Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ile ilgili ilaçlar..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
site yabancı bişey anlaşılmıyor nerden alırız nasıl sipariş ederiz bunu :?:
ecza deposuna sordum coenzim q10 30tablet 28 ytl diyor

hic mi inglizcen yok
:d
bu siteye adressini yaziyorsun
order= siparis
buy= satin almak
box= kutu
shippement = gonderme yontemi
credit karti ile aliniyor
visa, master card
amerikadan geliyo

kardeş verdiğin bilgiler için saol.
ama biraz ayıp ettin bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler senden öğrendik işte

ozur dilerim amacim kucumsemek degildi sadece sasirdim yardimci olabilirsem memnun olurum

arkadaşlar ben coenzim Q10 BAska firmalarcada satılıyor mesela GNSbuda işe
yararmıaynı ilaçmı onu merak ediyom üştelik reçrteşiz satılıyo ve100mg :?:

CoenzimQ10 ilaç değil ki reçetesi olsun. ;) Reçeteyle verilecek ilaç olması için, her şeyden önce Sağlık Bakanlığından onay alması gerekir. Var mı böyle bir onay?

Kaldı ki, kutusunda/prospektüsünde "reçeteyle satılır" yazdığı halde pek çok ilaç reçetesiz satılabilmekte. Reçete olayı bambaşka bir olay aslında.. Ona burada girmeyelim olur mu? ;)

çok sağ ol teşekkürler
verdiğin bilgiler için

TTedTT
dediklerin dogrudur deferiprone ab de onayi aldi denencek yani ilactir internetten bulunmaz bence bi ilac denemeden almayin
ben deneye dahil oldum baslamasini bekliyorum
ama hep kontrol altinda olcam haaftada bi kez kan aldirip kontrol edecekler
baska seylerden gececem ama fazla bilgim yok
benim doktorum bu tedaviyi ovdu yani ben denicem etkileri yazarim foruma ama daha baslamadim

şu çalışmanın özetini türkçe yazsanız herkes yabancı dil bilmiyor.ayrıca yardımlarınız için sağolun.bende anlammadım :(

bende anlamiyorum
almanca ben fransizca biliyom ama ahmin ediyorum cunku doktorum bana soyledi riskleri
beyin de demir fazlaligi sorun
ama deferiprone bedenin tum demirini cekiyor yani bi demir eksiikligi hissetilebilir
bu bu ilacin riski
demir esksiligi ile beden ne olacak merak konusu dogrusu
ama bazi deneyler oldu deferiprone uzerinde kanada da friedreich hastalarinda ve 6ay fayda gorduler konusma, kendini dik tutma, elle biraz hakimiyet, toilete gitmelerini daha kolay kontrol ettiler ...
yan etkisi vardr ama bunu ancak deneyden sonra gorulur

selam mıllet ben 34 yasındayım artık bu durumdan sıkılmaya basladım bana fa nın olusumunu nedenını sebebını deıl tedavısını anlatın varsa yoksa susun mesala :)))))))))))
ya lazzuli61 gardas bılgıler icın saol tşk de su deenenecek ilacı anlatsan ılacı sımdıye kadar deneyen varmı ve olumlu yada olumsuz bı ne gıbı bır etkı gormus sen ılacı ne zaman kullanacan zzamanı kım belırlıyo zaman elındeyse bı raz one ceksen dıyom ilac hakkında ıyı yada kotu bu gelısme olursa hemen yaz ok
kib
hoscakal

bu mesajı lazuli61 adlı arkadaşa göndermek istiyorum.lazuli arkadaş benim kardeşim tülay 36 yaşında spinocerabellar ataxia hastası şu an hiç bir işini kendi yapamıyor sizin hastalığınız FA mı yoksa spinocerebellar ataxia mı acaba birde bir ilaç tedavisinden bahsediliyor bu konuda bize bilgi verirseniz çok memnun oluruz şimdiden teşekkür ederiz

paraparazi+ataksi

bana konulan teşhis sadece yürümekte mi? güçlek çekiliyor.

spinocerabellar ataxia freidreich hasaligi farklidir fazla bilgim yok bu konuda ama hastaligin etkileri benzeyebilir

deferiprone denedi canadada alti ay ilac alanlar bi fayda gondu konusma duzeldi kendilerini dik tutabiliyo yani belli daha iyi tutuyo toilete gitmelerini dha iyi kontrol ediyorlar
yani kimseyi yurutmedi ama baya etki etti diger sentomlara

beni cagaracaklar iste ama tatile gidicem ancak 9ay dan sonra
bu bir deney olak yani tam bilgileri ancak 6 ayda sonra veririm
bu denney uz doz olacaz
bi placebo
normal doz
yuksek doz

hangisini alcami bilmiyorum
ama basladigim zaman daha cok bilgi vercem

herşeyin hayırlısı artık ptc 124 adlı cıkacak ilaç için ne düşünüyorsunuz

lazuli ben zaten onlara hakimim.benim bilmek istediğim yürümeye yararı varmı veilerle meyi durduruyomu :)

Bildiğim kadarıyla, Spinocerebellar ataxia olarak adlandırılan ataksi türü. Aslında genel olarak bakacak olursak her iki hastalıkta genetik bozukluklara bağlı olarak sinir hücrelerinin işlevlerini yitirmeleri sonucu ortaya çıkan ve zamanla ilerleyen hastalıklar. Aralarındaki tek fark farklı genlerde ortaya çıkan genetik bozuklukların hastalığa neden olmasıdır. Sonuçta genetik olarak bakıldığında farklı olan ancak sonuçları hemen hemen aynı olan hastalıklar bunlar. Zaten Spinocerebellar ataxia'nın da birçok farklı türü vardır. Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım 15-20 değişik türü mevcut ve bunların hepsi de farklı genlerde meydana gelen mutasyonlar sonucu ortaya çıkıyor. :(

Bence; güvenilir bir ilaç çıkana kadar, vücudumuzda biriken ve sinirlerimizin ölümüne neden olan demirlerden uzak durmanın tek çaresi demirlerin fazla bulunduğu yiyeceklerden uzak durmaktır. Örneğin: ıspanak, maydanoz, lahana... gibi. Tamamen kesmek değil ama azaltmak uygun olabilir :wink:

mrb delfin hiçmi gazete okumuyorsun:) senelerce bizi kandırmışlar.ıspanakta demir yok.ama neyde çok var dersen marul.maruldan uzak dur.ama yemeden olmuyor bu.vucut kendi üretiyor.GAAdizilimi arttıkça fa artıyor.GAAmiktarını azaltacak birşey lazım.inşallah bulunur.normal GAA16-27 tane.ben ve kardeşimde ise 1000 adet.bu oran azaldımı iş bitmiştir.fa nın köküne kibrit suyunu dökeriz.herkese sabır.

ne yiyelim,ne yemeyelim madde made hangi sebzelerde demir çok yazarsanız çok faydalı olur.
ayrıca mutol ıspanakta,demir olmadığını bende senden öğrendim,hiçmi yok hakkatten...birde demir oranı normale dönerse,hastalığın ilerlemesimi durur yoksa ilerlemiş hastalarda iyilşme olurmu?yani kaybettiğimiz yetilerimizi geri kazanabilirmiyiz?...

Google'a "ıspanak +demir" yazdım. Şöyle bir makale buldum:
Ispanak-Demir Hatası

Yüzyıllardır bilinen bir gerçek hata olabilir mi?

Kuşaktan kuşağa ıspanak, vücudumuzun besin ihtiyacını giderecek en önemli sebze olarak bilinmiştir. 1929 yılında bir çizgi film yapımcısı olan Elzie Segar, ıspanak yiyerek güçlenen "Temel Reis" karakterini yarattığında, akıllarımızdan hala çıkmayan demir kaynağı ıspanağın yerini hiçbirşeyin tutmayacağı inancına daha da fazla sarılmamıza neden olmuştur. Biz ıspanağın bol miktarda demir içerdiğini ve bu yüzden kan yapıcı bir madde olduğunu öğrendik. Tadını sevmedik ama bol bol yedik, vücudumuz daha dirençli daha sağlıklı olsun diye.Tadı hoş olmayan besinlerin her zaman insanların sağlığını olumlu yönde etkileyecek olduğu gibi bir önyargıya sahip olduğumuz da bilinen gerçekler arasındadır.

Bu efsane; Federal Almanya'da yapılan tıbbi bir kongrede Freiburg Üniversitesi'nden Prof. G. W. Lohr tarafından öne sürülen gerçekle son bulmuştur. Lohr, ıspanağın bol miktarda demir içermesinin, 1870 yılında yapılan bir basım hatasından olduğunu ileri sürmüştür. Basım hatasının yapıldığı kitaba göre verilen bir tabelada, ıspanağın demir miktarında yanlışlıkla bir virgül hatası yapılmış ve böylece demir içeriği on kat büyük gösterilmiştir. Yıllarca bu hata farkına varılmadan bütün ders kitaplarına, besin kitaplarına ve diğer kaynaklara geçmiş; yapılan baskı hatası besin değerlerini gösteren eski tabelaların yeniden esaslıca gözden geçirilmesiyle ortaya çıkmıştır.

Prof. Lohr, bu iddiasının ardından yine şaşırtıcı bir görüşünü öne sürerek, hayal kırıklığımızın üstüne bir yenisini eklemiştir. Onun araştırmalarına göre ıspanağın içinde bulunan demir, vücut tarafından hiç de kolay bir şekilde sindirilebilecek cinsten değildir. Annelere uyarı olarak ıspanak yerine etsuyu vermelerini salık veren Prof. Lohr, bilim dünyasındaki bu buluşuyla tarihe geçmiştir.

İnsan vücudu, önemli bir rolü olmasına rağmen 3-5 gr. demir içermektedir. Bunun en önemli payı ise kırmızı kan hücreleri hemoglobininde bulunmaktadır. Kırmızı kan hücreleri oksijeni, doğrudan doğruya kanın demir içeriğine bağlıdır.

Sonuç olarak, yıllar önce yapılan hatanın bedelini çocuklarımız ödememeli. Sevilmeyen bir yiyeceğin yenmesi, mutsuzluk vermektedir. Çocuklarımızı hem sağlıklı, hem de lezzetli yiyeceklerle beslemeye dikkat edelim.

Kaynakça:
Bilim ve Teknik Dergisi, Sayı 141, Ağustos, 1979 (Science Digest'ten Alınmıştır

Kaynak

Bir de şu likte şöyle bir liste var: http://www.bilgiportal.com/v1/idx/53/2789/Salk/makale/Demir.html

Diğer soruları daha net olarak bilen arkadaşlar cevaplarsa ben de sevinirim. ;)

Sevgili Oğuz,

Ben sadece net ortamındaki bilgileri aktardım. İnanıp inanmamak sana kalmış. Üstelik orada "ıspanak yemeyin" falan da demiyor. Sadece "bir basım hatasından kaynaklanan ıspanağın içerisindeki demir oranının yanlışlığından" bahsediyor. Yani "insanları yanlış yönlendiren" biz değil baskı hatasıymış. ;)

Ispanak yiyebilirsin yani.. Ben de severim aslında. :p Olsa da yesem.. :p :lol: Ama düşünüldüğü gibi tedavi edici bir etkisi yokmuş! :(

:?: :?: Nereden çıkardın demirin fazla olduğunu? :shock:

Öyle bir şey denmiyor ki hiç bir yerde.. "Ispanakta demir az" deniyor sadece.. Yani "çok" diye ıspanağa bağımlı kalırsan yeterince demir alamazsın..

hastalgimizda demir fazlaligi var ama beyincikte mitokondrilerde
yedin ispanigin demiri etki olmaz bence

sibel deferiprone hakkinda deneyden sonra konusuruz

kizlarin eksik demir kaninda olabilir ama fa mitokondride alakasi yok bence
kaninda demir az ise bunun sucu anemi olabilir
ve...
turkiye turuna cikiyorum
uzun zaman sonra gorusuruz

kulannalımmı kullanmayalım mı çünkü b endede anemi oluyo dr demir hapı veriyı ona bana zararlı almam mı diycez

anemi var ise demir almam bence cok iyi gelir
yani sorun demirde degil zaten
frataxin eksigi yani var ama cok az
korkun var is demir ile birlikte anti oxidan al
dermirsiz yasanmaz gucun kalmaz baska kotulesmeye yol acabilir
yine doktorun ile gorus norolog

:oops: :oops: Bazı şeyler fena karışmış.. Sağolsun lazuli düzeltmiş.. ;)
lazuli61' Alıntı:
hastalgimizda demir fazlaligi var ama beyincikte mitokondrilerde
yedin ispanigin demiri etki olmaz bence
Yani ıspanak bizim için zararlı değil! Ispanak aklandı! :p :lol:

Ama o yukardaki listenin sonlarında yer alan "dana eti, balık vb." bizim için zararlı! En baştaki "pirinç, ıspanak vb." de zararlı dağil!!

Bayanlardaki demir azlığı da bambaşka bir konu. Sibel, doktora durumu anlatman gerek.. Sadece kandaki demire etki edecek bir ilaçsa kullanabilirsin sanırım..

vallat yandin her gun dana balik et turu yiyom

kizlarin kaninda demir eksiklikligi olabiliyo neden erkekde pek yok
cunku biz ay basi olmuyoz af edersiniz
bbence ilgisi var

gazetede her yazılana inanmayın:) ıspanakta demir var. fakat bu oran, ıspanak metal bıçakla doğrandığında ve fazla piştiğinde azalıyor. maydonozdaki demir oranı daha yüksek. ve çiğ yenildiği için maydonozdan daha çok uzak kalmamız gerek. :(
abim biyolog olduğu için bana şu yiyeceklerden uzak kalmamı tembihlemişti. :wink:
ıspanak
madonoz
kırmızı et
marul
lahana
dalak
karaca ciğer

değerli arkadaşlar ve özellikle delfin bende abin gibi biyologum.ve bizim rahatsızlık çoğu makalelerde demir birikiminden kaynaklandığı yazmıyor. bizim rahatsızlık GAA sayısından ve dolaysıyla frataxin proteinin anormalliğinden kaynaklanıyor.normal bir bireyde GAA sayısı 16-27 bizlerde ise 1000 e üzeri. bu sayının normale çekilmesi durumunda fa durmayacak.kaybolacak.yani en kısa sürede normal birer birey haline geleceğiz.bir açıklamada Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor. bilginize arz olunur.

tabii ki FA demir birikiminden kaynaklanmıyor. ama vücudumuzda biriken demir-3ler sinirlerimizi öldürüyor diye biliyorum.ben sadece bir önceki sayfada sözü edilen, güvenilir olmayan bir ilacı alıp kullanmaktansa en azından güvenilir bir ilaç çıkana kadar demir oranı fazla olan yiyeceklerden uzak kalmamız daha mantıklı olur diye bildiklerimi sizlerle paylaştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt