[Soru] FA'lıyım, genzime sıvı-katı yiyecekler hatta uyurken tükrüğüm bile kaçıyor..?
Evet arkadaşlar genzime sıvı, katı yiyecekler hatta uyurken tükmüğüm bile kaçıyor. Kaç kez ölümden, sırf genzime kaçan yiyecek yüzünden, son anda döndüm,döndürüldüm. Nefessiz kaldım, öksürüklere boğuldum, başkasının müdahalesi gerekti. Bu tamamen hastalığımızdan kaynaklanıyor. Açıklaması da şöyle. Hastalığımdan dolayı sık sık va az miktarda nefes alıyorum. Bazen tam ağzımdaki yiyeceği yutarken nefes aldığım için yemek borusuna gitmesi gereken nefes borusuna kaçıyor. Birşey yiyip içerken çok dikkatli davranıyorum.Ağzınızda birşey varken asla konuşmayın,yatar vaziyetteyken birşey yiyip içmeyin,çok bayat ekmek yemeyin,yanınızda mutlaka su bulundurun.Ne zaman olacağı belli değil. Ben bir de bol bol sakız çiğnemekte buldum çareyi.Sakız çiğnediğim dönemlerde genze kaçma sorunu azaldı.EN ÖNEMLİSİ.SOLUNUM EGZERSİZLERİ YAPMAK.Bunu ihmal etmeyin.Bilmeyenler için anlatayım.Burundan alıp gögüs kafesini şişir, ağızdan ver nefesi. En az 20 tekrar.Sonra gene burundan alıp karnını şişir, ağızdan ver nefesi.Gene 20 tekrar.En son da yine aynı şekilde sağ ve sol diyafram için yapacaksınız 20şer kez.Kolay gelsin....