Sayın4çocuklu ben
Anladığım kadarıyla ameliyat riskli ve sonuçları da kesin değilmiş, bu tür ameliyatlarda uzun zamandır herhangi bir ilerleme kaydedememişler. Konuşma sırasında Doktor bir ara ağzından "olumsuz birşey olursa beni dava edersin" dedi. Galiba bu ameliyatlarda olumsuzlukla karşılaşmak olağan bir şey. Hocanın sesli sesli MR sonucunu okurken Siringomyeli kelimesine geldiğinde sesini alçaltıp, suratını eşkitmesinden anlamıştım bu ameliyatı yapmak istemediğini.. Ameliyatın riskli olduğu gerçek ancak sorunlarım var ve bu sorunlar yan gelip yatmayla geçecek gibi değil malesef..
Bu ameliyatı yapmak için ürodinami testi sonucunun olumsuz çıkmasını şart koşuyorlar sanki; yani idrarınızı kaçırmanızı istiyorlar. Eğer idrarınızı kaçırmıyorsanız, ayağınız güçsüzmüş yok efendim ağrılarınız var dışkılama sorununuz var bunu önemsemiyorlar, Altına kaçırıyormusun? Hayır, e o zaman devam... Malesef bu hastalıkta tedavinin yetersizliği kadar hastanın ameliyat edilmesine karar verilmesisürecide bilimsel değil. Bazısı ürodinami testiyle karar verirken bazısı MR'ı bazalıyor,şikayetler ise ikinci planda.. "Dayanabildiğin kadar dayan" demeye getiriyorlar..
Bu arada Sorunlarım devam ediyor; Lavman kullanıyorum, genital bölgelerde ağrılarım var, ayağımda güçsüzlük tavan yaptı. his kaybım sağ ayak parmaklarımla sınırlıyken şimdi bilekten aşağıyı tamamen etkilemeye başladı ve malesef hoca topu taca atmaya devam ediyor; beni üroloji ve iç hastalıklarına yönlendiriyor, bu bölümlerdeki hasta yoğunluğu dikkate alınırsa 2 aydır buralarda sinir harbi vermekteyim. Şu aralar İç hastalıklarından aldığım kabızlık ilaçlarının midemi rahatsız etmesiyle meşgulüm.