Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

herhangi bir emboli sorunu yaşamadıysan oran verilmez. 1 defa emboli atarsa %10, birden fazla emboli atarsa %60 oran veriliyor.

Forumda okuduğum kadarıyla hematoloji de oran veriyormuş. Benim yapılan genetik tahlil raporunda

Hematoloji ve KVC'nin ilgilendiği konu aynı zaten... derin damar trombozu ve pıhtılaşma sorunu. O yüzden esas oranı hematoloji verecek.

Genetik mutasyonlar bu hastalığın nedeni. O yüzden ayrı bir oran verilmez.

Rapor aldığınızda erken emeklilik gibi bir işlem zaten olmaz. Onun için raporu alıp vergi dairesine başvuruda bulunmanız gerekir. Yoksa sizin raporunuzdan işyerinin haberi bile olmaz.

Rapor şansınız düşük ama elbette denenebilir. TAnsiyon, şeker, kalp hastalığı vs. gibi başka sorunlarınız da varsa %40'ı zorlayabilirsiniz bir ihtimal.

2 ayağımda varis var. Sağ bacağım şiş biraz birde morarma var sağ sol bacakta kalp damar farklı yorumlar ve oranı farkı olur diye düşünüyordum.pihti sorunu 1 kere yaşadım sol diz arkasından. Sanırım bu

Pai serpine1 mutasyon analizi -heterozigot
Mthfr mutasyon analizi - homozigot
Faktor v leiden -heterozigot

Olmasının ekstra bir oran vermesi mümkün olmayacak. Erken emeklilik düşüncesi vardı kafamda 16 yıl sigorta ve 5100 primim var tabloya göre 20 yıl şartı oluşturur sanırım en az yüzde 40 alırsam.forumda gördüğüm kadarıyla hematolojinin verdiği oranlar farklı farklı görünüyor hem heterozigot hem homozigot olanlar yüzde kaç oran almışlar ki en son forumda olan arkadaşlar cevap verebilir mi. Teşekkürler

heterezigot veya homozigot olması oran alman için farketmiyor. oran için bir hastalık geçirmiş olman gerekiyor bu genetik mutasyon sebebi ile. 1 defa DVT geçirdiyseniz %10 alırsınız.

Anladım çok teşekkür ederim ilginiz için

Cümleten selamün aleyküm
Malullük başvuru yapacağım ama olurmu olmazmi nereden başvurulur bilgisi olan yardımci olabilirmi
Genetikten çıkan rapor bu https://hizliresim.com/p5IXa5
Akcigerime 1 defa
1 yıl sonrada beynime pıhtı attı
Her iki bacagimdada reflü çıktı onunda raporu var 31 yaşındayım 2 yılda ömrümü çürüttü hastalık eski halimden eser kalmadı nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?

Merhaba öncelikle ben 23 yaşındayım 3 yıl önce DVT geçirdim ve üstüne genetik test yaptırdım Factor V Leiden - HOMOZİGOT MTFR - HOMOZİGOT çıktı ve ömür boyu Xarelto 20 MG kullanacağım engelli raporu almak istiyorum yüzde kaç alırım ? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba değerli yorumunuz için tesekkur ederım sağ bacakdan gecirdim şişlik, sertlik, ağrılı şekilde oldu ilk gittigim doktor oksapar iğne verdi sonra ki gittiğim kalp damar doktoru innohep 18000 lik iğne tedavisi uyguladı ve damar acıldı. devamında coumadın kullandım fakat faktor v mutasyonu cıkınca xareltoya cevirdi. uzun yol veya ayakta cok kalınca şişlik oluyor halen varis corabı giyiyorum. normal zaman bıle sol bacagımla ölctugumde sag bacagım 5 cm daha kalın kalıcı bır odem var doktorumda oyle kalır gecmez demıstı.

Son düzenleme:
Merhabalar 23 yaşında akcigere pıhtı atmasi sonucu hastaneye yattım, yogun bakimda damardan kan sulandirici gibi ilac verdiler serum şeklinde,daha sonra bi kac ilac denemelerinden hemotolojiden gelen genetik test sonuclariri sonrasi elquis adli ilaci ömür boyu kullanmam gerektigi söylendi suan 26 yaşındayim disardan bi sorunum gözükmüyor acaba engel oran hakkim var mi? ugrasmama deger mi

Iyi günler ben faktör 5 hetorozigot hastasıyım. 21 yaşında beyine pıhtı attı hastaneden yattım ve bi sorun kalmadan çıktım. 8 yıldır coumadin kullanıyorum. Ayrıca ülseratif kolit için ilaç kullanıyorum. Engelli raporu için başvur yapsam kaç oran olurum acaba. Cevaplarsanız sevinirim.

Geçmiş sayfaları incelerseniz cevabınızı bulursunuz!

Acaba şu hastalıklardan dolayı yüzde kaç alırım diye soranlara sormak isterim; bir kişi engelli rapor oranı neden almak ister anlayamıyorum, %73 raporum var sağ
şah damarım tıkanarak 9 sene önce felç geçirdim şu an yalınayak yere dahi basamıyorum sol tarafım parmak uçlarıma kadar uyuşuk uyuşturucu özelliğine sahip 2 tane yeşil reçeteli ilaç kullanıyorum nöropatik ağrılarım var, keşke demek kaderden pişmanlık uyandıran bir söz olmasından dolayı kullanmak istemem şu an şu durumda olmamayı isterdim, iddia etmiyorum lütfen yanlış düşünüyorsam uyarın ama yüzde kaç rapor alırım diyenlerin çoğu (genelleme yapmıyorum) büyük bir kısmının bir sıkıntısı yok, emekliyim herhangi bir yerde çalışmıyorum, hastalanmadan önce eşimi hiç bir yerde çalıştırmadım evim kira olduğu zamanlarda bile şu an eşim çalışıyor ben evdeyim eskisi gibi çalışmak isterdim ama bir çok sıkıntılarım var beynimde his(duy) merkezinin hasarlanmasından dolayı(mesane bozuklukları, bağırsak bozuklukları gibi... Halimize hamdolsun şükürler olsun, çalışmakta güzel emekli olmakta....
Sağlıcakla kalın...

Selamün aleyküm 2015 ve 2020 yıllarında akciğer embolisi geçirdim şuan warfmadin 5 mg günde 2 doz kullanıyorum 32 yaşındayım 182 boy kilo 136 engellilik raporu konusunda doktoruma sordum bu hastalıktan sıfır puan verir heyet dedi vazgeçtim başvurmaktan ama herkez başvur diyor konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim

doktoruma sordum bu hastalıktan sıfır puan verir heyet dedi

Kronik bir pıhtılaşma sorununuz varsa ki öyle görünüyor, doktorunuz doğru bilgi vermemiş demektir. Akciğer embolisi geçirdiğiniz için %60 oran alırsınız. (Eğer kronik/genetik vs. sorun ise)

Konu hakkında hiç bilgim yok bana yardımcı olun kronik genetik sorun olduğunu nasıl anlarım

Konu hakkında hiç bilgim yok bana yardımcı olun kronik genetik sorun olduğunu nasıl anlarım bı kaç test yaptı ama anlamadım ben bişey internette araştırmaya çalışıyorum 2 kez ve üstü tekrar etmişse mukerrrer diyor ama devlet hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Dr um bana bu hastalıktan heyete girsende sıfır alırsın diyor ben anlamadım VALLA ne yapmam lazim bana bı yardımcı olsaniz

Genetik labaratuar test sonucu su yazıyor
Faktör v Leiden mutasyon analizi G1691A Heterozigot 1691 GA
Protrombin mutasyon analizi G20210A Heterozigot 20210GA
MTHFR mutasyon analizi C677T
Heterozigot 677CT
MTHFR mutasyon analizi A1298C
Normal 1208AA
Yazıyor bu ne anlama geliyor herhangi bir sorunun yok diyor doktor başka bir doktora gitmeli miyim yada heyet başvurusu yapsam ne olur

devlet hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Dr um bana bu hastalıktan heyete girsende sıfır alırsın diyor ben anlamadım VALLA ne yapmam lazim bana bı yardımcı olsaniz

Göğüs hastalıkları değil, hematolojiye danışmalısınız. Oranı onlar belirleyecek.

Yazdığınız sonuçlar düşük riskli pıhtılaşma sorununuz olduğunu gösteriyor. Ama akciğer embolisi ciddi konudur.

Bence heyete başvurun.

Merhabalar bu ay engelli raporu için gittiğim hastaneden az önce rapor çıktı ve sonuç %38 de kaldı oranlar şöyle : göz %8 fizik : 7 hematoloji : 10 kalp damar : 20 toplam da ortalama %38 de kaldı yani %40 oranı geçmedi buna göre il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunsam oran da değişiklik olur mu ? Teşekkür ederim şimdiden.

buna göre il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunsam oran da değişiklik olur mu ? Teşekkür ederim şimdiden.

İtiraz dilekçesi verirseniz sizi hakem hastaneye gönderirler. Yani yeniden rapor düzenlenir. Oranlarda aşağı da, yukarı da değişiklik olabilir.

MeTePe

Anladım teşekkür ederim yarın veya pazartesi il sağlık müdürlüğüne gideceğim yine sonucu bildiririm

Selamünaleyküm herkese gecmis olsun ben 10 yil once pulmanor emboli gecirdim hastaligimin tanisi tronbofili geciyor. Faktor V heterizigot gözüküyor ayrica bende ankilozon spondolit hastaligida var benim engel oranim yüzde kaç cikar bilen birisi varsa cevaplarsa sevinirim simdiden tesekur ederim.

Faktör 5 bir çok kimsede olabilir fakat, Akciğere yada beyine pıhtı attığında "hayatı tehdid eden tramboz" olarak %60 dır(benim oranım bu) onun haricinde nerede tıkanıklık olduysa oran değişiyor, bunu cetvelden bakabilirsiniz ayrıca hemotoloji polikliniği değerlendiriyor.

s.aksoy
Benim hemotoloji bölümü tanisi tronbofili geçiyor. Göğüs bolumunde yazan raporda tani pulmanorr tranboemboli yaziyor. Nerede tikaniklik olduğuda sağ inen segmenter dalda parsiyel dolum defektine neden olan trombüs ile uyumlu lezyon saptanmıştır yaziyor.

Peki cetvele göre uyumu nedir bilemedim

Kimse nedense okuyup geri cikiyor bildigi bişi olan neden paylaşmıyor bi baskasina fikir vermiyor hani yazilani görmezsin neyse ama bicok kisi okumuş geri çıkmış sitenin amaci aslında herkes birbirinden fikir almak icin deyilmidir sizce.

Kimse nedense okuyup geri cikiyor bildigi bişi olan neden paylaşmıyor bi baskasina fikir vermiyor hani yazilani görmezsin neyse ama bicok kisi okumuş geri çıkmış sitenin amaci aslında herkes birbirinden fikir almak icin deyilmidir sizce.

Merhabalar bende MTHFR Gen Mutasyonu C677T Pozitif çıktı.
1 defa akciğer embolisi geçirdim. 3 gün yoğun bakımda kaldım.
1 ay oksapar 8000 lik günde 4 doz,
3 ay oksapar 8000 lik günde 2 doz, kullandım. 6 aydır Xarelto 20mg kullanıyorum
Rapor işleri ile hiç uğraşmadım çalıştığım birimdeki bir arkadaşım bu konuda beni uyardı araştırırken burayı buldum. Forumu okudum ve akciğer embolisinde birinci pıhtı da %10 ikinci kez pıhtı olursa %60 verildiğini yazmış arkadaşlarımız. Peki birkere geçirip de %60 ve üzerinde bir oran alan bir arakadaşım var mı ? veya böyle birşey duyan var mı?

Merhaba arkadaşlar. 2014 ve 2018 yıllarında dvt ye bağlı 2 kez pulmoner emboli geçirdim. Genetik test sonucu faktör v Leiden ve 2 gen mutasyonu daha var. Kalıcı vena cava filtresi takılmakla beraber ömür boyu xarelto 20 mg kan sulandırıcı ilaç kullanmaktayım 2018 yılından beri. Dilekçemi yazdım engellilik raporu almak üzere ama emin de değilim. Forumda benim durumuma benzer çok soru var. Rapor almış olan kimse var mı varsa rica etsem yönlendirip bilgilendirebilir mi beni.

Kardeş bende aynı birdefa pulmanor emboli gecirdim faktor V heterizigot ömür boyu comadin kullanacağım kimi birdefa emboli atıp yüzde 60 alan var sanırım kimi mükerrer olursa yüzde 60 alınıyormuş deniliyor ama bende anlamadım bir aya kadar bende cikicam heyete sonuç ne olur bilmiyorum.

Allah yardımcın olsun rapor almış ya da heyete çıkmış bir arkadaş görüp de yardımcı olursa dilekçeyle başvuruda bulunacağım işleyiş nasıl aşamaları nasıl oran verirken neleri gözönünde bulundurdu süreç nedir öğrenip öyle başvurmak istiyorum. Oluru yoksa hem kendi zamanımı hem hastanenin zamanını boşa harcamayayım. 2. Emboli attıktan sonra yaklaşık son 4 yıldır hayatım alt üst oldu hakkımızda hayırlısı olsun

Merhaba 25 yaşındayım 2 yıl önce kalp krizi geçirdim anjiyo yapıldı ve stent takıldı tıbbi genetik biriminde yapılan test sonucunda heterozigot mustasyon faktör V leiden hastalığı çıktı % kaç rapo alabilirim?
(Kalp krizi için doktorum 30 puan verebileceğini söyledi faktör V leiden için ayrıyeten puan alabilir miyim?)

Üst Alt