Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Haftanın Konusu] Sakatlar da 'Hrant'

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani abdo seni anlamakta mümkün değil? Söylemeyeyim diyorum ama illa insana söylettiriyorsun. Sen devot başlığında da astın kestin anlamadan, okumadan, bilmeden. Sonrada kalktın devotlar sapık bende sapığım dedin. Yarın öbür gün bu başlıkta da Ermeniyim diyeceksin gibime geliyor. Zira ne zaman atıp tutsan arkasından kimlik değiştiriyorun. Ne bileyim yine bana öyle geliyor. Bu seferde bir Ermeni sevgilin olur bir anda Ermeniyim dersin diye uyarayım dedim önceden. :D Biraz frenle. Ayrıca bizler ırkçılık, kin kokan mesajları siliyoruz, fikirlerini nedenlerini açıklayan mesajları değil.

yazmayayım diye kendimle savaştım ama yazıcam:) açıkca konuşmak gerekirse ben bu olay tvde çıktığında kanal değiştirir hale geldim . Çünkü çok fazla abartıyoruz her zamanki gibi herşeyi ve ben tartışmaların kimseye fayda getireceğine inanan biri değilim . Tamam olay kötü ve olmaması gereken bir vukuattı hepimiz üzüldük. Çünkü herşeyden önce bir insandı. Bu şekilde ifade edilebilen düşünceleri tutupta hepimiz hrantız ermeniyiz gibi abartarak anlatmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zira bu ifadeler toplumda istesenizde istemesenizde kavgalara yada ırkçılık ayrımına hatta ölümlere kadar büssürü tartışmaya sebebiyet verir çünkü siz nekadar anlatırsanız anlatın karşıdaki algıladığını anlar . İnsanların Türklük duygularını galeyana getirmek için bu tür kışkırtmalara gerek yoktur . İnsan Türkse her daim Türktür zaten. Yarın öbür gün hapise girmiş bi katil atsa kendini pencereden hepimiz katilizmi diyecez yapmayın allahaşkına :)))

güzel ülkemın güzel ınsanları ne zaman dogru sekılde tartısmayı ve fıkırlerı acıklamayı ogreneceksınız...
ayıp olmus su yukardakı ıkı mesaj...
yazık ya bu toplum hıc bı adım ılerı gıdemeyecek dımı....

Ayrımcılık nedir?

Hrant Dink Bir kez öldü.
Ama ben büyüyene kadar her gün öldüm.
Ve benim gibi yüzlercesi.

Ben seksen santim karın altında,
Bir yirmilik boyumla,
İki kilometre uzakta bir okula,
Üstelik sakat bacağımla,
Hergün üşüye titreye, düşe kalka,
Yinede şikayet etmeden ne millete ne vatana
Yürüyerek büyüdüm.

Bir çocuk vardı.
Onun okul yolu babasının sırtındaydı.
Babam bir gün göstererek onu bana.
Bak oğlum şükret durumuna.
İşte bizler
Bakıp bizden hali kötü olana
Şükrederek büyüdük.

Aslında bizler zavallılardık.
Bugün düşünüyorumda
Hrant gibi 2. sınıf olmaya razıydık.
Çünkü bizler ihmal edilmiş,
Çarpmada bir, toplamada sıfır gibi
Etkisiz elemandık.

Olmasaydıkta olurdu.
Hakkımız değildi sanki hak.
Hep önünden geçerdik bakarak.

Şimdi "Sakatlarda Hrant" diyorlar.
Keşke gerçekten Hrant kadar değer görebilseydik.
Hrant kim... biz kim?
Anlamıyorum.
Sakatlarda Hrant derken.
Sakatların değerinimi artırıyorsunuz?
Yoksa Hrantın değerinimi düşürüyorsunuz.

Susmuştum, susmanın en büyük tepki olduğunu düşündüğümden… Susmuştum, söyleyecek söz bulamamışlığımdan… Şimdi söyleyecek birkaç çift sözüm var…

Hrant konusunu dinselleştiren, ben Ermeni değilim Müslüman’ım diyen arkadaşım bilseydi bu ülkede ve dünyanın herhangi bir yerinde Ermeni olup da Müslüman olan insanların var olduğunu yazdığından utanırda özür diler miydi acaba…

Hrant Konusunu kutsalımız şehitlerimizle mukayese edip, Hrant’ı vuran terör zihniyetini destekleyecek cümleler kurduğunu bilseydi ve bunu yaparken hem Şehitlerimize hem de bunca kişiye saygısızlık yaptığını bilseydi özür diler miydi o arkadaşım…

Hrant konusunda kendisini vatansever ilan edip, kendi gibi düşünmeyeni vatan haini ilan eden arkadaşım bilirmiydi ki dünyanın aslın vatanı olduğunu ve tüm dünyadaki halkların kardeş olduğunu… Bilseydi kardeşini inkar ettiğini özür dilermiydi…

Hrant’ı bu ülke insanı olarak kabul etmeyen arkadaşım bilirmiydi Hrant’ın T.C vatandaşı olduğunu… Ben Hrant değilim dermiydi acaba…

Hrant konusunu engelli konusuyla bağdaştıramayan arkadaşım, bilseydi sosyal ayrıma uğrayan hangi kesim olursa olsun aynı zihniyet ürünü olduğunu Hrant konusunda böyle yorum yapıp kendisinin daha ayrımcığa uğramasına olanak sağlarmıydı ve bunu fark etseydi tüm ayrımcılıkla mücadele veren kişilerden özür dilermiydi.

AMA BEN ÖZÜR DİLİYORUM.

Dünya üzerinde sırf kendi daha iyi bir yaşam yaşamak için bir diğerini öldüren ve kendisi gibi olmayanı dışlayan zihniyete olanak sağladığım için…

İNSANLIĞIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM…

dehşet bir tablo oluşmuş burda. pegasus karşı düşüncelerini soyleyen insanlar hade hadlerini aştı. site yoneticisi olarak senin de onlara aynı uslupla hakaretvari karşılık vermen yakışıksız. boyle durumda direkt o yazıların sahiplerini dogru uslupla uyarman ya da yonetici sıfatınla silmen daha uygun olurdu. karşılıklı bu hakaretlerden sonra her iki tarafın da sagduyulu bir şekilde tartışmayı götürecegini sanmıyorum ben.
not: açtıgım konuyu getirdiğin eleştirilere hak verdiğimden bir daha açmamak üzere de kapatıyorum.
o kadar ayrımcılık varken çünkü o önemini yitirdi. düşünsel hıçkırıklardı yani...
ama son sayfalarda gördüğüm tablo içler acısı
arkadaşlar gelin kimse hrant olmak zorunda degil. sakatlar da hrant yazısı sonuçta kişiseldir. orda bir yorum getirilmiş.
herkes sanırım hrant oldugunu ya da olmadıgını yeteri kadar soyledi.
şimdi direkt ayrımcılık ve ötekileştirmeye girme zamanı.
tarihi herşeyi bir kenara bırakalım. şu ötekileştirmeyi tartışalım.
ya bu kadar agresifliğe lüzum yok.
ırkından dolayı insanlar ötekileştirmeli mi?
buna sanırım herkes hayır diyecektir.
burda hrantın daha az birilerinin daha çok ötekileştirildiğini de şimdilik yok sayalım.
madem site yonetimine karşısınız bu başlıgı açtıgı için siz de direkt ötekileştirmeyi sorgulayın. mesele sadece başlıga ve içeriğine karşı olmakla bitmiyor. gördüğüm yazıların hepsinde sadece başlıgın açılmasını sorgulayan yazılar görüyorum. bu konuda da site yonetimini haklı çıkartıyorsunuz. kaldı ki bu konuya pegasus da dikkat çekmiş.
engellliler olarak nerelerde ötekileştirildiğinizi anlatın. bir mola verin.karşılıklı kavga degilse mesele bu çağrıya ses vereceginizi düşünüyorum.

Sitedeki varlıkları uzun zamanlara dayanan üyeleri ve dostlukları bu başlık sayesinde bitirme noktalarına getirenleri kınıyorum hırantı öldürenleri kınadığım gibi,askerimizi,polisimizi daha doğrusu insanımıza kıyan tüm kötü emellileri kınadığım gibi kınıyorum.

Başlarda her şey olumlu giderken sonrasında araya iki kelimeylede olsa nifak sokarak insanları birbirine yazılarla kırdırıp aradan sıyrılanlarıda kınıyorum.

Pegasus çok güzel şeyler yazmışsın katılmamak elde değil-ki-karşıt düşünceme sahip olmana rağmen daima yazdıklarını okuyup seni takdir etmişimdir ama son yazılarında hele hele abdo arkadaşımızı kahve ağzıyla hitabından dolayı seni sevmeme rağmen kınıyorum.

Abdo arkadaş seni fazla tanımam ama yazdıklarınla beğeni kananan insansın son yazışlarında hırant tı ermeniydi oturanboğaydı yada senin yazdığın yazılmaması gereken laftan dolayı senide kınıyorum.sanmaki yazılarımızı silen hep onların dediği kabul edilen kişileri savunuyorum asla onlarıda kınıyorum.

Burada konu başlığı açıpta insanların birbirine düşmesini sağlıyan ve tam olarakta kendi ifadelerini yazamayan onun bunun dedikleriyle ortamcı görünen kişileride kınıyorum.
Belli insanları olumlu olumsuz eleştirirken seviyesini kaybetmeyen insanlardan olmalıyız mademki tartışılacak o zamanda yazılanlar silinmeyecek edebiyle herkes tartışacak kaçak güreşmiyecek.Sen yazacaksın silinmiyor ben yazacağım işine gelmedi sil.Olacak şeymi bu.İşte buda buradaki guruplaşmanın varlığını ortaya koyuyor ayrımcılık yapılıyor bunuda kınıyorum.

Her ne kadar yanlış anlaşılan milliyetçilerden değilsemde Ülkemin çıkarı için varlığı için bende Milliyetçiyim.Tabi sosyal demokrat yanımı unutmadan.Bende bu ülkede yaşayıpta nasıl ve ne şekilde öldürülürse öldürülsün onu öldürenede öldürtenede daima karşıyım çünkü ülkem karışıyor bunuda kınıyorum.

Kardeşçe yaşam için kim mücadele ediyorsa yazıyorsa çatışıyorsa daima yanında olmaktan şeref duyarım yeterki çıkarları için insanları kullananlardan olmasınlar.Sözün sonunda şunuda belirteyimki bende asla ermeni olmam olamamda ama daima ölene kadarda TÜRK'ÜM ve MÜSLÜMANIM bunu asla kimse değiştiremez.Bir müslüman olarakta cinayetleri K I N I Y O R U M.

fransada soykırım tasarısı geçtikten sonra ve güçlü ermeni lobisi karşısında türkiye bir şey yapamayınca ve ab ilişkileri sekteye ugrayınca milliyetci düşüncelerin tavan vurması kaçınılmazdır.
sadece üzüldüğüm nokta bütün bu siyasi ortam içerisinde olan hranta oldu. tetikleyici unsur oldu tam bu merkezde. etnik gruptan ve azınlıklardan düşünce yuznden ötekileştirilen aydınlar gazeticiler olunca şaha kalkan avrupa türk olunca aynı ilgiyi gostermeyince milliyecilik duygularının ortaya çıkması da kaçınılmaz oldu.
aslında burda yazanların çoğunun öfkesi hranta degil bu ikili bakış açısına.
ama sagduyu medyada ve siyasette oyle dibe vurmuş ki bu insanlarımızın çoğu hranta yapılan saldırının acısıyla ilgilenecegi yerde bu arka planda kalması normal.
yoksa bizim halkımız bir ölümün arkasından asla boyle saldırganlaşmaz. boyle bir gelenege sahiptir.
bunun anlaşılması gerekliydi.
belki de burda gordugumuz milliyetci çığlıklar ve isyanlar hranta degil o milliyetci ermeni lobisine karşıdır. ben buna inanıyorum.
boyle sıcak ortamda hranta yapılan ayrımcılıgın farkına varılacagını sanmıyorum da.
çünkü dış platformda ve içerde süregelen kavgaların da burda izleri var.
burda hrantız diyenleri de anlıyorum. hrant olmak istemiyorum diyen çığlıkları da.
çocukça aptlaca yazabilirler. ama yıllardır türkiye vatandaşı olunca çıkmayan gümbürtü bu azınlık olunca çıkıyorsa dünyanın bakış açısının da sorgulanmasına baglıyorum bunu.
yoksa ben insanımızın ermeni diye bir kişinin öldürülmesine alkış tutacagını sanmıyorum.
fakat tartışma çok sıcakken açıldı.
bu sıcak ortamda sloganları kesmek mumkun değil. çünkü sakatlar da hrant sözü de zaten bir slogandır.
bir sloganın alınıp di,ğer sloganların kesilmesi haklı olarak ayrımcılık olarak görülecektir.
slogan konusunu en iyi aldığı egitim itibariyle pegasus bilir.
sanırım burdaki üyeler slogandan anlamayacak kadar cahil degiller . eger sloganlarla olmayacaksa bu karşılıklı olarak tüm sloganların kesilmesiyle mumkundur.
bu noktaya en iyi cevabı pegasusun verecegini düşünüyorum. slogan nedir?
burda mesele kışkırtıcı slogana engel koymaksa görüldüğü gibi başlıktaki slogan da başka bir gruba kışkırtıcı oldu.
o sloganı seçenler bir gunlugune seçti. ve olmalıydı da. devam etmesi bu sıcak ortamda sizce ne kadar dogru.
ayrıca bu konuya ermeni soykırımı olmadan bakmak ne kadar mumkun?boyle sıcak ortamda azınlıkların ugradıgı ayrımcılıgın saglıklı olarak tartışılabilecegini sanmıyorum ben.
daha yeni kuyruk acısı duyarken türkiye...
karşılıklı olarak sloganlar biterse o zaman yazı acaba yine uygun zeminde tartışılabilir mi diye bu slogan işine taktım. yoksa o sloganın kasdettiği manayı ben anladım.
biliyorum da.
ama karşılıklı olarak sloganların kesilmesiyle birlikte yine bu sıcak ortam sakinleşir mi emin değilim.
çünkü tepkisel soylemlere donuştu artık sayfa...

bu sayfalarda yazışıp tartışanlara yeni bir bakış açısı
kazandıracağını umarak aşağıdaki rakamları vermek
istiyorum
türkiye'deki ermeni sayısı 48.000 (kırk sekiz bin)
rum: 1.600 (bin altı yüz)
yahudi : 25.000 (yirmi beş bin)
hepsini toplasan ancak bi stadyumu zar zor
doldurabilirler .

ermenistan'ın nufusu : 2.500.000 (iki buçuk milyon)
sadece almanya'da yaşayan türk sayısı : 3.000.000 (üç milyon)

ne alaka mı..?
çalışan kafalara düşünen beyinlere
çok alaka..!

http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=3854 linkide ki forum kurallarında

3- Keskin ve kavgaya davet edici bir üslupta mesajlar yazılamaz.
Din ve siyaset konularında tartışma yaratacak mesajlar yazılamaz.

maddesini yani kendi koyduğunuz kuralı kendiniz ihlal ediyosunuz sorun yok çünkü yetki sizde ama bizlerin mesajları direkt olarak siliniyor...

yasakçı yönetimi alkışlıyorum
clapkk4.gif
clapkk4.gif
clapkk4.gif

Sevgili pegasus. Ben seni çok iyi anlıyorum.
AMA OLAYA BİRDE ŞU YÖNDEN BAKIN İSTERSENİZ
Soner Yalçının da yazdığı gibi Ermeniler bu ülkede çok üst makamlarda, mevkilerde görev yapmışlardır.
Oysa OturanBoğa ve bir çok arkadaşa göre Ermeniler, aynı sakatlar gibi dışlanılmış bir toplum.
Şimdi soruyorum: 48.000 nüfusuyla 70 milyonluk bir ülekede bu kadar tanınmış sima (sanatçı, politikacı v.s.) çıkaran ermeniler nasıl olurda ayrımcılığa tabi tutulmuş bir millet olarak sergilenmek istenir.
Ermenilere ayrımcılık uygulandığını söylemek haksızlık olmuyormu bu millete? Bunu söylemek ayrımcılık değilmidir?
Nüfus oranlarına ve her iki tarafın insanlarının başarı oranlarına göre konuşursak ayrımcılığa tabi tutulmuş tarafın Türkler olduğunu dahi söyleyebiliriz :)
Nasıl olurda sakatlarla, ermenilerin aynı kaderi paylaştığı savunulur.?
Ben ermenilerin ayrımcılığa tabi tutulmuş bir millet olduklarını kesinlikle düşünmüyorum.
Bu sloganı söylerseniz, tekrar ederseniz eğer abdo gibi, benim gibi insanlara büyük haksızlık yapmış olursunuz.
Oturanboğa bu rakamlar doğrultusunda Allah rızası için samimi bir cevap ver:
Şimdi halen daha ermenilerin sakatlar gibi itilmiş, kalkılmış hor görülmüş olduklarını savunuyormusun?
Sakatlarla Ermenileri halen daha aynı kefeye koyuyormusun?

Yeni hiç bir şey söylemeye gerek görmüyorum.
Bu başlık bu site kurallarına aykırı değildir, bilakis ayrımcılık ve ötekileştirme tam da bu sitenin/forumun temel konusudur.
Bana şahsen saldırıda bulunan namertlere de iyice ifrit olsunlar diye gülüyorum! :) Dilerim bi gıdım utanılırlıkları kalmıştır da bir daha bu siteye girmezler. Gerçi bu imkansız ama... :)

Son kez, en azından bazılarımız için:

“Gözümüz başkasını görmeyecek kadar kararmış, ruhumuz başkasını hissetmeyecek kadar yıpranmış, vicdanımız hiçbir şeyden incinmeyecek kadar körelmiş değil”
Çok şükür!

Hrant Dink hakkında hiç bir şey bilmeyip buna karşın ona "vatan haini" diyen kişiler için bilgi:
* Hrant Dink'İn Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat gerekçesi
* Hrant Dink'in son röportajı (Orada bu suçlamayla ilgili görüşlerini çokk güzel ifade ediyor)
* Söylediklerini daha anlamlı kılan röportaj görüntüleri
*Konu olan yargılamayla ilgili olarak "Türklüğü aşağılama yoktur" diyen Bilir Kişi Raporu

1500px-Dinkfuneral3.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt