Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

serh@t

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Herkese selam , ben uzun süredir siteyi misafir olarak giriyorum. Kendi hastalığım hakkinda oran derecesi varmı diyerekten. Doktor faktör vlleiden mutasyon hastalık olduğunu ve elindeki cetvelde % 60 oran yazıyordu. Heyette ki kiside bunun değişeceğini söyledi bu oran % 40 ın altına dusermi. Bilgisi olanlar bilgilendirirse çok mutesekkir olurum.iyi geceler...

Faktör eksiklikleri 80-40-20 diye gider. Bunun oranı da faktör aktivitesinin oranına göre belirlenir.

b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 80

2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 20

Ilgin icin Teşekkürler , doktorun cetvelden bakıp yazdığı "mükerrer tromboz gecirenler yada tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar yada hayatı tehdit eden diğer trombozlar 60" madde buydu.ysni benim rahatsızlık faktör v leiden trombozogrenmek istedigimde bu yazılı oran dusermi , benim rahatsizlik kronik kaliciheyete gec kaldim bes dakka sonra gorevliye sordum ismim okundumu evet dediiki dkk sonra çağırdı doktorlar bi baktı tsmam dedifiziki bi rahatsızlığım yok , disardan goren olsa turp gibi derAçıkçası benim durum ne olur.

Arkadaşım, sizin bahsettiğiniz faktör VII ile mükerrer tromboz tanısının ilgisi yok ki...

Faktör 7 eksikliği kanama (pıhtılaşmama) problemidir. Tromboz dediğimiz bunun tam tersi, pıhtılaşma sorunudur. Durumunuzda bir karışıklık var. Tam anlayamadım.

DÜZELTME:
Ben ilk mesajda bitişik yazdığınızı Faktör VII (YEDİ) şeklinde okumuşum. Siz Faktör 5'den bahsediyorsunuz.

Evet, dediğniz gibi:
B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar __ 60

Burada alacağınız oran ne sıklıkla veya nerede tromboz geçirdiğinize bağlı.
Hiç tromboz geçirmediyseniz hastalığın hangi genetik varyasyonu olduğu önem taşıyor. Eğer sadece tek gen taşıyorsanız tromboz riskiniz düşük. (Normalin 4 katı) Eğer çift gen taşıyorsanız tromboz riskiniz yüksek (80 katı)

Eğer akciğer, karaciğer veya beyin embolisi geçirdiyseniz tereddütsüz % 60 verirler.
Hiç tromboz hikayeniz yoksa % 40 üstü verileceğini pek sanmıyorum. Yine de heyetin bileceği şey. Dışarıdan turp gibi görünmeniz önemli değil. Pıhtı oluşma riskinizin ne olduğu önemli. Turp gibisinizdir ama küçük bir pıhtı küt diye adamı götürür veya felç eder. Bunun kararının verilmesi lazım.

Arkadaşlar bende de faktör v leiden heterozigot, mtfr de homozigot mutant genitik venöz yetmezlik hastasıyım ömür boyu da coumadin kullanacağım ve ayrıca behçet hastasıyım haydarpaşa numune hastahanesinde sedece %28 oran verdiler.

Bi yardımcı olurmusunuz_?

Arkadaşlar raporumu yeni aldım. Tromboz % 60 nöroloji % 25 toplamda % 70 ve sureli.2 saattir sitedeki eski iletiler yeni iletiler kafami karıştırdı.Sorum ise şunlarbasbakanlik kartı kalktı , aile ve sosyal politikalar kartı var ve ben alabilirmiyimAlirsam nerden alırım (istanbul/sultanbeyli) en yakin, süreli rapora veriyorlarmı?Benim gibi faktor v leiden (tromboz) hastası arkadaşlar varmı doktorum sürekli bu hastalık la yasayacaksin dediO zaman bana neden süreli rapor verdiler.Kadir geceniz mübarek olsun.hayırlı geceler...

Hocam şu konuları ayiralim birbirleriyle alakasız konular. Eskisini silebilirsiniz. Bu başlıkta acin.

raporda tam olarak neler yazıyor paylaşabilirmisin dediğim gibi bende de faktör v leiden mutazsyonu var ama oran falan vermediler

11/05/2011 ylında sağ karotis(şahdamarı) tıkalı olarak Celal Bayar Üniversitesinde teşhis kondu ama tanı koyulamadı, Ege ünv.yönlendirildim genetik ana bilim dalı; Faktör 5(Leiden),Fibrinojen-455 G-A...gibi bazı mutasyon saptanarak tanı kondu.Manisa Devlet Hastanesi %73 2 yıl süreli rapor verdi.%60' faktör 5 dendi süreli olan raporum bir daha ki rapor tarihinde süresiz olabilir mi?

genetik geçişli hastalıkların süresiz olması gerekir diye düşünüyorum

MeTePe;

Ne anlama geldiğini anlayamadım,bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
faktör v leiden

Hocam hayırlı günler bende faktör v leiden heterzigot hastasıyım mezenterik ven trombozu gecirdim bir kez comadin kullanıyorum bazen ilac yetersiz kalıyor doktorumda hibor veya kıleksan damar acıcı iyne başlıyor ben şuan çalışamıyorum malülen emekliliye baş vurdum sizce sonuç ne olur beni aydınlarımısınız tşk.

derin ven trombozu geçirdin mi? tıkanma her iki bacağın da da oldu mu? faktör v leiden den % 20 alırsın diğerlerinden de rahatsızlıkların varsa erken emekli olursunuz

pardon faktör v leiden den % 80 de alabilirsin % 20 de faktör aktivitesine göre değişiyor

b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 80
2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 20

Hocam verdiniz bilgi için tşk ler ama benim tıkanıklık bagırsak ve karaciyer arasında bir damarda oldu kendi doktoruma sordum bana söylediyi hayatı tehtit eden tıkanık gecirdiysen %60verirler dedi tıkanıklıga oran veriliyomu acaba şimdi ben çalışamıyorum red gelirse ne yapmalıyım yardımcı oldunuz için tşk ederim hayırlı günler hocam.

En az % 60 alırsınız. Üstü belli olmaz.

Malülen emeklilik biraz soru işareti... Olabilir de, olmayabilir de... heyetin vereceği karara bağlı. Bana sanki vermezler gibi geliyor. İnşallah umduğunuz gibi bir sonuç çıkar.

MeTePe

1.5 ay önce DVT geçirdim sağ dizimden aşağısı şişti ilaçlarla kısmen açılmış damarlarım kan tahlillerimde faktör 2 mutasyon heterozigot görünüyor
doktorlar bu genetik kalıtsal pıhtılaşma ya yatkınlık var diyor

Sayın Recep Uyanık,

15 yılı doldurduysanız zaten malülen emekli olmanız gerekmiyor. Erken emeklilik için başvurabilirsiniz. % 40 raporunuz olsa yeter.

Üzgünüm... çok yüksek bir oran alacağınızı sanmıyorum. Sanırım % 10-20 falan olur. Hem heterozigot, hem tek extremite.... Tek başına yeteceğini zannetmiyorum. Yine de hastaneye başvurun isterseniz.

alacağınız rapor faktör aktivitesine göre değişir ama en az % 36 alırsınız eğer her iki bacağınızdan dvt geçirdiyseniz bu oran en az % 49 olmalıdır.

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar faktör v leiden hastalı ile malülen emekli olan varmı lütfen yazar mısınız.

Recep arkadaşım,

Sanıyorum daha önce de sizin sorunuzu yanıtlamıştım. Durumunuz hakkında ezbere yorum yapmak kolay değil ancak kol-bacak gibi organlar hayati sayılmadığı için bunlarda geçirdiğiniz DVT'ler çok ciddiye alınmıyor.

Yani tabloya bakarsak sadece % 10 alırsınız gibi görünüyor. Elbette buna karar verecek olan hastanedeki heyettir.

o kadar da değil derdini raporlarla anlatırsa en az % 36 alması gerekir oda en düşük faktör v den (faktör aktivitesi daha düşükse oran artar)

Hocam hayırlı akşamlar bana şimdi sgk dan kagıt geldi ve şöyle yazıyor raporunuzda belirtilen hastalık ve arzalardan çalışma gücünüzün En AZ %60 nı.KAYBETMİŞ durumda malül sayılamayacanıza adana bölge saglık kurulu olarak karar verilmiştir bu nedenle size malül maaşı baglanması kanunen mümkün deyildir şimdi sayın hocam bu ne demek ben magdurum ne yapmalıyım bu yazıya göre % kaç vermişler anlamıyorum ki ya

Erhan arkadaşım,

Malülen emeklilik şartı ile engelli raporundaki engellilik oranı birbiriyle alakasız şeyler. SGK'nın kendine göre bir işleyişi var. Sizin engelli raporunuzda ne yazdığına falan bakmıyor. Kendi belirlediği kriterlere göre İŞGÜCÜ KAYBI oranınızın % 60 ve üstü olup olmadığına bakıyor. İşgücü kaybı ve engellilik oranı benzer görünse de farklı şeyler.

Ayrıca malülen emekliliğin şartlarından birisi kişinin işgücü kaybının çalışmaya başladıktan sonra ortaya çıkması. Yani diyelim ki işe girerken % 90 engelliydiniz, sonradan malülen emekli olma gibi bir şansınız yok.

Sizin durumunuzda daha önceden de söylemiştim; Eğer % 40 ve üzeri engelli raporunuz varsa işe giriş tarihinize bağlı olarak erken emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Erken emeklilik MALÜLEN emeklilik değildir. % 40 ve üstü engelli olmanız yeterlidir. İşgücü kaybı falan bakılmaz. Sadece SGK süresi ve prim gün sayısına bakılır.

Detayları şu konudan inceleyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Arkadaşlar merhaba,

eşimde 2 yıl önce akciğer embolisi oldu ve hastanede yattı. şimdi ömürboyu CLEXANE 6000 kullanacak.ilaç raporu var.
bu emboli sebebi ile genetik testler yapıldı ve çıkan sonuçlar şu şekilde;
- MTHFR MUTASYON ANALİZİ (C677T) SONUÇ: HOMOZİGOT 677TT
- GLİKOPROTEİN 2B/3A MUTASYON ANALİZİ SONUÇ:A1/A1
- PROTROMBİN MUTASYON ANALİZİ (G20210A) SONUÇ: HETEREZİGOT 20210GA
- FAKTÖR V LEİDEN MUTASYON ANALİZİ (G1691A) SONUÇ: NORMAL 1691GG
- PAI-SERPINE1 MUTASYON ANALİZİ (4G/5G) SONUÇ: 4G/5G

ayrıca o dönemde yapılan kan testlerinde INR değeri 3 civarı ve D.DİMER değeri 1,38 olarak çok yüksek çıkıyordu.
eşimde kansızlık var ve sürekli GYNFERON kullanıyor. ancak bu ilaç için ilaç raporu verilmiyor maalesef.

sorum şu:
1- akciğer embolisi 1 defa
2- genetik sorunlar (sanırım ilk 3 sonuç sorunlu)
3- kansızlık (Hgb 8,1)
4- Haşimato (ilaç raporu var)
5- Boyun fıtığı (MR sonucu var)

bu rahatsızlıklar için alacağı oranlar hakkında net bilgi sahibi olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim. ayrıca faktör aktivitesi dediğiniz olayı açıklarsanız sevinirim. eşimde kanın erken pıhtılaşması olayı var. hemofili grubunda değerlendirilmiyor sanırım. cetvelde hangi gruba girip oran alabilir bu amboli ve genetik sorunlar ile ilgili.

merhaba bende 2005 yılında sol bacaktan DVT geçirdim. Tahillerde faktör v leiden heterozigot çıkmıştı. şimdi bi sorunum yok alllaha şükür sadece sol bacakta varisler oluştu bazen biraz şişiyor.
benim sorucağım bipolardan %40 oranında raporum var. bu faktör v leiden heterozigot durumumdan da rapor alıp rapor oranımı yükseltebilir miyim? Rapor oranımı yükseltmenin bir yararı olur mu?

Rapor oranımı yükseltmenin bir yararı olur mu?

Bahsettiğiniz durumdan %10 alırsınız. Bu da mevcut %40 üstüne eklenince %46 olur. Yani bir işinize yaramaz. Bence hiç uğraşmayın.

Herhangi bir nedenle yeni rapor almanız gerekirse o zaman ekletirsiniz.

sorum şu:
1- akciğer embolisi 1 defa
2- genetik sorunlar (sanırım ilk 3 sonuç sorunlu)
3- kansızlık (Hgb 8,1)
4- Haşimato (ilaç raporu var)
5- Boyun fıtığı (MR sonucu var)

bu rahatsızlıklar için alacağı oranlar hakkında net bilgi sahibi olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim. ayrıca faktör aktivitesi dediğiniz olayı açıklarsanız sevinirim. eşimde kanın erken pıhtılaşması olayı var. hemofili grubunda değerlendirilmiyor sanırım. cetvelde hangi gruba girip oran alabilir bu amboli ve genetik sorunlar ile ilgili.

Sizin sorunuz karışık biraz.
Tüm klinik bildilerinizin değerlendirilmesi lazım ki buranın amacını aşar.

Genel olarak; pıhtılaşma bozukluğundan %10-60 arası
Haşimoto tiroidinden %10-40 arası
Boyun fıtığından da pek dişe dokunmayacak bir oran alırsınız.
Genetik sorunlar diye bir özür oranı yok. Anemi de büyük olasıklıkla pıhtılaşma sorunlarına bağlı.

Eğer eşiniz çalışıyorsa rapor almayı denemesinde fayda var. %40 üstünde alırsa en azından erken emeklilik, vergi indirimi vs. gibi hususlardan yararlanır.

Merhaba.

Faktör V heterozigot hastalığı bende de var. Tabi bu hastalık dışında başka rahatsızlarımda var. 1 kez akciğerlerime emboli attı ve tedavi gördüm. Xarelto kullanıyorum. 1 ay önce Haydarpaşa numune hastanesinde heyete girdim. %68 sürekli rapor aldım. Hipertansiyon, dislipidemi ve Faktör V için toplam % 35 verdiler raporsa. Bu arada heterozigotum. MTHFR ve A1298C de de heterozigotum.

Bilgi vermek istedim

Sağlıklı günler dilerim.

MeTePea. genetik sorunlar için bir oran yok ama aşağıdaki bölümden belki birşeyler çıkar diye düşünüyorum. eşim çalışıyor evet amacımız zaten rapor alıp emekli olmasını sağlamak. tanıdık bir doktora sordum %40-50 arası birşey alırsınız dedi ama %60 alıp hemen emekli olmasını sağlamak istiyoruz. 60 altı olur ise seneye emekli olacak. genetik testleri tekrar yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz. 1 ay içinde rapor için başvuracağız bakalım ne çıkacak.

Primer hemostaz bozuklukları (İTP, trombosit fonksiyon bozuklukları, vasküler nedenler)
1. Hafif kanamalar ile seyreden ve tedavi gerektirmeyen vakalar_ ___________ 20
2. Hafif kanamalarla seyreden ve tedavi gerektiren vakalar_________________ 40
3. Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden vakalar_____________________________ 80
MeTePe
genetik sorunlar için bir oran yok ama aşağıdaki bölümden belki birşeyler çıkar diye düşünüyorum. eşim çalışıyor evet amacımız zaten rapor alıp emekli olmasını sağlamak. tanıdık bir doktora sordum %40-50 arası birşey alırsınız dedi ama %60 alıp hemen emekli olmasını sağlamak istiyoruz. 60 altı olur ise seneye emekli olacak. genetik testleri tekrar yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz. 1 ay içinde rapor için başvuracağız bakalım ne çıkacak.

Primer hemostaz bozuklukları (İTP, trombosit fonksiyon bozuklukları, vasküler nedenler)
1. Hafif kanamalar ile seyreden ve tedavi gerektirmeyen vakalar_ ___________ 20
2. Hafif kanamalarla seyreden ve tedavi gerektiren vakalar_________________ 40
3. Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden vakalar_____________________________ 80

Sayın tanerbudak,

Sizde kanama değil, pıhtılaşma sorunu var gibi görünüyor. Yani yanlış tabloya bakıyorsunuz.

Malulen emekliliği deneyebilirsiniz ama zaten hastane raporu, raporun onaya gitmesi, gelmesi vs. falan neredeyse 1 yılı bulur. Ayrıca malülen emeklilik kararları zor çıkar.

Bence doğrudan SKR alıp vergi indirimine başvurun. Sanırım %40 üstünü alırsınız.

MeTePe malülen emeklilik denemek istemiyoruz. vergi indirimi ile emeklilik için uğraşıyoruz. %40 üstü kesin ama %60 üstü alıp bu yıl emekli olma gayretindeyiz. eşim artık çok zorlanıyor çalışmakta. yanlış tabloya baktığımı ben de sonradan farkettim.

B. Akkiz ve herediter trombotik durumlar
1- Bir kez ekstremitede DVT ya da hemodinamik sekel bırakmayan PTE_gelişenler___ 10
2- Birden fazla ekstremitede DVT gelişen vakalar 20
3- Mükerrer tromboz geçirenler ya da veya tedaviye bağlı kanama sekeli olanlar ya da hayatı tehdit eden diğer trombozlar __ 60

sanırım bu tabloya göre değerlendirilecek. hayırlısı bakalım 10 gün içinde rapor için başvuracağız sonucu sizlerle de paylaşırım. hayatı tehdit eden trombozlar grubuna girmesi gerekmez mi bu akciğer embolisinin. pıhtılaşma ile ilgili genlerde bozukluk var ve geçmeyecek bir rahatsızlık bu.

Üst Alt