Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
H sınıfı Ehliyeti olanlar kesinlikle yeniden rapor çıkarmak için Tam Teşekkürlü devlet hastanesine gitmemesi gerekiyor yeni kanuna göre çünkü yeni kanunda diyorki H sınıfı B sınıfına çevrilecek yani H=B sınıfı tertibatlı yada otomatik vites
Sürücülerde aranan sağlık yönetmeliğine göre de
B sınıfı ehliyetler için tam teşekküllü engelli sağlık raporuna gerek kalmıyor B sınıfı raporu veren tüm hastanelerden sürücü olur raporu veren bütün hastanelerden alınabilir. bu kadar net tartışmaya gerek yok
yani elinde hali hazırda H sınıfı Ehliyeti olanlar B sınıfına çevrilecek bunun içinde yeniden sağlık raporu yerine ya aile hekimlerinden yada özel hastanelerden sürücü olur raporu yeterli olabilecek oda B sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı yada otomatik vites. araç kullanabilir ibaresi b sınıfı ehliyete yazılacak.
Bu kanunun çıkmasındaki amaç engellilerde ayrımcılık olmaması yani damgalı plaka uygulaması gibi düşünün bizlere H sınıfı ehliyet ile ayrımcılık yapılıyor şimdi daha kolay oldu aslında H sınıfını çoğu özel hastane ve aile hekimi veremezdi şimdi H yok B var kanunda B sınıfı ehliyet raporu veren bütün sağlık kuruluşlarından alınabilir. elinde H sınıfı ehliyeti veya ehliyet alır raporu olanlar gidecekleri aile hekiminden yada Özel hastanelerde Sürücü olur raporu vermeye yetkili olan bütün kurumlardan B sınıfı ehliyet raporu alabilir ama yanlarında götürecekleri H sınıfı ehliyet alır raporu yada H sınıfı ehliyetlerini göstermeleri gerekecek.
Bu kesinmi Hocam. Ben Aralık Ayında " H ehliyeti alır. Elden Vitesli Özel Tertibatlı Araç Kullanır " Raporunu aldım. Sürücü kursuna gittiğimde ise H ehliyeti kalktı dedi. Ve Hastaneye giderek H ehliyeti yazan yeri " B(Kısıtlı) Ehliyet alabilir. şeklinde değiştirilmesini istedi. Hastanenin de yönetmeliğin ellerine geçmesini beklemekteyim. Şimdi sizin dediğiniz gibi gidip Aile Hekimine veya Özel bir Hastaneye sürücü alabilir raporu almaya gittiğimizde Yine hastaneye sevk edeceğini düşünüyorum. Bu yazmış olduğunuz bilgi kesin mi?