Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
burak_br Bu konular hakkında dişe dokunur doğru gram bilgi sahibi değil iken forumdaki insanları trolleyip duruyorsunuz ya helal olsun size . Bu mevzuat ne 1 günde nede 1 senede yerine oturacak ki eski H sınıfı mevzuatı kaç senelik olmasına rağmen hatalı kararlar sürekli alınıyordu .

Biz kimseyi trollemiyoruz sen cok biliyorsan konuş

Yusuf emre sen neyaptin kardesim deistimi

burak_br Birşey biliyorsan konuş alim sansınlar Bilmiyor isen sus adam sansınlar diye çok güzel anonim bir sözümüz var. 10 sayfadır insanları yanıltıcı veya zora sokabilecek yorumlar yapıyorsun. Bunu sadece size dile getiren ben değilim uyarılarımıza kulakta asmıyorsun . Ne oldu hani gitmedin mi ? Değiştiren yok mu ? Özele git Özele ? Raporlarda parada mı isteniyor muş ? Bu tarz yazılara ihtiyacımız yok bizim insanlar bir umutla konuya giriyor ve hep içi boş yazılarınızı görmek zorunda kalıyorlar. Sağduyu sahibi bir insansanız kendinize çeki düzen verin madem ehliyet konusunda sizde bu durumdan muzdaripsiniz gidin sizde rapor almaya çalışın .

@3T3N1TY

Değerli kardeşim konuyla ilgili mevzuatı burdaki arkadaşlar hazırlamadılar.Herkes duyumlarını,yorumlarını ve tahminlerini paylaşıyor.Hastaneler ve emniyetteki yetkililer bile bu konuda net bir bilgiye sahip değilken burda senin benim gibi endişe içinde olan arkadaşlardan kesin bir bilgi paylaşmasını beklemek ve eleştirmek ne derece doğru olur bilemiyorum.Kırıcı olmamak lazım.Eğer kırıcı konuşacaksak veya dolu dolu eleştireceksek bu mevzuatı hazırlayan beyinsizleri eleştirelim şahsen ben öyle yapıyorum.Engellilere devlet eliyle yapılan psikolojik işkence gibi zorla aldığımız ehliyetler aceba iptal edilirmi diye endişeyle bekliyoruz.Buna sebep verenler burdaki iyi niyetli arkadaşlar değil.Bizi doktorların önüne atan ve doktorların üzerimizde egolarını tatmin etmesine izin yetki veren kahrolası zihniyettir.Eleştireceksen bunları eleştir.Hiç kimse burda art niyetle yada kasıtlı paylaşımda bulunmaz.Hakkımızı koruyup kollayacak malesef hiç bir kurum,kişi ve yetkili yok.Birde birbirimizi kırıp üzmeyelim.

mert66 Bu mevzuat çıktı buna artık yapacak birşeyimiz ne yazıkki yok. İlk karayolları mevzuatı yayınladığı günden beri forumdaki tek düşüncemiz insanların mağdur olacağı imkanı olanların sene bitmeden ehliyet almalarıydı kendini kurtaran kurtardı o dönemdede hayalperest arkadaşlarımız vardı işte herkes B olacak ehliyet almayın bekleyin rapor falan kimse uğraşmayacak deniliyordu. Sonuç ne oldu herkes bir bilinmezliğin içinde kaldı bu durum ne 1 günde nede 1 ayda çözülebilir çünkü her bakanlık ayrı ayrı düzenleme yapıyor ortak bir çalıştay düzenleyip mağduriyeti gidermeye çabalamıyor. Bu kadar sıkıntılı bir dönemde insanları hiç bir bilgiye sahip olmadan iyi niyet kisvesi altında yanlış yönlendirmek kusura bakmayın ama bir cevabı hakediyor. İnsanların bir gelişme var mı diye girip çıktığı bir konuyu gereksiz 2 li yazışmalarla doldurmak arayış içindeki insanlara hakarettir. Yeni engelli ehliyeti alacak arkadaşlar ya beklemeyi tercih edecek yada bütün saçmalıklara göğüs gerecek ehliyet alabilmek için uğraşacak.

Ülkemi çok seviyorum ve gurur duyuyorum ama bir engelli olarak bu ülkede doğmamın bir şanssızlık olduğununda farkındayım.Sebep olan beyinsiz yetkililere hakkımı helal etmiyorum.En azından şöyle okuyunca herkesin anlayabileceği bir mevzuat bile hazırlayamadılar ve bunlar bizim hakkımızda karar verecekler.Ne korkunç değil mi kardeşim?Son olarak size hak veriyorum ve düşüncelerinize katılıyorum ama zaten dostumuz yok en azından birbirimize karşı biraz daha hoşgörülü olalım diyorum.

ortada sıkıntılı bi durum yok ki şu an, muhtemelen ötv indirimi için heyet raporu alınacak, kodun yazıldığı da ayrı bi raporla ehliyetler değişecek
halihazırda h si olanların zaten 5 yıl süresi var
bu kadar velvelelik, ya da hala bazı hayal perest arkadaşlar denecek bi durum yok. işin komiği bunu yazanlar h iptal olmadan çok kısa süre önce kursa gidin h alın dedi, şimdi aynı kişiler için bir de değiştirme işi var. bunu büyük bi öngörü tavsiye, haklı çıkmış gibi yansıtmak ilginç. h liler şu an ne yapacağını düşünürken iptal olmadan 2 ay önce kurslara para dökerek h almayı mantıklı gören gitti yazıldı zaten
şu an görünen b sine kod ekletecekler kursa gitmeyecek gibi
sistem aslında daha mantıklı, çıkacağı bu kadar önceden belli olan sistem tabi daha uyumlu olabilirdi

oabey Ortada 1 den çok sıkıntılı durum var daha basit olarak dile getirdiğiniz kod yazma işini daha kimin nerede kimlerle belirleyeceği bile belli değil iken ki bu durum ilden ile ilçeden ilçeye bile farkedebilir bir durum arz ediyor. Maliye halen sessiz hangi kodlara nasıl muafiyet verecekler belirsiz hak kaybı olacak mı anlayabilmek mümkün değil. H sınıfı ehliyeti olan bireyler 5 yıl hiç bir sıkıntı olmadan araçlarını kullanabilecek istedikleri bir an uygun rapor ile sadece kart ücreti vererek ehliyetlerini yenileyecek şöylede bir dip not belirteyim eskiden h sınıfı ehliyet harcı 125 lira iken o dönem B sınıfı ehliyet harçları 400 liradan fazlaydı. Şimdi h sınıfı olmadığına göre B üzerinden harç ödenecek. Artık ehliyetler ömürlük değil her sınıfın belirli dönemlerde yenilenmesi gerekiyor haliyle 5 yıl kontrol şartına tabi olunur ise, Ben 5 sene sonra 1 rapor alacağım. Yeni ehliyet alacak arkadaşlar 5 yıl içinde 2 rapor ile uğraşacak

3T3N1TY o açıdan haklısınız, fakat olaya daha geniş bakmak lazım. burada elbette normallerden daha iyi arac sürmesine karsin bunu ispatlamakta güçlük çeken pek çok arkadas olabilir, fakat benzer sekilde burada araç kullanamayanlar yüzünden bulunan da pek çok kişi var. elbette insanların kaza yapmasına sebep olan pek çok şeyi bu tip kontrollerde bulmak güç olabilir, ama bi ara iq şartı falan da getirileceği haberleri vardı, yani kontrol bize zahmet gibi geliyor ama trafik güvenliği açısından bakarsak bi ehliyet ile ömür boyu araç sürme hakkı elde etmek de sağlıklı bişey değil. zaten ehliyeti olan kişilere göstermelik kurslarda tekrar ugrastırmaktansa b ye kod yazılmasını, engelli ehliyeti gibi saçma bi kavram olmamasını ben olumlu buluyorum temel olarak. zaten ab mevzuatı çerçevesinde yapılan bir düzenleme, bu sayede uluslararası geçerlilik de olacak.
tabi mevzuat ab olsa bile uygulayanlar bu ulkenin insanı olunca aksaklık kaçınılmaz, bu kodları nasıl bir kurul kararlastıracak, bununla ilgili bu yasa aylar öncesinden belli ama bu belirsiz, kanunda ötv indirimi hakkı var ve bu h ön koşuluna değil, tertibata bağlanmış, maliyenin çok sıkıntı çıkarabileceği bişey yok ama genelge fln diye gene oyalayabilir tabi bi süre

oabey Yanlış anlaşılmasın yeni mevzuata karşı değilim herşey daha detaylı ama daha keskin çizgiler içeriyor daha önce ehliyeti olupta yeni mevzuatta ehliyetini kaybedecek durumda olanlarda var mesela, Bahsettiğiniz iq sınırı eklendi ama bunun takibi nasıl yapılacak hangi kurum Bu evrakı verecek oda belli değil şuanda yeni ehliyet alan normal bireyler var ve onlar bu tarz bir iq testine tabi olmadılar. Gelelim benim karşı olduğum yerlere biz her yapılan düzenlemede hak kaybına uğruyoruz, her yapılan düzenleme daha çok keşmekeş yaratıyor, bir rapor peşinde insanlar helak oluyor. Maddi ve manevi olarak herkes birşeyler kaybediyor bu mevzuatta aynen buna sebebiyet verecek. Eski mevzuatta sürücü kurs fiyatları 600-700 lira gibi ücretti şuan taban fiyat geldi ve bu rakam izmir için 1150 lira oldu ki bu fiyata vergiler harç eklendiğinde varın sonunu siz düşünün 2015 de bütün vergiler dahil 1000 lira vererek ehliyet alabilmiştim. Şimdi gelelim mevcut B ehliyet sahiplerine bu kişilerin rapor alarak engelli ehliyeti alabilmesi mümkün değildir bu hayalperestlik üzerinde tanımlama olmayan ehliyete sadece rapor ile tanımlama ekletemezsiniz trafik ehliyet değişiminde sadece birbirlerine denk olan sınıfları değiştirecek. Yine herkesin yolu ehliyet kursuna düşecek

3T3N1TY sizce b sınıfı b sınıfına denk değil mi?
eskiden sadece raporla b bile h ye dönüştürülüyormuş. şu an belirsizlik var, o yuzden ben mümkün değil, hayal gibi ifadeler olumlu ya da olumsuz anlamda kullanmam. fakat yasanın özünü okuduğumda doğru olan sürme yeterliliği, ehliyete tertibatların rapora istinaden eklenmesi gerektiği, çünkü artık sınıf farklılığı yok

oabey Eskiye gidersek ehliyet sınavlarına polisler giriyordu 2 tur at al sana ehliyet diyorlardı. Artık durum bu değil yeni mevzuatlar uyum yasaları daha fazla evrak daha fazla Bürokratik engel. Mevzuatta açık ve net olan H sınıfı ehliyete sahip adı üstünde engelli bireylerin ehliyetlerini değiştirme prosedürü belirtilmiş durumda uygun rapor ve kart ücreti ile yeni ehliyet verilecek deniyor . Eskiden B sınıfına sahip bireyler sadece direksiyon sınavına tabi olarak H alıyor ise yeni sistemdede bundan daha farklı birşey beklenemez eğitimine tabi olmadığınız birşey konusunda hak iddaa edilemez

arkadaşlar aile hekımınden surucu olur raporu alıp oda goz muayenesı yapacakmış sonra il sağlık mudurlugune raporu verıp komısyon kullandığımız cıhaz vb şeylerın kodunu yazıp onaylaycakmış sonrası trafıkte bankaya para yatırıp ehlıyetı alacakmısız

H sınıfı sürücü belgesine sahip biri ehliyetini değiştirdiğinde, buraya tecrübesini ve hangi yolu izlediğini yazarsa çok iyi olacak. Çok belirsizlik var çünkü.

Merhaba;

Ağustos 2015'te H sınıfı ehliyet için başvurduğum rapordaki "Sürücü Belgesi Alamaz" sonuca itiraz etmiştim, geçen hafta yeniden kurula girdim, sonucunu bekliyorum. Rapor sonucunda "H sınıfı ehliyet alabilir" ifadesi olması durumunda bu yeni değişikliğe göre sorun çıkar mı? İlk defa ehliyet alacağım ve artık H sınıfı ehliyet de yok :) İnşaallah bu sağlık raporu alma çabalarım çöpe gitmez bu yeni değişiklikle.

2015 Aralık Ayında H sınıfı olan ehliyetimi B sınıfına dönüştürdüm,

DEVLET HASTANESİNDEN SÜRÜCÜ BELGESİ ALMAK İÇİN SAĞLIK RAPORU ALDIM (250.00TL)
EMLİYETE GİTTİM RAPORUMU VERDİM H SINIFINDAN B SINIFINA DEĞİŞTİRMEK İÇİN İSTEKTE BULUNDUM, 125TL EHLİYET DEĞİŞİKLİĞİ PARASI VERDİM(İÇİME OTURDU :D) VE ÖĞLEDEN SONRA GİTTİM B SINIFI EHLİYETİMİ ALDIM

SIKINTI YAŞAMADIM, AMA H SINIFI EHLİYETTEN B SINIFINA GEÇERKEN DİKKATLİ OLUN, EĞER EHLİYETİ VEREN POLİS MEMURU RAPORUNUZA İTİRAZ ETME VE BİR ÜST KURULA GÖNDERME HAKKI BULUNUYOR, (TANIDIK OLURSA DAHA RAHAT OLUR), ÜST KURULA GİDERSENİZ B SINIFI ALAMAZSINIZ!!!

shoalin ; hayırlı olsun öncelikle. sormak istediğim birşey var oda, ÖTV ve MTV'den faydalanacakmısınız ? vergi dairesi ile görüştünüz mü yeni rapor ve ehliyetiniz ile ?

Deniz şahbaz öncelikle şunu söyliyeyim yasa çıkmadan önce ben bu işlemi yaptım, yani kısaca Engelli ehliyetinden normal ehliyete geçtim. şuanki durumda engelli araç alımından yararlanmıyorum B sınıfı ehliyet prosedürü neyse ona tabiyim...

Buradan herkese selam ederim arkadaşlar raporla h ehliyeti aldınız önceden vergi indirimli raporunuzu etkiliyormu emeklilik için aldınız raporu o raporla alakası varmı sıkıntı cıkmıyormu

peki benim bir sorum olacak şu anda elimizde bulunan rapor ve h sınıfı ehliyetimizle araç almak istesek vergilerden muaf olur muyuz?

shoalin

Şuanda benim de H ehliyetim var b sınıfı raporu aldım aile hekimimden b sınıfına geçmek için surucu kursunamı yazılmam gerekiyor yoksa direk gitip değiştirim mi H sınıfı olan raporuma sürücü olamaz raporu vermişti

@Yusuf emre Aile hekiminden aldığınız raporla olmaz, Devlet hastanesinden aldığınız rapor olması gerekiyor! Devlet hastanesinden aldığınız raporla emliyete gidin direk,

@mmmustafa H sınıfı ehliyetiniz varsa zaten başka birşey almanıza gerek yok, sıfır araç alıcaksanız galeriye gidin arabanızı secin pazarlığınızı yapın ve gerisini galeri hallediyor zaten, sizin extradan birşey yapmanıza gerek yoktur.

@furkan-) ben vergi indirim yada buna benzer bir rapor almadım, o kısmı bilmiyorum.

@Yusuf emre Aile hekimleri butür konulara bakmaması lazım, emniyet kabul etmiyor, devlet hastanesinden almanız gerek bu kesin!

anıldemir arkadaşımızın dediği gibi, memurlar ile ilgili sitede bir yazı var ve yazının alt kısmında ehliyetlerin alınması sürecinde doldurulması gereken raporların şablon'ları eklenmiş. Sanırım kafamıza göre gidip ehliyet değişikli veya ehliyet almak için rapora başvurmuyoruz bundan sonra. Benim anladığım, o örnekte gösterilen rapor şablonlarından ediniyoruz. Önce ilgili uzmana tabibe gidiyor kendi ile ilgili kısımı dolduruyor ardından il sağlık müdürlüğüne gidiyoruz ve kullanılacak olan tertibat ile ilgili kısımı doltuyoruz ve ardından ehliyeti almaya gidiyoruz. Tabi bunlar sürece yönelik benim düşüncelerim. altta linki veriyorum lütfen sizlerde inceleyin, direk benim söylediklerim doğru diyemem nede olsa ve belki benim yanıldığım bir nokta varsa sizler düzeltin benim lütfen.

Ehliyet için sağlık raporu verecek kuruluşlar - Memurlar.Net

shoalin prosedür şöyle midir?
1- Aile hekimliği
2- Devlet hastanesi (uzman hekim)
3- İl sağlık müdürlüğü komisyon (özel tertibat için)
4- Emniyet müdürlüğü

bu sıralama doğru mudur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt