Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?
Şimdi bu h sınıfı ehliyetler kalkıyor ya, Bende ehliyet almak icin rapor cikaracam, peki h sınıfı artık olmadığına göre nasıl bi rapor çıkarmam gerekiyor. Raporda hangi ibare olmasi gerekiyor "H sınıfı " yerine.
Sedat Yıldırım geçmiş olsun. Maalesef o kadar berbat bir kanun yönetmeliğimiz var işte. bir kişi engelinden dolayı rapor alıyorsa en baştam öyle bir rapor ver ki belli başlı durumlar hariçinde tekrar tekrar rapor almakla uğraşmasa insanlar olmaz. illa ki uğraşılacak, o su yolları yapılacak... Bizler rapora başvurduğumuz zaman illaki ne amaçla olduğunu belirtmekle mükellef tutulmuşuz ! bu en saçma şey. ver işte raporu ve bir engelli vatandaşın sahip olduğu tüm hakları içersin; ehliyet, istihdam, 193. sayılı vergi indirimi, 2022 aylığı vs.vs. ama yok illa sen tek tek söyleyeceksin ne için kullanacağını ona göre verecekler. saçma sapan bir düzeni, düzen diye tutmuşlar, sistemsizlik sistemimiz olmuş Allaha emanet yaşıyor gidiyoruz işte...........
Abi senin engel nedir bende skalyoz var banada hic ehlieyt vermiyolar arkdasimda deistirmek icin ozel hastane benim icin sorun yok alabilirisn dior ama devletten al dior
değerli @Jungle hocam,
işitme engelliyim, % 57 sürekli engelli raporum var. rapor tarihim 2010. raporumda h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi yok.
h sınıfı ehliyetim var ve ehliyet tarihim 2012
h sınıfı ehliyetimde aynen şu yazıyor: "işitme engelli- gözlük veya lens otomobil"
hocam 2016 yılında h sınıfı ehliyetimi b sınıfı yapacaklar. benden yeniden rapor isterler mi?
zaten ötv ve mtv muafiyetim yok. direkt b sınıfına geçirseler. ve ehliyetime işitme engelli- gözlük veya lens otomobil ibaresini koysalar olmaz mı? illaki yeni rapor isterler mi sizce?
bimci merhaba arkadaşım. Hatırlıyormusun raporu hangi hastaneden aldın diye sormuştum taa ne zaman ? ben hala alamadım raporu nerde işi bilmeyen doktor mıknatıs gibi çekiyorum, bir türlü alamadık... Ama yılbaşından sonra inşallah yine girişimlerime başlayacağım
Ben yarın h ehliyet raporu için heyete başvuracaktim , yeni yılda değişecek deniyor , özürümle ilgili aldığım h raporu yılbaşından sonra geçermi? Yoksa b sınıfina geçerken yeniden rapor isterlerse saçma olur daha yeni aldım raporu gibi ..
Furkan henüz hiç bir ibare yok h ehliyetle , yeni başvurucam ama vursam mı vurmasammı bilemedim diyelim ki ben h raporunu aldım ama yılbaşından sonra b olacak deseler ben b için yeni rapor al derlerse Söverim