Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan 2. Hava değişimi verildi. Muaf olmak istiyorum!?

dead
Bu şekilde söylersen daha iyi cevap veririz.
Tm gatada büyük ihtimal yatacaksınız ve çıkışta muaf tutulacaksınız...

güzel abim benim allah senden razı olsun abim gataya yatarsam büyük ihtimalle muaf olurum dimi benim sürekli intihar düşüncelerim var kafamın içinde bi ses sürekli bileklerimi kesmemi söylüyor boğazımı kesmemi söylüyor kendime zarar vermemi istiyor bende veriyorum ama son haddeye geldim çalışıyorum bi anda dehşete kapılıyorum kalbim sıkışıyor boğazım sıkılıyor ağlamaya başlıyorum yerimde duramıyorum sanırımm panik atak da var galiba bende bende hangi vicdansız benim gibi hastaya muafiyet vermez kaç kere acillik oldum burda sakinleştirici yazıldı en son gataya sevk eden doktor şu tanıları koydu UYUM BOZUKLUĞU DEPRESİF NÖBET TANIMALANMAMIŞ VE DİSOSİYATİF KONVERSİYON BOZUKLUĞU TANILARI KOYDU

gerçek hastalaru böyle süründürüyorlar hasta olmayanlar parasıyla yada torpille alıyor bizim gibiler napsın iyice psikolojim bozuldu kaç kilo verdim sigara su başka bişey yok ailemde benim yüzümden çok zorda sürekli akılları bende acaba kendine gene bişey yaparmı diye sürekli panik halindeler onlara yansıtmamaya çalışıyorum ama olmuyor çok fazla anlatamıyorum durumumu anne baba beni kurtarın ölüyorum diyemiyorum aynada kendimle konuşmaya başladım sürekli izleniyomuş gibi hissediyorum içime tamamen kapanıp kendi hayal dünyamı kurup onunla yaşamak istiyorum durumum iyi değil abi bana yardımcı ol yoksa iyi olmucak şizofreniye doğru gidiyorum bunu çok iyi biliyorum

Son düzenleme:
dead
Şikayetlerin panik atak la ilgisi yok panik atak öyle olmaz,daha çok psikotik özellikli ağır depresif nöbet gibi görünüyor.
Bana yazdığın şikayetleri özellikle suicid intihar düşüncelerini doktora mutlaka söyle.
Yatışınız yapılacaktır çıkışta muaf olacaksınız.
ALLAH senden de razı olsun/geçmiş olsun...

@Kağan55

son bir soru abi benm ankaraya ailemde gelecek orda askeri bir yerde kalmak zorunda mıyım ve beni tedavi edecek doktorlar askeri personel mi

pazartesi gataya gidicem komutanlarım yapamaz yazdı sevk nedeni dissosiyatif KONVERSİYON bozukluğu
tanılar uyum bozukluğu
depresif nöbet tanımlanmamış
dissosiyatif bozukluk
ne olur abi bundan sonra

dead

gataya sevk edildim evraklar eksik dendi istirahat verildi istirahat bitiminde en yakın sağlık sunucusuna sevki uygundur ibaresi kondu memleketimde devlet hastanesine başvurdum durumumun kötülüğünü gören doktorlar heyete soktu d17.f1 den elverişli değildir raporunu aldım d17.f1 tam olarak nedir kağan abi ve allah bana yardımcı olanlardan yol gösterenlerden razı olsun allah benim gibi olan kardeşlerimede acil şifalar versin

dead
Gözün aydın muaf olduğuna sevindim.
D17/F1 tekrarlayan uyum bozukluğu anlamına geliyor.
Sivile döndüğünde tedavinine devam et/Geçmiş olsun...

selamın aleyküm arkadaşlar

brn hakkari culurcada askerlik yapıyorum ilk hava degişimi, 30+30 aldım iki kere şuan hakkari culurcadayım komutanlar göndericez en kısa zamanda diyiyorlar seni hastsneye edm komutanı dediki cürük alırsın sen dediler
sinir kırizi uykusuzluk yemek yiyemiyorum sinit kırixi gecirityorum ve aglıyorum her gün en son van iskele hastanesine gittigimde bana dedilerki askerlik yapmaj istiyormhsun diye bende hayır yapmak istemiyorum dedim sence nonur komutanlarımda xürük alırsın diyiyorlar
sizce ne olur alan varsa heyet ne soru soruyor söylermisiniz

panik atak geciriyorum sıkca ve koguş arkafaslarımla sıkıntı yaşamakdan korkuyorum ceza yerim diye korkuyorum düşnekden ne gemek nede uyku uyuyabilşyorum
ne olur sizce kısaca anlatim size annem guatüre hastası kardeşim ceza evine giricek babam ceza evine girecek en kücük kardeşim 12yaşında okuyor ve annem ev işlerinde calışıyor babamın maşşı yatmıyor dedem 93yaşında annem ona bakıyor bende de unutkanlık ve böbrek yetmezligi var napıcagımı bilmiyorum

sonuc ne olur sizce

selamın aleyküm arkadaşlar bama yardım edermisiniz ben van ktm de kalıyor hakkaei cukurcada askerim piskiatri dokdorundan 2kere hava devişimi aldım sonra beni heyet e sevk etti cürük yazdı kagıda imza attı kaşe bastı gönderdi perşenbe günü heyete cıkacam sizce nolur

Sivile döndüğümde bişeyim kalmaz düzelirim hemen diyordum ama malesef zaman lazım sanırım bunu atmak için

Iyi gunler ben uyum bozuklugundan kendimi jiletledjm 2 defa 2 sindede hava degisimi aldim suanda 18 inde biticek ne yapmam lazim ciden baya sikinti cekiyorum biri yardim etsin ne olur

Danışmak istedigim bir kaç konu var. Ben F43.2 Uyum Bozuklukları tanısı koyulmuş bir askerim. Psikiyatri polikliniğinden 10+30 gün hava değişim raporu almış oldum. Yaklaşık ilaç raporunda 10a yakın psikiyatri ilaçları var . Bunun yanısıra gecenlerde intihar girişiminde bulundum. Askerliğe elverişsiz raporu almak istemekteyim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler

Naptın?

Nasıl yaptın

Üçüncü defa hastaneye giderek heyete çıkacağım, askerlik durumum ne olur?

Arkadaşlar merhaba. Durumum hakkında kısa ve öz mesaj yazacağım .
Hatay'da askerlik yapmaktayım . 10+30 gün F43.2 Kodundan hava değişimi aldım . Üçüncü defa hastaneye giderek heyete çıkacağım . Kita anket formu ve işlevsellik formu ile heyete çıkacağım. Komutanlarım hakkımda "askerlik yapamaz" yazmış bulunmaktadır. Benim durumum ne olacak , lütfen yardımcı olun...

Heyette muhtemel cürük verirler ama 6ay askerlik icin deymez askerden dönüşte kötü gözle bakılıyo karar sizin

tb2nhf

Buradaki hastanede muafiyet verilmediği yönünde soylenimler duydum. Alamama ihtimalim var mı acaba . Albay bile imza attı

Lonely02798

Bir süre askeri hastanede tedavi gördüm izlenimim cok kararsız kalırlarsa 550aoruluk test uyguluyorlar yeni yönetmeliğede göre 3doktor aynı anda bakıyor kıta ve işlevsellikformunuda cok deger veriyorlar hastalıgınızı abartmadan gercekci anlatırsanız heyet cürük verir 2014döneminde gatada f43/2uyum bozukluguyla cürük alan cok kişiye şahit ıldum

İnşallah sonuca varmak için , dürüst olacağım . Bu son olur umarım benim için

Heyet sonucunda ilaç tedavisi yazıp göndermezler değil mi ? Hava değişimi ya da elverişsiz yazıp gönderirler

İntihar etmek istemiyorum. !!!!

3. Kez heyete çıktım . İlaç tedavisi düzenleyip geri gönderdiler beni. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Sürekli bunalımdayım. Delirmek üzereyim kimse bana yardım etmiyor lütfen yardım edin .

Neden bunalımdasınız yani tam olarak rahatsızlığınız nedir ayrıca unutmayın intihar asla bir çözüm değildir sonuçta diğer tarafı bilmiyoruz belki orada çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağız gidip de geri gelen anlatan yok intiharı bir kere kafanızdan atmanız gerek ya bir de ölmezseniz bu canı veren de Allah'tır alan da Allah'tır ölemeyeceğinizi aksine daha kötü bir hale gelebileceğinizi de unutmayın :(

Emel hanım askerlik yapmaktayım. Durup dururken sorun yaşıyorum . Oturduğum yerde duramıyorum .

İnsan uyuduğu yerde rahatsız olabiliyor . 2 kez intihara girisimim oldu . Siz geri kafalılar yüzüne insanlar yardım alamiyor

Uyum bozukluğu f 43.2 2 defa Hava Değişimine Çıktım 2.ci Sefer Doktora Çürük İstiyorum Dedim İlk Hava Değişiminde Bana İlaç Yazmıştı Dedi Kullandı mı Hayır Dedim Ozaman Çürük Veremem Dedi Şuan Askeriyedeyim Hava değişimi bitti Pazartesi Veya Salı Günü Piskiyatriye Tekrar Çıkıcam Çürük Verirmi Sizce

Merhaba ben heyete çıktım doktur elverişsiz dedi bana bölüğe geldim gönderdi beni dedi git 6 gün içinde sisteme düşmese geri gel öyle bir şey varmı yardım edin

jokercixalo47 İlacı kullanmalıydın bu sağlığın içinde iyi olurdu en azından kullandım de bari.
prosedür gereği ağır durumlarda birinci hava değişimi sonrası normalde ikinci hava değişimi sonrası muaf veriliyor ama verilmeyebilir de
kimseyle inatlaşma doktorun elinde tamamen komutanlarınla da iyi geçin kıta anket işlevsellik formu da önemli çünkü.

Abi heyet çürüğü verdi saten
Cevabı size yazmadım kime yazdığım cevabın başında yazıyor.
Size yazacağımı yazdım muaf aldınız iş bitti daha niye pipirikleniyorsunuz gidin evde yatın dinlenin niye ikna olmuyorsunuz daha öncede yazdıklarıma ikna olmadınız zorla ikna ettik ve dediklerimizin hepsi çıktı muaf aldınız yine aynı şeyi yapıyorsunuz bu takıntılı halle ömür geçmez.

OğuzHan112
Abi oncelikle Selamun Aleyküm daha once de görüşmüştük seninle ben 30+30+30 hava değişimi aldım şu an memleketteyim 90 günü tamamlıyorum haftaya teslim olacağım içim içimi yiyor RDM askerlik istesende yaptırmıcam sana diyor bütün komutanlarım yapamaz yazıyor ankete ve ben hala çok endişe ve kaygı içindeyim son gidişim bu doktor bana git yap dermi vs çürük vermez mi diye korkyom düşüncelerimden kurtulamıyorum ikna olamıyorum

Anksiyete bozuklukta bu tür kaygılar olur, içini rahat tut muaf olacaksın.bana güven.
Biblo123

OğuzHan112
Abi bugun askerlik şubesinden birliğime sevk aldım e devlette askerlik bitmesine kalan gün sayısı 9 ay11 gün olmuş kafayı yicem abi sürekli uyumak istiyorum uyuyamyorm bunaldım herşey üstüme geliyor bu şekilde yaşamak istemiyorum

Üst Alt