Y
yusufunal
Aşağıdaki konu güncelliğini kaybetmiştir. Lütfen dikkate almayın.
Şu anda sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır.
arkadaşlar ben bir kamu kuruluşunda geçici işçi olarak çalışmaktayım.
işkurumunun internet sitesinde yayınlanan T.H.Y yollarının 66 kişilik işçi alımına müracaat etmek istedim ama buradaki işkurumu belgenin ne olduğunu bilmiyor, o yüzden de gönderme yapamıyorum. bu belge hakkında bilgi verirseniz sevinirim. ( not:bu belgeyi neresinin verdiği hakkındadabilgi verilirse sevinirim , çünki ben yaklaşık 17 halk eğitim merkezi ve milli eğitim müdürlüğüne başvuruda bulundum bu belge hakkındada onlların bilgisi yok)
Şu anda sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır.
- OturanBoğa Not (31 Mayıs 2006):
TÜRK HAVA YOLLARI İŞE ALIMLARINDAN PİS KOKULAR GELİYOR!
18.05.2006 tarihli ilanla uzun süreden beri ilk defa sakat statüsünde 100 eleman alımı yapacağını duyuran THY'nın, bu işe alımları, sadece ve sadece FEV ve Beyaz Ay gibi Hükümete yakın örgütlerin inisiyatifiyle yaptığı iddia ediliyor...
İddialar:
1- İlan tamamen formaliteden (yasal zorunluluktan) verilmiştir. İlan yayınlandığı tarihjten önce işe kimlerin alınacağı zaten belliydi.
2- Nasıl belliydi? Şöyle: İş başvurusu için "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak" şartı öne sürülüyor. Ve fakat bu sertifika, bugüne kadar hiç bir kurs ya da kurumda verilmemiş! Bu sertifika hakkında ne THY'nin, ne Türkiye İş Kurumu Eminönü Şube Müdürlüğü'nün, ne MEB'nın ve ne de diğer kurumların bilgisi var(dı). Konuyla ilgili tek bilgi, İstanbul Belediyesi ve Hükümete yakınlığıyla bilinen Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) ve Genel Başkanlığını İstanbul Milletvekili Sayın Lokman Ayva'nın yaptığı Beyazay Derneği'nde var.
3- Bu sertifika için gerekli eğitim, bu ilan yayınlanmadan önce, FEV-THY "işbirliğiyle" başlatılmış! Yani kimsenin fikri dahi olmadığı bir konuda, birileri, kendine yakın kişilere bu eğitimi verip, iş başvurusunda bulunma, daha doğrusu işe alınma garantisi sağlamış oluyor. Zira işe başvurmak için önkoşul olarak sunulan "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak" kriterine bir tek FEV bünyesindeki (hükümete yakın) kişiler sahip olabiliyor.
4- Sonuç olarak THY ilan vermeden önce (FEV aracılığıyla) kimin işe alınacağı belliydi. Bu ilan için uydurulan/yaratılan "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikası" sayesinde FEV dışında kalan kişilerin iş ilanına müracaatları daha en baştan engellenmiş oldu.
Bu iddiaları temellendirecek argümanlar aşağıda sıralanıyor. Bunun dışında, özel görüşmelerimde öğrendiğim bilgiler de konunun tam da bu yönde olduğunu destekler mahiyette.
Şimdi herkesi duyar gibiyim, "Ne sandın Bülent, bugüne kadar da böyle yürümüyor muydu bu işler!". Biliyorum, evet, bugüne kadar da böyleydi bu işler. Ama olsun, biz yazalım, biz haykıralım! Böylece en azından bu işleri gördüğümüzü, kimin ne olduğunu bildiğimizi, sözde eşitlikçi söylemlerin ardından bu tür entrika ve adam kayırmacılığın kabak gibi göründüğünü, yüzlerine ayna tutarak gösterelim.
İlan edilen "özürlüler istihdam yılı" fiyaskosunu;
adam kayırmayı önleyecek iddiasıyla çıkarılan yönetmeliklerin nasıl da bu tür ayak oyunlarıyla aşıldığını;
"siz iyi eğitim alıp kendinizi geliştirin. size her yerde iş var" mealinde büyük laflar edip, sonra bir de "bizden" olun diye kıvırttıklarını ve bu "bizden"liği önkoşul olarak şart koştuklarını;
adam kayırmanın önüne geçtik diye her yerde söylendiklerini, buna karşın bal gibi ve kayıtsız şartsız kendi adamlarını kayırdıklarını vs. gördüğümüzü haykıralım arkadaşlar.
Suratlarına ayna tutalım ve gördükleri ikiyüzlülükten utanmalarını umalım ve onlara yukarıdan bakıp güldüğümüzü gösterelim. Ve günü geldiğinde bu gördüklerimize unutmayacağımızı da...
Büent Küçükaslan
arkadaşlar ben bir kamu kuruluşunda geçici işçi olarak çalışmaktayım.
işkurumunun internet sitesinde yayınlanan T.H.Y yollarının 66 kişilik işçi alımına müracaat etmek istedim ama buradaki işkurumu belgenin ne olduğunu bilmiyor, o yüzden de gönderme yapamıyorum. bu belge hakkında bilgi verirseniz sevinirim. ( not:bu belgeyi neresinin verdiği hakkındadabilgi verilirse sevinirim , çünki ben yaklaşık 17 halk eğitim merkezi ve milli eğitim müdürlüğüne başvuruda bulundum bu belge hakkındada onlların bilgisi yok)