Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetim var. Ne zaman ve nasıl yenilemeliyim?

Members

Eğer yeni araba falan almıyacaksan 2022 yılı sonuna doğru değiştirmen daha iyi olur, çünkü veriler yeni ehliyetler süreli oluyor ve süre sonunda tekrar yenilemen gerekiyor, onun için ne kadar geç değiştirirsen senin için iyi olur

Ne kadar erken alırsanız o kadar iyi bence sonradan sıkıntı çekmektense halledin bir an önce çıksın aradan. Ben 2018 de yeniledim. Hatta kimliğin çipine de eklettirdim ne olur ne olmaz.

Son zamana bırakırsanız yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşarsanız kötü olur sizin için. Eminim böyle düşünüpte son güne bırakmak isteyenlerin sayısı epey fazladır diye tahmin ediyorum. Yine de karar sizin elbet. :)

resmi olarak 31/12/2022 son tarih ama bu covidden önce idi, kamu kurumları esnek çalışırken, buyuk ihtimal bir iki yıl daha eklenir. kimse 10 yıl kullanacağı ehliyeti, erkenden değiştirip, yıllarından yemez.

Hocam Kurul engelli kodlarını yazmış, son kismada 1. Gurup sürücü olur yazmış. nvi memur ekranı gösterdi eğer 1. Grup sürücü olur seçilirse normal ehliyet gibi oluyor. Ekranda engelli a/b seçeneği var onun sisteme düşmesi lazım dedi ve ekrani dediği gibi. Sağlıkta engelli a/b seçeneği sistemde yok diyor. Ortada kaldım. Son bir iki aydır rapor alan var mi acaba

2022 yılından sonra en az 2 yıl daha eklerler pandemi nedeniyle ne kurumlar çalıştı ve çalışıyor tam kapasite ile ne de kişiler gidiyor. kimse 2 yıl varken ve önünde tekrar uzatma olma ihtimali varken, ne hastalık riskine değer ne de süreli ehliyete erken geçer.

efe66

Hocam 1.grub alsanız kısıt kodlariniz varsa normal olmuyor ben tek hekim raporu aldım aile hekimi odyo testi uzman tabib 1.grub sürücü olur 102 02 kodları verdi her hangi bir itirazın yoksa dedi 2 sene geçerli olacak sisteme düşecek dedi. Ben dediğim gibi ticari olmamak kaydıyla 1.grub kullanabiliyorum kaldı siz heyetten aldıysanız geçerlidir raporunuz itiraz falan yapacaksanız süreç uzar yeniden hastane yeniden heyet şeklinde olacak su pandemide risk almayin derim. Başka nüfus memuru ile işlem yapın engelli a veya b olur o komisyona bağlı komisyonun verecebilecegi husus memur hiç bir şey yapamaz rapor ne işe kabul etmeli

Merhaba ehliyet değişimi için ben de başladım son aşamadayım kuruldan çağırılmayı bekliyorum kaç gün için de haber gelir

Merhaba arkadaşlar bende h sınıfı ehliyetimi değiştirecem kaç tl para gider birde kimlik kartıyla Ehliyet tek kartla birleştiriliyormu doğrumu ben engelim polio sekeli bir kulakta işitme kaybı

Komisyona kaç gün de çağırıyolar kimse bilmiyo mu

H sınıfı ehliyetini yenileyen arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz lütfen Komisyondan size mesaj gelecek heyet için dediler
ama 10 gün olacak hala arayan soran mesaj atan olmadı ne zaman çağırırlar kaç gün sürdü sizin işlemler.

102.Ambulans,ticari araç veya resmi araç kullanamaz,10.02 otomatik vites,32.01 tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.

Merhaba , arkadaşlar Komisyondan bugun böyle karar çıkmış ? Sadece otomatik vites aracımı kullanabilir miyim ? Özel tertibat yaptırmam gerekiyor mu ? Tertibatsız kullanabilir miyim ?
yardımcı olursanız çok sevinirim
OturanBoğa Bülent abi müsait olduğunda yardımcı olabilir misin?

Ümito Otomatik vites li tertibatlı araç kullanabiliyorsunuz zaten açıklama yapılmış

Ümito

Yerine göre bazen 1 ayı buluyor. Beklemekten başka yol yok kardeşim.

"32.01 tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi" kodu olduğu sürece bu donanımın olmadığı bir araç kullanılamaz. Yani salt otomatik vitesli araç kullanmak mümkün değil.

@OturanBoğa

Bülent abi

[FONT=sans-serif]ehliyetim ulaştı çok şükür ama ehliyetim de sadece bu kodlar var şimdi kafam hep karıştı şimdi ben tertibat taktırmak zorundamıyım.
Rapor da yazan
[/FONT]
[FONT=sans-serif]102.Ambulans,ticari araç veya resmi araç kullanamaz,10.02 otomatik vites,32.01 tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Ama ehliyetim de yazan kodlar.

102.Ambulans,ticari araç veya resmi araç kullanamaz
[/FONT]
[FONT=sans-serif]47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir[/FONT][FONT=sans-serif]

[/FONT]

Ümito

Ehliyette yazmasa da dosyada o kodlar yazıyordur kesinlikle. Trafik kontrollerinde veya olası bir resmi incelemede bu kolayca görünür.

Merhaba ben de b sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine dönüştürmek için önce aile hekimliğine gittim sevk sonucu doktorlara muayene oldum. Onlarda komisyona sevk verdi. Komisyona başvuruyu nereden yapıyorum? İlçe sağlık müdürlüğüne geldim ama biz yapmıyoruz 182 den randevu alın dediler. İl sağlığa mı gitmeliyim?

Heyete girmiş miydiniz? Girdiyseniz heyetten rapor kaç günde çıkıyor? Ondan hemen sonra nüfus müdürlüğüne gidip başvuru yapılabiliyor mu?

sisifos

Sevk edildiğin hastanenin sağlık kuruluna başvurun randevu almadan gidebilirsiniz durumunuzu anlatın ehliyet için dr muayenesi tamamladığınızı komisyona sevk edileceğinizi hastane il sağlığa mail yoluyla gönderiyor
size de mesaj geliyor telefonunuza şu tarih şu saatte komisyon randevunuz var. Diye yani il sağlığa vs gidip başvurmayacaksınız

Merhaba arkafaşlar ehliyetimi değiştirecem sağlıkocağından sevk aldım normal polikılınikten doktora muayne olabilitmiyim yoksa sağlık kurulunamı girecem korkuyorum eski raporum iptal olur diye

OturanBoğa

benimde hastalık atipik psikoz engelli raporum var yüzde 45 doktorum ilaçlar ağır olduğu için vermedi

Üst Alt