Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H Sınıfı ehliyetim var. Ne zaman ve nasıl yenilemeliyim?
@Ufukalp kardeşim mevzuata bakarsan işimiz yaş. Bizzat gittiğim eğitim araştırma hastanesindeki görevli bana söyledi. Özel hastaneler biz veremeyiz diye en az 10 kişiyi tekrar bize geri gönderdiler dedi. Aynı gün bir arkadaşa bende şahit oldum
gidengelmez
Mevzuat yasa ve yönetmeliklerdir ve hiç bir zaman ''yaş'' olmaz.
Mesajımı iyi okuduysanız ''Sağlık bakanlığınca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşları'' deniyor.
Yani önüne gelen özel hastane değil, bu raporu vermek için bakanlıkça yetki verilmiş özel hastaneler. Bu da küçük illerde bir, büyük illerde bir kaç taneyi geçmiyor.
Biz veremeyiz diye gönderen hastaneler de zaten yetkileri olmadığını belirtmiş, yönlendirmişler. Geçmiyor değil, onlar ''sürücü olur raporu'' vermeye yetkili değiller sadece, yani isteseler de veremezler.
Bir çoğu da rutin muayene ile sağlıklı kişilere verdikleri halde engellilere pek vermek istemiyorlar, sorumluluk almak istemiyorlar.
Ama arayıp veren özel hastane bulursanız il/ilçe sağlık komisyonunun bunu kabul etmemesi gibi bir yetkisi yoktur. Hatta tertibat gerektirmeyen raporlar komisyona bile sevk edilmez, direkt nüfus müdürlüğü.
@Umit Bey rahatsızlığım sağ bacakta polio sekeli 60%. sağda ağır,solda orta olmak üzere. elden gaz fren tertibatlı otomatik vitesli araba kullanıyorum.
SÜREÇ:
1- Aile hekiminden sevk alıp, ilgili DEVLET HASTANESİ ya da E.A.H Hastanesine kurula girdim. kurul evrakı İl Sağlık müdürlüğü komisyonuna postayla kendileri gönderdi.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ size sms ile ya da arayarak heyet günü veriyor o gün orda heyete girip sürücü belgesi kodunuz veriliyor
İl sağlıktan aldığınız raporla nüfus müdürlüğüne müracaat ederek (1 resim+ eski ehliyet+ harç bedeli 15 tl+ kimlik) yeni sürücü belgeniz evinize kargoyla gönderiliyor
Teşekkür ederim
İl sağlık Komisyonu heyetindeki tutum nasıl? Muane yapılıyor mu ?
Net tavırları nasıl ?
İstanbul da il saglık komisyonuna girdiniz sanırım yeri nerede ?
@Umit Bey Tutum şudur; sizi zaten görüyorlar orada fiziki olarak durumunuza bakıyorlar (Not: eski mevcut raporlarınız varsa yanınızda götürün kolaylık olur) tavırları gayet olumlu
[FONT=arial]İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı (ENGELLİ RAPOR KURULU)
[/FONT][FONT=arial]Seyitnizam Mahallesi, Mevlana Cd. No:85, 34015 Zeytinburnu/İstanbul
kafana takılan varsa bana sorabilirsin özelden numaramı yazdım kardeşim[/FONT]
Tüm sorularıma cevap verdiginiz için teşekkür ederim
Yeni ehliyetiniz tekrar hayırlı olsun , kazasız belasız inşallah kullanırsınız.
Aklıma takılan bir şey olursa , haberleşiriz tekrardan.
Bir şey daha sormak istiyorum , vaktiniz olduğun da cevap verirseniz sevinirim Ufukalp
Şuan mevcut engelli raporumu götürmeme gerek var mı ? Hastaneye veya komisyona
Raporumun aslını bulamıyorum sorun olur mu
Ben 2016 yılında özel hastaneden almıştım. Hiç sorun olmadı.
Ben aracımda kullandığım elden gaz ve fren tertibaımın resminin çıktısını götürmüştü. Benim h ehliyetimde özel Tertibat lı araç kullanır ibaresi yoktu. Trafik Tescil şubesi bu ibare yok diyerek Tescil yapmamıştı araca. O nedenle de erken değiştirmek zorunda kaldım.
Merhaba .. Benim H ehliyetim var ve otomatik vitesli terbitatlı aracım sağ ayak gaza el pedalı... Şimdi ehliyet yenilemek istediğimde benden sağlık raporu talep ettiler.. Aracım ve tertibatı var.. Nasıl bir yol izlemeliyim çok sıkıldım ve kafam karıştı..engelli insanlara bu ülkede maalesef zorluk çıkarmayı çok seviyorlar. Öncesinde B olan ehliyetimi H ye değişmek için neler çekmiştim... (
Lütfen yardımcı olurmusunuz.
benim ehliyetim var. özel tertibatlı elden kumandalı otomatik vites araç kullanır yazıyor.
şimdi ötv indirimli araç alacagım bayi bana ehliyetin değiştir yoksa olmaz dedi. böyle bişey varmı.2021 yılında kadar geerli olan yasaya nasıl maliye veya trafik böyle bişey der
Güzel abilerim okuyorum okuyorum tam anladım derken film gene kopuyor sizden ricam benim anladıgım dogrumu değilmi bana söylermisiniz.
1- aile hekimliğinden sevk alıyorum ortapedi engelliuim sağ ayak
2- devlet hastanesi araştırma hastanesine ortapedi bölümüne gidiyorum sevk kagıdına engellini ve tertibatlı otomatik araç kullanabilir ibaresini yazdırıyorum
3- il saglık müdürlüğüne gidip kurula baş vuruyorum onlar onaylayıp kodları yazıp bana evrakları bana veriyolar
4 nufus müdürlüğüne gidip yeniliyorum
Dogrumu anlamışım
Merhaba gidengelmez..
Hayırlı olsun ehliyetiniz,
Devlet hastanesinde sürücü olur raporunuza tam olarak hangi karar yazıldı. ?
İl sağlık müdürlüğü 'nde nasıl bir muayene yapıldı. Kodları neye göre verdi?
Nüfus müdürlüğüne hangi evrakla gittiniz?
Size verilen koda göre ehliyetiniz 5 yıllık.!
Rapor resim varsa paylaşırmısınız?
Çıldırmamak elde değil ya ilçe sağlık müdürlüğüne gittim adamlar bizle bir işiniz yok biz bakmıyoruz diyor ortapediden radevu alıp ordan sizi hastanenin enggelli raporu kuruluna sevk edicekler raporu ordan alıp yenileme işlemine devam ediceksiniz diyor( aile hekimliğinden sevk alıp hastanenin ortapedi bölümüne gittim doktor kagıdı doldurdu ve bizle işin bitti ilçe sağlık müdürlüğüne gitceksin dedi sinirden ağlıyorum
Merhaba dankin
Sırası ile;
1.Sağlık ocağı aile hekimi sizi uzman dr ve devlet hast.sevk eder.(örnek.ortapedi.sevk raporu)
2.Devlet hast.uzm.dr. sizin sevk edildiğiniz doktorlarca heyete girersiniz.(heyet kararı mevzuata göre rapora işlenir)
3.il sağlık müdürlüğü( İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ) İLÇE DEĞİL hastane raporunuza göre sizi yine dr ve yetkili uzmanlarca gözden geçirip bir karara bağlar ve ehliyet Kodlarınız verilir ve karara bağlanır.
4.nüfus müdürlüğüne raporunuzla gidiyorsunuz (aslı gibidir yaptırmayı unutmayın. bir kaç tane raporunuzdan çoğaltın) son nokta.
2020'ye kadar yenilemeniz gerekiyormuş yenilemezsen ekliyetin iptal olabilir dediler ben şuan onunla uğraşıyorum.
konu baya eskiymiş bende cevap yazdım neyse belki soran olur.
Merhaba. sgurkan
Şimdiden kolay gelsin bende bir aydır yeni öğrendim bu durumları...
Taki nufüs müdürlüğüne gidene kadar bilmiyordum..
Mevcut olan B ehliyetimi değiştirip, H ehliyeti için 2014 te baya baya hatta çok zorlu yollar atlatıp ehliyetimi ve aracımı almıştım.
Şimdi yine aynı yolları yürümek zor olacak..
Hepimize kolaylıklar diliyorum..
Kardeşler uzman hekim sevkin de
Engelli raporunu götürmemize gerek var mı il saglık müdürlügüne vs
Ayrıca mevcut ehliyetler
31 aralık 2020 ye kadar geçerli
1-Araca özel tertibat yaptıracaksanız, onaylayan kurum olan TSE, yeni ehliyet istiyor.
2- Araca özel tertibat yaptırmayacaksanız, otomatik vites tertibat sayılıyorsa, yeni yönetmelik ile bu sefer Vergi dairesi 01.01.2016 dan önce alınmış H sınıfı ehliyetlerini kabu letmiyor ve yeni ehliyet istiyor. Yani sadece otomatik vites özel tertibat sayılanlarda 2016-2018 arasında işlem yapmışlar ehliyet değiştirmeden araç alabilir. Kaldı ki örneğin 2017 de H sınıfı ehliyet ile işlem yapıp araç aldılarsa onların 2022 de yeni araç alma hakları ortaya çıkacağından aslında şuan için herkesin yeni ehliyete sahip olması gerekiyor.
Son olarak bu süreçler takribi 2 ay sürdüğünden ve özellikle 2020 yılı son zamanlarında Nüfus Müdürlüklerinin de yoğunlaşacağını düşünerek min 6 ay öncesinde sürecin başlatılması maduriyetin önüne geçer.
Valla bende hastaneden uzman hekimden aldım ama beni İl Sağlık Müd.sevketti oraya gitmeden değişmiyor sanırım.Dün gittim elimdeki evrağı aldılar telefon aldılar biz mesaj atacağız mesaj gelince buraya gelip heyete gireceksin dediler.