Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H olan ehliyetimi b sınıfı ehliyet alabilir raporu aldım emniyet kabul edermi ?

Engellilerin ehliyet raporu ve araç raporu ile ÖTV indiriminden faydalanabilmesi için, yeni düzenlemeye göre verilecek rapor ibarelerinin ne olması gerekiyor ? Yusuf emre biliyorsun yeni ehliyetlerde kullanılabilecek araç ve tertibatlara dair KOD'lar olacaktı, sana hangi KOD'ları yazdılar raporuna, varsa hangi tertibatı işaret ediyor ?

burak_br aldım kardeşim normal b ehliyeti aldım aile hekiminden Deniz şahbaz kod yazmıyor benimkinde normal b sınıfı engelli ehliyeti değil H sınıfını b sınıfını aldım

Supersin kardesim harika suanki ehlieytin h sinifi degmi

H ler zaten b olcakti git degisim icin basvur emniyete bye cevir

Önceki ehliyetten dolayı bi sıkıntı çıkarmı ki ya onda tertibat yazıyordu bunda bişi yazmıyo

kullnaıdı cihaz ve trtibatar kısmında e yazıyor h ehliyeitne iyi aile hekimi verm,iş kardeş

h zaten deişecek emniyete g,t ehliyetini deiştirmek için başvur

kullnaıdı cihaz ve trtibatar kısmında e yazıyor h ehliyeitne iyi aile hekimi verm,iş kardeş

h zaten deişecek emniyete g,t ehliyetini deiştirmek için başvur

H ehliyetinde özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyordu bunda hiç bişi yazmıyo emniyet sıkıntı yaparmı

Yusuf emre burak_br gerçekten sizi anlamıyorum. Yusuf dostum, tüm aklinla mi gittin normal b ehliyeti aldın ? Senin raporunde ve ehliyetinde ilgili kod olmayınca ne emniyet nede vergi dairesi seni engelli saymayacak ? ötv değil mtv istisnasindan bile faydalanamazsın. Yeni yönetmeliği gerçekten okuyarak mı hareket ediyorsunuz yoksa aklınıza yatan şekli ile mi ? Arkadaşlar deniyorki engelli kişiler için o branşın uzmanı rapor verecektir, bunuda geçtim doktor, hekim, kurul sadece tanı koyacak ve il sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulan kurula sevk edecek kullanacağın ehliyet sınıfına ve tertibata orası karar verecek. Siz bunu yok sayıp kafanıza göre aldığınız tek hekim raporu aile hekimi raporu ile ne ötv nede mtv indirimi alamazsınız. Yusuf emre, bu saatten sonra ehliyetini yenilemek için yeniden bi koşuşturma içine attın kendini bilmem farkında misin ?
burak_br sürekli özel hastaneden bahsediyorsun ve yanlış yonlendiriyorsun insanları. Arkadaş özel hastane raporunla ehliyetini alabilirsin belki ama ötv konusuna gelince sıkıntı yaşarsın. Herkesi yonlendiriyorsun ama ne hikmetse kendin onca zamandır gitmesin özele rapor almaya, anlamadım bir türlü....

Biz otv derdinde deiliz ehliet ocon diyoz

Otv icin devlet gerekli ehliyet icin deil oyuzden dioz

Yusuf emre burak_br gerçekten sizi anlamıyorum. Yusuf dostum, tüm aklinla mi gittin normal b ehliyeti aldın ? Senin raporunde ve ehliyetinde ilgili kod olmayınca ne emniyet nede vergi dairesi seni engelli saymayacak ? ötv değil mtv istisnasindan bile faydalanamazsın. Yeni yönetmeliği gerçekten okuyarak mı hareket ediyorsunuz yoksa aklınıza yatan şekli ile mi ? Arkadaşlar deniyorki engelli kişiler için o branşın uzmanı rapor verecektir, bunuda geçtim doktor, hekim, kurul sadece tanı koyacak ve il sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulan kurula sevk edecek kullanacağın ehliyet sınıfına ve tertibata orası karar verecek. Siz bunu yok sayıp kafanıza göre aldığınız tek hekim raporu aile hekimi raporu ile ne ötv nede mtv indirimi alamazsınız. Yusuf emre, bu saatten sonra ehliyetini yenilemek için yeniden bi koşuşturma içine attın kendini bilmem farkında misin ?
burak_br sürekli özel hastaneden bahsediyorsun ve yanlış yonlendiriyorsun insanları. Arkadaş özel hastane raporunla ehliyetini alabilirsin belki ama ötv konusuna gelince sıkıntı yaşarsın. Herkesi yonlendiriyorsun ama ne hikmetse kendin onca zamandır gitmesin özele rapor almaya, anlamadım bir türlü....

Sen neden bahsetiyorsun ya varsın ÖTV indiriminden yararlanmayım hem uğraşacak olan benim

Adamin engeli zaten tertibat gerektimiyor oyuzden en matiklisi yaptı

Ugrasacsk birseyy yusuf git ehlieytini al otv olsada olur olmasada

hastanelere h ehliyetleri kalkıyor diye herhangi bir yönetmelik gitmemiş
raporu neye göre alıcağız bu konuda bilgisi olanlar bilgi paylaşımı yapabilirlermi ?

Ankara'da özel hastanelerden alırsak raporu kabul ederler mi ve bildiginiz özel hastane varmi devlet hastanesinde raporum bozulacak zor bela çıkardik :)

raporu olanlar eskı ehliyetimin roporu var eskı raporla alabilcemmi b sınfı ehliyetii

Arkadaşlae yeni yönetmeliğe göre doktorların dolduracağı şablon aşağıdaki gibiymiş.
Sadece hastalıkla alakalı uzman doktora muayene olunacakmış. Öyle 5-6 bölüm gezilmeyecekmiş.
Özür oranı yazılmayacakmış, bu durumda ötv-mtv muafiyeti nasıl olacak???
0mBq1W.png
[/url][/IMG]

Önceden ehliyet ve ötv-mtv muafiyeti tek raporda yeralıyordu. Şimdi ayrı ayrı mı uğraşılacak?

Arkadaşlar Yeniden Engelli ehiyeti alanlar veya engelli ehliyetini yeni ehliyet olarak değiştirenler ve engelli ehliyet raporu alanar tecrubelerini paylaşabilirse bizlere yardımcı olurlar. teşekkür ederim şimdiden paylaşan arkadaşlara. ötv konusunda prosedürde bi değiiklik olacakmı acaba ötv de h sınıfı ehliyeti şart koşmakta şimdi h sınıfı ehliyette yok. durum nasıl işleyecek acaba???

Sanırım ehliyet için ayrı vergi muafiyeti için ayrı başvurulacak.
Çünkü yeni ehliyet formunda sadece tanı ve ehliyet türü olacakmış, yüzde oranı yazmayacakmış.
Bu durumda anladığım kadarı ile ötv-mtv için başvurduğumuzda hastalık adı ve yüzde oranı olan rapor verilecek, ehliyet ile alakalı birşey yazmayacak.

Yeni sisteme göre başvuran birileri varsa bizi aydınlatsa çok iyi olacak.

şimdi emniyetle görüştüm bana dedikleri ehliyet değişirken rapor değişecek ve ayrıca ehliyet raporları ücretli oldu 250 den başlayıp hastanesine göre yükseliyor ve raporu aldığım 2 ay oldu bilsem böyle bişey olacağını almamışdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt