Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

ercan 34
Hayırlısı olsun Rabbim ağız tadıyla emekliliği yaşamayı nasip etsin. Bende düşünüyorum emekli olmayı ocak ayından itibaren halen çalışıyorum. Merak ediyorum kaç gün prim vardı ne kadar aylık bağlandı. Özeldende konuşabiliriz saygılarımla

ercan 34
Hayırlısı olsun Rabbim ağız tadıyla emekliliği yaşamayı nasip etsin. Bende düşünüyorum emekli olmayı ocak ayından itibaren halen çalışıyorum. Merak ediyorum kaç gün prim vardı ne kadar aylık bağlandı. Özeldende konuşabiliriz saygılarımla

Serhkan sen nekadar oran aldın hangi bölüm nekadar verdi

Serhkan
Eyvallah kardeşim benim SGK giriş 2003 mart prim 5750
Bu yıl Mart ayın da emekli oldum 2755 tl maaşım vardı temmuzdaki zamla 3920 tl maaş bağlandı Toplam prim ödemem 375 bin tl umarım açıklayıcı olmuştur
Geçmiş olsun saygılar kardeş

Öncelikle herkese geçmiş olsun . Ben şuan devlet memuru olarak görev yapıyorum . Yaşım henüz 29 ve faktör v Leidenim var Toplamda 13 sefer akciğer embolisi ve bir seferde karaciğer trombozu geçirdim heyete başvuracağım oran hakkında bilgi verecek değerli üyemiz mevcut mudur şimdiden teşekkürler .

Çok geçmiş olsun. İnşallah tedaviniz düzenli ilerliyordur. Oran içinse yüzde 60 kesin verilir. Emeklilik içinde kriterler var onada uyum sağlıyorsan emekli olabilirsin

Çok teşekkür ederim Allah herkese şifa versin . Ancak sorunum şu ben emniyet mensubuyum mesleğimden olmaktan korkuyorum ve mesleğimi gerçekten çok seviyorum ve bu mesleği çok geç kazandım beşinci girişimde nasip oldu beni c dilimi ne mi alırlar yoksa d dilimine mi o konuyu bilemiyorum . Yaklaşık 5 yıldır hiç bir başvuru yapmadan sırf mesleğime zarar gelir diye ve aktif çalışmayı sevdiğimden çalıştım . Ancak artık bir babayım ve düşünmem gereken bi kızım var . Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirler mi saygılar .

Doğrudur damar tıkanıklığına %10 verirler. Akciğer'e yada beyine pıhtı atsaydı hayatı tehdit eden tramboz'a girer diye biliyorum. Anlamadığım yada anlayamadığım şu;neden bir insan engelli olmaki ister ki sizde bir sakatlık bıraktı ise tamam peşine bırakmayın ama sadece bende faktör 5 var derseniz ki, bu toplumumuzda bir çok kişide olabilir bu bir engellilik oranı değildir, hakediş değildir aslına bakarsanız %40 vermediklerinden dolayı şanslısınız inanınki çalışmak, çalışabilmek çok güzel.

Teşekkür ederim şu çatısı içinde bulunduğumuz sebepler sebepler aleminde beyin bir defa hasar aldı ise gerfönüş yok diğer organların hasarında hücre tamiratı mümkünse beyinde böyle bir ihtimal yok ama şifayı veren Allah dilerse elbetteki şifa verir yada vermez.

Anti fosfolopid sendromu AFAS hastasıyım kara cigere pıhtı atması 3 yıldır tedavi görüyorum ömür boyu coumadin kulanicam çürük raporu aldım engeli raporu kaç oranda verirler bı bilginiz var mı

Ozzii

Tıbbi genetik testiniz yok galiba 3 defa pihti attı ise tekrarlayan tromboz ile 60 oran alınır.

Genetik testi yaptırmıştim 3 sene önce bişey çıkmadı tanı konulmadi daha birden bire olan bişey Doktorlar da şaşırıyorlar 20 yaş ve erkekte çok nadir görülen bişey diyorlar romatoloji takip ediyorum benim bildiğim sağ portal bende portal bende tıkanma var ve 3 senedir hala acamadilar ölene kadar ilaç kulanicam ve 3 ayda bir kontrol başka bişey yok burdan baktığımda kimsii almış kara ciğere pıhtı atmissa rapor alabilmiş bende bı sorayım dedim 2 hafta önce askerlik için heyete girdim direk askere el verisli degilsin dediler hastalığım tehlikeli yani doktor birden pıhtı atabilir başka yerlerine dedi beyine kalbine falan felç riski var dediler yani bilmiyorum yinede eğer bu hastalıkta rapor alabbilen olmuşsa bende alayim dedim en azından erken emekli olma şansım var yani

Ozzii

Pihtilaşma bozukluğu var sanırım sizde genetik testi o yüzden sordum. Hiç birşey çıkmadı diyorsunuz heterozigot homozigot sonuçları oluyor. Herhalde heyet bu test raporunu görünce oran veriyor. Bence siz bu pihti olayını hematoloji ile görüşün. Tıbbi genetik testinde birşey yoksa sağlık olarak araştırma yapmanız daha sağlıklı olur. Çok geçmiş olsun şimdiden

Sağol teşekürler evet doğru pıhtılaşma bozukluğu var ama genetik bişey değil yani bi testim de pozitif çıkmıştı lupus antikoagülan 2 defa pozitif çıkmıştı hematoloji de takip ettti beni aslında cerah paşada 3 4 ay kadar o bakıyordu neyse bakalım hayırlısi neyse o olsun

Genetii testini buldum MTHFR (c677I) mutasyonu heterozigot olarak saptandı
Faktör Xlll (v34l) mutasyonu heterozigot olarak saptandı
Bunları yaziyor pek anlamadım

Genetii testini buldum MTHFR (c677I) mutasyonu heterozigot olarak saptandı
Faktör Xlll (v34l) mutasyonu heterozigot olarak saptandı
Bunları yaziyor pek anlamadım
Hematoloji ile göğüs hastalıklarına romatoji gitsen tedavinin başlangıcından itibaren elinde hastalık Tanısı çekildiğin mr tomografi genetik test kullandığın ilaç ve ek koyabilirsin hastalığın ile ilgili 3 doktora çıksan. Sadece hematoloji %60 oran verir çünkü hayatı tehdit eden tromboz hikayesi ile diğerlerini bilmiyorum. Geçmiş olsun tekrardan

Abim sana aslını soyliyim kusura bakma valla rahatsız ediyorum seni böyle cahiligime ver şimdi ben sağlık kuruluna gittim hematoloji hariç çoğu bölüme kayıt açtılar tek tek gittim hepsine en son kalp damar cerrahisine gittim dobbler istedi yaptim yarın sonucunu göstermeye gdiicem romatolojiye de gittim tabi kimse demedi bu kadar oran veriyoruz diye nasıl doktorun yanına girdiysem öyle de çıktım yarın kalp damara gdiicem bitticek ama kalp damar cerrahisi kan bozuklugu sende var diye hematoloji oran verir dedi şimdi kalp damar mi beni yönlendirmesi lazım yada o yönlendirmese sıkıntı olur mu yani hematoloji görmesi şart mı bide söyle bişey var kağıdın üstünde 25 gün içinde sağlık kuruluna teslim etmem gerkitigini yazıyor aksi takdirde sıfırdan baslicam ve yarın 24 gün doluyor yani hematolojiye gitsem bile yetişir mi bilmiyorum

Ozzii
Estağfurullah olur mu öyle şey aynı durumu bende yaşadım senin gibi buradan arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar. Kalp damar senin tıbbi genetik raporu gördü mü varis varsa rapora oran yazar yoksa hematoloji demiş zaten. Sen kalp damar doktorundan hematolojiye sevk mi edecek yada sağlık kurulu raporuna serviste hematoloji bölümü açtırman gerek. Yanında genetik test olsun mutlaka diğer evraklarda.

Evet abim bugün kalp damara gittim kadın iyiydi hak ediyorsun dedi oran vermeye haki yok normalde ama %20 yazıyorum sana dedi ama onu heyet düşürebilir dedi hematolojiye sevk etti tekrar Osmaniyeye sağlık kuruluna gittim dediğin gibi kayıt açtırdım hematoloji de gördü beni ama bişey demedi bütün Evrak ne varsa herşeye baktı inr istedi benden kan sulandırıcı kullandığım için o kadar başka bişey yok bakalım yarın dosyayı teslim edicem hayırlısi artık

Hayırlısı olsun hakkında inşallah. Sonucu merak ediyorum bende paylaşırmısın bizimle

Bu sabah heyete girdim küçük bı kağıt verdiler 1 5 gün içinde mesaj gelecek rapor e devlete düşecekmis ona göre sizinlede paylaşicam :))

Ozzii
Hayırlısı olsun. Bence düşmüştür e devlete inşallah dilediğin gibi bir oran gelir

iyi akşamlar Raporum çıktı %60 yazıyor hematoloji vermiş oranı ama süre 3 yıl yazıyor anlamadım ne olucak simdi

Hayırlısı olsun rapor için sağlık içinde geçmiş olsun. Tedavin boyunca tüm tetkik ve tahlilleri biriktirme yaparsın.İlaç raporun Vs düzenli olarak hayatına devam etmelisin. Raporun bitmesine 1 2 ay varken tekrar başvuru yapıp aynı hekimlere giderek raporunu alabilirsin tekrardan bu sefer süresiz olur diye düşünüyorum. Genetik test düzelmez çünkü

Ozzii

Bende hematoloji 'den %40 ve 5 yıllık rapor aldım bu yıl süresi bitiyor geçen yıl emekli oldum vergi indirimim süresiz olduğu için sgk emeklilikte kontrol koymadı o yüzden tekrar rapora başvuru yapmayacağım engelli haklarım onların olsun benim için önemli olan Emeklilik.
Bu arada bu doktorların kalıtsal bir hastalığa süreli rapor vermesi hangi akla mantığa vicdana uygundur anlamadım

Merhaba,

sol bacağıma pıhtı atmıştı.. DVT geçirdim.. sol bacak karın içine kadar tıkalı.. her hangi bir cerrahi müdahale olmadı..
bunun üzerine genetik test yaptılar..
-Faktör V leiden G1691A homozigot
-MTHFR A1298C Homozigot saptandı..

hem anne hem baba tarafından kanda pıhtılaşmaya meyillilik olduğu iletilerek ömür boyu xarelto 20 mg kullanacağım..

bunun haricinde bir gözümde retina hasarı var..bunun için cerrahi bir girişim oldu ve 8/10 oranında hasar kaldı..

erken emeklilik için başvuru yapabilir miyim;
-DVT ( kalp Damar Cerrahisi)
- Faktör V leiden ve MTHFR Homozigot genetik raporu için ( hematoloji)
- retina hasarı için (göz)
bu branşlara görünsem bir şey çıkar mı? fikriniz varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum..
ona göre raporları toplamak lazım.. eğer oluru varsa, bu şekilde alan varsa ona göre uğraşmak isterim..

şimdiden çok teşekkürler.

DZY

Geçmiş olsun öncelikle bir kere dvt geçirmişsiniz bunun için %20 oran veriyor hematoloji, varis varsa ayaklarda onun için kalp damar ayrı oran veriyor. Retina hasarı için bir bilgim yok. Fıtık tansiyon gibi rahatsızlık Varsa eğer oranı yüksekte tutabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun

Serhkan

cevabınız için çok teşekkürler..
ben DVT için KVC'den oran alınır..
genetik mutasyon için Hematolojiden alınır diye düşünmüştüm.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. DVT ve Faktör V ilgili olarak sadece tek bacağından yada her iki bacağından DVT geçirenler için engelli oranı alma durumu ya Faktör V den veriliyor ya DTV den her ikisinden de ayrı ayrı oran verilmiyor. Dipnot olarak umarım olmaz DVT'ye bağlı olarak her iki bacağınızda da DVT oluştuysa her iki bacaktan geçirilmiş DVT olarak rapor alırsanız 20+20=%36 olarak sağlık kurulundan rapor almış olursunuz.

Kaç yaşındasıniz? Yada kaç yaşında emekli oldunuz yani bende sigortalıym şuan bu raporun süresi biterse şayet bende emekli olmak için tekrar rapor çıkaricam

Ben 2009 yilinda Pulmoner emboli geçirmiştim. Araştırma sonucu sol bacak dvt ve venoz yetmezlik tanısı kondu pıhtılaşmanin faktor V leiden nedeniyle olduğu tespit edildim (heterozigot).
2019 yılında sol ve sağ kolumda bir arayla emboli oluştu. 15 günlük clexan sonrası omur boyu coraspin kullanmaya başladım.

Geçen hafta heyete girdim venoz yetmezlik için KVC branşı %20 faktor V leiden ve mükerrer tromboz nedeniyle hematoloji % 60 oran verdi. Şimdi kurul sonucunun e devlete düşmesini bekliyorum.

Ayrıca ben yine bu hastalıklar nedeniyle 2011 yılında aynı hastanede kurula girmiş ve 2.senenin sonunda askerden muaf olmuştum.

%40 üzeri oran alırsam emeklilik şartlarını doldurduğum için kısmetse emekli olup aynı kurumda ( özel sektor) çalışmaya devam edeceğim.

Ben de burada çok araştırma yaptığım ve cok faydalandigim için bilgi amaçlı birilerine faydam olur belki diye paylaşmak istedim.

Sağlıcakla kalın.

Üst Alt