Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hudut bende B sınıfı ehliyetim var ve H sınıfına çevirmek istiyordum ama, şimdi yeni çıkacan yönetmeliğe göre biraz daha bekleyip görmemiz lazım ne yapacağımızı, nasıl bir rapor almamız gerektiğini. Yani bir rapor almamız lazım o kesin ama sadece raporumuzu nasıl alacağımızı kesinleştirmemiz ve aldığımız bu rapor vergi dairesinde kabul görüp görmeyeceğini araştırmamız lazım. 1 ay daha sabır...

Deniz şahbaz

3. Uygulama Esasları:

Yukarıda belirtilen hükümlere göre, ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinde sayılan araçların, malul ve engelliler tarafından ilk iktisabında ÖTV istisnası uygulamasında aşağıdaki şekilde işlem yapılacaktır.

a) Sakatlık Dereceleri

Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

Bu varolan maddenin ucu açık :) ve artık yeni düzenlemeler sonucunda bu yönetmelikte çöp olmuştur çünkü içerisinde halen H Sınıfı sürücü belgesi geçiyor bu yenilenecektir.

Bertoned inşallah yenilerler kısa sürede. bizi hep zora koşanda zaten bu ucu açıklık değil mi ? :) inşallah insanları fazlaca zorlamayacak şekilde düzenlenir yeni genelge ile. Bekleyip göreceğiz, ne diyeyim. Hakkımızda hayırlısı.

3T3N1TY

arkadaslar su an h yi b ye cevirmenin zorluklarindan bahsetmiş,
siz ki 1ay kala bile h yi alın b ye cevirin diyordunuz, kime hangi açıdan kapak ilginç gercekten

Vwrgi dairesi basit ya ozel teribat gerektiyorsa indirim yoksa yüzde 90 engelli raporu bulunan alir diğerleri alamaz suandada ole h sinifi ehliyeti olup tertibati olmayanlar yine indirmden faydalanamiyor

Nasıl şuanda da h sınıfı olup tertibatı olmayanlar ötv indiriminden faydalanmıyor ? sol bacak/ayakta engeli olanlar için otomatik vites hareket etirici tertibat sayılıyor ve başkaca tertibata gerek duymaksızın ötv indiriminden faydalanıyor ???

oabey Evet H alın diyordum ehliyet değiştirmek için 5 yıl zamanınız olacak bir rapor ile kart ücreti verip B sınıfına geçebileceksiniz diyordum şuan ki durumda kurulmasını gereken sistem en az 2 ay faal olarak devreye giremez eee ehliyet almak için insanlar dahada bekleyecek

Ya bu sacmalikya ama ozman birçok kisinin ehliyet gider valla yeni rapor surecinde gerekce neymis peki daha once verildide simdi neden verilmiyor

Kardeş benim anlamadığım ötv için başvurdum rapora ötv hakkından yaralanamaZ yazmaları gerek değilmi ehliyetten ne istiyorlar

Daha once ehliyeti ayni hastanedenmi aldydin kardes diyeydin bak bu doktorlar imzalamis simdi neden vermiyonuz benim araba sürmekte bir problemim yok diyedin

Denge kaybi surucu yoentmeliginde geçiyormu denge kaybi olana Sururu olamaz die

kardeş ebyi,ndemi bu yoks ayürüken flanda belli olyurmuu hareketlerde özlden desenk birde acaba nasıl olur

Yürüme dengeni düzel ve başka hastaneye baş vur nörolojiye iyiyim de aracı kullandını söyle

Gişişken ol sakin ol

Kardeş ben dedim nörolojikye ehliyetim var diye sana Nasıl verdiler sesi ya gelde kafayı yeme

merhabalar, sağ elden engeli bulunup sadece otomatik vites ötv indirimli araç alan var mı acaba . yoksa hala tertibat şartı aranıyor mu??

Yusuf emre bu emniyete geciyormu hemen sürücü olamaz durumu yoksa birde ozel nasil olur

Suanda ehliyet gitdi yani emniyete islenmiyorsa kardes bir ozelden alirsin hicbirsey olmaz ozellerde alamk biraz daha rahat

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt