Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyet'ler değişiyormuş. Prosedür nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Küfür etmeyin sakin sabırlı olun iyi bir iş yapmak için. Sonunda başarılı olursunuz sakin sakin anlayın dinleyin anlamadıysanız bidaha sorun ama sakin olun

Basıma neler geldi bugün sormayın ..
Elbette ki sinir oluyo ..

arkadaşım Allah sana kolaylık versin.Tabi sabır da. Ben servergaz hastanesinden almıştım.Ancak Sağlık bakanlığı ve karayolları genel müdürlüğü ve emniyet genel müdürlüğünün oturup bu işi adam gibi bir prosedüre bağlaması lazım.Ben o kadar çok sıkıntı çektim ki anlatamam.Herşey doktorun keyfine kalmış...

daha önce de demiştim, bir kişi engelli raporu için geliyorsa raporu verirken engellilerin sahip olduğu tüm hakları içeren bir rapor verilmeli ve vatandaş tekrar tekrar uğraşmamalı ama olmuyor maalesef. illaki tekrar tekrar başvurulacak. Engelli raporlarının bir standartı da yok maalesef. kimi arkadaşlar H sınıfı ehliyet ve ötv için rapor alıyor, bi bakıyorsunuz raporda oran (%) yok ! eee bu rapor rapormudur yani ? oranı yüzdesi olmayan birşey rapormudur gerçekten ? ve haklı olarak ne maliye ne başka kurum bunu kabul etmiyor, ben olsam bende kabul etmem, neden ? oran yoksa engellilik durumuda yoktur, bu kadar düz bir mantıkla bakarım olaya... yani demem o ki, bimci 'nin de dediği gibi, öncelikle bu rapor olayı bir standarta bağlanmalı ve bunu yaparken rapor'un kullanıldığı tüm bakanlıkların yetkilileri bir araya gelip ben şu şu şekilde ibaresi olan, böyle böyle düzenlenmiş olan raporları kabul ediyorum diyerek tüm kurumları ortak payda da buluşturan bir standartizasyon yapılmalı. Ondan sonra devlet yetkilileri çıkıp meydanlara desinler ki " Biz engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engelleri kaldırdık " bu yapılmadan istedikleri kadar caz caz bağırsınlar " biz engelli vatandaşları koruyup kolluyoruz " diye boş laftan öteye geçmez...

Arkadaşlar yeni yönetmeliğe göre ne yapmamız gerekiyor özet geçebilir misiniz?

Yine bir yasa çıkıyor altı boş...
Biz H ehliyet alırken aldığımız raporların teyidini istemektense yeniden rapor vs.vs. istiyorlar yazık yahu şu çileye bak.
Desenize adam şu şekilde rapor almış buna göre hala araç kullanabilir mi.

Simdi yeniden rapor alcan bide diecdk ozaman almissin ama simdi uygun deilsin bunlar olmaz ins

Arkadaşlar üniversite hastanesinden aldığımız rapor ile il sağlık müdürlüğünde tekrar bir komisyona mı gireceğiz?

İş kolay olacak diyen arkadaşlara kapak mı olsun diyim yazık mı oldu herkese diyim bilmiyorum. Birde f sınıfı çıktı başımıza hayırlı olsun

Arkadaşlar sonuç olarak özel tertibat taktırmak isteyen engelli sürücüler için prosedür nedir?
[FONT=Times New Roman]
Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda düzenlenen sağlık raporuna; tanı, sürücü belgesi alabileceği ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod ve sürücü belgesi sınıfı yazılmadan il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyona sevk edilir. İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili [/FONT]
[FONT=Times New Roman]branş[/FONT][FONT=Times New Roman] uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. Bu komisyon il sağlık müdürlüğünce uygun görülen ilçelerde de oluşturulabilir. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir. Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir.[/FONT]

F sınıfı iş makinaları için Engelliler B sınıfı alacak

kanun maddelerini okuyup anlayabilen oldu mu ? karman çorman birşey olmuş. Sanırım " Tertibatlı manuel vites - otomatik vites " dediğimiz ibare artık geçerli olmayacak gibi, yoksa ben mi yanlış anladım kanunu ???
(8) Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda düzenlenen sağlık raporuna; tanı, sürücü belgesi alabileceği ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod ve sürücü belgesi sınıfı yazılmadan il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyona sevk edilir. İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. Bu komisyon il sağlık müdürlüğünce uygun görülen ilçelerde de oluşturulabilir. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir. Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir.

Ozel hastanelerede yer vermisler yönetmelikte ordanda alinabilirmiki

burak_br Trafik özelden alınan raporları kabul etmeyebiliyor boşuna para ve zaman kaybı olabilir

Bircok kisi aldi zamaninda ozelden hicde bir sikinti olmadi denemk lazim en fazla 100 tln gider verirse hic ugrasmadan cozersin ama

bildiğim kadarı ile yeni ehliyetleri nüfus müdürlüklerine kurulacak olan birimler verecek diye haberler vardı. en iyisi özel hastane raporu ile ilgili kısımı ehliyeti verecek kuruma önceden sormak ve ona göre raporu almak lazım. 100 liraz yinede az para değilki boşa harcamamak lazım :)

Anlaşılan yine işi gücü bırakıp rapor peşinde koşacağız. Tekrar tekrar doktorlara dil döküp stres yaşayacaz, inşallah elimizde bulunan ehliyetlerden olmayız.

Ya oda doktor oda heyet hicbir doktor riskli bir duruma imza atmaz zaten uygun gorurse tmm der yoksa git devletden al der zorda kalirsa suara hic rapor alan oldumki ehlieyt icin

Nasil olcak simdi varsayiyorum gozden sorunu olan goze ortopedik sorunu olan ortopediye gidp tek hekimden is coUlebilrmi

(8) Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda düzenlenen sağlık raporuna; tanı, sürücü belgesi alabileceği ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod ve sürücü belgesi sınıfı yazılmadan il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyona sevk edilir. İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. Bu komisyon il sağlık müdürlüğünce uygun görülen ilçelerde de oluşturulabilir. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir. Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir.

Arkadaşlar, buradan anladığım kadarıyla eski raporlarımız çöp oldu gitti. Fakat ehliyet değişimi için alacağımız yeni raporlarda % oranı bulunmayacak sadece elimize verdikleri kağıtta özel tertibatrlı araç kullanabilir yazacak ve bizi İl sağlık Müdürlüğüne gönderecekler, daha sonra oradaki komisyon bizim nasıl bir tertibat kullanmamız gerektiğini tertibatın kod numarası ile birlikte yazıp verecekler.
bkz. Yönetmelikte sağlık raporu diyor. Sağlık kurulu raporu demiyor.

Salt otomatik vitesli araçlarda artık ÖTV muafiyeti sağlanamayacak mı?
Yeni yönetmelik bayağı karmaşık olmuş. Özellikle ehliyet cinsleri açısından bakarsak.
Ben de ÖTV indiriminden faydalanarak araç almak istiyorum. MS hastasıyım. Sol tarafım güçsüz. Manuel araç kullanamıyorum. Doktorun kanaatine kaldık anlaşılan.

Bertoned ,

ehliyet değişimi için alacağımız raporlar tek hekim sağlık raporu mu olacak?
özel tertibatlı araç kullanma durumum yok. ötv ve mtv muafiyetinden yararlanma hakkım da yok.
sadece h sınıfından b sınıfına geçerek yeni ehliyet kimlik kartı mı basılacak?
yeni sağlık kurulu raporu çıkartmam gerekecek mi?
(işitme engelliyim. 2010 yılına ait sürekli sağlık kurulu raporum var. üzerinde h sınıfı alabilir ibaresi yok. ehliyetim ise h sınıfı ve işitme engelli, gözlük veya lens, otomobil olarak geçiyor 2012 yılında aldım)

arkadaşlar bekleyin yürürlüğe bir girsin sistem nasıl işleyecek gorelim zaten var olan h sınıfı ehliyetler 5 yıl daha kullanılacak

Bertoned raporda oran olmayacak diyorsun ama vergi dairesi oran olmayan raporları kabul etmiyor malum ? bu seferde böyle bir sorun çıkacak ? karayolları yönetmeliği değişmiş olabilir ama gelirler idaresini ÖTV'nin istisnası ile ilgili yönetmeliği değişmedi ! ne olacak oransız rapor olursa ? ÖTV indirimi hayal olur bence :(

engelli olmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı.araç almayı düşünüyorum bu durumda h sınıfı ehliyete gerek varmı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt