Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkdasim ozelden h sinifi ehliyetair die rapor aldi 5 yil once simdi deisim olcakya simdide ozele gidp h sinifini b ehliyet alira cevirmek istiyor bir sorun olurmu die soruyorum kardesim

ÖTV muafiyeti hakkınız yoksa neden h sınıfı konusunda direttiğinizi anlayabilmiş değilim

Kardesim benim anlatmak istemedimi sen anlamadin galiba suan arkdasimda h sinifi ehliyet var ehliyetlet yenilencek bunun icinde rapor gerekiyor bundegosim icin raporu ozel bir hastaneden alabilirmi diorum h sinifi ehliyetler a veya bye doncekya onu diorum

Alacagi rapor olurmu die mesela yarin gidip alsa raporunu

burak_br Anlaşamadığımız nokta şu, Tertibatlı bir araç kullanıyorsanız trafik özel hastanenin vereceği şimdide kabul etmez mevzuat değiştikten sonrada kabul etmez, cebinizden para çıkar sadece

Tertibatli bir arac kullanmiyor h ainfi ehliyeti var normal bir araci istedi gibi kullaniyor ehliyet deisimi icin rapor isteniyorya o raporu simdiden alsa plurmu diorum

Aysun Yaşar bulabildinmi ozel.hastane

H sınıfı Ehliyeti olanlar kesinlikle yeniden rapor çıkarmak için Tam Teşekkürlü devlet hastanesine gitmemesi gerekiyor yeni kanuna göre çünkü yeni kanunda diyorki H sınıfı B sınıfına çevrilecek yani H=B sınıfı tertibatlı yada otomatik vites

Sürücülerde aranan sağlık yönetmeliğine göre de

B sınıfı ehliyetler için tam teşekküllü engelli sağlık raporuna gerek kalmıyor B sınıfı raporu veren tüm hastanelerden sürücü olur raporu veren bütün hastanelerden alınabilir. bu kadar net tartışmaya gerek yok

yani elinde hali hazırda H sınıfı Ehliyeti olanlar B sınıfına çevrilecek bunun içinde yeniden sağlık raporu yerine ya aile hekimlerinden yada özel hastanelerden sürücü olur raporu yeterli olabilecek oda B sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı yada otomatik vites. araç kullanabilir ibaresi b sınıfı ehliyete yazılacak.

Bu kanunun çıkmasındaki amaç engellilerde ayrımcılık olmaması yani damgalı plaka uygulaması gibi düşünün bizlere H sınıfı ehliyet ile ayrımcılık yapılıyor şimdi daha kolay oldu aslında H sınıfını çoğu özel hastane ve aile hekimi veremezdi şimdi H yok B var kanunda B sınıfı ehliyet raporu veren bütün sağlık kuruluşlarından alınabilir. elinde H sınıfı ehliyeti veya ehliyet alır raporu olanlar gidecekleri aile hekiminden yada Özel hastanelerde Sürücü olur raporu vermeye yetkili olan bütün kurumlardan B sınıfı ehliyet raporu alabilir ama yanlarında götürecekleri H sınıfı ehliyet alır raporu yada H sınıfı ehliyetlerini göstermeleri gerekecek.

H sınıfı Ehliyeti olanlar kesinlikle yeniden rapor çıkarmak için Tam Teşekkürlü devlet hastanesine gitmemesi gerekiyor yeni kanuna göre çünkü yeni kanunda diyorki H sınıfı B sınıfına çevrilecek yani H=B sınıfı tertibatlı yada otomatik vites

Sürücülerde aranan sağlık yönetmeliğine göre de

B sınıfı ehliyetler için tam teşekküllü engelli sağlık raporuna gerek kalmıyor B sınıfı raporu veren tüm hastanelerden sürücü olur raporu veren bütün hastanelerden alınabilir. bu kadar net tartışmaya gerek yok

yani elinde hali hazırda H sınıfı Ehliyeti olanlar B sınıfına çevrilecek bunun içinde yeniden sağlık raporu yerine ya aile hekimlerinden yada özel hastanelerden sürücü olur raporu yeterli olabilecek oda B sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı yada otomatik vites. araç kullanabilir ibaresi b sınıfı ehliyete yazılacak.

Bu kanunun çıkmasındaki amaç engellilerde ayrımcılık olmaması yani damgalı plaka uygulaması gibi düşünün bizlere H sınıfı ehliyet ile ayrımcılık yapılıyor şimdi daha kolay oldu aslında H sınıfını çoğu özel hastane ve aile hekimi veremezdi şimdi H yok B var kanunda B sınıfı ehliyet raporu veren bütün sağlık kuruluşlarından alınabilir. elinde H sınıfı ehliyeti veya ehliyet alır raporu olanlar gidecekleri aile hekiminden yada Özel hastanelerde Sürücü olur raporu vermeye yetkili olan bütün kurumlardan B sınıfı ehliyet raporu alabilir ama yanlarında götürecekleri H sınıfı ehliyet alır raporu yada H sınıfı ehliyetlerini göstermeleri gerekecek.

Bu kesinmi Hocam. Ben Aralık Ayında " H ehliyeti alır. Elden Vitesli Özel Tertibatlı Araç Kullanır " Raporunu aldım. Sürücü kursuna gittiğimde ise H ehliyeti kalktı dedi. Ve Hastaneye giderek H ehliyeti yazan yeri " B(Kısıtlı) Ehliyet alabilir. şeklinde değiştirilmesini istedi. Hastanenin de yönetmeliğin ellerine geçmesini beklemekteyim. Şimdi sizin dediğiniz gibi gidip Aile Hekimine veya Özel bir Hastaneye sürücü alabilir raporu almaya gittiğimizde Yine hastaneye sevk edeceğini düşünüyorum. Bu yazmış olduğunuz bilgi kesin mi?

Bu kesinmi Hocam. Ben Aralık Ayında " H ehliyeti alır. Elden Vitesli Özel Tertibatlı Araç Kullanır " Raporunu aldım. Sürücü kursuna gittiğimde ise H ehliyeti kalktı dedi. Ve Hastaneye giderek H ehliyeti yazan yeri " B(Kısıtlı) Ehliyet alabilir. şeklinde değiştirilmesini istedi. Hastanenin de yönetmeliğin ellerine geçmesini beklemekteyim. Şimdi sizin dediğiniz gibi gidip Aile Hekimine veya Özel bir Hastaneye sürücü alabilir raporu almaya gittiğimizde Yine hastaneye sevk edeceğini düşünüyorum. Bu yazmış olduğunuz bilgi kesin mi?

bu tamamen benim görüşüm 01.01.2016 tarihinden sonra H ehliyet olmayacak B Sınıfı olacak Onuda Aile hekimleri veya yetki verilmiş özel hastanelerden alınan raporlarda gecerli olacaktır diye düşünüyorum B sınıfı demek ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz demek oluyor o zamanda sağlam insan aile hekimleri veya özel hastanelerin raporları kobul görüyorsa engellilerinde aynı yerden aldıkları rapor kabul görecek demek oluyor ama aile hekimleri veya özel hastaneler bu konuda ne yapar bilemem

yani elinde bir rapor varsa bir ay daha bekle o raporla birlikte aile hekimine yeni çıkan kanun metninide çıktı alarak git elindeki rapor haricinde görme ve duyma testini yapar bir sorun çıkmazsa B sınıfı Otomatik vitesli yada engelli sağlık raporunda nasıl bir araç kullanır yazıyorsa onu yazıp ehliyet alabilir demesi gerekir diye düşünüyorum kolay gelsin bizide durumdan haberdar et

aile hekimleri engellilere tek başına karar veremez biz paşa paşa devlet hastahanesine yollanacağız tahmini şu an için 200 lira alıyorlar eğer heyet insaflıysa onay verecek diyelimki vermedi sonuç ehliyet elden gidebilir farzedelim verdi oran düşük yazarsa yada ağır engelli sürekli yazmassa en son rapor sisteme girecek ve evde bakım alan arkadaşlarımız sistemde ağır özürlü gözükmeyecek nedenmi yazıyorum arkadaşımın başına geldi.aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek yine sakal hep uğraşı hep uğraşı

B sınıfı ehliyeti olanlar engelli ehliyeti alabilmek için ne yapmaları gerekiyor şimdi var mı bir bilen?
Ayrıca engelli ehliyeti alırsak motorlu taşıtlar vergisinden de muaf olabiliyor muyuz?

Ya kardes hadi hastane onay vermedi ehliyet elden giderse neolcak

Zaten bircok h ehliyeti olan zorlaaldi sürücü olur olamaz kavgasi ehliyeti iptal olursa bide

Benim tahminim, ilk defa ehliyet alacak engelliler yetkili hastanelerden alacak elinde H ehliyeti olupta değiştirmek isteyenler Özel hastanelerden ve ya aile hekimlerinden aldıkları rapor ehliyetlerini değiştirebilecekler.
Not: sadece tahmindir.

Merhaba;
Ben 9 yıl önce değiştim.B sınıfı ehliyetim vardı.Devlet hastanesin de heyete girdim.H sınıfı ehliyet alabilir ibareli raporu aldım.Aynı raporla hem ötv indirimli aracımı aldım,hemde ehliyetimi değiştim.
İyi günler

Bugun birisi ningordum ozelden ehliyet raporu almis vermis b sinifi

1-) şuan yürürlükteki ve yeni yıldan sonraki B sınıfı ehliyet alır raporunu her türlü hekim verebilir. ( aile hekimi özel hastane hekimi uzman hekim vs )

2-) şuan yürürlükteki H sınıfı ehliyeti engel durumuyla ilgili branş uzmanının kanaatiyle doğrudan kendisi verebilir. aile hekimine gitmişseniz aile hekimi tek başına karar veremez uzman hekime konsülte eder. uzman hekimin kararı ile hareket eder.

3-) aynı şekilde yeni yıldan sonra alacağımız engelli B sınıfı ehliyetler için raporu 2. cümlemde yazdığım gibi alabilirsiniz. tek hekim raporu yeterli. ehliyet değişimi için gidip 200 lira verip heyete boş yere girmeyin.

Sıfırdan ehliyet almjyon bence bakip ehliyete vermeso gerek

Bence bizi öpecekler. Aile hekimleri evet şu an ehliyet için rapor veriyor ama özel durumu olanları hastanelere sevkediyorlar. Bizi de hastanelere sevkedecekler. Orada da heyete falan sokarlar. Çıkar ters bir branş doktoru "ehliyet alamaz" der. Elimizdeki ehliyetten de oluruz. Neyse ki 5 sene süresi var. Rahat rahat tadını çıkaralım aracımızın da 5 yıl sonra gidip ehliyeti aracı bırakırız...

Ben dun h sinfi ehliyeti olan bir arkdasi gordum ozelden almis raporunu dun b sinifi ehliyet alir die

Şu ana kadar anladığım o ki kimse bilerek yazmamış; 2016 yılını bekleyelim bakalım bir, ne bu hemen geçerliliği bitmiyor işte ehliyetlerin. Bir panik, bir stres, bir telaş.

Burası artık bilgi edinmekten çok, bildiğini karıştırtıyor insana. Bilmiyorsanız yazmayın. Tahmin ediyorsanız da tahmin ettiğinizi yazın hiç olmazsa ki millet kesin bilgi sanıp hareket etmesin. Kimse de kendini yönlendirtmesin.

benim 1998 yılında alınmış h sınıfı ehliyetim var 2 defa yasadan yararlanıp araç aldım şimdi yine aracımın 5 yılı doldu yenileyeceğim kısmetse aracımı. ehliyetim eski olduğu için üzerinde (TC NO ) yazmıyor acaba emniyette veya vergi dairesinde sorun çıkarmı ??işlemler aşamasında tc no ehliyette olmadığı için ?? ama nüfus cüzdanımda tc nom var .tşklr saygılar.

Arkdaslar 1ocak sonrasini herkes merakla bekliyor ehliyetler elden gitmesinde

ehliyetler gitmez. önemli olan sınıf değişikliğinde milleti canından bezdirmesinler. B ehliyetimi çevirteceğim ama sırf bu konu netlik kazansın diye bekliyorum yılbaşının geçmesini.

merak etme birşey olmaz. mecbur verecekler, bu kadar insanı karşılarına alamazlar. Sol kol engellilerin ÖTV indirimi için nasıl birlik olduysak bunun için yine birlik oluruz, hem bu sefer sadece sol kol engellileri olarak değil tüm engelli gruplarından arkadaşlarla çığ gibi düşeriz peşlerine alırımız hakkımızı :)

İnşallah kardes biliyorsunki zor alinmis raporlar senden surucu olmaz deyip ehliyetin iptal olma tedirliginligi var

Arkdaslar yarin rapor alcsz bir arkdasa h ehliyeti b ye desitirmek icin yil sonunda gecerli olurmu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt