Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti olanlar bunları 5 yıl içinde A ve B sınıfı ehliyetle değiştirecek

evet yani okadar süresi var istersen şimdide değişebilirsin

ErdemG

Teşekkürler bilgilendirme için. Sanırım ben 5 yıllık sürenin bitmesini bekleyeceğim artık.

@Deniz Şahbaz

Rica ederim.

Ehliyeti Değiştirmek İçin Son Tarih 31/12/2019.

Fatat !!! ;

Eğer şuan hali hazırda kullandığınız engelli aracınızı bu tarihden önce değiştirmeyi yenilemeyi planlıyorsanız, o zaman araç ile beraber ehliyetinizide yenlemek zorunda kalıyorsunuz!

benim tam olarak başıma gelen buydu.

Ama aracınızı bellirttiğim tarihe kadar değiştirmeyi düşünmüyorsanız o zaman şu anki mevcut ehliyetinizi belirtilen tariha kadar kullanabilirsiniz

umarım açıklayıcı olmuştur

saygılarımla

Hala tam olarak netleştiremediğim bir durum var gibi.
ben sol ayak polio sekeli yim 2015 yılında ehliyetimi ve raporumu yeniledim (sonuçta eski kanuna göre ehliyet ve rapor) bana herhangibir aparat gerekmeden sadece otomatik vites araç yetiyor bu şekilde araç almıştım ötv den de yaralanabiliyorum raporumda ve ehliyetimde zaten hepsi yazıyor. buna göre:

1- yeni kanunlara göre benim gibi sadece sol ayak polio sekeli olan kişiler aparata gerek duymadan sadece otomatik vites araç alıp ötv den yararlanmaya devam edebilcekmiyiz ( bazı yazılarda aparat olmadan sadece oto.vitesliler ötv den yararlanamaz gibi yazılar var)

2- benim gibi ehliyeti ve raporunda her şey tam yazanlar ( eski kanun ama nasıl araç kullanacağım ehliyetimde ve raporumda tam olarak yazılı) sadece ehliyet için emniyete gidip değiştirebilirmiyiz ? yoksa bizde yeni ehliyet alacaklar gibi yolmu izleyeceğiz?

şimdiden çok teşekkürler kolay gelsin.

Sürücü belgeni kesin değiştireceksin aile hekimi,uzman hekim,il sağlık komisyon ve emniyet.Raporu kullanabilirsin oto galericilere danış yinede.

mustafa verdiğin cevap için sağol

1. sorduğum sorunun henüz cevabı gelmedi bilen varmı acaba

Mehmetyilmaz

Sol ayak engelliler için bir şey değişmedi ÖTV siz araçtan yararlanabiliyorlar.Tertibatsız ve otamatik videsli araç kullanabilir. ibarelerle

sağol mustafa bende öyle biliyordum zaten hatta arabamı bu şekilde aldım. bazı forumlarda arkadaşlar demekki bilmeden sadece sol ayak engeli olan ötv siz araç alamaz artık diye yazmışlarda o yüzden sormuştum.

burdaki (kirklareli) devlet hastanesindeki doktorlar ve heyet cesaret edip arac alimi ve ehliyet icin rapor veremiyorlar. olmadik evraklar istiyorlar. saglik ocagi da il disina yollayamayacagina gore, yine birbirimizi yiyecegiz...

Merhabalar. Ben 5 yılı dolduğu için aracımı satmak istiyorum ancak h ehliyetim duruyor. 31/12/2019 tarihinden önce araçlarını değiştirmek isteyenler için yeni ehliyet zorunluluğu, yönetmelikte geçiyor mu? Bunu zorunlu kılan kıstas nedir? bilgileriniz için teşekkürler ErdemG

yolculuk81

yeni ehliyetler de artık kullanacağınız aracın otomatık , özel tertibat vs kodları yazacak o yuzden değişimi şart .

OturanBoğa
Yasasın çıkma tarihi ile verilen süre 5 yıl. 2016 ocak ayında yürürlüğe giren bu yasayı şuan hatırlatılmasından dolayı bilgilendirmek istedim kalan süre şuan ki tarihe göre 4 yıl kalmıştır. yani 2020 yılında son ayriyetten sürücü kursuna müracaat edip sadece direksiyon sınavına giriceklerdir.

yolculuk81
aracınızı satabilirsiniz ama değişim yada yeni araç alamazsınız öncelikli olarak ehliyet değişmesi zorunludur. zira 5 yıl çok uzun süre devlet kurumlarından herhangi birşey için bile başvuru yapsan devlet raporunuzu yenilenmesini ister dolayısı ile araç alımınızda yeni ehliyet şarttır. arabanızın satışını yapabilirsiniz.

E®KAN
kırklareli sağlık bakanlığına şikayette bulunun ama öncelikle hastanenin başhekimine şikayet ediniz olmadı sağlık bakanlığına şikayet ediniz. malesef korkuları ve bilgisizlikleri var. ben burda raporu alırken adama yasayı ben anlattım bilmediği için.

Mehmetyilmaz
Cevap 1= öyle bişi yok yanlış yazılar onlar kullanabilirsin. yeni yasada sadece sınıflandırma değişti sağlık engelli oranlarında değiştirme olmadı.
Cevap 2= engelli ehliyet değişimi demek sınıf değişimi demektir. dolayısı ile sürücü kursuna başvuru yapaçaksınız sadece direksiyon otomatik araçtan sınava giriceksiniz. geçmeniz durumunuzda ehliyetinizi h sınıftan b ye yada a sınıfına geçiş yapabilirsiniz.

Sedat cevapların için sağol fakat anlamadığım ve çok şaşırdığım bir cevap vermişsin, ne yani şimdi yüm h sınıfı ehliyeti olan bizler tekrar diteksiyon sınavı için kursamı başvuru yapıcaz bunuda ilk defa senden duydum kimse böyle birşey söylemedi hatta oturan boğa bile ehliyet değişimi için aile hekimi,uzman doktor ,ilk sağlık müdürlüğü ne gidip gerekli evrak çıkartılınca ehliyetin değiştihini yazmıştı. başka arkadaşlarda ehliyeti değiştirmek için bu şekilde yaptı tekrar direksiyon sınavına girmediler. Bundan eminmisin

ehlıyetı olanlar sürücü kursuna başvurmuyor . Öyle birşey yok .

H sürücü belgesinden B sürücü belgesine geçişte takip edilecek yol.

1-Aile hekimi
2-Aile hekim yönlerdiği hastalığın veya hastalıklarınla ilgili uzman hekim.Devlet veya özel hastane fark etmez.
3-İl sağlık müdürlüğünde kodlar verilecek
4-Raporla Trafik tescil müdürlüğünde sürücü belgesi alınacak.

Merhabalar. Takip edilecek yolu biraz daha açmanız mümkün mü? Mesela, ortopedik engellilik durumu bir ortopedist belirlerken nasıl olacak da bir aile hakiminin "yönlendirilmesi" olacak? Burada elimizdeki raporların durumu da dikkate alınmıyorsa.

@Deniz şahbaz

Evet arkadaşım hala aynı şekilde

ehliyet ve Ötv raporunu ayrı ibraz etmen gerekiyor

zaten artık devlet hastaneleri ehiyet için rapor vermiyor aile hekimliğinden başlayarak devam etmelisin aile hekimliği ön gördüğü anabilim dalına seni sevk ediyor bunun içinde devlet hastanesine gidiyorsun yine

bu konuyu biraz daha açar mısınız? Ne yani yeni ehliyet için çektiğimiz eziyetlere, bir de ötv'siz araç kullanır için yeni sağlık raporu eziyeti de mi var? Alan arkadaşlar böyle bir süreçten bahsetmiyor.

yolculuk81

Burda zaten cok sacma olan bir durum var. Ehlıyetınızı degıstırırken (ben bu ay degıstırıdm) sağlık raporu alıp il sağlık müdürlüğünde tertibatlı yada ototmatık vites aracınızın olması gereken kodları yazılmakta ve hastahane tarafından da ilgili kısıma sakatlığınızın durumu yazılmaktadır . Burda saçma olan tekrar sakat oldugunuza dair alınması istenen 2.bir rapordur. Hastane sizin ÖTV den muaf olmanıza karar veremez .. Sakat oldugunuza dair rapor verir . BU rapora göree de maliye Ötv olayını uyguılar..

Aile hekiminin sevk ettiği rapor kağdına uzman hekimler engelli durumuna göre tartibatlı veya otomatik videsli araç kullanır ibareleri yazılacakmı,yoksa il sağlık kurulu raporda yazılan engelli durumuna göre kodlarmı verilecek.

KÜREKÇİ

uzman hekım tertıbatlı yada ototmatık yazar , il sağlık kurulu da uzman hekımın yazdıgına göre kodları belırler . eger tertıbat yapılacak ıse nasıl bir tertıbat yapılacagına karar verir.

egemmm

Demek yine hekime bunları yazdırmak için takla atıcaz işim zor.Cevap için sağol.

Merhaba ,

engelli ehliyeti ve ötv için haseki aile hekimliğine gittim orası heyet ortapedi uzmanına gönderdi, orasıda elimdeki rapor kağıdına 1.grup sürücü oluru işaretledi ve yazı ilede problemimi yazıp 1.grup sürücü olur yaptı komisyona sevk gerek görmedi, o rapor ile engelli ehliyeti alabilir miyim ?

normal b ehliyetim var engelli ehliyeti almak için gittim

Üst Alt