herkese geçmiş olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum. öncelikle sayfanın tamamını okuduktan sonra bende burda olmalımıyım diye çok düşündüm..
ama size moral vermek ah vah edip inlemek için burda olmadığımı biliyorum.. keşke kendi dallarında fibrozla alakalı sorunlar hakkında bilgi vermesi gereken yurttaş hekimlerimizde bu forumda olsalardı. 2013 un 9 ayında tansıyon sebebıyle bır arastırma hastanesine gıttım ve kazara cekılen bır beyin mr da sol retansıyon kisti fibroz displazi teşhisi konuldu.. sol gözümün optik kanalındaki kemikte bulunan kitle , sol göz sinirlerime yaklaşmış..ilerlemesi durumunda sadece operasyon uygulanacagını baska bır tedavı seklı olmadıgını ögrendım.. ve 4 özel hastane .2 arastırma derken.. sora sora bagdatı buldum..ama burada kendi edinimlerimden yola çıkarak daha belirleyici olması açısından bir şeyin altını çizelim...
fibroz displazi % 70 oranında dogumdan kaynaklı kemık deformasyonlarıymış.... yani sonradan aldıgınız besınlerden yada bı sekılde bulastıgına ınandıgınız kımyasallardan vs sebeplerden oluşmuyormuş.. tamamen yaratılıs asamasındakı problemlerden ( kromozon problemlerı) kaynaklıymış..buradan kafatası kemıgınde fıbroz teshısı konmus kişilere söylemem gereken en önemlı şey ilk olarak önce bir ortopedi ve trawmotoloji uzmanına görunsun.. burada önemlı olan konu şuki..malesef ülkemizde beyın amelıyatları pahalı oldugu ıcın bazı hekımler sadece para kazanak için hemen operasyon önerıyor.. trawmotoloji uzmanı sizi amelıyat edemez ama size amelıyat olup olmamanız gerektiğini 3 boyutlu bır bt ye bakıp söyleyebilir..ben tavsıyeyle istanbul nışantası vali konagında muayehanesı bulunan ve dalında ömrünü harcamıs sayın melıh boyacıogluna gıttım..ve benden ıstedıgı tektık sonuclarına göre simdilik optık kanaldakı kıtlenın takip edılmesını uygun buldu...cunku henuz yumusak dokularaa degmıyor..
forumda bır arkadas henuz kıtle kucukken mudahale edılmezse ılerde opersyon zor olurmus demiş buna katılmıyorum.. 6 aylık ve 1 yıllık takıplerle en son planda dusunulmesı daha mantıklı gelıyor.. evet sonuc ıtıbarıyle ınsan duyarlı bır varlık sorunu keşfettımı acıl tarafından kurtulmak ıstıyor.. ama bende sorundan olabıldıgınde ıstıfade ederek kurtulmaya calısmak bana daha mantıklı gelıyor.ve melıh boyacıoglundan bana bır beyın cerrahı önermesını beklemeden.. bu alanda basarılı prof ve unıversıtelerde bölum baskanlıgı yapan hocaların en kıdemlı hocasını buldum... 2013 ıtıbarıyle su an yasından dolayı amelıyatlara gırmeyen ama FLORANSE NİGHTİNGALE de çalışmakta olan CENGİZ KUTAY hocaya gittim. kendisinin turkıyenın bir numaralı beyin cerrahı oldugunu.. bir çok kişiden bizzat övünçle duydum.. o da beni cerrahpaşaya yönlendirdi. kendi öğrencilerine ama burda endişe kapılıp usta varken cıragamı yonlendırmıs demeyın..
cengiz hocanın ögrencılerı bugun cerrahpaşa noroşürirji bölümünün öğretim görevlilleridir... bu anlamda size kafatasında fıbroza rastlamıs hasta arkadaşlarıma gittiğim onca kurumdan sonra tek ve ilk gidilmesi gerekn yerin cerrahpaşa oldugunu söyleyebilirim. benim doktorum galip zıhnı salustur. kesinlikle ılk etapta takıpten ve en son aşamada operasyondna yana olan bır doktor olmasındna fazla yası ve yaptıgı sayısız başarılı opersyonları ögrendikçe ..psıkolojık açıdanda rahatlayacagınıza ınanıyorum..
burada bır kurumun veya sahsın reklamını yapmıs degılım.. bızzat kendı deneyımlerımden ortaya cıkan sonucu aktardım.. bu demek degıldırkıı sadece bu kurumlar ve bu doktorlara saygı duyuyorum ve sadece bunlar bu kutsal görevı paylaşıyor.. neyse 6 aylık takıbe alındım ve bugun ıhtıbariyle takıp surem bıttı..
bu sabah saat 11de tekrar mr gırdım.. sonuc kıtle hala aynı sevıyede ve hala operasyon olması şart degıl.. 1 yıllık ıkıncı bır takıbe alındım ama ben hastalıgımı kazara buldum.. şimdilik.. ölümcül bir şikayet agrı duymuyorum.. sol gözumde görme kaybı var ve diş etlerımde cekılme .. zaman zmansa bas agrısı ama ben hastalıga adapte olmayı ve herseyı bır anda düzeltılmeyecegını kavradım.. bır anda düelmeyecek şeylerın düzelmsını bekleyerek kendınızı ve cevrenızı uzmeyın..eğer sizi rahatlatacagını bılseydım ya hıc dunyaya gelmemıs olsaydınız.. bır saat ıcın bıle dunyada olmak ve bizi dunya getıren varlıgın yüzüne bakmak guzel degılmıydı derdım..
son olarak hersey ınsan ıçin en azından durumunuza üzülüp psıkolojınızı bozmayın.. çünkü iyileştiğinizde size saglam bir psıkolojı ömür boyu lazım olacak...sevgiler..
son olarak konuyla ilğili bir çalışmaya ait son derece yararlı bir sunum buldum..
http://www.firattipdergisi.com/pdf/pdf_FTD_766.pdf