Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme sorunları olan kim var?

tekrar merhaba

Bahsettiğiniz sorunlar oğlunuzun kişiliğinden kaynaklanıyor sanırım, şöyle geriye doğru, o yılara baktığımda bende pek çok sorun yaşamıştım, lise sonda dersaneye gidene kadar tek başıma mahallemden dışarıya hiç çıkmadım, okul evimize yürüme mesafesindeydi, ilkokula başladığımı günlerde annem bazende ablam beni okula götürüyor ve çıkıştada alıyorlardı, bir süre sonra kendi başıma gidebilmeyi öğrendim. :) Sokata en büyük sorun cadde yada sokaktan karşıdan karşıya geçmek olmuştu, bügünde bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. Kalabalık caddelerde yaya geçidi olmayan bir noktadan asla geçmem.

Bu noktada söyleyebileceğim şey oğlunuz tek başına karşısına çıkacak zorluklarla başedemez diye asla düşünmeyin. Herkezin yapabileceği pek çok şeyi oda başarabilir fakat daha fazla mücadele etmesi gerekecek.

Açık havada futbol gibi takım oyunlarını oynamak, araç kullanmak, onun yapamıyacakları şeyler arasında yer alıyor.

Arkadaş edinme konusunda göz probleminden kaynaklanan bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum, kız arkadaş konusunda bu söylediğim geçerli değil biraz zorluk çekecektir :) Bunun sebebi insan ilişkilerinde göz temasının çok önemli olmasından kaynaklanıyor. Mimik hareketlerini algılayamadığın bir kişiyle temasa geçmek oldukça zor olacaktır.

Normal gözlüğünü takma konsunda ısrarlı olmayın, bu gözlük öyle aman aman bir yarar sağlamayacaktır. Şimdilike aklıma gelen bunlar, spesifik sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırı. Oğlunuzla %100 aynı rahatsızlığa sahip bir kişiyle karşı karşıyasınız. Selamlar

DAİMON size çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Evet aynen dediğiniz gibi oğlumun kişiliği bu ve ergenlik sorunlarıda buna eklenince zor bir dönem geçiriyor.Sizin gibi örnekleri gördükçe nasıl mutlu oluyorum anlatamam.Umarım benim oğlumda zamanla durumunu kabullenip,kendisiyle barışık yaşayabilecek.Size bu yaz yaşadığı bir olayı anlatayım;sınıfında hoşlandığı bir kız vardı,kızda sınıfın en güzeli.Kendi yaşıtı kuzeni bize gelmişti tatilde oğlumun kanına girmiş kıza seni seviyorum diye mesaj atmışlar.Yarım saat içinde kızdan yanıt gelmiş''bende seni seviyorum aşkım''diye oğlum ve kuzeni bağırış çağırış yanıma gelip anlattılar kızın mesajını gösterdiler.Oğlum durmadan kuzenini öpüp teşekkür ediyor.Güldüm geçtim.Amma velakin olaylar romantik dram şeklinde gelişti.Kız günde 50 aşk mesajı atıyor benim küçük oğlumda yalvar yakar benden kontör istiyor.Bu arada ikiside Judoya gidiyor ve bu mesaj olayından sonra ilk kez orada karşılaşacaklar.Nasıl bir heyecan,panik,süslenme,jöleler ki ömründe kendine bakmamıştır eşofmanla gezer.Neyse orada ne oldu hala bilmiyorum oğlum eve gelince odasına kapandı ve hıçkırarak ağlıyor.Ne olduğunu sordum ama kendini tokatlıyordu ve anne ben daha çocuğum öyle filmlerdeki gibi kıza sarılmak istemiyorum diyordu.Kızdan mesajlar gelmeye devam ediyordu bu arada.Bende ona haklısın oğlum dedim daha çok erken,istersen ben yanıt vereyim senin ağzından dedim ve kıza onu arkadaşça sevdiğini,dersleri falan yazdım.oğlum omuzlarından dağ kalkmış gibi rahatladı.Kendine güveni yok yani.Sanırım kız çıkalım falan dedi,oda korktu.Bu oğlumun ilk aşk acısıydı ve benim ona kısıtlıda olsa ulaşabildiğim bir olaydı.Ama aynı zamandada başı sıkışınca annesinin onun yanında olduğunu biliyor artık.Bu yüzden bu kızı çok seviyorum......Hoşçakalın

Arkadaslar hepinize,hepimize gecmiş olsun... benım babam da şekerden dolayı 2 sene önce görme yeteneğini %95 kaybetti. cok uğraştık,bi çok ameliyat geçirdi ama olmadı...
çok zor,gerçekten çok zor...

yüce RABBİM hepinize, sizin istediklerinizden fazlasını versin...

ben ilkokuldayken bi doktor geldi gözlerimizi kontro etmeye. duvara bi karton astı. oku(ya)mamaya başladım. sınıfın en kısası ben olduğum için en öndeydim her zaman -ki hala öyle:) - başkalarının nasıl gördüğünü bilmem mümkün olmadığı için gözlerimin kusurlu olduğunu öğrenmek o güne nasipmiş. gözlük dediler, deeet dedim gözlük de neymiş... hayatımın hatalarından birisi oldu galiba o. sağ gözüm %30 kadar görüyomuş şu an. ötekinde de bişeyler var ama derecesi ufak, rahatsız etmiyor ve ben hala gözlük kullanmamakta ısrar ediyorum. bi tedavisi yokmuş. tembellik varmış. eee kimin gözü :) az görüyo belki ama bi eksikliğini hissetmediğim kanısındayım.

hepinize geçmiş olsun. selamlar sevgiler...

( ben biraz hayatla dalga geçen bi insanımdır. bu durumun iletilerime de yansıyacağını düşünüyorum. sürç-i lisan edersek şimdiden affola.)

Merhabalar.Nistagmusu olanlara bir sorum vardı.Oğlum artık 15 yaşında ve birçok işini ben yapıyorum.Örneğin ayakkabılarını bağlamayı bu yıl yeni öğretebildik,ondada çoğunluk düğüm üstüne düğüm atıp çözemiyor,zorla çözüyorum.El becerileri çok az.Bu durum beni üzüyor,bir işim çıksa oğluma hiç güvenemiyorum.Kar yağarken paltosuz evden çıkabilir,anahtarı unutup saatlerce sokakta kalabilir.Bunları çok yaşadım.Dikkat eksikliği var,ama bilgisayar başında süper,ellerini takip edemiyorum klavyede yazarken,program yapıyor vs,uzman gibi.Aynı beceriyi niye diğer alanlarda gösteremiyor.Dersleride mükemmel.Ama beceri ve sosyal yönden zayıf.Eve biri gelse kaçacak delik arıyor,benimle pazarlık ediyor hoşgeldiniz deme diye.Komplekslerini nasıl yeneceğiz bilmiyorum.Oğlum gibi el becerisi gerektiren işlerde zorlananlar varmı?Çünkü hiç görmeyipte uyum içinde giyinenler,yemek yapanlar ve hatta resim yapanlar var.Ama nistagmusun denge sorunlarınada yol açtığını biliyorum ve oğluma haksızlık etmek,onu çok zorlamak istemiyorum...Selamlar

bende tek farla yola devam edşiyorum inşallah bi yere bindirmem hepibnize sevgiler:) :roll: :roll:

Selam arkadaşlar. Bende de Retinitis Pigmentosa (Gece Körlüğü) hastalığı var. Askerlikten muaf oldum.
% kaç olduğunu bilmiyorum. İŞKUR'a kaydımı normal statüde yaptırmıştım. Özürlü Kimlik Kartı'na da başvurmadım henüz.
Başka ne gibi olanaklarımız mevcut bilmiyorum. Kimlik Kartı yerine Nufüs Cüzdanı'na yazıldığını duymuştum.
Görme sorunu olanlar ne gibi işlerde çalışıyorlar? Tam olarak görmeme sorunu yok,loş ışıkta,karanlıkta,az ışıkta,fazla ışıklı ortamlarda,güneşli yerlerde yazıları okumada zorluk oluyor.Yani sorunum ışıkla ilgili.
Yüksekokul Makine mezunuyum ancak gözlerimi çok yoruyor milimetrik hesaplar.
Nerelerde çalışabiliriz acaba?
İyi günler,saygılarımla...

selam benimde rahatsızlığım tıp dilinde (bileteral miyop astigmat) iki göz numaramda 10 numara miyop.lens kullandığım için pek engel olmuyor göz numaralarımın yüksekliği ama ilerisi için tekrar düşünmem lazım.

selam dertdaşlarım

selam arkadaşlar bende sizdenim doğuştan görme engelliyim uzağı göremiyorum iyileşme ümidimde yokmuş doktorlar söylüyo gözümün arkadaki görme damarları kurumuş bizim halimizden ancak biz anlarız ALLAHcc hepimizin yardımcısı olsun

slm

merhaba ben metin tekirdağ saraylıyım yaşım 26 sol gözüm görmüyor benimde ama alıştım artık böyle yaşamaya ... Bilgisayar klavyesini iki gözle görenden daha iyi kullanırım hodri meydan :) ... Biz engillerle dalga geçen hor gören herkeside kınıyorum...T.dağ Saray İlçesinde bi emgeliler deneği açalım dedik adam sanki iş yerini satın alıcaz o kadar yüksek kira istşyor türkiyede bana dkonumayan yılan bin yıl kelimesi bitmediği sürece bu ülke kalkınmaz bence yine çok konuştum galiba :)

görme kusurları

merhaba benim de sol gözüm görmüyor küçükken çiçek hastalığı sonucu olduğunu sanıyorum sebebini ailemdekilere sorduğumda net bir cevap alamadım çünkü önceleri ışığı hissediyordum ama şimdi hiç görmüyor doktorlar da artık tedavisinin olmadığını söylüyorlar herkese acil şifalar dilerim

s

merhaba arkadaslar benimde sol gözüm görme 0 su ana kadar protez taktırmadım ama artık dusunuyorum ban yardımcı olabılecek arkadaslar varmı? veya referans

gece körlüğü hastaları buraya

slm arkadaşlar..ben bir gece körüyüm...gözlerimde daralmada var ve artık zor görmeye başladım..benim durumum daki arkadaşlarla tanışmak istiyorum ..msn adesim leventeryalcin@hotmail.com

merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza bende de sağ ve sol retina dekolmanı var.sağ %10, sol ise %30 oranında görmekte.11 ameliyat sonrasında ancak bu sekilde kalabildik.herkese acil şifalar diliyorum.

selam muge hanım

bende manisa lıyım.mıyop ve tavukkarası 8 gece korlugu ) var

mrhb arkadaşlar beim gözümdeki problem keraokanus ve nistagmus
aynı sorunları yaşayan arkadaşlar varsa görüş alış verişindebulunabiliriz gerçi çözümü olmayan şey ileilgili ne ifade ederse artık

selam ben askeri görevimi yaparken mayın patlaması sonucu görme engelli oldum, şimdi gaziyim. görme engelli arkadaşlarımı bekliyorum.

merhaba arkadaşlar...
nasılsınız iyimisiniz, omuyurum ve diliyorum hepinizde çok iylersinizdir.
bende görme engelliyim. yani hiç görme yok ama sadece sol gözde az bi ışık var. sadece geceyi ve gündüzü fark ediyorum. yani körüm.
benim olay sonradan oldu. 2006 da askerlik görevimi yaparken oldu ve şimdi gaziyim. şükürler olsun.
hepinize selam ve saygılarımı gönderiyorum.

rabbim bizi kalbi görenlerden eylesin.
selam ve dua ile kalın.

retinitus pigmentoza(halk dilinde tavuk karası)

SELAM ARKADAŞLAR
BEN RETİNUTUS PİGMENTOZA DENİLEN GÖZ HASTALIĞI VAR. VE BUNA BAĞLI GÖZ SİNİRLERİNİN ZAMANLA DEFORMESİ İLE BİRLİKTE GÖRME KAYBI ARTIYOR. AMA ÇOK ŞÜKÜR SON ÜÇ YILDAN BERİ GÖRME KAYBI GİT GİDE AZALMAYA BAŞLADI YANİ HASTALIĞIN SEYRİ BAYAĞI YAVAŞLADI. ŞU ANDA SOL GÖZ 2/10 SAĞ GÖZ 3/10 ORANINDA GÖRÜYOR VE GECELERİ GÖRME %10 ORANINDA DAHADA AZALIYOR. BENİM GİBİ BU HASTALIĞI OLAN ARKADAŞLAR VAR İSE BANA ULAŞSIN TANIŞALIM BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIM .

AMA YİNEDE UNUTMAYALIM Kİ ARKADAŞLAR KÖTÜNÜN KÖTÜSÜDE VAR. ÇOK ŞÜKÜR Kİ KENDİ İHTİYAÇLARIMIN %95İNİ KENDİM KARŞILAYABİLİYORUM .

GÖZÜMÜZ HEP AÇIK IŞIĞIMIZ BOL OLSUN
:wink: blck_death@hotmail.com

Bende de Nistagmus var. Ayrıca retinada da albinoid. Retinadaki pigment eksikliği, yani albinizm saçlarımda da etkisini daha ortaokulda iken göstermeye başladı. Yavaş yavaş beyazlaşmaya başlayan saçlarım, önceden açık kahve iken şimdi karışık bir renge sahip oldu. Meç hale geldiler biraz. Yaşadığımız problemler de bildik şeyler zaten :!: :?: . İzmir de oturuyorum :D . Ve :arrow: nistagmuslu arkadaşları Facebook' taki " Göz Hastalıkları ( Nistagmus ) " grubuna davet ediyorum :idea: . Var olduğunun farkında olmak güzeldir. email adresim : erasiuszela@gmail.com :wink:

Merhaba blck_death,
Bende de retinitis pigmentosanın bir çeşidi olan koni distrofisi hastalığı var. Renk körlüğü ve nistagmusla birlikte %80 görme kaybı var. Ve sendeki gibi hastalık ilerliyor. Çünkü bu bana ailemden yadigar. :)
Bu noktda tedavisi olmadığı için rehabilitasyona tabiyim. Yani görme düzeyimi arttırmak için "teleskobik gözlük" kullanıyorum.

Merhaba Müge Hanım,
Oğlunuzdaki (yani kardeşimizdeki) rahatsızlığın koni distrofisi olma olasılığı çok yüksek bence. Çünkü söyledğiniz bulgular (renk körlüğü, görme kaybı, nistagmus ve ışığa karşı hassasiyet) bende de var. Öncelikle şunu sormak istiyorum: az gören uzmanı bir doktora oğlunuzu gösterdiniz mi? Az gören uzmanı bir doktorun muayene ve tanısı çok önemli. Çünkü diğer göz doktorları az görenlik hakkında fazla bilgi sahibi değil. Genellikle yaptıkları görme oranını ölçüp söylemek. Bunun neden kaynaklandığı sorulduğunda ise fazla net cevap veremiyorlar. Oysa tıbbın en önemli kurallarından biri önce tanıyı koymak, sonra (varsa) tedavi etmek, hastalığın ilerlemesini yavaşlatıcı ya da durdurucu önlemler varsa bunları yapmak ve son olarak da rehabilitasyona sağlamak. Bu noktada isterseniz size tavsiye edebileceğim bir doktor var.

Oğlunuzun yaşadığı sosyal ve psikolojik sorunlara değinecek olursak. Öncelikle özrünü kabullenmesi ve bununla barışık bir şekilde yaşamasını öğrenmesi gerekir. Bunun için de konusunda uzman bir psikoloğa başvurulabilir. Hatta mümkünse bizim gibi diğer az gören insanlarla tanıştırılıp görüştürülebilir. Böylece özrünü kabullenmesi kolaylaşır ve yalnız olmadığı hissi gelişir.

görme sorunu

yeşim aynen bendede katarak ve göz tansiyonu var.
bende doğduğum sıralar fark edilip ankara göz hastanesinde ameliyat geçirmişim. sağ gözümü ameliyatla kurtuldu ama sol gözüme bişey yapamamışlar göz tansiyonu demişler o zaman .Sonra bir çok kez götürmüşler başka hastaneye ama katarak diyorlar göz tansiyonu geçmiş
Allahım ne eylerse güzel eyler ben üzülmüyorum arkadaşlar lütfen üzülmeyin.

Merhaba arkadaşlar bendede gece körlüğü var birde organ nakli oldum onbir sene önce şuan tek sorun görme alanındaki daralmalar mesela okulda çok zorlandım biri yan taraftan biraz uzaktan imza kağıdını uzatsa görmüyordum veya birşeyler yerken ben başka yere bakıyorsam ve o önüme uzatmışsa görmüyrodum ve kötü oluyordu tabi geceleri mümkün olduğunca dışarı çıkmıyorum bu alan daralması yüzündende kalabalığı sevmiyorm. Çocuğu olan arkadaşa sormak istiyorum çocuğunuzdada gece körlüğü var mı? Çünkü bana ırsi dendi ama ailemde kimsede gece körlüğü yok. Evlenirsem çocuğumda bu sorunu yaşar mı diye korkuyorum ve bu yüzden evlilikten korkuyorum :cry: Çünkü yaşanılanları herkesin psikolojisi kaldırmayabilir.

selam

merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum.bende glokom hastasıyım.yani anlayacagınız göz tansiyonundan bir gözümü kaybettim 14 sene oldu ve diger gözümde rahatsız tedavi oluyorum gerçi bu hastalık ölesiye kadar bnmle malesef :( herkese acil şifalar dilerim...allah kimseye muhtaç etmesin...sevgilerimle....

ben 6 yaşındayken şeker hastalığına yakalandım.şeker hastalığı nedeniyle gözümde sol gözüm kaydırma yapıyor.yani görme oranım %40

Merhabalar...
efendi07,öncelikle mesajını geç gördüğüme üzüldüm,ayrıca ilgin için teşekkürler..
Uzun süredir siteye bakmamıştım,oğlum OKS sınavına hazırlandı,sınava girdi,tercihler,okul başladı derken ancak rahatlayabildim.(Bu arada sınavda başarılı oldu ve anadolu lisesine gidiyor)
Efendi07 doktor önerini çok sevinerek öğrenmek isterim,sizlerden yani aynı durumda olanlardan aldığım önerilere çok önem veriyorum.Biz manisada oturuyoruz ve sık sık İzmire gidiyoruz,ailem orada çünkü.Sanırım sende İzmirlisin ve oradan bir doktor önereceksin.Biz oğlumu Kemal Pamukçu,Günay Haznedaroğlu,Üzeyir Gökova,Ömer Seymenoğlu,Şifagöz,Batıgöz,Kaşkaloğlu göz,E.Ü,dokuz eylül tıp ve İstanbul,Manisada bir çok doktora götürdük,aynen senin dediğin gibi nistagmusu çok fazla bilmediklerini düşündüm hep.Haksızlık etmryeyim ama ben nette devamlı araştırıyorum,gelişmeleri takip ediyorum onlardan çok biliyorum sanki.Dediğin gibi gözlük numarası ölçümü,altı ayda bir yeni gözlük dışında bir şey yapılmadı.Ben bildiğim kadarıyla henüz tedavisi yok ama olacağına inanıyorum.Nistagmusla ilgili bir sitede bir doktor kendini ve teleskobik gözlük tanıtımı yapıyor,fiyatları uçuk rakamlarla reklam yapıyor bana hiç inandırıcı gelmedi doğrusu.Kullanan varsa nasıl olduğunu merak ediyorum.Ayrıca aynı sitede bu konuda uzman diye bir doktor adı geçiyor sık sık Neşe Çelebioğlu diye.arayıl tatilinde oğlumu ona götürmeyi düşünüyordum ama senin tavsiyenide duymak isterim.Tekrar teşekkürler..Sağlıkla kalın...

benim sağ gözüm görmüyor sol gözümde görme alanı daralmış yani sinir kuruması olmuş %40 görebiliyorum Görme alan daralmasının nedenini doktorlar bulamadı varsa görme alan daralması paylaşalım. adres pukeleke.62@hotmail.com

Üst Alt