Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

Merhaba tekrardan. 2019 eylülde sol diz arkası dvt geçirmiştim. 14 temmuzda tekrar aynı yerde pihti var. Benim sorum şu tekrarlayan dvt engelli oranını arttırıyor mu. 2 side aynı yer forumda akciğer e ayrı veriyorlar. 1 kere ayak kola farklı veriyorlar diye okudum. Buna yorumu olacak arkadaş varmı? MeTePe cevaplar misiniz konuya hakim iseniz.

Benim sağ şah damarım tıkanarak felç geçirdim, felç kalmadım ama felç kalan birinden çok fazla sıkıntılar var, beyin bir defa hasar görse mutlaka hasar bırakıyor, ben sadece faktör 5'ten 2011 yılında hayatı tehdit eden tromboz olarak %60 aldım. 5-6 sene sonra cetvel tekrar güncellendiğinde yine oran değişmedi.

Merhaba tekrardan. 2019 eylülde sol diz arkası dvt geçirmiştim. 14 temmuzda tekrar aynı yerde pihti var. Benim sorum şu tekrarlayan dvt engelli oranını arttırıyor mu. 2 side aynı yer forumda akciğer e ayrı veriyorlar. 1 kere ayak kola farklı veriyorlar diye okudum. Buna yorumu olacak arkadaş varmı? @MeTePe cevaplar misiniz konuya hakim iseniz.

Tekrar eden DVT sözkonusu ise %40 alabilirsiniz ama bu doktorunuzun takdirine ve tahlil sonuçlarınıza bağlı.

Teşekür ederim hocam.ayrıca karaciğerde hemanjiom ilave oran olur mu

Merhabalar tekrardan. Hematoloji Mükerrer diyerek 60
Kalp damar varis için 20
Fizik tedavi boyun fıtığı için 15 oran verdi ortalama 73 olarak raporum çıkmıştır. Bilgi amaçlı paylaşıyorum. Teşekkürler MeTePe hocam konu ile alakalı olarak tüm sorularımı cevapladınız saygılarımla

Kalp damar kontrollerini yaptırıyorum zaten. Oradan almış olduğum renkli doppler tahlillerimde grade 4 falan yazıyor ona istinaden verdi oranı

daha önce hiç akciğer trombozu falan geçirdiniz mi peki genetik dereceniz heterezigot mu homozigot mu ?

Arkadaşlar 1 defa pulmoner emboli geçirdim 2-3 defada dvt(derin ven trombozu)geçirdim.Genelde hep bacakta oldu.

Faktör V G1691A (Leiden) Mutasyonu +3 Heterozigot çıktı

Kvc ye başvurdum benden ilaçlı akciğer tomografisi istedi.

Sizce kaç oran verirler ?

Benim anlamadığım yada anlayamadığım konu şu;hastaneye gidersiniz doktorunuz kötü bir durum olmadığını söylerse sevinirsiniz heyetten engelli oranı çıkarsa sevinmeyi anlayamıyorum!!!

Serhkan

Benimde varış rahatsızlığım var iki bacakta da ameliyat da oldum ama hiç fayda görmedim acaba başvurudan bana da verirler mi diye sordum başka rahatsızlıklarında var yüzde 20 iyi bir oran diğerleri ile 40 bulursam emekli olabilirim

Arkadaşlar bu faktor V leiden mutasyonuna sahip biriyim daha önce pulmoner emboli attı ve dvt geçirdim çokça kez ben engelli raporu için kvc (Kalp ve Damar Cerrahiye) başvurdum fakat ordaki doktor bizim dalımızı ilgilendiren bir hastalığım olmadığını ve yanlış yere başvurduğumu söyleyerek beni gögüs hastalıklarına sevketti benim bu raporu tam olarak hangi birimden almam gerekli ?

cemkaleli
Hocam zaten mutasyon var dediniz. Siz hematoloji bölümüne gitmeniz gerekiyor. Birden çok dvt geçirdiğiniz tahliller ile beraber gittiğinizde size Mükerrer diyerek 60 verir zaten. Benimde sol diz arkasına 2 sefer attı diye 60 verdi. Kalp damarda genetik testi görünce heterizogot var diyince direk 20 verdi. Hatta bu test yeterli benim için dedi. Varis için ayak bilekliklerini açar mısın dedi o kadar.

Kalp damardan 20 alırsan yetmez bence. Fıtık varsa onlarıda ilave ettir

Gözünüz aydın. Sevindim. :) İyi bir heyete denk gelmişsiniz. Sorun yaşatmamışlar.

Evet hocam hiç sorun yaşamadım. Tüm tahlilleri yıl yıl dizdim eklemeleri yaptım. İlaç raporlarını kan değerlerinin ortalama grafiği enabızdan detaylı aldım hepsini sundum. Doktorlara hiç merak edecekleri bir alan bırakmadım.Herhalde istedikleri bu şekilde hasta diye 5 dakika sürmedi doktor ile konuşmalarım.

Selamün aleyküm arkadaşlar bende faktör beş heterizigot bidefa akciğere pıhtı attı ömür boyu comadin kullanıyorum engelli raporu alabilirmiyim emeklilik için bilenlerin cvp yazmasına şimdiden teşekkür ederim

Harun66

Aleykümselam geçmiş olsun öncelikle. Direk %60 alırsın. Bende ömür boyu kan sulandırıcı kullanıyor olacağım. Yalnız coamadin benim tahlillerde hiç istenilen seviyeyi yakalayamadım.O yüzden Eliquis e geçtim. Bunu neden söylüyorum. Coamadin kullanırken mutlaka belirli aralıkta 20 30 günde bir kan tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. Akciğer e pihti olayı tehlikeli oluyor. Tekrardan geçmiş olsun.

Serhkan kardeşim öncelikle sanada geçmiş olsun iki ay önce gazi Hastanesi'ne gittim yüzde 10 aldım hayatı tehdit eden trombozdan vermedi bana söylediği cvp vücudunda hemofinamik sekel bırakmadı diye yüzde 10 verdi şimdi başka bir hastaneye gideceğim ikigun sonra randevum var dönüş neolacak bilmiyorum

Serhkan kardeşim sen hangi ilden aldın okudum senin daha önceki yazışmalarını bide benimki bidefa emboli attiya hayatı tehdit eden trombozdan verirlermiki acaba

Hangi organa pıhtı attı?

Haftalık olarak kullanış nasıldı da ınr istenilen seviyede olmadı? Ben 2011 yılından beri kullanıyorum haftalık periyot takvimi dahilinde, iki üç defa bir düzensizlik olmuştu.

s.aksoy

Akciğerime birdefa pıhtı attı.ömür boyu comadin kullanıyorum bende comadin iki üç defa düzensizlik oldu bazen ayda bazen bikac ayda bakıyorum yiklardir hep aynı seviyede duruyor

Harun66

İl önemli değil ki hocam hematoloji tahlilleri raporları genetik testi yatış yaptığın tarihinde epikriz aldın mı direk 60 veriyor

İl önemli değil ki hocam hematoloji tahlilleri raporları genetik testi yatış yaptığın tarihinde epikriz aldın mı direk 60 veriyor[/Q il önemli değil tabide kolay aldınız sanırım hastane olarak merak ettim yarın randevum var işte burdan ne çıkacak sonuç bilmiyorum bende mükerrer olmadı bidefa akciğere pıhtı attı genrtiktede faktör beş heterizigot gözüküyor

Sizi kast etmiyorum, Ben sol tarafımdan 37 yaşında iken felç geçirdim, şu an sol elimle yüzümü yıkayamıyorum 2 tane yeşil reçeteli bir tanesi uyuşturucu özelliğine sahip ilaç kullanıyorum ve idrar yapmakta ve büyük tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum beyin bir defa darbe aldığında mutlaka bazı organların işleyişini bozuyor, o kadar çok ağrılarım varki sürekli sünger minder üzerine otururuyorum şehir dışına bir yere gitsem yanımda sünger minder var bacağımın altındaki ağrıdan dolayı şu an normal sağlıklı olupta engelli oranına sahip olmamayı isterdim halimize hamd olsun.
Ben bu sitede o kadar çok engelli raporu almaya hevesli insan var ki anlayamıyorum bu insanlar neden bu kadar hasta olmak ister, benim bir günlük ağrılarımı ve uyuşmalarımı bilseler bu hevesliler eminimki aynısını düşünürler.

s.aksoy

Öncelikle çok geçmiş olsun beyin çok önemli bir Organ olduğu için sizinki en kötüsü olmuş dilerim sağlığınıza kavuşursunuz benim annemin beynine attı pıhtı ama yaşayamadı annemden öncede bana atmıştı 2009 yılında benim akciğerime attı bende çok kötü atlattım nefes alamıyordum ölümden döndüm benbuyıl öğrendim bu rahatsızlıktan dolayı emekli olabilirmiyim diye eger hakkımsa engelli raporunu alıp emekli olmak istiyorum

"hayatı tehdit eden tramboz" olduğundan prim günleri yeterli ise emekli olmak hakkınız.

"hayatı tehdit eden tramboz" olduğundan prim günleri yeterli ise emekli olmak hakkınız.

Pirim günüm fazlasıyla yeterli 20 yılda calismislik var.benim sorunum benim birkere pulmanor emboli geçirdim mükerrer olmadı yinede hayati tehdit eden tromboza girermi bunun endişesi var faktör 5 de heterizigot olması hayatı tehdit eden tromboza giriyormu iki ay önce gazi Hastanesi'nde heyete girdim %10 verdiler hocaya sordum neden hayatı tehdit eden trombozdan vermediniz diye bana dediği şu senin vücudunda sekel bırakmamış hastalığın dedi ama dedim ömür boyu risk altındayım dedim yine aynı cümleyi kurdu.suan ise başka bir hastanede başlattım bikacgune sonuçlanacak bu sefer neolacak sonuç bilmiyorum eğer bu benim hakkımsa neden kafalarına göre uyduruyolar acaba cvp herzaman tek olması lazım degilmidir sizcede sizce birkere emboli yaşamak faktör beş heterizigot olması bide mthfr 677 heterizigot bunlar yeterli midir %60 hayatı tehdit eden tromboza girermi

Pirim günüm fazlasıyla yeterli 20 yılda calismislik var.benim sorunum benim birkere pulmanor emboli geçirdim mükerrer olmadı yinede hayati tehdit eden tromboza girermi bunun endişesi var faktör 5 de heterizigot olması hayatı tehdit eden tromboza giriyormu iki ay önce gazi Hastanesi'nde heyete girdim %10 verdiler hocaya sordum neden hayatı tehdit eden trombozdan vermediniz diye bana dediği şu senin vücudunda sekel bırakmamış hastalığın dedi ama dedim ömür boyu risk altındayım dedim yine aynı cümleyi kurdu.suan ise başka bir hastanede başlattım bikacgune sonuçlanacak bu sefer neolacak sonuç bilmiyorum eğer bu benim hakkımsa neden kafalarına göre uyduruyolar acaba cvp herzaman tek olması lazım degilmidir sizcede sizce birkere emboli yaşamak faktör beş heterizigot olması bide mthfr 677 heterizigot bunlar yeterli midir %60 hayatı tehdit eden tromboza girermi

Harun66

Geçmiş olsun kardeş
Tek hastaneye bağlı kalmak saçmalık sen en iyisini yapmışsın kendimden örnek vereyim ben hemofili hastasıyım faktör 9 eksikliği var oranım sakatlık cetveline göre yüzde 40 Kartal devlet hastanesi doktor sana yüzde 40 vermem dedi ama cetveldeki hakkım %40 dedim olabilir ben vermem dedi diyeceğim o ki kıl doktora denk gelme yeterki
Bende göztepe eğitim araştırma hastanesinden %40 rapor aldım ve 6 aylık emekliyim şuan şükürler olsun
Saygılar

Üst Alt