Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör V Leiden Mutasyonu için hangi oranda rapor verilir?

Evet bu tabloya göre değerlendirilecek. Pulmoner emboli de hayatı tehdit eden durumdur.

Dilerim istediğiniz gibi bir sonuç alırsınız. Diğer sorunlarla birlikte sanki alırsınız gibi geliyor bana...

eğer hayatı tehdit eden diğer tromboz olarak sayıp %60 verirler ise yeterli olacak bize.

tanerbudak

Benim raporumda faktör5 leıden mutasyonu var %60 verilmiş,fakat bu mutasyon raporuna maluliyet vermiyorlar.Ben vergi indirimi ile emekli oldum.

asanur siz manisa dan mı aldınız raporu. biz de malülen emeklilik için değil %60 oran ile 2.derece vergi indirimi alıp hemen emekli olmak gayretindeyiz. 02.08.2016 yani bugün itibari ile emekliliği haketmiş oluyor eşim eğer 2.derece vergi indirimi alırsak. rapor alıp ankaradan onaylanması 2-3 ayı bulacak geç kaldık. perşembe günü rapor için başvuracağız bakalım.

sizin rahatsızlığınız neydi. sadece faktör V leiden mutasyonu var diye mi %60 verildi size. bir de hangi branş yazıyor bu oranı acaba

TAner bey, Leiden mutasyonuna takılmayın. Oranlar hangi hastalık olduğuna göre verilmiyor. Eşinizde de MTHFR mutasyonu var. Sonuçta genetik pıhtılaşma bozukluğu var.

Buradaki konu, pıhtılaşma sorununun hayati tehlike yaratıp yaratmadığıdır. Sizin durumunuzda yaratıyor gözüküyor. Eğer pulmoner emboli dışında kol-bacak gibi başka yerlerde de emboli olduysa zaten tereddütsüz %60 alırsınız. Pulmoner embolinin tekrar riski varsa yine %60 üstü alırsınız. Daha önce düşük vs. olduysa kanımca yine %60 alırsınız.

Eğer riski düşük görürlerse %40-50 falan alırsınız. Ama daha önce dediğim gibi sizin durumunuzda karar vermek biraz zor. Tüm klinik durumun gözden geçirilmesi lazım.

perşembe günü nasip olursa gideceğiz hastaneye bakalım.
emboli dışında
- anemi,
- boyun fıtığı
- hiperlipidemi
- troid
var. sanırım %60 ı alırız.

hepinize teşekkür ederim.

doktorları bitirdik. hematoloji doktoru bizden önce biri ile küfürleşip kavga etti. MTHFR homozigot mutasyon a bağlı akciğer embolisi için %10 oran yazdı. açıklama kısmına ise iş-yaş takdiri yapılabilir diyerek sanırım heyete pasladı. doktor tam bir manyak. adama diyorum ki hocam bu hayatı tehdit eden tromboz sayılıp %60 verilmesi gerekmez mi. adam diyor ki her insanın hayati tehlikesi vardır. silahla vurulur,araba çarpar ölür diyor. ben de dedim o zaman eşimde hem silahla vurulma hem de tromboz geçirip ölme riski var. salı günü heyete girecek eşim bakalım heyet ne diyecek. eşim heyete derdini anlatmaya çalışacak bakalım. heyetin hematoloji doktorunun verdiği oranı arttırma yetkisi var mı sizce. iş-yaş takdiri diyerek heyete pas attı sonuçta doktor.

bir de anemi için de oran vermedi. kan değeri 11.8 çıktı sürekli kan iğnesi kullanıyor eşim ve ilaç listesinde de çıkıyor. doktor kan değerin normal ilaç kullanmana gerek yok dedi geçiştirdi. ama dahiliye doktoru sisteme işlemişti kan ilacı kullanıyor diye.

bugün heyete girdik bakalım. heyete derdimizi anlattık. çok ılımlıydılar. bugün yarın ne oran verdiklerini öğrenirim.

MAALESEF HEYET KARAR VEREMEMİŞ VE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SEVKETMİŞ. asanur sen nasıl aldın ben hala anlam veremedim bu duruma. aynı heyet nedense aynı durum için kararsız kaldı. olan hastalıklar için olması gereken her branş var hastanede ama heyet sevk ediyor.

Taner bey, sanıyorum sizin heyet hematoloji doktoruyla anlaşmazlığa düştü. Çünkü sizin durumunuzda %10 gibi bir oran hiç normal değil.

Arkadaşım sen bende neyi anlayamadın?Benim;İnme,beyin kanaması,sağ şah damarı ve dalları tıkandı.%73 engellidir raporu verdiler.sağ tarafım tutmuyordu 1 ay kadar hastanede yattım.celal bayar tanıyı koyamadı, ege üniversitesine yönlendirildim ve faktör 5leıden ve daha başka faktörler teşhis edilip mutasyon raporu verildi, 2 yıl kontrollü%73 engellidir raporu verdiler,daha sonrası malum vergi indirimi gibi....bakanlık sağlık kurulu süreli olan raporu süresize çevirdi.Hamdolsun emekliyim,yalnız anladığım ve araştırdığım kadarıyla damar tıkanıklığı olmuşsa %20 olan oran,%60 olarak veriliyor,birde geçirmiş olduğun hastalıktan dolayı değişebiliyor.

asanur beni yanlış anladın sanırım. bu hastalık ile ilgili karar verebilen heyet aynı durumdan bizi neden sevk etti onu anlamadım. zor bir hastalık biliyorum çok geçmiş olsun size. siz Faktör V Leiden mutasyonu %60 yazıyor demiştiniz raporunuzda. beyin kanaması falan dememiştiniz o yüzden anlamadım dedim kusura bakma arkadaşım lütfen.
MeTePe evet dediğiniz gibi oldu sanırım. hematoloji doktoru ile ters düştüler ve topu üzerlerinden atmak istediler. neyse biz de bozyaka eğitim ve araştırma hastanesine gittik dün doktorları dolaştık ve hematoloji %60 oranı yazdı bakalım. heyette düşürülmez ise raporu alacağız sanırım. inşallah hayırlısı olur.

Haklısınız ben hastalığım hakkında detay yazmadım,sadece faktör 5 leıden bahsettim ayrıca sizden ben özür dilerim beni ararmısın demiştiniz yazdığınızı gördüm fakat zikri münasip olmayan benimle ilgili bir durum olduğundan arayamadım.

asanur önemli değil sadece bir konu hakkında bilgi almak istemiştim senden. Sonuçta bu sitenin amacı bilgi paylaşımı ve engelli insanların birbirine destek olması. Ben senin raporunu gördüm senin hangi kalp damar Dr unun görüşü ile oran aldığını da biliyorum. Bunun münasip olmayan neyi var ki aramadın. İnan beni birçok kişi arıyor bu siteden. Özellikle otv konusunda çok yardımcı oluyorum. Bu sitenin amacı da bu zaten. İşin ucunda sen olmasaydın ama ben o hastaneyi şikayet edecektim yaptıkları çok büyük terbiyesizlik. Tüm ilgili branşlar varken sevk etmeleri tam bir saçmalık bence. Heyet kendi doktoru ile ters düştü resmen. Bu işin içinde bir iş vardı ama kurcalamak istemedim fazla. Sonuçta ülkemde hastane çok. Orası olmaz başka yerden alırız hakkımızı. İşin tuhaf yani ortada uygulanmasi gereken bir özürlü oranı cetveli var ama bir doktor farklı diğeri farklı uyguluyor maalesef.

işin ucunda derken anlaşılmadı?

Keşke şikayet etseydiniz benimle ilgili ne olabilirki?sonra bana verilen raporun aslı bende siz nereden gördünüzki?yada benimi araştırdınız.

asanur işin ucunda derken sonuçta senin durum ile eşimin durumu hemen hemen aynı ya ondan dedim. boşver sen nasıl olsa emekli olmuşsun tadını çıkar arkadaşım. inşallah 8 eylülde heyete girecek eşim. herkes için her şeyin hayırlısı olsun. seni neden araştırayım sadece emsal olarak değerlendirmek istemiştim ben. bu aralar herşey çok karışık zaten bir çok doktor gözaltına alınmış. bu işleri fazla kurcalamamak lazım.

geçmiş olsun eşinizin durumu damar tıkanıklığımıydı?benim sağ şah damarı tıkandı ve tıkanıklık oluşurken kılcal damarların yırtılmasıyla oluşan beyin kanamasıydı.

asanur eşimde şah damar değil mükerrer pulmoner emboli ve MTHFR Homozigot, Faktör II heterezigot mutasyon var. akciğerde damar tıkandı onun da yani. sonuçta bu emboli olayı aynı. beyin kalp akciğer farketmiyor. ani ölümlerin en başında gelir emboli olayı. Allah yardımcınız olsun zor. iğneleri ihmal etmeyin. eşimin göbek kısmı artık iğne vurulmaktan mosmor oldu.zor bir durum gerçekten.

Raporunu gördüm demişsiniz nereden gördünüz?

eşim için %67 oran verildi çok şükür. yarın raporu alıp hemen vergi indirimi için başvuracağız. 2. derece olarak onaylanır ise hemen emekli olacak inşallah. hematoloji doktoru mükerrer tromboz ya da hayatı tehdit eden tromboz %60 yazdı.olması gereken de buydu zaten. asanur maalesef bu ülkede tanıdık olunca herşeyi görebiliyorsunuz. :)

hayırlı olsun

hangi hastaneden aldınız?

asanur izmir yeşilyurt'tan. 'PULMONER EMBOLİ(GENETİK MUTASYON SEBEBİ İLE ÖMÜR BOYU İLAÇ KULLANMASI GEREKİR) %60 yazmışlar. inşallah ankara maliye sorun çıkarmaz. izmir vergi dairesi başkanlığına dün teslim ettik evrakları bakalım. senin rapor süreli idi bize sürekli verdiler raporu. sen de sürekli ye çeviremiyor musun raporunu.

Arkadaşlar merhaba, ben faktör 2 hastasıyım. 2 kez derin ven trombozu 1 kez akciğer emboli 1 kezde mezenterik iskemi geçirdim. Ömür boyu ilaç kullanıyorum. Engelli raporu alınabildiğini yeni öğrendim ve 8 senedir bu şekilde çalışıyorum.

Sizlere sorum engelli raporu almak için nereye nasıl başvurmam gerekli? Birde engelli raporu almam işyerimde yada özel sigortada sorun yaratırmı çekiniyorum aslında.. Bana bir eksisi olurmu diye.

Eğer alırsam yüzde kaç alırım ve bu 60-80 neyi ifade ediyor?

kadirdaylight
Biraz araştırma yapınca bazı şeyleri öğrendim. Dokuz Eylül Üniversitesine başvurdum, 2 kez DVT ve 1 kez mezenterik iskemi nedeni ile %60 dediler. Heyet için gün aldım bakalım heyet ne diyecek.

ÖTV indiriminden biz yararlanabiliyor muyuz? (Ortopedik engel yokken) Bunun için yapmam yada dikkat etmem gereken bir husus var mı?

tanerbudak
Hocam geçmiş olsun.. Siz ÖTV indiriminden yararlanabiliyor musunuz? Aşağı yukarı aynı rahatsızlıklarımız var.

Raporda sol bacak DVT nedeni ile %92 tıkalı diye otomatik vites kullanabilir yazdırabiliyormuyuz? Bunu yazsalar ötv muafiyetinden yararlanabiliyormuyuz?

Sonuç çok geç gelmiş,oran nasıl geldi?

bende faktör V leiden homozigot. ama sağ bacakta dvt ye bağlı pulmoner emboli geçirdim. mükerrer emboliden yüzde 60 aldım. ömür boyu coumadin verdi. şimdi xarelto 20 mg a geçtim raporla. özeldende görüşelim rahatsızlığımızla ilgili.

asanur tanerbudak bana da yüzde 60 verdiler ama hastane ankara ya gönderiyormu, ankara bizim vergi dairesine, vergi dairesi de bizim kuruma cevap verecek ama gelmedi daha

2-3 ay sürüyormuş cevabın gelmesi. 2-3 ayda adam uzaya gidip geliyor ama bizim rapor gelmiyor.işte burası Türkiye

Üst Alt