Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla bilmiyorum da inşallah verirler ehliyetten olmak isteniyorum

Arkadaşlar Sürücülerde Aranan Sağlık Yönetmeliğine göre B sınıfı Ehliyet alır raporunu Özel hastaneler ve Aile Hekimleri verebiliyor.
H kalktı B geldi o zaman bizimde Engelli raporuna gerek kalmıyor demek oluyor. Elinde H sınıfı Ehliyeti olanlar aile Sağlık merkezine yada Sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastaneye giderek Daha önce H sınıfı ehliyet aldıkları raporu doktora göstererek B sınıfı kısıtlı yani özel tertibatlı yada otomatik vitesli araç kullanır raporu almak. buradaki maksat engelliliğimiz haricinde başka bir hastalık olup olmadığını ıspatlamak. hastaneye sevk ederlerse itiraz edin ayrımcılıkla suçlayın hastaneyi hatta özel hastanelerden rapor alacaksanız para vermeden önce doktorla görüşün rapor verecekse kayıt yaptırın raporunuzu çıkartın vermeyecekse başka bir hastane bulun

Bence hali hazırda H ehliyeti olan vatandaşlar beklesin. nasıl olsa yürürlüğe girdikten sonra 5 yıl süre var. İlla o kadar beklemem diyenlerde yeni yılın ocak ayının ilk gününde değil şubat'ta gitsin rapor alsın. Hem o zaman kadar biraz daha oturur bu aile hekimi verebilir mi veremez mi özel hastaneden olur mu olmaz mı konuları.

Su onemli b sinifina gecti zaman daha raht olcak önündeki set kalkcak biran evvel deistirmek önemli tertibat gerktormiyorsa bundan sonra butun otomobilleri surerr

Pazartesi günü kurula gircem rapor için rapor aldığımda sürücü olamaz raporu verdiler itiraz ettim şimdi kurula önce aldığım H sınıfı ehliyet alır raporunu götürsem faydası olurmu ?

Vallah kardeşim neden vermediğini bende anlamadım daha öne verdi ehliyet alabilir raporu şimdi sürücü olamaz yazmış hemde aynı hastene yaptı bunu başka bi Ankara hastanesinde kurula gircem inşallah onlarda öyle yazmaz sadece denge kaybı aşırı bi rahatsızlığım yok b sınıfı için aile hekiminden alabilirmiyim acaba bide sahiden Ankara hastanesi Nasıl hani vermemezlik gibi bi olayları olurmu

Özelden vereceklerini düşünüyorum ama heyete girmem lazımmış

Saglik yönetmeliğinde bir degisiklik yok degisiklik ehliyet siniflari yonetmeliginde oldu

Anladim sudur kardes dogrumu h ehliyetin var yeni yowntmelige gore b ye cevirmek icin rapor istedin onuda vermek istemiyor hastane olemi

Kardesim ehliyetin varmis zaten ozele gitbi raporu ordan iste niye devlete gitdinki

kardeş özelde öle birşeyokki zaten önce doktora giderisn hocam bana rpaor verebilirmi,sn o derseki veririm işlemleirni başlatırsın yok veremem develte gitdersede devlete gidersin verirsede alır cebine korsun sen şuan süryüormsun arabayı zorluk çekiyormusun sürerken falan

sıkıntı ne ozman dostum

özele git hemen al rpaorunu koy cebine 1ocaktan sonrada git bye döndür ehliyetinde ibare flan avrmı kullandı cihaz protez flan ksımında

Vallah kardeş elim ayağım tuttuğu halde özel tertibat yazıyo bende anlamadım özelde düzeltirlermi onu

Kardesim bir git Ozele gorun doktor veriyorsa zaten orda verir yoksada derki sen devlete git bir tıp merkezine flan gorun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt