Müge Hanım, merhaba
Oğlunuzuz ışıktan rahatsız oluyor, güneşli ortamda açık havada yada aydınlık iç ortamlarda gözlerini kırpıştırarak görmeye çalışıyor ve gözünü kısarak tv seyrediyor, yazıları okuyabiliyorsa.
Renkeri tanıyamıyor, kırmızı ile siyah, yeşil ile mavi gibi renkleri tanıyamamnın ötesinde okey tahtasında olduğu gibi ayırt bile edemiyorsa.
Gözlükle bile yaklaşık %10 görüyorsa,
Gözleri sağa sola sallanıyor ve düz bakarken bile göz bebekleri titriyorsa, göz bebeği bir noktaya bakarken sürekli büyüyüp küçülüyorsa, ve bakışını sabitleyemiyorsa,
oda benm gibi akromatopsi' dir
Benm ilk tavsiyem dış mekanlarda iyi bir güneş gözlüğü kullanması olacakıtr. Rennki camlı kolormatik gözlüklerin pek bir faydasını görememiştim zamanında güneş gözlüğü beni epeyce rahatlatmıştı.
Sizin durumunuzdan farklı bir durum yaşamıştım, benim göz problemimi zannedersem ailime kabulenememişti ve bana hep normal gören birisi gibi davrandılarından bende normal gören biri olduğumu düşündüm. HAyatımın hiç bir döneminde özel eğitim almadım, üniversite sınavına bile yanımda yardımcı olmadan herkez gibi girdim. Siz siz olun benim yaptığımı yapmayın eğitim hayatında yapılması gereken özel ne varsa bunu sonuna kadar kullanın, sınav sorularını büyük harflerde basılı şekilde almasını sağlayın mesala, tüm kitaplarını büyük harflerde çoğalttırın, sınıfı ışıklı bir ortamsa okul yöneiminden ışığı azaltacak tedbirleri almasını isteyin.
Beni için en büyük sorun her zaman için ışık olmuştur.
Şimdilik bu kadar yazıyorum, selamlar.