdi 4.gidişim komutanlar yapamz yazdı 2.gidişimde komutanlarım %90 alcaksın demişti ama psikatri vermedi 2 3 defa hava değişiminden bahsetmişti bu sefer bişey çıkar gene aksilik diye çok korkuyorum yüreğim iyice daraldı

dead
Bir sorun çıkacağını sanmıyorum,bu sefer muaf olacağınızı düşünüyorum,her şeyi akışına bırak ve sabırlı ol.Hem komutanlarına hem doktorlara askerlikten kaçmak için numara yapıyor imajı verme,bu işleri daha da zora sokar...
Her şeyi akışına bırak ve sabırlı ol,muaf olacaksınız...

Kağan55

abi doktor heyete sevk etse askerlik yapamaz diye heyet farklı bişey demez dimi ve heyette bana bişey sorarlarmı bi sıkıntı çıkmaz dimi yapamaz yazdı komutanlarım gitceksin dediler abi psikyatri sorun çıkarmaz dimi abim

dead
Heyette hiç bir şey sormazlar,önemli olan heyet öncesi ön karardır,psikiyatri askerliğe elverişsiz dir demesi yeterli.
Heyet bu karara uyar ve imzalar ....

Kağan55

abi komutanlarım hepsi yapamaz dedik dediler çürük alacaksın dediler direk kurula sevk etcez seni biz psikatri ile konuştuk çürük verdi sana dediler ve 9 günlük bekleyişten sonra bugün beni kurula falan değil psikatriye götürdüler sıkıntılarımı anlattım psikatri dedi ki sana iki şeyde yardımcı olabilirim ya hava değişimi veririm dedi yada yatırırım dedi ben gataya sevk istedim oda gataya sevk etti beni 3 kere hava değişimi aldım toplamda 90 gün abi bu nasıl bişey bu ne saçmalık birlik komutanı bile konuştu benle çürük alcaksın dedi gatadaki süreç ne olur abi eğer kötü bişeyler olursa zaten firar edicem ölmek yada delirmenin arasında gidip geliyorum ne yapcamı bilemiyorum hepsini allaha havale ediyorum

cevap verecek bi allahın kulu yokmu çok zor durumdayım

dead
Ameliyat oldum hastanede yatıyorum,sizlerle Çok fazla ilgilenemiyorum.
Sizinle önceki konuşmalarımız da hastane yatışı önerilirse itiraz etmeyin ve yatın demiştim.Siz gataya sevk alıyorsunuz bu şekilde muaf olmanız zor.
Hastaneye yatman muaf olmanda oldukça etkili olacaktı ama siz işleri zorlaştırmışsınız.
Benim yapabileceğim pek bir şey kalmadı
Geçmiş olsun...

Kağan55

abi öncelikle sanada geçmiş olsun abi sonuçta orada yatırcaklar beni hem ailem yanımda olcak burda tek başıma yatmak istemedim tek başıma orda yatsam aynı şey olmazmı orayla buranın farkı nedir doktor bana hava değişimi vereyim dedi yatırayımmı dedi bende gataya sevk istedim gatada yatırmazlarmı beni

kağan abi lütfen cevapla abim benim yapacak bişeyim kalmadı diyip çekilme abi allah aşkına bana giderken komutanlarım gene kıta işlevsellik belgesi vermicekmi elime yapamaz yazıp da yoksa kıta işlevsellik formu olmadanmı gitcem ordada yatırırlar beni durumum ciddi abi yardım et

dead Sağ ol abisi ALLAH razı olsun,
Gataya sevkin yatış kararı ile mi yapıldı?
Gataya giderken kıta anket formu verirler tekrar.
Orda yatarsan taburcu olduğunda muaf olma ihtimalin çok yüksek.
Hastayım çok fazla giremiyorum buraya kusura bakma kardeşim...

Kağan55

tedavi amaçlı vede karar için yapıldı kararı orası verecek dedi doktor abi ben derdimi anlatınca sıkıntılarımı zaten ordaki doktorda yatış vercek bundan eminim orda yatarsam nasıl bi sonuç çıkar abicim

Üst Alt