Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

Merhaba faktör v leidin: HETEROZİGOT mutant MTHHR(Ç677T):HOMOZİGOT genetik diye tahlil sonuclari şimdi aralıklarla sağ sol ve sol koluma dvt attı bugün hematoloji doktoru buna rapor yazmıyoruz dedi gerçekten yazmiyormu başka bir hastaneden mi almam gerekiyor raporu bide oran ne aralıkta olur TEŞEKKÜR

Sağ sol bacaklarına ve sol koluma dvt damar tıkanıklığı oldu

Dün ankara eğitim ve arastirma hastanesinde

Dün ankara eğitim ve arastirma hastanesinde

Arkadaşlar benim eşimde de bu kan pıhtılaşma sorunu çıktı. mhrft a12986c homozigot ve başka bir değeri de heterizigot çıktı. 2 tane de düşüğü var. Bundan dolayı doktora gitsek bize yüzde kaç oranında engelli raporu verirler sizce? Bu arada bir kulakta da epey bir işitme kaybı var.

Bende faktör5 homozigotum banada engelli raporu verirlermi hemde genetik

Seyma66

Zaten bu faktör genetiktir ancak sizde bu mutasyonun sebep olduğu hastalık oldu mu?

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seyma66

Ben felç geçirdim (şah damarım tıkandı).faktör 5 leiden(heterozigot)'den %60 devlet hastanesi verdi.2 kızım var 19 ve 21 yaşında en son gittiğim doktor 2 kızım olduğunu duyunca bu faktör bayanlarda düşüğe neden oluyor onlarda araştırılsın dedi geçen hafta üniversite araştırma hastanesi genetik ana bilim dalına kan verdiler,1 ay sonra sonuç belli olur demişler bakalım sonuç ne çıkacak.?

hocam iyi günler F V G1691A HETEROZİGOT MUTASYONU,HOMOZİGOT, GENOTİPİ SAPTANDI
HEREDİTER TROMBOFİLİ TEŞHİS ETTİLER
ÖMÜR BOYU COUMADİN 5 MG KULLANIYORUM
PULMONER EMBOLİ GEÇİRDİM.
SİZCE ÖZÜR ORANIM NEDİR NE KADAR VERİRLER.
HEMATOLOJİ DOKTORU RAPORUMU SUNU YAZDI : F V LERDEN HETEROZİGOT + GEÇİRİLMİŞ PULMOER EMBOLİ +HEREDİTE TROMBOFİLİ VE VENÖZ TROMBOZ
ORANIM KAÇ OLUR TEŞEKKÜR EDERİM

%10 u geçmez. mükerrer tromboz geçirseydiniz o zaman %60 alırdınız

hocam genetik raporunda şöyle yazıyor :
DNA dizi analizi tekniği kullanılarak yapılan molüker analiz sonucunda ; F V G1691A HETEROZİGOT MUTASYONU,MTHFR C667T HOMOZİGOT, FİBRİNOJEN G445A HETEROZİGOT POLİMORFİZMLERİ ve PAI-1 4G/5G HETEROZİGOT GENOTİPİ SAPTANMIŞTIR.
HETEROZİGOT MUTASYON,HOMOZİGOT,HETEROZİGOPT GENOTİPİ, HETEROZİGOT POLİMORFİZM SAPTANMIŞTIR,

onların önemi yok. önemli olan kaç defa emboli geçirdiğiniz. 1 defa ise %10 veriliyor 2 defa ise mükerrer tromboz olup %60 veriliyor.

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite 40
2- İki ekstremite 70
hocam böyle bişey buldum ama
hocam çok rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın

venöz yetmezlik varsa %20 ayrıca dvt (derin ven trombozu) her iki bacakta olduysa 20+20=36 alırsın şöyle bir olay da var eğer bacaklarında şişlik varsa doktorun insiyatifine bağlı olarak lenfödem den de oran alabilirsin. benimki orta düzey lenfödem den %45 verdi doktor ayrıca faktör v den de %20 aldım.

yani toplamda kaç oldu oranınız. benim mükerrer emboliye yüzde 60, sağ bacakta varise yüzde 20 verdi staz ülseri yok diye. halbuki sağ bacağımda diğer bacağıma göre ısı farkı şişlik var.
uncelim

uncelim;

yani abi mükerrer trombozdan 60 aldım üstüne bu dediğiniz oranı ayrıca alabilir miyim?

tek hastalık için iki farklı orandan en yüksek hangisi ise onu alırsınız diye biliyorum. bu aldığınız oranlarda gayet iyi vergi indirimi için başvuruda bulunmanızı tavsiye ederim.

Merhaba
Forumda çok yeniyim kusura bakmayın
Factor 5 lieden eksikliğine bağlı dvt geçirdim akabinde akcigerime emboli attı sonra 5 yıl sonra tekrar akcigerime emboli attı. toplam 2 emboli geçirdim xarelto kullanacağım hayatımın sonuna kadar. 3 bebeğimi kaybettim sonuncusunda preeklemsi geçirerek erken doğum yaptım
Bu durumları göz önünde bulundurarak yorum rica edeceğim rapor almak için.
Birde heyetbuna nsl karar veriyor bir mevzuat mi var

Bu durumları göz önünde bulundurarak yorum rica edeceğim rapor almak için.
Birde heyetbuna nsl karar veriyor bir mevzuat mi var

En az %60 alırsınız sanıyorum. Konunun ilk sayfasında oranlar var. Heyet kararını engellilik cetveline göre verir. Yani elbette mevzuat var.

Teşekkürler
Bilmediğim için öncesinde bilgi sahibi olmak adına araştırıyorum.
Yani belge doküman vs.. bunlar heyete girince mi istenecek sözlü beyan geçerli olmaz sanırım evrak götürmek lazım
Yada ilk heyete girdiğimde istenecek bunların hepsi

Yani belge doküman vs.. bunlar heyete girince mi istenecek sözlü beyan geçerli olmaz sanırım

Heyete doğrudan girmeyeceksiniz. Sizi ilgili bölüme sevk edecekler. Yani varsa Hematoloji, yoksa Dahiliye görecek. O bölüm gerekli tetkikleri yaptıracak. Varsa eski raporlarınızı, epikrizlerinizi daha önce gittiğiniz hastanelerden toplayın. Bunları muayene olmaya gittiğinizde verirseniz çok yararı olur.

Eğer gerekiyorsa sizi ilgili diğer bölümlere de (mesela kadın doğum) gönderirler. Heyetin kendinde pek muayene falan olmaz. Orada sadece ilgili bölümlerin muayene, tetkik, sonuç ve kararı incelenir.

Çok teşekkür ederim faydalı bilgileriniz için iyi akşamlar

Geçmiş olsun bende, 2011 yılında felç geçirdim sağ şah damarım tıkandı faktör 5 leiden mutasyonu bende de saptandı ve bunun için %60 verdiler.

Merhaba,
Benim genetik tahlil sonucumda
MTHFR(A1298C) Heterezigot
Faktör V Leiden ( G1691 ) Heterozigot

Malesef emboli atti ve beyne yapıştı (Cerebellarda parçalı enfakt) 1 hafta hastanede tedavi oldum.

Bu durumda engelli raporu alma imkanı varmıdır varsa yüzde kaç olabilir ,yardımcı olursanız seviniriyim..

tanerbudak

Merhabalar. 2 defa dvt geçirdim sizin kastettiğiniz mükerrer tromboza bağlı %60 rapor için illa beyin akciğer vs gibi organlarda mı olması gerek yoksa bacaktan da birden fazla emboli mukerrer emboliye girer mi? Hastalık zaten homozigot

maalesef bacaktaki DVT için oran düşük. mükerrer tromboza girmiyor.

tanerbudak

Teşekkür ederim. Peki faktör leiden 5 mutasyonu homozigot olduğu için faktör aktivitesi %5'in altında olur şeklinde makaleler okudum. Bu da 80 veya 40 olarak derecelendirilmis. Raporu bu şekilde alabilir miyim? Siz faktör aktivitesini ölçen bu testleri yaptırmış miydız? Yardımlarınız icin tesekkürler bu arada.

Rapor alırsınız. %60 vereceklerini düşünüyorum. Beyin embolisi hayati sınıftadır.

Tekrar merhaba ,
Sonunda Hematoloji(ümraniye devlet) dokturuna raporumu gosterdim embolinin 5 faktör lieden den ötürü olmiyacağını ,engelli raporu verilmedigini hatta sokkaktan 10 kisiyi cevirsek 5 inde bu rahatsizlik cıkacağinı soyleyerek,cok riskli bi durum olmadığıni bildirip nöroloji birimine , emboliyle alakası yoktur geri dönüsü yaparak yönlendirdi,
Aklimızda soru isaretleri kalsada peki diyerek ayrildik
Sizlerle paylasmak istedim

Üst Alt