Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti olanlar bunları 5 yıl içinde A ve B sınıfı ehliyetle değiştirecek

burak_br

Hayır kardeş H ehliyetin olduğu için b sınıfı sürücü belgesi alabilir raporu alabilirsin dedi devletten

Ne sacma birseyya adamın engeli ile ilgili bir bras dokturu bari versin ozelden onunkabul et devllette elli tane doktor gez

OturanBoğa h sınıfı ehliyetim var atv kullanabilir miyim ehliyeti değiştirirken rapora ibare ekletip ? Teşekkürler

Ne saçma bir durum ehliyetler değişecek ama nasıl rapor olacağını bilen yok nasıl bir ülkede yaşıyoruz.

Ehliyet değiştirme yapan oldu mu

S.a arkadaşlar yeni düzenlemeye göre h sınıfı Ehliyetni b ye çeviren oldu mu?

H sınıfı ehliyetim var. Geçen sene aldım. B'ye dönüştürmek için yapmam gereken işlemler nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim.

bilen yok bunu ben kendim bilakis iki sefer rapor aldım ve düzenlettim gerekli ibareler yazıldı h sınıfının ne olacagını ne trafik nede doktor biliyor yazılana degil yaşayıp göreceksin tam bir kesmekes normal ehliyette tek göz doktoru onay verdimi bitiyor trafikte h sınıfında saglık kurulu diyor trafik bende sol bacak sıkıntı otomatik araç kullanıyorum tertibatsız ehliettede yazılı h sınıfının ne olacagı bilinmiyor ey güzel ülkem

saçma sapan bir ülke burası yasa çıkaranlar yasayı saglayamıyor aptalca bir saglık kurulusu aptalca bir trafik şübe müdürlüğü

H sınıfı ehliyetten yeni ehliyetlere geçiş tam bir eziyet!

h sınıfı ehliyetler artık verilmiyor degişimide nerdeyse deveye hendek atlatmak tam bir rezaelet önce hastanede saglık kuruluna girip rapor alıcan raporu il saglık müdürlüğüne götürüp ordada kurula girip komısyon kararı alacaksın kurul karar verecek hangi sınıf belge alacagına sonra trafik subeye ben vaz geçtim degişmiyorum gittigi yere kadar gider

zulüm.
durduk yere zulüm çıakrttılar halbu ki ehliyet var elimizde

sadece engelli ehliyeti olanlara bu zulum h sınıfına diğer ehliyetlere herhangibir tıp merkezi saglık bakanlıgıyla anlasması olan doktor bakıyor imza kase olay tamam ver 30 tl al raporu çık

Aile hekimim sadece Göz ve Ortopedi yazdı ,göz doktoru gözlüklü sürücü olur dedi,Ortopedi ise özel donanımlı araç ve il sağlık komisyonuna uygundur şeklinde yazı düştü şimdi ne yapmam gerek,Hastanenin sağlık kurulu diyor biz üç hekim ve fazlası ilgilendirir,biz sizi üst yazı ile sevk edemeyiz ,bu ne yapmam gerek, nasıl yol izlemem gerek, ayardım ederseniz sevinirim!Bu arada 100tl aldılar yasal gerekçesi varmı acaba?

O il sağlık komisyonuna gideceksin evragini vereceksin onlar seni komisyonun kurulacağı gün hakkında bilgilendirip cagiracaklar

Il sagliga gitmek ÖTV icinmi gerekli oyv indirimi kulnamk istemiyorsanda gerek varmi

İl sağlık ehliyet değişimi için. Ötv'nin il sağlıkla bir ilgisi yok.

Ehliyet sınıflarının değişmesi olayının tümü çok saçma zaten.

Deniz şahbaz

2.el normal bir araç alsak tertibat vs.taktırsak trafik tescilde hangi raporu vermeliyiz bende ötv indirimli rapor yok

ötv indirimli engelli sağlık raporu almamızmı lazım yoksa özrümüz ile ilgili herhangi engelli sağlık raporu trafif tescilde iş görürmü

ZİRVE, sağlık kurulu raporunuzda özel tertibat ibaresi yazmak zorunda, yeni düzenleme ile ayrıca ehliyetinizde de bu ibare ve tertibat türü de belirtilmek zorunda, o yüzden raporunuzu yenilemeli ve bu rapora uygun ehliyetinizi de değiştirmek zorundasınız.

UZAKLAR

Sayın UZAKLAR
ehliyet değişimi için başvurdum şuan il sağlık komüsyonluğunda raporum çağırmalarını bekliyorum benim anlayamadığım 2.el araç alımında özel tertibat yaptırılırken hangi rapora ihtiyaç duyulacağı ruhsat çıkartırken trafik tescil ve TSE. hangi raporu bizden isteyecek

@ZİRVE, İl sağlık komisyonu uzman doktordan gelen rapora istinaden hangi tür tertibatın gerekli olduğuna karar verecek, örnek olarak fren ve gaz sağ elden kumandalı veya otomatik vites fren ve gaz sol ayağa uyarlı gibi, bu engel tanımlarının hepsinin bir kodu var, bu kod ile beraber size raporunuzu verecek. Sizde bu raporla emniyete gidip ehliyetinizi alacaksınız. Ehliyetiniz de bu kodlar yazılı olacak.

Tabi her şey daha çok yeni sorunlar sıkıntılar yaşandıkça çözülecek ne yazık ki, şimdi ben hem fren ve gaz sağ elle kumandalı normal vitesli aracı, hemde fren ve gaz sol ayaktan kontrollü otomatik vites aracı kullanabiliyorum ve her ikisinin de ayrı kodları var. Ehliyette bu kodların hangisi yazacak o daha net değil sadece birimi yoksa her ikisi mi, bunu yaşayıp göreceğiz.

ZİRVE merhaba; UZAKLAR ların dediği gibi henüz herşey yeni ve tam oturması biraz zaman alacak. Şöyle yapabilirsin istersen. Engelli sağlık komisyonunda nihayi kod'ların belirtildiği raporu aldığında bağlı bulunduğun vergi dairesine raporunu göstererek sorabilirsin. Belki MTV indirimi için kabul edilir.

Ehliyet sınıfları değişmeden önceki zamanda engelini ve tertibatını belirten engelli sağlık kurulu raporu isteniyordu, büyük ihtimalle yine aynısı olacak MTV için. Lakin, MTV indiriminden yararlanmak için tertibat şartı var diye biliyorum. Forumun arama kısmından MTV için arama yapabilirsin, şuan çok da net hatırlamıyorum açıkcası ve yanlış yönlendirmek de istemem.

Eski "H" Sınıfı Yeni B-1 Sınıfı Ehliyet (Yenileme)

Merhaba

Öncelikle Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum. Eğer tekrar eden bir konu ise özür dilerim.

H Sınıfı "özel Tertibatlı araç Kullanır" ibareli Ehliyetim var. Ehliyetimi alırken Emniyette "Nasıl araba Kullanacaksın" sorusuna o zaman için "düz vites" demiştim haliyle böyle bir ibareyle H sınıfı ehliyetim oldu. Şimdi aracımın 5 yılı doldu ve haziran ayında yeni bir araba alacağım fakat alacağım araç otomatik vites. bu sebep den ötürü ehliyetimi değiştirmem gerekiyor ama bir çok prosedür gördüğüm kadarı ile değişmiş.

bağlı olduğum aile hekimine giderek evrak aldım oda devlet hastanesine yönlendirdi. fakat devlet hastanesinden 3 farklı bilim dalından randevu aldım. (ortopedi ,göz,psikiyatri). aklıma takılan şu kimi arkadaşlarda heyete girerek ehliyet raporlarını alıyorlar. şu an izlediğim yol doğru mudur yoksa yanlış mı. son zamanda ehliyet alan ya da yenileyenler duruma vakıftır sanırım. yardımcı olursanız sevinirim.

saygılarımla...

Raporlar hala geçerli eyer doğru ibareler varsa yanlız ehliyet için başvurucan onuda yapmışsın ehliyet için baş vurduğun rapor çıkınca il sağlık komisyonuna gidicen ehliyetine yeni kodlama yapacaklar.Yanlız araç alımında hala eski raporun geçerli doğru ibareler varsa.

Cevabınız için teşekkür ederi.

Eski raporumda "Ağır Engelli : Evet Sürekli : Evet" ibareleri mevcut ve yenileme tarihi süresiz.
oran ise %91
sanırım yeni araç alımında bununla ilgili her hangi bir işlem yapmama gerek kalmıyor.
Sadece Ehliyeti değiştirmem gerekiyor sanırım.
Alie hekiminden sevk talebini ve gerekli Polikliniklerden de randevularımı aldım. bunun haricinde heyetemi gitmem gerekiyor yoksa bu işlemler yeterli mi ?
çünkü 2011 senesinde ehliyet alırken H sınıfı raporunu özel hastaneler veriyordu haliyle hiç devlet hastanesinde bu iş için vakit harcamadım. bu nedenle konudan biraz uzağım

Cevabınız için Tekrar Teşekkür ederim.

Evet heyete gitmeniz gerekli heyet sürücü olur veye olmaz kararı verildikten sonra nasıl araç kullanır ibareleri rapora yazıldıktan sonra sağlık komisyonunda rapordaki ibarelere göre kodlama belirlenecek emniyette kodlamalara göre ehliyetin verilecek

Açıklama için teşekkür ederim.
O zaman Salı günü bana heyet kuruluna müracaat etmesi kaldı.
umarım prosedürlere çok takılmadan halledebilirim

ErdemG
Hayır heyete falan girmeyeceksiniz.
Aile hekiminin sevk ettiği üç branş uzmanının görüşünü elinizdeki aile hekiminden aldığınız rapora işleteceksiniz, kodlama için il sağlık komisyonuna sevki uygundur yazdırıp il sağlık müdürlüğü komisyonuna gideceksiniz.
Süreçte heyet yok.

Üst Alt