Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

embolinin 5 faktör lieden den ötürü olmiyacağını ,engelli raporu verilmedigini hatta sokkaktan 10 kisiyi cevirsek 5 inde bu rahatsizlik cıkacağinı soyleyerek,

Engelli raporu verip vermemesini değerlendiremeyeceğim ancak sokaktaki 10 kişiden 5 tanesinde Faktör V Leiden olmadığı gibi, 10 kişiden 5 tanesi de beyin embolisi geçirmiyor.

Geçirdiğiniz beyin embolisini başka bir şeye bağlamıyorsa (trafik kazası, ameliyat, ilaç vs.) neye bağladığını merak ettim. Kimsede durduk yerde emboli olmaz. Forumda sizin durumunuzda olup %60 üstü alan var.

Tabi kesin bir şey söyleyebilmek için tüm kan değerlerinizin bilinmesi lazım ancak kafanızda soru işareti varsa il sağlık müdürlüğüne başvurarak başka hastaneye sevk isteyebilirsiniz.

MeTePe

Merhaba,
Nöroloji doktorum Faktör V Lieden haricinde bir neden gorulmedi notuyla hematolojiye sevk etti ,
Hemotoloji doktoru ise sadece sebep bu degil bundan oturu olamaz diye geril bildirim yapti ,( enbolinin neden olduguna girmiyor sadece genetik tahlilde cikan sonuca gore emboli atmamistir dio) salı nöroloji inme polikiligine sonuclari gostericem inanın bende cok merak ediyorum , sebebi

Dönüş yaptığınız için tesekkürler.

Herkese Merhaba,

2013 ten beri her iki bacağımda da dvt problemlerini bir çok kez yaşadım.1 ay önce geneik mutasyon testi yaptırdım.c677 ve a1278 genelrinde heterozigot çıktı.Kan pıhtılaşma tanısı kondu.1 hafta önce sol bacağımdan damar açma operasyonu geçirdim.2015 de 2 yıl süreli yuzde 44 oran vermişlerdi.Süresi dolunca tekrar başvurdu ve yüzde 28 olarak sürekli rapor verdiler.Ama ben tüm bu işleri yaptıktan sonra tekrar dvt geçirdim ve genetik mutasyon teşhislerini koydular.Şimdi tekrardan heyete başvurursam raporda bir değişiklik olur mu?Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

''xarelto'' bu ilaç için INR tahlili yaptırıyormusunuz? ve nasıl raporunu aldınız?

Sizde durum nasıl oldu?

Doktor 6 aylik rapor yazdi.bu raporla eczaneden aliyorum.bu ilacda kan tahlili yapilmiyor.yane eskide comodin kullaniodum onun icin tahlil istiyolardi fakat bu ilacda tahlil gerek yok dedi doktor.omur boyu kullanacaksin dedi.

bende coumadin kullanıyorum bu ilaç için nöroloji doktoruna sordum biz raporunu yazamıyoruz dedi.Siz hangi poliklinik'ten raporu aldınız.

Pe

Merhaba hocam ben iki bacaktan yaklaşık 10 defa dvt ve yüzeysel ven trombozu geçirdim 1 defa da pulmoner emboli geçirdim akciğerden, rapor için başvurmadım tahmini ne kadar rapor çıkar erken emekliliğe faydası olurmu genetik fatör v Leiden hastalığım iğne bulunamadıgından xarelto ile tedavi görüyorum 3 sene kullanıcam daha sonra duruma göre ya devam edileceği yada coumadin e devam edileceğini söylediler saygılar

Son düzenleme:
ömer11
her iki bacaktan benim gibi dvt geçirdiyseniz 20+20=36 eder ve faktor v de varsa normalde %20 eder fakat başıma geldiği için biliyorum her ikisi de aynı hastalığa yol açtığı için yüksek olan oran 20+20=%36 lık oran geçerli olur.
fakat bacaklarınız belirli bir oranda şiş ise ki benimki şiş di kalp damar doktoru her iki bacakta orta derece lenf ödemden %45 oran verdi
faktör 5 den de %20 verildi ve heyet bu oranı düşmedi behçet tanısıyla falan toplamda %67 oranında rapor aldım.
tavsiyem ve doktorun uygun görmesi halinde dvt geçirdiğiniz her iki bacaktan da lenf ödemden oran alabilirsiniz.
geçmiş olsun

Merhaba kusura bakma mesajı biraz geç gördüm.ben kalp damar cerrahisinden aldım raporu.çalıştığım şirketin emkeli sandığı olduğundan raporu sisteme işlediler.eczaneden gidip direkt alıorum.ilacı dahiliyeden ya da kalp damar veya kardijoloji biriminden yazdırabilirmişim.

Merhabalar arkadaşlar bana kalp damar %20 hematoloji de mükerrer trombozdan %60 oran verdi. (İki defa farklı zamanlarda dvt geçirdim ve faktör leiden 5 homozigotum hematoloji doktoru ayrıntılı olarak yazdı her şeyi heyet raporuna) Ekim ayına randevu verdiler sağlık kurulu için. Sizce benim oranlarımı heyet aynen onaylar mı yoksa düşürür mü?

Ben geçtiğimiz aralık ayında DVT geçirdim. 5 gün sürmedi , Pulmoner emboli geçirdim.
Aynı zamanda Zaturre teşhisi kondu.
480 crp ile hastaneye kaldırıldım. 10 gün hastanede yattım.
Xarelto bende işe yaramadı.
Genetik testim : faktör V leiden mutasyonu , heterozigot çıktı.
Engelli raporuma " 0 " puan yazdı doktor.
Mary ayında çektirdiğim Dobbler ile Ağustos ayında çektirdiğim arasında hiç fark yok. Hâlâ damar %80 tıkalı.
2 saat araba kullansam , davul gibi oluyor bacağım.

Bu adaletli mi sizce ?

Sizinki %60 puan yapıyor kafadan zaten. Kalp damardan değil hematolojiden almaya bakın puanınızı ve itiraz edin heyet sonucuna

Bana son verilen rapor sürekli rapor.Fakat genetik mutasyon olduğu yeniden geçirdiğim dvt ile ortaya çıktı.Ve bu raporda mevcut değil.Tekrardan başvursam rapor oranında oynama olur mu?Şu an yüzde 28 sadece sağ bacakda geçirdiğim dvt ile aldım bu oranı.Şu an ise ek olarak sol bacak dvt ve kan pıhtı bozukluğu var.Ayrıca sağ bacağım sol bacağıma göre diz altında daha geniş.Yardımlarınızı bekliyorum.

Benim de iki bacağında 11 yıl arayla geçirdiğim evt var ama genetik tahlilde pıhtılaşma homozigot çıktı. Doktorlar puanlaması yaptı heyete kaldı işim. Siz de hematoloji doktoruna gidip trombozun tekrarladığını mükerrer trombozdan %60 alıp alamayacağinizi sorun sonra da başvurunuzu yapın derim

Merhabalar 1,5 yılda üç kez dvt geçirdim yapılan tahlillerde faktör v homozigot olduğu tespit edildi kaç oranında rapor alırım acaba

Merhabalar ben dün heyete girdim hematoloji bana %60 oran vermişti dvt'den. Heyetteki doktor mükerrer tromboz 60 birden fazla ekstremite yüzde 20 diye yazdı bunu hematolojiye götür tekrar baksinlar dedi. Hematoloji de oranı veren doktor da farklı zamanlarda sağ ve sol bacakta dvt yazıp verdiği oranı yineledi. Heyete bir daha götürdüm kağıdı ve tamam çıkabilirsiniz dediler ve sonrası muamma. Sizce hematolojinin verdiği oranı onaylamadılar mi? Heyet böyle oran düşürür mü? Kaç güne kadar belli olacak sonuç mesaj gelecekmiş beklemedeyim. Yardımcı olursanız sevinirim

Ben daha yeni aldım raporu üç kez dvt geçirdim ve faktör v homozigot var Hematoloji %20 oran verdi.akciğere yada beyne emboli atması veya iç kanama olması halinde %60 oran veriyorlarmış

Faktör 5 leiden mutasyonuna hangi oranda rapor verilir?

Merhaba 2009 yılında faktör 5 leiden mutasyonu (heterozigot) sebebiyle beyinde bir kılcal damara pıhtı attı.Şu an bir sorunum yok, dışarıdan bakıldığında birşey anlaşılmıyor. Bu sebepten %40 rapor alabilir miyim?

Son düzenleme:
Yasemin0335

Yasemin hanım bendede 3 kez dvt oldu iki bacagı ve 1 kolumda hematoloji faktör v dedi ömür boyu kumadin kullanacağım acaba % kaç alırım

Herkese merhaba. 2011 yılında sol bacagimdan DVT geçirdim yaklaşık 2 yıl coumadin kullandıktan sonra doktorumun söylemesi üzerine coraspin kullanmaya başladım. Ancak 2019 yılında bu sefer sağ bacağım tıkandı genetik test sonucum Faktör 2 heterozigot olduğu için hematoloji doktoru ömür boyu coumadin kullanmam gerektiğini söyledi. Aynı zamanda uyku apnesi hastasıyım cpap cihazı kullanıyorum. Acaba oranım ne olur bilgisi olan var mı

Herkese merhabalar tesadüfen rahatsızlığım ile ilgili bu forumda yazılanlar merak uyandırdı. Bilgili kişilerden beni aydınlatmasını istiyorum. Öncelikle eylül 2018 yılında sol diz arkasından toplardamar tıkanıklığı geçirdim akabinde kalp damar cerrahisi ile tanıştım ve ilaç kullanıyorum coamadin günde 1.5 .ayrıca 2 ayağımda da varis var. sonrasında dimer testi ameliyat için tahlil verdiğimde beni tıbbi genetik bölümüne sevk ettiler oradan gelen sonuca göre şunlar çıktı bende

Pai serpine1 mutasyon analizi -heterozigot
Mthfr mutasyon analizi - homozigot
Faktor v leiden -heterozigot

Çıktı. Bunlar sonucunda ben ömür boyu coamadin 5 kullanacağım. Bunlar ile beraber daha önceden takip ettiğim karaciğer de hemanijom vardı 4 cm şimdi ise 5 ve 6 cm iki tane var. Şimdi ben sağlık kurulu raporu için başvuru yaparsam yüzde kaç oran verirler? Ve bu sağlık kurulu raporuna başvuru yaptığım zaman dahiliye kalp damar ve hemotoloji olarak kendim mi belirleyecegim.şimdiden teşekkürler

Herkese merhabalar

Serkan bey, sorduğunuz sorunun yanıtı oldukça zor. Normal şartlarda pıhtılaşma sorunu için %10, karaciğer hemanjiomu için de %5-10 alırsınız. Ama bunların neden olduğu riskler uzman doktorlar ve heyet tarafından belirlenmeli...

Şansınız düşük olsa bile yerinizde olsam bu ihtimali değerlendirirdim. Siz rapor vermeye yetkili hastanelerden birine başvurursanız zaten tüm ilgili bölümlerden konsültasyon istenir. Hematoloji veya KVC veya gastro (dahiliye) gibi bir bölüme başvurarak rapor girişiminde bulunabilirsiniz. Hastanede sizi yönlendirirler.

Eğer bacakda değil de akciğer veya beyin gibi bir organda pıhtı oluşsaydı hiç tereddütsüz %60 üstünü alırdınız. Ama sizin durumunuz subjektif kalıyor.

@MeTePe Çok teşekkür ederim hocam. Dahiliye ile görüşme yapacağım randevu aldım oradan hematoloji bölümüne sevk alacağım.Hematoloji nin değerlendirmesine göre hareket edeceğim. Kalp damar ilede randevum var oradan çıkacak bilgilendirmeye göre heyet raporuna başvurmak istiyorum. Kendim bireysel olarak sağlık kurulu raporuna başvuru yapmak istiyorum. Erken emeklilik gibi bir söyleyiş yapmak istemiyorum özel sektörde çalıştığım için kağıt oraya gelirse sıkıntı çıkar diye düşünüyor. Çok teşekkür ederim size

@MeTePe hocam çok özür dileyerek bir sorum daha olacak. Forumda okuduğum kadarıyla hematoloji de oran veriyormuş. Benim yapılan genetik tahlil raporunda

Pai serpine1 mutasyon analizi -heterozigot
Mthfr mutasyon analizi - homozigot
Faktor v leiden -heterozigot

Çıktı. Bunlardan hiç oran alınmıyor mu peki?

Üst Alt