Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bana göre burada ki asıl tezatlık hali hazırda H sınıfı ehliyeti olanlardan yeni rapor istenmesi. Malum eski raporlarımız duruyor yeni rapor almak için eski rapora itiraz edin diyecek hastaneler ama biz itiraz etmiyoruz aslında yada türlü zorluklar çıkacak bunun önüne nasıl geçmeyi planlıyorlar yada artık ehliyet raporlarını ayrı bir şekildemi değerlendirecekler.

Değişikliğin sorunsuz olmasını beklemiyorum. Bakın Nisan ayında değişiklik çıktı ya özel tertibatlı araçları yakınları da kullanabilecek diye, "sonunda çare bulundu" derken ne oldu? Nedenini anlamadan TSE'ye 354 TL verdim, trafiğe 76 TL ruhsat yenileme parası verdim. O da ne için sadece ve sadece eşim kullanabilsin diye. Şimdi bu ehliyetteki ibare değişiminin ve rapor olayının sorunsuz olacağını düşünen varsa -ki ben de inşallah öyle olur diyorum- neye dayanarak sorunsuz olacağını düşünüyor merak ediyorum...

Bende bu hafta h ehliyeti ve özel tertibatlı araç için basvurdum. Ve doktor alabileceğimi söyledi. Şimdi yeni cikan bu kanunla tekrar mı basvuracam hastaneye

Heralde tekrar rapor icin hastane kapilarini asindiracaz surekli rapor aliyoruz ama surekli kullanamiyoruz(!)
3 tane raporum var ve hepsi surekli hepsinin de oranlari farkli farkli.
Bakalim yeni alacagimiz raporda kac vericekler. Standardi olmayan bir ulkede bu uygulama patlak verir. Umarim yaniliyorumdur ve Herseyi kolaylikla hallederiz.

Ya arkadaşlar bu nasıl iştir. Zaten zor rapor alıyoruz. 2 hastaneye başvurdum 2 side sürücü olamaz dedi. Son 3.'üncü hastaneye başvurdum. 3. cüsüde zorla " Elden Otomatik Vitesli Özel tertibatlı H ehliyeti alır ". Yazdı 15 gün sonra gel al dediler. Zaten zorla almışız. Nedir bu engellilerin çektikleri anlam veremiyorum. Bimer Cimer e şikayette mi bulunsak ne yapsak. Arkadaşlar Ayrıca " Elden Otomatik Vitesli Özel tertibatlı " ne demek bilginiz varmı ?

H sınıfı ehliyetim var yeniden mi rapor almam gerekiyor

Malesef şu an görünen yeniden hastane kapılarını aşındaracağız gibi görünüyor umarım öyle olmaz da bir kolaylık sağlanır. Yoksa yukarıda belirttiğim sorunlar baş gösterecektir.

Bertoned

Benim numune hastanesine gittiğim de ötv indirimi için araç raporuna başvurdum ancak var olan ehliyetimi sürücü olamaz raporu yazdılar itiraz ettim Ankara hastanesine sevketti mecbur rapor almak zorundayım yine yani

Yusuf emre

Evet şu an yeni rapor almalısınız ancak alacağınız rapor olumlu yönde olsa bile -umarım olur- 2016'dan sonra ehliyetinizi yneilemek için tekrar rapor alacaksınız gibi bir saçmalık var. Umarım yanılırız, öyle bir şey olmaz hali hazırda H ehliyeti olan arkadaşlarımıza bir kolaylık sağlanır. Tezatlık burada başlıyor şimdi alacağınız raporu itiraz neticesinde alacaksınız, ancak 2016'dan sonra ehliyetinizi yenilemek için alacağımız rapor için tekrar mı itiraz edicez -itiraz etmiyoruz yeniliyoruz- umarım herşey yoluna girer. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bertoned

Bizim çektiklerimiz ne böle ya emniyete götürülen rapor emniyette zaten ne alaka anlamadım yani

yeni bi rapor gerektiği konusunu nasıl kendi kendinize buldunuz arkadaşlar, bu yönde bir durum, çıkmış bir yönetmelik yok, umarım da olmaz.

Arkadaşlar merhaba bende b sınıfı ehliyetini h ye cevirttim ve o raporda oran olmadigindan tekrar bir rapor aldım. Raporda%40sürekli ve otomatik vitesli kullanabilir diyor. H sınıfı olur yazdirmadim.zaten ehliyet var. Galerilere sordum bu rapor ve ehliyetle alim yapabiliyorum. Artik ehliyet değiştirme işlemini 5 yıl sonraya birakicam acelesi yok zaten yeni degistirmisim sürecin oturmasını bekleyecegim

[FONT=Times New Roman]Engelli kişinin kullanacağı araçta bulunması gereken özel tertibat, Sürücü Adayları ve [/FONT]Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmeliğe[FONT=Times New Roman] göre hazırlanan listeden belirlenerek kodu ile birlikte sağlık raporuna yazılır.

Arkadaşlar bu yönetmeliğe göre alınan sağlık raporları geçerli belirli süreli değilse geçerli olur düşüncesindeyim.[/FONT]

H sınıfı da kalkıyor onun yerine ne olacak b sınıfı mı kullanıcaz?

Jungle ye katılıyorum, dediği gibi emniyette işlemlerinin sonuçlanacak gibi görünüyor.

Merhaba Arkadaşlar. Geçen gün hastaneden raporumu almıştım. Ve bugün Sürücü kursuna kayıt olmaya gittim. Almış olduğum H ehliyeti raporumu da getirmemi istedi. Neyse gittim. 1 Ocaktan itibaren H eliyetlerin kalkacağını söyledim. Şuan için Öyle bir şey yok dedi. Her neyse benden Biyometrik resim çektirmemi istedi. Ve daha sonra beni telefonla aradı. Dediğin gibiymiş 1 ocaktan itibaren H sınıfı ehliyet yerine B sınıfı olacakmış bir yanıma uğra nasıl olacağını anlatıyım dedi. Resim çekildikten sonra vardım yanına. Doktora ve trafik'e sormuş H ehliyetinin Durumunu. Bana Raporumda yazan " H ehliyeti alabilir(Gözlükle) Elden Vitesli Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir " yazan raporumda değişmesi gereken yer sadece " H ehliyeti alabilir " yerine " B (Kısıtlı) ehliyet Alabilir. " olarak değişecekmiş. Gerisi aynı kalacakmış. Pazartesi günü gidip değiştir dedi. Hatta doktora gitmeden yanıma uğra yönetmeliği vereyim dedi(daha yönetmelik ellerine ulaşmamış. Pazartesi trafikten alacaklarmış.). Bakalım Doktorlar değişikliği kabul edecek mi. İnşallah Kabul ederler. Rapor için çok uğraştım.

vurur yüze ifadesi ehliyetlere 5 yıl süre tanındı bitanesi :D daha kanun bile çıkmadan ortalığı ateşe verdiniz o olacak şu olacak falan. sabırlı olun aceleye gerek yok :)

vurur yüze ifadesi ehliyetlere 5 yıl süre tanındı bitanesi :D daha kanun bile çıkmadan ortalığı ateşe verdiniz o olacak şu olacak falan. sabırlı olun aceleye gerek yok :)

Arkadaşım ben daha önce ehliyet almadığım için ve yeni alacaklar için geçerli bir durum. H ehliyeti olanlar için durum farklıdır bilemiyeceğim. Yeni alacaklar için durum buymuş.

şöyleki bu saatten sonra ehliyet alacaklar zaten stajyer sürücü kanununa tabi. o yüzden neden sistem oturduktan sonra almayı denemiyorsunuz? kimse şuan bişi bilmiyor o yüzden yorulan siz olursunuz

Arkadaslar benim yuzde 47 raporum var bir ay once aldim h sinifi ehliyetimde var eski rapor da almistim simdi eski raporu gotursem kabul ederlermi veya yeni rapira b sinifi tertibatli arac alabilir yazisimi ekletiyim

imdatusta rapora yazı ekletme diye bişi söz konusu değil. resmi evrak o veresiye defteri değil :) ayrıca kanun yürürlüğe girmeden neden böyle tez canlı arkadaşlar var anlayamıyorum?

fatih_123

Kanun yürürlüğe girmeden diyorsunuz ama sürücü kurslarıda H ehliyeti alabilir raporu ile kayıt almıyor. Yani almış olduğumuz raporlar bir işe yaramaz mı diyorsunuz. Raporda düzeltme olmaz mı diyorsunuz.

Fatih bey oncelikle duyarliliginiz icin tsk. Ederim yeni alinan rapora ibareler eklenebilir ornegin su su haklardan madurum. Maduriyetimin giderilmesi icin hastanenizce verilen raporuma su 2 5 neyse eklemenizi arz ederim gibi konulari ekletebiliyorsunuz siz diyorsunuzki ekletme diye bir sey yok kanunlar cercevesinde her sey munkun yani cok bilgili bir arkadassiniz ama cok bilmedikleriniz var

imdatusta

Aynen kardeşim katılıyorum. Bu yönetmelik taa 17 Nisanda yayınlanmış. Neden bu kadar süredir kimsenin daha doğrusu hastanenin trafik'in haberleri olmamış. Ben raporumu 09.12.2015 yeni aldım. Eğer düzenleme yapılamıyacaksa neden mağdur ediyorlar bizi. Vardır bununda bir düzeltilme yolu diye düşünüyorum.

@imdatusta raporda düzeltme olduğunu da öğrenmiş oldum teşekür ederim. @mustafa450 sürücü kursunun H sınıfı ehliyet alır raporu ile kayıt almaması normal çünkü sizin ehliyetiniz 1 ocaktan sonra çıkacağı için yeni kanunun gerektirdiği ehliyeti alacaksınız. 1 ocaktan sonra H sınıfı diye birşey kalmamış olacağı için rapor havada kalmış olacak ve köklü değişiklikler kanun yürürlüğe girdiği an değil devamındaki yeni yılda hayata geçer. mesela bir zaman da yazarkasa pos kanunu çıkmıştı. 2 senedir var ama o da 1 ocakta kesin yürülüğe girmiş olacak

ehliyeti h olan bir çok arkdşaımız rapor alma sürecinde sorun yaşıycaktır h kalmış güzel bir uygulama b sınfı olcakk

burak_br

Arkadaşım şimdi biliyorsunki neredeyse bir çok kişimisin H ehliyeti var b ehliyetine geçilecekse aile hekimi b ehliyeti verirmi acep ? Ben şahsen raporla uğraşıyorum vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar

ÖTV İNDRiMli ARABA

Yil basindan sonra h ehliyetler kalkacak o yuzden otv indirimli araba alma da kalkar mi ozellikle tertibatsiz yani otomatik araba aliminda

Takipteyim acaba ötv ile araba almamak için mi kaldırıyorlar ?

Yusuf said kardesim senin hicmi ehliyet yok engel durumu nedir

Aile hekimi rapor verirmi suan elinde h ehliyeti olanlara b sinifi alir die

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt