Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Concept

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1 ocak 2016 da yeni düzenlemeye göre h sınıfı. Ehliyetler A ve B diye degisecek.raporu olanlarda güncelleme yapılacak.bu konuyla ilgili bildirsin olan var mi

Haberi bende okudum.Benim B sınıfı ehliyetim var ve engelli ehliyeti almak istiyorum.%60 raporum var.Ne yapmamız gerek acaba bilen var mı?

2016 yılından itibaren H sınıf ehliyet alınamayacak Almış olanlar ise 5 yıl içerisin de A yada B sınıfı olarak değiştirecekler

[FONT=sans-serif][FONT=Arial]17 nisan 2015 tarih ve29329 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı’nın [/FONT][FONT=Arial]KARAYOLLARI TRAFİKYÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİNİN bizi yani “H” sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren maddesi aynen aşağıdaki gibidir:[/FONT]

[/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Arial]MADDE32 ‒ AynıYönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Arial]“GeçiciMadde 10 ‒ Bumaddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren;[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial]a) A1 sınıfı sürücü belgeleri M ve A1sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]b) A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1,A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]c) B sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B,D1 ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]ç) C sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B,D1, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]d) D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B,BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]e) E sınıfı sürücü belgeleri(28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D,DE ve F sınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]f) E sınıfı sürücü belgeleri(28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücübelgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]g) F sınıfı sürücü belgeleri M ve Fsınıfı sürücü belgesi,[/FONT]
[FONT=Arial]ğ) G sınıfı sürücü belgeleri M ve Gsınıfı sürücü belgesi[/FONT]
[FONT=Arial]olarak değiştirilirler.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücübelgeleri veya sürücü sertifikaları yeni sınıf sürücü belgeleri iledeğiştirilirken yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresi eklenir. Sürücü kursuna kayıt yaptırmış olanlar için de bu fıkra hükmü uygulanır.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce motorlu taşıt sürücü sertifikası sahibi olanlar ile sürücü kurslarına kayıt yaptırmış olanlar için de yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sürücü belgesi sahibi olanlar, sürücü belgelerini belirlenen süre içerisinde değiştirinceye kadar, sahip oldukları sürücü belgesi sınıfının birinci fıkrada belirtilen karşılığı olan sınıf ile kullanılan araçları sürmeyeyetkilidir.[/FONT][FONT=Arial]“H”sınıfı sürücü belgeleri, engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre“A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilir. Değiştirme işlemi sırasında sağlık raporu istenir. Engelli kişinin kullanacağı araçta bulunması gereken özel tertibat, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan listeden belirlenerek kodu ile birlikte sağlık raporuna yazılır.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanunagöre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beşyıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir.[/FONT]
[FONT=Arial]Sürücü belgelerinin değiştirilebilmesi için;[/FONT]
[FONT=Arial]a)İlgililerin Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte belirlenen sağlık şartlarını taşımaları,[/FONT]
[FONT=Arial]b)İlgililerin bu Yönetmeliğin 76 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirtilen hükümlülükle ilgili şartları taşımaları,[/FONT]
[FONT=Arial]c)Herhangi bir nedenle sürücü belgesi geçici olarak geri alınmış ise iade edilme şartlarının gerçekleşmiş olması[/FONT]
[FONT=Arial]gereklidir.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu madde kapsamında yapılacak değiştirme işlemlerinden harç alınmaz. Ancak indirimli değerli kâğıt bedeliolarak 13 Türk Lirası ve 2918 sayılı Kanunun 131 inci maddesinin son fıkrası kapsamında da 2 Türk Lirası bedel ödenir.[/FONT]
[FONT=Arial]Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılır. Ancak, ilgililerin başvuruları halinde, gerekli harçlar ve indirimsiz değerli kâğıt bedeli ödendikten sonra kendilerine geçersiz sayılan sürücü belgesinin karşılığı olanyeni sürücü belgeleri verilir. Ancak, sürücü belgeleri çeşitli nedenlerle geri alınmış olanlar ile mücbir sebeplerle sürücü belgelerini bu madde kapsamında belirlenen sürelerde değiştirmeyenlerden de belgelerinin değiştirilmesi sırasında harç alınmaz.[/FONT]
[FONT=Arial]Değiştirilen eski tip sürücü belgelerinin geri alınması, saklanması ve imhası ile değerli kağıt bedellerinin zimmet kayıtlarına ilişkin usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınca müştereken belirlenir.”[/FONT]

BuAşkFazlaSana

BU AŞK FAZLA SANA Arkdeşim ;-) Merhabalar Öncelikle Haberin Dayanağı olan kanun maddelerini okumanızı tavsiye ederim ki okumuşsunuzdur çünkü burda arkadaşlardan biri yayınlamış zaten :) (seviyorum bu siteyi ya) şunu diyelimki Bende Aynı Durumdayım ve bende B Sınıfı Ehliyet Sahibi Biriyim ; Rapor 20 güne kalmaz büyük ihtimalle olumlu şekilde çıkıyor , Ben yapacağımı söyleyim kararı siz verin ; KARAR MİLLETİN; Ben ilk önce 2016 dan önce bu raporu kesinlikle kullanmayı şimdilik ehliyet için düşünmüyorum kullanmayacam çünkü zaten b sınıfı ehliyet sahibiiyim H ye neden değiştirim veya devşirimki ; kanunda diyorki ,“H”sınıfı sürücü belgeleri, engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre“A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilir. diyor yani zaten şimdiki sınıfa çevrileceği söyleniyor H sınıfı sürücü belgesi olan arkadaşlar B ye çevirttirecek eee zaten bizimki B o zaman sadece ehliyetimizi rapora uygun tekrar tanzim ettirip en fazla güncelleştirmek kalıyor , diğer türlü düşünürsek şimdi koştuk B Sınıfını H ye Çevirdik 2016 Yılı geldi o zamanda Hyi B yemi çevirecem ,:) YAW BENİM BAŞKA İŞİM Yokmu hiç uğraşmayın bana kalırsa bekleyin Korkmayın Ötv İstisnası durumu varsa alırsınız , H Sınıfı ehliyet yok olunca H Sınıfı ehliyetin yok sana ötvsiz araç veremeyiz diyende olamaz :)

Teşekkürler cevap için.peki yeni rapor mu almamız gerekecek.benim eski raporumda ehliyetle ilgili hiçbir ibare yok.

Şimdi işimiz gücümüz yok zaten Zorla aldığımız sağlık raporunu yeniden mi almaya çalışacağız.elimizde ki raporla araç aldım.nasıl olacak bu iş. Varsayalım ki olmadı hem ehliyet hem araç mi gidecek

01/11/2015 itibarı ile televizyonda h sınıf ehliyetleri kaldırılacağı bilgisini aldım televizyonlardan bilgilerinize

31.10.2015 - 16:37 | Son Güncelleme: 31.10.2015-16:38 Milliyet.com.tr » Gündem » Haber
H sınıfı ehliyetler 1 Ocak'tan itibaren kullanılmayacak
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren alınmayacağını açıkladı.
0Sitene Ekle
H sınıfı ehliyetler 1 Ocak'tan itibaren kullanılmayacak
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetinin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren alınmayacağını ifade etti. Başkan Şirin, engellilerin hastaneden alınacak rapora göre ehliyetlerin A ve ya B sınıfı olarak alınacağını belirtti.
Şirin yaptığı açıklamada “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engeliler hastaneden aldıkları sağlık kurulu rapora göre trafik şube müdürlüğüne ve kursa müracaat edip yapılacak olan işlerin ardından A veya B sınıfı olarak ehliyetlerini alacaklar.
Kullanacakları araçlardaki engellenin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak. Otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazacak. H sınıfı ehliyet olan vatandaşlarımız ise alacakları sağlık kurulu raporu ile bulundukları illerdeki trafik şube müdürlüklerine giderek ehliyetlerini A veya B sınıfı olarak alacaklar” dedi.

ehliyetler kaldırılıyor raporlar degil buna uygun bir ehliyet sisteme geçmezse raporunda anlamı kalmıyor

Themis Hukukçusu Atladığınız bir nokta var Hastaneler ehliyet konusunda burunlarından kıl aldırmamaktalar , Elinizde mevcut rapor var ise 2016 yılından önce Ehliyetinizi alabiliyorsanız alın , Kurumlar kendi aralarında istişare yapmadan yönetmelik yayınlıyor Karayolları bu iş böyle olacak dedi daha ne sağlık bakanlığı nede maliye yönetmelik yayınlamadı . Maliye'nin mevzu olan A ve B sınıfı ehliyetlere sahip kişilere nasıl bir muafiyet sağlayacak belirsiz belki ayrım yapacak bu konuda kimse bir bilgiye sahip değil ama insanların ellerindeki H sınıfı ve raporu olan gurühü es geçemeyecekleri için illaki yeni mevzuatta buda yer alacaktır. Heleki kaç senedir yürürlükte olan H sınıfı ve terimlerini bilmeyen doktor ve heyetler insanlara nasıl işkenceler yapacak söylemek bile istemiyorum. Kısacası daha önce araç alma hakkı olmayan engelli vatandaşların yine böyle bir hakkı olmayacak , Elinizdeki B sınıfı ehliyetler size yine muafiyet sağlamayacak . Kısacası yeni gelen mevzuat yine kendini diğer insanlardan ayrı görmekten utanan kişiler yüzünden bizi yakacak

@Themis Hukukçusu Şahsınıza özel olarak üstü kapalı yazdığım bir şey yok , ne söyleyeceksem direk söylerim bu yüzden alındığınız bir şey var ise kusura bakmayın.

Biz haklarımızı hep kendi arkadaşlarımız yüzünden kaybettik, Eskiden nüfus cüzdanlarımızda özür oranı yazardı kimse yok başbakanlık kartı , Belediye kartı , Sosyal kartlar ile uğraşmazdı . Sonra ne oldu birisi çıktı bu ayrımcılık dedi beni damgalıyorsunuz dedi ve bu hak gitti cüzdanda ekstra 2 kart taşımak zorunda kaldık,
Arabalarımızda Engelli işaretimiz vardı kimse trafikten kartmış , ispark , izulaş vb belediye şirketleri peşinde koşmazdı . Kısa süreli durakmalarda problem yaşamızdı.Yine birisi şikayet etti ayrımcılık dedi ve Şimdi arabamda 2-3 tane plastik kart var 1 hafta çıkarmak için peşinde koştum sıra bekledim , Kısa süreli parktan ceza yiyip haklı olduğunu ispatlamaya çalışan mı ararsın , Otoparklarda problem yaşayan mı ararsın ,
Şimdide Ehliyet mevzuatı değişiyor yine bundan mağdur olacak hak kaybına uğrayacak olan bizleriz , hastane trafik maliye arasında perişan olacak bizleriz . Yok A mış B miş her şey çok daha kolay olması gerekirken daha çok karmaşık hale geliyor.

Kaybettiğimiz haklarımız keşke geri gelse , Özürlü veya Engelli adı ne olursa olsun diğer insanlardan her zaman ayrı olacağız bunu kabul etmeli bununla barışabilmeyiz

3T3N1TY

pekçok kişinin sizin gibi düşünmediğini düşünüyorum, kaybettiğimiz hak dediğiniz kişileri istemleri dışı birey olarak değil, engelli olarak genele ilan eden ibareler. insanlar avrupa ülkelerindeki gibi medeni bi mevzuat için mücadele öderken cüzdanda diğer avantajlardan yararlanmak için tasınan bi 10-15 gr lık kartlar yuzunden umarım çok magdur olmamassınızdır.
ayrıca bu konuda ısrarla hak kaybı, sıkıntı vb diyorsunuz. ha burası turkiye, gecis kesinlikle sıkıntısız olur diyemem, ama su anki yasalara göre görünen maliye ötv indirimi uygularken h sınıfı sartı aramayacak, b veya a sınıfı ile, belki üzerine gereken tertibat ilavesi bilgisi ekletilerek alınabilecek. bu sayede pekçok kişinin de b yi h ye cevirtmek gibi bir sacmalık yuzunden kurslara para akıtıp ugrasıp durması tahmin ediyorum ki kalkacak. su an yasal mevzuatta gorunen, -kurumlar ek bir sıkıntı vermek için yasal dayanak olmadan ugrasmazsa- gayet leyhte bi durumken ısrarla cok sıkıntı olacak diyebilmenin temelini de pek anlayamıyorum

@oabey Bizim bürokrasimiz mevcut sorunu kendi içinde çözmek yerine her zaman kişileri mağdur eder . Bunun örnekleri geçmişte yaşandı ve gelecekte yaşanacak olmasıda tartışmasız bir gerçek . Mevzu kart taşımak değil bu durumdan mağduriyet yaşamaktır. Mevcut Başbakanlık kartı sözde artık kullanılmıyor dağıtılmıyor ama başka bir devlet kurumu veya belediye illaki bu kartı soruyorsa bu durum sizce nedir ?

Sözde kazanılan haklar kaybedilmez ve geriye'de yürümez değil mi ? 2008 yılında bir değişiklik her şey sil baştan 2012'de bir değişiklik sil baştan .Kaybolan engelli hakları , düşürelin engelli oranları . Sözde her değişiklik engelli menfaati güdülerek yapıldı .

Daha ne Maliye mevzuatı nede Sağlık Bakanlığı yayınlandı kimin neye göre ehliyet alacağına neye göre muafiyet olacağı belli değil iken siz neye istinaden muafiyet verilecek diyorsunuz .

Şuan B sınıfı ehliyete sahip engelli bireylerin ehliyetini değiştirmeyeceğini mi zannediyorsunuz ? Hepsi hastanelerde B1 A1 raporu almak için uğraşacak . Tekrar ehliyet kurslarına koşacaklarki bu bilgisiz kurslar 2016 yılı içerisine şuan H sınıfı kayıtı alıyorlar

Neyse benim nacizane tavsiyem H sınıfı ehliyeti 2015 bitmeden alabilecek pozisyonu olanlar ellerini çabuk tutmalı .Yeni mevzuata bel bağlamak geçmişten ders almamak demektir.

3T3N1TY

değişen sadece ehliyet, vergi muafiyeti hakkı aynı yasada korunuyor. muafiyetin zaten esas objesi rapor, bu rapora göre düzenlenmiş araclar farklı sınıf ehliyet ile kullanılabildiği için, ve maliye de vergisiz arac vermeyi cok da sevmediği için ek bir koşul olarak h sınıfı sartı doğdu. engellinin aracı surebilmesi için h sınıfı ehliyete sahip olması gerekiyordu, aslında mal sahipliği hakkını aracı surebilme sartı doğrudan etkilemeyedebilirdi, mesela kişi malını dilediği zaman edinebilir ve onu surecek ehliyeti de dilediği zaman alabilir, örneğin b sınıfı ehliyeti olmayan birinin arac edinmesinde hukuki engel olmadığı gibi... dava konusu oldu mu geçmişte bilmiyorum, ama amac kolaylastırmak deil de guclestirmek tabi, maliye de sonucta ek bi hak tanıdığı için bi acıdan da aramsı cok mantıksız değil.
yani engelli statüsündeki aracı b sınıfı ehliyet sahibi suremiyordu, ancak halihazırda b sınıfı zaten b1 i kapsıyor, b1 daha ziyade düz vites suremediğinden ehliyet almakta sıkıntı yasayanlar için olacak gibi görünüyor. maliye ne talep eder, ne koşul öne sürer bilemiyoruz ancak geçmişte sadece raporla ehliyet değiştirilebiliyordu, hakların korunması için mucadele edilirse mevcut düzenleme de böyle leyhte iken hersey daha sıkıntılı olacak diye bir kaide yok bence. en basiti engellilerin basvurabileceği kurslardaki kısıtlama kalkacaktır diye tahmin ediyorum.
dolayısıyla tabi burokrasi engel çıkartmak için ugrasmazsa, bu duzenleme ile engelli aracını kullanmaya tum b sınıfı ehliyetler yeter hale geleceği için maliye h sınıfı sartı aramayacaktır diye dusunuyorum. olayın temeli rapor oluğu için rapor ve rapordaki şarta göre düzenlenmiş arac ile ötv hakkını almak için yasada belirtilen koşullar sağlanmış oluyor. tum engellilerin otomatik vites surmesi gibi bi koşulu olmadığı gibi, b zaten b1i kapsayacağı için maliyenin özel olarak b1 araması ve tum engellilerin b1 almak zorunda olması gibi bi durum olacağını sanmıyorum.
siz h sınıfı kalktı ve bunun yerine ne sıkıntı gelecek diye dusunuyorsunuz, oysa h yerine gelen bisey yasada gercekten yok, surecin normalleseceğini umuyorum bu sebeple.

sağ ayak polio sekeli olan biri olarak bizim normal kullandığımız B ehliyet ne olacak..biz ne yapacağız..ötv indiriminden nasıl yararlanacağız.

bu köprünün altından daha çok su akacağa benzer...

3T3N1TY
Yok Hayır Kusura Bakmadım alınmadımda , yinede söyleminiz için çok teşekkürler , inanın elimde bir yetkim olsa kişiler hukukuna göre hak tescilinin üsül ve nizamını şeçeneklerle bizlere ayrı ayrı sunarım lakin böyle bir gücüm veya yetkimde tyok , Lakin tüm inancımla söyleyebilirimki TÜM HAKLARIN EN KOLAY şekilde bizlere verilmesi gerektiğini inancını sizinle paylaşıyorum , hani haklı olarak demişsiniz ya ''' Özürlü veya Engelli adı ne olursa olsun diğer insanlardan her zaman ayrı olacağız bunu kabul etmeli bununla barışabilmeyiz ''' bunda hemfikiriz , lakin Kardeşlerim ben TC Kimliğimde engelli yada oranı yazsın İSTEMİYORUM , Ben engelli kimlik kartıda İSTEMİYORUM , Ben engellii plakasıda İstemiyorum, Ben Görünürde hiçbir AYRIMCILIK İstemiyorum , Ben Bana Mal Gibi Gözden Kaybolana Kadar Ellerime Bakan beni izleyen İNSANLARDA İSTEMİYORUM , Ben Bir tek tc kimliğinde tüm bilgilerin (Engelli,Hatsalığı,Mesleği , Engel Oranı, Ehliyet Bilgilerini içrir Tek Kimlik İstiyıorum Görünürde Hiç Bir Fark olmasın diğerlerinden ve Şimdide Bunun Üzerinde Çalışılıyor Yakında Oda Gelecek , BİZ DİĞER İNSANLARDAN HER ZAMAN AYRIYIZ Kelimesini Kısmen Kabul etmekle beraber (Ki Ben İnsan Değilim ;-) Bir Kısmını REDDEDİYORUM , Ben diyorumki, Benim tek bir kimliğim olsun benim tek bir taşıyacağım elekteronik bir kartım olsun ve gerektiğinde ilgilisi bilgilerime ulaşabilsin abi ya :) kimene abi benim ellerimdeki problemden kimene ya :) Bununla Barışmak dediğin şeyde şu an gülerek konuşabiliyorsam ben bununla barışığım demektir kardeşim umarım durumu ifade edebilmişimdir.

toprak 24

Sakin Sakin, problem Çok.... , Pardon Yok ... ,( Ben Tam Araba Alacakken Herşey Allak Bullak Oldu Şanşa Bak Be çölde sibirya kurduna rastladım sibiryada çöl aslanına ) Kardeşler, Yukarıdada Belirtmiş Beyfendi polio sekeli ile alakalı hiç bir bilgim yok ama , B Ehliyetin sabit olaçağını artrık tahmin edebiliyoruz , maliye artık h sınıfı ehliyetin yok sana ehliyet yok Diyemez iaddia ediyorum '' MALİYE ARTIK H SINIFI EHLİYET Şartı aramayacak , bunun yerine Gerçekte yapılan Rapor baz alınacakki zaten raporun baz alınması lazımdı yani rapor hastanenin işi - ötv rapora göre muaf olurmu maliyenin işi - ehliyet ne şekilde tanzim edilecek trafiğin işi - ilk önce bunlar yeniden yapılandırılacak sonra birbirine entegresi belirlenecek , ÖTV SİZ ARAÇDAN Vazmı geçsem La ;-)

Bence vazgecme ciddi bir indirim hele ki 2016 yılında mtv zammından sonra ki ötv içinde zam söylentisi dolaşıyor git raporunu al yılbaşından sonra işlemleri takip et benim gibi acelen varsa h sınıfını almaya çalış :) Themis Hukukçusu

beholder17

İşin Aslı ACELEM YOK , 2016 senesinide bekleyecem , Acil olarak H ye Çevrmekte Tahmin ettiklerimle birlikte Mantığıma Uymuyor :) , Hali Hazırda Kullandığım ve 2013 Yılında Herkez Gibi Tüm vergilerimi Ödeyerek , Vergi İstisnasız olarak Normal Şartlarda satın almış olduğum 2013 Model Linea 1.4 Active Fire Easy Model Aracım var , Kullanıyorum Sıkıntım Yok , O zaman benim gibi sol kol sıkıntılı bireyler Ötv siz araç alamıyordu kardeşim , Şimdi Alabiliyor, :) 2016 yılını bekliyecem kararım budur, Hele Şu Rapor Bi Çıksın ONA GÖRE KONUŞACAM , 20 Gün Kaldı Sayıyorum , İşin enterasan tarafı raporda herşey (Araçı nasıl ve hangi tertibatla- otomatik vitesli sağ sinyalli - olarak kullanacağıma varıncaya kadar hepsi var , rapor benim işimi her türlü görür diye tahmin ediyorum ) , Yalnız 5 yıl kontröllü yazdı o kafamı bulandırdı BU Ne kontrölü anlamadım kanuna baktım bulamadım Rapor çıksın buraya yazacam soracam şimdi doğmamış çoçuğa don biçmeyim diyorum :)

Engin kardesimizin yayınladığı açıklamaya göre her halükarda h sınıfı ehliyeti olanda yeniden rapor alacak benim anladığım.

Yani şimdi raporları yenileyecek mıyız. Yada sadece emniyete gidip ehliyet mi yenileyecegiz

Arkadaşlar yeniden rapor almak gerekiyor mu yok sa sadece trafikten islerimizi halledecebilecek mıyız

Bu konu hakkında daha fazla fikir belirtmeyeceğim, H sınıfı ehliyetim cebimde arabam kapımda. Ehliyetimi değiştirmek içinde koskocaman 5 yılım var ki o zamana kadar neler olur neler, Sürenin uzaması bile ihtimaller dahilinde.

Herkese tavsiyem elinizde imkan varsa 2015 bitmeden ehliyetinizi bastırın. 2016 yılında neler olacağını kimse bilmiyor en kötü duruma göre kendinizi ayarlayın

ben de dün B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım. Aralıkta direksiyon sınavı varmış ona girip H sınıfı ehliyeti alacağım kısmetse. 2016 yeni yönetmeliğe kalsın istemedim açıkçası. ne olacağını sürücü kursları bile bilmiyor.

ben de dün B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım. Aralıkta direksiyon sınavı varmış ona girip H sınıfı ehliyeti alacağım kısmetse. 2016 yeni yönetmeliğe kalsın istemedim açıkçası. ne olacağını sürücü kursları bile bilmiyor. demişsiniz

Doğrudur, kimse ne olaçağını bilmiyor Bekleyip Görmek Lazım , Yani bir sistem ve Prosödör Geleceği Belli , Ben B Sınıfı Ehliyet Sahibiyim ve bende diyorumki 2015 te raporumu işleme koymayacam BEKLEYECEM , Devlet işi bi şekilde yerine oturur İçim Çok Rahat belkide sürücü kursuna hiç gitmeyecez sadece emniyet trafik şubeye gidip rapora uygun olarak ehliyeti güncelleyecekler, bilemiyorum ama acele etmeyecem ve EMİNİMKİ Acele etmiş olsaydım daha çok param çıkıyormuş diyeceğim ...

Themis Hukukçusu Atladığınız nokta şudur H sınıfına sahip bireyler hastaneden alacakları rapor ile değiştirme işlemi yapacaklardır , herhangi bir direksiyon sınavına tabi olmayacaklar zaten kendilerine has araçlar ile ehliyet aldıkları için gerekli değildir.

Siz hem rapor yenileyeceksiniz , hemde tekrardan direksiyon sınavına girmek zorunda kalacaksınız

"[FONT=Times New Roman]“H” sınıfı sürücü belgeleri, engellinin kullanmaya yetkili olduğu araç cinsine göre “A” veya “B” sınıfı sürücü belgesi ile değiştirilir. Değiştirme işlemi sırasında sağlık raporu istenir. Engelli kişinin kullanacağı araçta bulunması gereken özel tertibat, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğe göre hazırlanan listeden belirlenerek kodu ile birlikte sağlık raporuna yazılır."[/FONT]

3T3N1TY

hocam yardımcı olmaya cabaladığınız için sağolun da belli olmayan bi surec icin nasıl bu kadar kesin konusuyorsunuz onu anlayamıyorum.
raporda h sınıfı yazıyor, ancak h sınıfı kalkınca bu ibare yok hukmune gecebilir, ve ehliyet kısıtlılığına dair ibare yoksa neden tekra rapor almak zorunda kalsın? yada halihazırda b ehliyeti varken 1 ocakta b yi b yapmak için mi tekrar direksiyon sınavına girmeli, bu konudaki bu kesin görüşünüzün dayanağı var mı, b1 e cevirmek gerekir falan dediniz öle bi sınıfın bile olmadığını linklerle paylaştım

ben yasada yazana göre söylüyorum ki, hukuki mantıkta ötv indiriminin temeli zaten h sınıfı ehliyet değil. tertibatlı arac kullanmayan ama h sınıfı ehliyete sahip birisi arac alamıyor örneğin, olayın temel objesi indirim yapılan aracın tertibat ve özre dönük olma durumu. bikaç sene önce b y i h ye cevirmek zaten bi saatlik işmiş, sonradan başa açmışlar bu kursa para kaptırma, zaman kaptırma olayını.

yasadakine göre söylüyorum ki yerine gelecek bişey yok, sadece kalkmış bişey var, bu durum da hiç ehliyeti olmayan biri için h yi b ye cevirmek zor olmayacaktır o yuzden su an alabilir, fakat b yi h ye cevirip sonra tekrar b ye cevirtmek oldukca saçma olacak. haa burası turkiye, maliye belki ek bişey talepederdusuk bi ihtimal, yasada olmayan bi zorluk icat ederler ama bu durumda da talep ettiği zaten su anki kursa yazıl sınava gir sanki ehliyetin yokmuş gibiden zaten ağır ve sacma olamayacak

yasada yazana göre söylüyoruz ki prosedür b sini h ye cevircekler icin otomatik dusecek,kalkacak, iptal olacak. velev ki son anda yeni icatlar çıkarsalar da zaten su ankinden daha ağır ve acma bi surec ne olabilir? bi kursa değil 2 kursa mı git diyecekler?? 50-60 binlik bi aracta ötv indirimi zaten 15 bin falan, dileyen daha kotu ne cıkabilir bilmiyorum ama bundan cok cekinen bu iniriminin 1000-1500 unu kurstu sınavdı emniyetti derken 2 ay beklemeden harcayabilir

oabey Mesajımı alıntılamak yerine 3T3N1TY şeklinde yazarsanız görüntü kirliliğin önüne geçmiş oluruz. Şimdi dediğim şudur elinizde manuel araç kullandığınız B sınıfı ehliyetiniz var ama normalde kullanmanız gereken özel tertibatlı araç veya otomatik vites . Varsayalım Hastane'den raporunuzu almışsınız B sınıfı otomatik vites veya özel tertibatlı diyor Trafiğe gittin dedin ki benim böyle bir ehliyetim vardı bunu almak istiyorum sizce doğru bir uygulama mı ? B sınıfı ehliyet sahibi birey bu tarz araçlarla eğitim görmemiş direksiyon sınavına tabi olmamış . H sınıfı ehliyete sahip birey ile aynı uygulamaya tabi olması çok saçma olacaktır.

Mustafa bey aynen mantık budur olay sizin anlattığınız gibidir , Mantıken düşündüğünde yazmış olduğun şekilde olaçaktır . cenk bey kardeş sen bizim işimizin nasıl olmasını isterdin bu soruyu sormak lazım aslında bi kaç sene önce bu çok rahat olurken sen şimdi b ehliyet sahiblerinin h ye çevrilip sonra tekrar b yeni çevirmenin olması gerekliliğini savunuyorsun ? Asıl bu tam bir saçmalık değilmi ??

Ben Zorluk Çektim / Çekecem - Sizde Çekin Bunumu söylemeye Çalışıyorsun ? Senin amacın ne ya ?? Ne Yapmaya Çalışıyıorsun Bırak Ya Bu işleri ? B EHLİTYET H EHLİYET SONRA YİNE B EHLİYET MANTIĞA BAK HELE :)

Themis Hukukçusu Söylediklerimden bu anlamanız çok garip , Benim bahsettiğim 2016 sonrası B sınıfı ehliyet sahibi birisinin sınavsız sadece rapor ile özürlü kapsamı içinde ehliyet alamayacağıdır . Özürlü ehliyeti olanların sadece rapor ile değişim yapabileceğidir. H sınıfı ehliyetiniz var ise sürücü kurslarına herhangi bir ücret vermeyeceksiniz mevzuatta açık ve net bir şekilde 13 lira vererek rapor ile değişim yapılacağı yazıyor . İnatla B sınıfı ehliyet ve rapor ile hiç bir şeye takılmadan özürlü kapsamı olan kodlu ehliyeti alabileceğinizi düşünmek çok fazlaca iyimserliktir

3T3N1TY
artık h sınıfı ehliyet diye bişey olmayacak, b sınıfı ehliyet sahibi olan otomobil kullanabilir, sağlık raporu bu durum için otomobili belli tertibatlarla kullanmasını şart koşuyorsa o tertibatları yaptırır. bir arabanın b sınıfı ile kullanılması bu kadar anormal nasıl geliyor size, anlamak mümkün değil. h yok, isteseniz de istemeseniz de yok 2016 da ve h yerine de oomobil surecekler için b dısında bisey de yok. tamamen ayrımcı, saçma bişeydi kalktı.
kurslarda da neler döndüğü belli, çoğu engelli h veren kurs bulamıyor, olanlar otomatik arabayla sırf kılıfına uysun, engelliye masraf cıksın diye sınava sokuyor.
özürlü kapsamı kodlu ehliyet ne, yasada var mı böle bişey? h kalktı yazıyoruz hala gecilmesi için h benzeri seyler türetmeye calışıyorsunuz, yani okuyanlar doğru bilgilensin, yasadaki bu özürlü kodlu ehliyet ne? ben yasada yazanı söylüyorum ama inatla bi yasa, hüküm göstermeden, hatta yasadan kalkan b1 gibi sınıflar türeterek illa bişeye geçileceğini söylüyorsunuz. yani h si olan b ye gecekken b si olanın neye gecmesini uygun görüyorsunuz acaba?
taabi belli başlı memurlar da benzer kafa yapısıyla yasada olmamasına rağme böle direk gecilmesin, vatandas sürünssün diye bişey icat edemezler yasada olmayan da, sürüncemede bırakabilirler. umarım devlette de bu vatandas surunsun, biraz ugrassın mantığı olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt