Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
burak_br

Kardesim benim H ehliyetim var ama b sınıfına geçilecekse aile hekimi verirmi acaba

Yusuf emre

Senin engel neydi kardes aslinda vermesi gerek ehliyeti varsa zaten b sinifi yap gec ama illa uzman doktora git der kesin ortopediye gonderir genelde

Aslinda yilbasindan once aile hekimlerine gidip bi sormak gerek vwrebiliyorsada raporu hemen almak oan

normalde tüm ehliyet sınıflarını özel hastahaneler verebiliyor yeterki mevzuata uygun olsun engelin bağlı olduğu branş dr olması ve muaynesi sart 2009 h sınıfı ehliyet raporumu özelden almıştım otomatik vites araç kullanır seklinde ancak sadece ötv den yararlanacaksınız devlet hastaneleri verebilir

Raporu simdiden alsak 1 ocakdan sonra kabul edilirmi ehliyet raporlari bir yil geçerli diolar ama arkdasim bugun gitmeyi dusnuyor h ehliyeti var b sinfi alir die rapor alcak alacagi rapor 1 ocakdan sonra is gorurmu emniyetde

Peki arkadaşın diyelim B sınıfı ehliyet alabilir şeklinde rapor aldı, fakat yılbaşından sonraki uygulamada H ehliyetleri B değilde B1, B2 veya BH diye bir sınıf çıkardılar ve ona aktarıldı diyelim velevki emniyette dedi B sınıfı olmaz raporunda bu bahsettiğim diğer ehliyet sınıfları yazması gerekiyor o zaman ne yapacak ? tekrar mı rapor isteyecek veya düzeltme yaptıracak ?

Oyle birsey olamaz cunku yonetmelik acikca yazmis h sinfi ehliyetler a veya b olcak die bh faln die bir sistem yok ya a olcak yada b

Umarım öyle olur, benimde halihazırda H sınıfına çevirmeye çalıştığım B sınıfı ehliyetim var. ben yürütmeliğin devreye girmesini bekliyorum ve B sınıfı olacak olursa benim içinde bir nebze kolaylık olmuş olur. bakalım yeni yılı bekleyip göreceğiz artık kolayığı zorluğu. Umarım sorunsuz aşılır bu yeni düzenlemeye geçiş süreci.

Artik h diye birseyy yok zaten bundan sonra b herkes h lerde b olcak ben simdi gidp raporu alsa arkdas 1 ocakta sonrada goturse bye cevirirmi onu diorum şimdi alinan rapor yeni yildan sorna gecerli olurmu cunku artik h yok 17 nisandan sonra duzenlemis bir raporda b olarak duzenlenmesi gerek zaten

yeni yıla çok yakın zamanda alınmış raporlarda pek sıkıntı yaşanmaz sanırım ya, veya bir dilekçe ile düzeltilebilse raporda yazan H B ye çevriliverse birçok kişi için kolaylık olur.

Benim B olan ehliyetime sağlık ocağının vereceği otomatik vites kullanabilir raporu ile acaba bende ÖTV den faydalanabilecekmiyim ? yoksa yinede gidip heyet girecekmiyim onu merak ediyorum.

Ya arkadaşlar yilbasindan sonra ehliyet hemen degisicek diye kural yok devlet 5 sene içinde değişecek diyor yani 2021e kadar yolu ömrümüz varsa ;)

Ole tabi zaman araligi cokdahada biran evvel hallet gitsin ya

Artik epy bur sure gider bu kardes bence bu kanun h diye birseyyok normal b ehliyet oda guzel

H sınıfı B sınıfına çevrilecekse B sınıfı ehliyet için Aile Hekimlerinin vereceği rapor yeterli olacak yani devlet hastanesinden aldığınız raporu aile hekimine gönstereceğiz bize B sınıfı tertibatlı yada otomatik vitesli araç kullanabilir açıklamalı b sınıfı ehliyet alabilir raporu verecek h sınıfı ehliyet madem kalkıyorsa sürücülerde aranan ağlık yönetmeliğine göre aile hekimleride H sınıfı yani B sınıfı ehliyet alabilir raporu verecek ve trafikte kabul edecek anlamına geliyor.

Burdaki en buyuk sikinti su elinde h sınıfinolanlar yeniden rapor alamayip ehliyet iptal olma tedirginliği

Hayalperest yaklaşımları biraz arkanızda bırakın . Tek doktorun vereceği rapor sadece ve sadece ehliyet için geçerli olabilir , Araç alımı konusunda yine yetkili hastanelerden engelli heyet raporu olacaktır ki aile hekimleri engelli bireyler için sorumluluk almayacaktır hastaneye sevk edecektir .

ya ben %52 raporum var kas hastasıyım..tam bir tanı yok myopati diğe adlandırıldı.şimdi belki raporum %70 falan çıkar diğe düşünüyorum fakat bana H ehliyeti vermiyorlar ama benim arabaya ihtiyacım var gideceğim yerlere yürüyerek koşarak gidemem.H ehliyetim olmadan da araba süremem.nekadar saçma bir durumdur ki araba kullanabilmeme rağmen h ehliyet alamıyorum.neyapmam gerek ?

Tam olarak ne oluyroki o engel kardes neye istinaden vermiyor gerekcesi nedir

Arkadaşlar İzmir de Özel hastaneden ehliyet değişimi için rapor alan var mı aramız da.Örneğin otomatik araç kullanır gibi rapor veren.Eğer bu konuda tecrübesi olan varsa yazsın lütfen hastane arıyorum.

Deniz şahbaz yeni bir ehliyet başvurusu yapılmadığı için heyet raporuna gerek yok diye biliyorum.Ehliyeti yenisi ile değiştirmek için kullanacağım.Bu nedenle özel hasteneden kabul ediyorlar diye biliyorum.Zaten ehliyet heyet raporu ile alınmış.Şimdi sadece yenisi ile değiştirmek için tekrar bir heyet raporu zor iş.Bu nedenle araştırıyorum özel hastaneden alan var mı diye.Yinede teşekkür ederiz

Simdiden alinan raporlar yılbaşından itibaren gecerli olurmuki acaba oluyorsa simdiden raporu alip cebe koymak gerek

Ozel hastsnelerde verebiliyormus raporu dun sorduk sadece cok agir engelli ise şüpheli kalirsa doktor ozmaan devlet hastanesinden alimasini istiyormus

Özel Hastaneden alınan rapor ile araç alma hakkınız yoktur. Araç alma muafiyetiniz yoksa zaten H sınıfı ile uğraşmadan B sınıfı almaya çabalayın.

Otv indirimi deil ehliyet icin ozeller yetkili imiş sorun yokmus ordan almadada

Sunu merak etdim ozelden alınan rapor geçerlide aile hekimidemi imza atcak o rapora

31ty kardes gerekirmi yoksa kabul edilrimi sence

Aile hekimleri engelli ehliyetleri konusunda devlet hastanelerine sevk ediyor herhangi bir karar alma gibi bir durumları yok. Özel hastanelerden alınacak raporlar kararı alan doktoru bağlar

Kardes bu sifirdan bur alim deil deisim icin ozelin raporuda sonuc olarak gecior da tek hekimden alinan surucu raporu demis aile Hekimi suphede kalirsa uzmaana gider aile hekimi ile birlikte imza atilir demisde ondan sordum

Tek doktorun ehliyet verdiği durumlarda rahatsızlığınız konusundaki uzman doktorun teşhis ve tanısı gereklidir. Bu yüzden aile hekimleri karar alamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt