Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BAB-I ALİ

I. Kısım: Sürücü/sürücü adayının kimlik bilgilerinin ve fotoğrafının olduğu kısımdır.

II.Kısım: Sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri veya özel sağlık kuruluşlarında görevli pratisyen tabip/aile hekimi tarafından doldurulacak kısımdır.

III.Kısım: Sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşlarında görevli ilgili uzman/uzman tabipler tarafından doldurulacak kısımdır.

IV.Kısım: Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumda il/ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon tarafından doldurulacak kısımdır

Burda devlet hatanesi şartını ben göremedim.Hatta aile hekimi şartonoda göremedim.Yanılıyormuyum aceba ben mi doğru yorumlayamıyorum anlamadım.

sen dogru anlamışsın . arkadaşların kafası baya karışık bu sebeple fazla yazmıyorum . arkadaşım eğer tertibatsız araç kullanabiliyorsanız aile hekimi yada özel sağlık kuruluşundaki tabip yeterli. tertibatlı araç kullanıyorsanız 4 numaralı kısma gideceksiniz bu kadar basit. bu ehliyet almak veya değiştirmek için yapılacak işlemler.

ötv indirimli araba almak farklı bir şey onun işlemleri bu yönetmeliğe göre olmaz ve bu yönetmelik maliyeyi bağlamaz . maliye çıkar maliye yöetmeliğindeki h sınıfı ehliyet zorunluluğunu kaldırdım der ve diğer şartlarım geçerli der sorun kalmaz. bu sebeple sap ile samanı karıştırmayalım ikisi farklı kulvarlar

maliye ehliyet kodlarına el atarsa kendisi bile işin içinden çıkamaz . ayrıca ben tertibatsız salt otomatik vites araç kullanıyorum . gidip özelden b sınıfı ehliyet alır raporu alıp h sınıfı ehliyetimi b sınıfına değiştirebilirim

DADAŞ06

hocam sanırım sadece otomatik vites için de ayrı bi kod var, hata isteyenler engelli olmasa bile sınava o araç ile girip o şekilde alabileceklermiş galiba.

evet o kod var ve engelli olmayanlar bile o kod ile ehliyet alabilir . işte maliye bu yüzden kod işine el atmaz atarsa sap ile saman karışır . ben engelliyim salt otomatik vites kullanır ehliyetim var diğer kişidi de aynı ehliyete sahip ama engelli değil ne olacak şimdi ? işin özü raporda yazan ibare maliye ibareden hareket edecek mantık bu

kıssaca maliye ehliyetle ilgili sorun çıkarmayacak . doğrusu da bu .herkez kendi işine bakacak . ötv indirimli araç almak isteyenler devlet hastahanesine gidip tertibatlı araç yada otomatik vites araç kullanır raporunu alıp maliyenin uygunluğuna bakacak . lakin gelin görün bunu maliyeye anlatmak biraz uzun zaman alacak

DADAŞ06 şimdi oturdu bende olay. ÖTV ve MTV muafiyeti için ayrı Maliye'ye sunmak üzere ayrı ehliyet değişimi için ayrı bir rapor alacağız değil mi ?

H Sınıfı Ehliyetimi Değiştirmek İçin Nereden Rapor ALınır

Arkadaşlar bir konu hakkında bilginize başvuracağım
Benim 2004 yılında aldığım H sınıfı ehliyetim var fakat malumunuz olduğu üzere artık bu ehliyetlerin değişmesi gerekiyor
Bunun içinde bizden rapor istiyorlar size danışmak istediğim konu
- Bu raporu özel hastanelerden alabiliyormuyuz yada alırsak emniyette geçerliliği varmıdır..??
- Ve bu raporlarda % olarak oran olması gerekiyormu..??
konu ile ilgili bilgi vermenizi rica ediyorum

raporu il sağlık müdürlüğünce oluşturulan kurul veriyor ve raporda yüzde belirtilmiyor hocam.

önce aile hekimi sevk alıp hastaneye gideceksiniz sonra il sağlık kurulu sıralama bu şekilde

mehmet-41

peki hastane devlet hastanesi şartı varmıdır yoksa özel hastanelerde olabilir mi..??

[FONT=sans-serif]ehliyet degişiminde aile hekiminden süreci başlatmak zorunlu degilmiş Sürücünün /sürücü adayının ilk muayenesi genel muayene yapmaya yönelik tıbbidonanım ve araç-gereçleri bulunduran uzman hekimler tarafından da yapılabilecektir. Bu nedenle raporlarınII. Kısmı veya sadece III. Kısmı doldurularak düzenlenen raporlarda pratisyen hekim/aile hekimi (ailehekimliği uzmanı dâhil) imzasının bulunması şartı aranmayacaktır[/FONT]

[FONT=sans-serif]sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşunda çalışan uzman tabip/ tabiplertarafından sürücü/sürücü adayının muayenesinde ve zorunlu olarak veya gerektiğinde yapılmasıgereken tetkikleri yapılarak sağlık raporunun III.Kısmı doldurularak sürücü belgesi sınıfı vevarsa kısıtlara ilişkin kod numaraları yazımız ekinde gönderilmekte olan kod tablosunda (Ek-3) belirtilen şekliyle yazılarak sağlık raporu tanzim edilecektir.Uzman tabip/tabiplerce sürücü/sürücü adayının özel tertibatlı araç kullanmasına kararverilmesi halinde hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği ve kod tablosunda belirtilen kodlaryazılmadan sürücü belgesi alabileceği belirtilir ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulankomisyona gönderilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşunda çalışan uzman tabip/ tabiplertarafından sürücü/sürücü adayının muayenesinde ve zorunlu olarak veya gerektiğinde yapılmasıgereken tetkikleri yapılarak sağlık raporunun III.Kısmı doldurularak sürücü belgesi sınıfı vevarsa kısıtlara ilişkin kod numaraları yazımız ekinde gönderilmekte olan kod tablosunda (Ek-3) belirtilen şekliyle yazılarak sağlık raporu tanzim edilecektir. kişi tertibata ihityac duymuyorsa teritbata gerek yoktur yazmaycak doktor sınıfını yazcak b sınıfı alır varsa kısıtı onu yazcak sınıf belirtdigi an zaten il saglıga gerek kalmıyor [/FONT]

[FONT=sans-serif]Uzman tabip/tabiplerce sürücü/sürücü adayının özel tertibatlı araç kullanmasına kararverilmesi halinde hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği ve kod tablosunda belirtilen kodlaryazılmadan sürücü belgesi alabileceği belirtilir ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulankomisyona gönderilir. tertibata gerk varsa sınıf belirtemiyor kısıtlama kodlarını yazamıyor uzman hekim[/FONT]

Ozeldende alabilirsin

infer

yazsalar daha iyi olurdu en azından araç alırken tekrardan bu sıkıntıyla uğraşmazdık her işimide ayrı bir sıkıntı ve uğraş gerekiyor nereye kadar gidecek bu işler bilmiyoruz...

H sınıfı ehliyetlerin değişim süreci nedir?

Değerli Arkadaşlar ben şöyle bir duyum aldım ÖZÜRÜ Sürekli Yazan Sol Ayak ekstremite olan tüm H sınıfı ehliyet sahipleri en geç 2020 ye kadar yeniden sağlık kurulu rapor alarak ehliyetleri yenilemesi gerekliymiş doğrum bilgisi olan anlatırsa seviniriz yeni ehliyetlerde H yokmuş B yazacakmış rapao ücretlimi selam ve saygılar

dursun karaca aile hekimine başvuru yapıp, uzman doktora sevk edilerek, oradan da il sağlık müdürlüğüne sevk ile alabilirsiniz. uzman doktor muayenesinde gireceğiniz poliklinik başına 50 TL gibi bir ücret ödeniyor.

Malulen özel bir kurumdan emekliyim özel hastane ortopedi dr geçerli mi yoksa devlet hastanesi şartmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt