Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturmasında takip ve süreçler

vetbat

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar hepimizi evraklarımızı teslim ediyoruz. Buradan güvenlik soruşturması tamamlandığında kurum, il, evrak teslim tarihi gibi bilgileri verirsek en azından ortalama bir fikir oluşur.

Ben Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü nü aradım henüz form ulaşmamış kendilerine. Bizdeki işi 15-20 gün arası dedi. Posta kaynaklı 10 gün geliş 10 gün gidiş olabilir dedi. Yani ortalama 30-40 gün bilgisini verdi emniyet.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı
07/09/2017 evrak teslim tarihi
İkamet ili Gaziantep

Bakalım ne kadar sürecek.

Biz atandigimiz kuruma mi emniyete mi goturucez evraklari ? Süreç nasil işliyor ?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

green16

Atandığın kuruma güvenlik soruşturması ve arşiv formu diye bir form götürüyorsun. Zaten istenilen evraklar içerisinde hazır olarak mevcut. Bilgisayar veya daktilo ile doldurma şartı var. Onlar ikamet ettiğin ilin emniyet müdürlüğü ne yolluyorlar. (ilçede olabilir net bilgim yok) Sonuçlanınca tekrar atandığın kuruma yolluyorlar.

Antep Belediye tekniker. 08/09/2017 tarihinde evrakları teslim ettim. Antep van ilinde ikamet ettiğim ilçenin emniyetine yazacak ortalama 3 ay alır dedi... bol şans

Atandığınız kuruma götüreceksiniz evrakları, onlarda emniyete vericek güvenlik soruşturması için..

Guvenlik sorusturmasi evragi once valilige gonderilmis. Oradan 1 gun sonra emniyete gonderilmis. Prosedur boyle, yani once valilige gidiyor. Sonra vali yardimcilarindan bu islere bakan kisi onaylayip emniyete yolluyor. Emniyetteki asamadan sonrasini bekluyoruz bakalim. Bilgi alirsam yazarim en azindan fikir olusur. Tahminim 3 haftaya baslayabilecegim yonunde. İnsallah...

Benim soruşturma bitmiş bugün Bakanlığa yolluyorlar. Tabi sonucu söylemediler, acaba çağırıldıktan sonra 15 gün süre veriyolar ya imzayı atıp taşınmayı mazeret gösterip izin kullanamazmıyız? Bu konuda bilgisi olan var mı?

vetbat

kaç günde bitti totalde

hiç bu kadar erken biten görmemiştim

hangi kuruma atandınız

green16

Orman ve Su Bakanligi
Toplamda 7 gun surdu ancak islemlerin bitmesi icin mustesar imzasi vs 15 gun surebilir dediler. Guvenlik sorusturmam emniyette 2 gun surdu (masallah) tum adimlari gerek atandigim yer, gerek valilik ve gerekse emniyet tarafli takip ettim. Sagolsunlar hepsi de evragin durumu hakkinda bilgi verdiler.

Belge teslim tarihiniz ne zaman bitti ve ne ara hemen soruşturmaya gönderdiler :) sanırım bir tek sizi aldılar o zaman bu kadar hızlı bir süreç zor çünkü, bizim kurum tahmini 20 sinde yollarız güvenliğe dedi yine tahmini bitişi aralık ocak gibi olur dedi peki takip edebileceğimiz bir numara gibi bir şey olacak mı dedim yok dedi gizli olan bir süreç bu çok karışmamak en iyisi dedi :)

Merak ettiğim soruşturmadan geçemeyen var mı varsa sebebi ne oluyor

green16 teşekkür ederim

Evrakları 7 Eylül de teslim ettim. Toplam da atandığım kuruma 4 kişi alındı. Evrakları takip etmek tabiki gerek. Sonuçta halen bir işyerinde çalışıyorum, 950 km uzağa atanmışım, çocuğumun okulu var, ev tutmak lazım vs vs. Yani bu durumda evrak takipi yapmak gerek. Zaten evrağın durumunu ve hangi kurum da olduğunu öğrenmek gayet normal. Kurcalamamak dan kasıt ne acaba tuhaf. Hakkınızda hayırlısı inşallah.

EGM bir yıldan fazla bile sürdüğü oluyor şans artık sonuçta ararlar sizi ama geciktiriyor eski işlerinizi bırakmayın aylarca işsiz parasız kalabilirsiniz

Guvenlik sorusturmasi olumsuz olan oldumu?

Arkadaslar bildiginiz uzere ekpss 2017/1 atamasinda bircok arkadasimizin ataması yapildı.

Aramizda guvenlik sorusturmasi olumsuz sonuclanan oldumu olduysa neden dolayı

Peki nedir bu guvenlik sorusturmasi hangi durumlarda olumsuz sonuclaniyor aramizda yokmu polis memuru soruyu cevaplicak

güvenlik araştırması ve arşiv formu dikkatsizlik

İyi günler...
Ekpss den atandığım kuruma belgelerimi teslim ettim lakin Güvenlik araştırması ve arşiv formunda kardeşimin doğum tarihini yanlış yazmışım. Bunun bir sıkıntısı olabilir mi acaba ?

Sıkıntı olacağını sanmıyorum istersen kurumu arayıp bilgilendirme yapabilirsin onlar düzeltir belki, bende o kağıdı elle doldurmuştum meğerse bilgisayar yazısı olması gerekiyormuş düzelttiler :)

fraq
Bunu bende merak ediyorum..

eMeL_eMeL

Güvenlik araştırması ve arşiv formu meselesi aslında atandığım kurumun yaptığı bir karışıklık yüzünden yanlışlıkla böyle oldu.

Atandığım üniversitenin duyurular bölümünde kendi yayınladıkları formu doldurdum ve bu formu da defalarca kontrol edebilme imkanım olmuştu lakin 953 km yol katedip üniversiteye vardığımda bu formun yanlış form olduğunu söylediler ve doğrusunu oradan çıktı alıp düzeltebilme imkanı olduğunu öğrenince de bende onların daha önce yanlış formu eklediklerini söylemeye gerek duymadım ve formu orada doldururken heyecanla maalesef sadece bir yerde hata yapmışım.

Bir insan bir işi ne kadar düzgün yapmaya çalışırsa çalışsın nedense bir yerde bir engel çıkıyor ve başkalarının yaptığı yanlış yüzünden bazen insanın kendisi aptal durumuna düşüyor...

@darkjusticer neden aptal durumuna dussun kardesim olur bole seyler sikiti yapma aptallik bi insanin surekli ayni hatayi yapmasidir

@eMeL_eMeL merak etmekle olmuyor sorup orenmek lazım :)

darkjusticer

Ayni durum banada oldu. Eski paylastiklari evrak oldugunu soyleyip gelip duzeltmemi istediler. Ben hatanin kendilerinde oldugunu guncel evraklari hazirladigimi soyledim. Kontrol ettiklerinde hatanin kendilerden kaynaklandigini gerekli duzeltmeyi yapacaklarini soylediler. Geri donmeme gerek kalmadi.

vetbat

İlginç !

Benim atandığım kurum bir üniversite, yani bilim üreten bir kurum. Acaba yanılıyor muyum yoksa ben mi bilimi fazla abartıyorum bilemeyeceğim. Yayınladıkları belgeleri kontrol ediyorlar mı, yoksa baştan savma bir hareketle mi iş yapıyorlar orası belli değil maalesef...

Celal Şengör'ü bir televizyon programında izlemiştim. Türkiye'de üniversite yok demişti, bende içimden yok daha neler ! Demiştim. Ülkemizde bu kadar üniversite varken bu biraz bizlere saygısızlık olmuyor mu diye düşünmüştüm.

Hayat bazen acı gerçekleri yaşarken insana yavaş yavaş öğretiyor galiba...

Güvenlik soruşturması formunu mahalle muhtarına imzalatıp öyle teslim ediyorsunuz bilginize

darkjusticer

Dark doğru hatta biz nüfusa gittik orası onaylamadı muhtarlık onayladı ama okula gittiğimde dedim ya elle doldurmuştum onlar pc üzerinden yeniden doldurdular dolayısıyle o mühür falan diğer kağıtta kaldı onu bende anlamadım

olur mu canım 2 kere git gel yaptım hemen mahalle muhtarına gittim onaylattım teslim ettim.

eMeL_eMeL
Bende böyle bir durum olmadı, hatta Güvenlik araştırması ve arşiv formunun yanlış olduğunu söylediler ve yeniden çıktıyı da oradan aldım, böyle bir mecburiyet olsaydı söylerlerdi diye düşünüyorum.

sultanbegüm
Bende iki kere gidip geldim hatta sağlık kurulu raporumla ilgili bir sorun vardı ve onun haricinde tüm belgelerimin tamam olduğunu söylediler ve hatta kurumdan belgeleri teslim ettikten bir hafta sonra yazdığım e-postaya cevap aldım.

Kurumdan kuruma değişiyor galiba... Resmi kurumlar arasında tam bir hiyerarşi yok ki sağlam bir iş çıkarabilsinler !!!

Aynen öyle bir durum olsa zaten söylerlerdi her şeyin hayırlısı inşallah :)

birde süreli raporlular raporunuzun bitmesine 1 seneden az varsa yenitelin diyorlar

sultanbegüm
Raporumun bitmesine 1 seneden az bir süre var yeniletin demediler. Deselerde hastane rapor bitmesine 15 gün kalmadan yeni rapor vermez.

vetbat

İşe çağrılınca söylerseniz bizde en azından bundan sonra sıra bize gelecek diye düşünmeye başlarız. Hayırlı olsun

İlçe emniyet müdürlüğünü aradım. Bilgi vermemiz suçtur dedi. Başlayıp başlamadığını bile öğrenemedim

Üst Alt