Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimi ve kapalı zarf..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
İlk 20 günlük hava değişimi sonrası raporun bitimine yakın askerlik şubesine gittim evrak imzaladım ve bana kapalı bir zarf verdiler doktora vermem söylendi verdim ve içrisinde askerlik yapar veya yapamaz diye bize bilgi verin diye bir hizmet özel forumu vardı doktorla konuştum derdimi anlattım ilk olarak insülin için kan aldılar 2 adet ilaç verdi doktor ve 10 gün hava değişimi verdi ama aktif raporum olduğu için daha sisteme girmedi ayın 20 sinde tekrar rapor almaya gel dedi askerlik şubeside 10 gün rapor olmaz doktor ile konuş 11 gün versin dedi ne yapacağım doktorla konuşsam verirmi +1 daha ve bu zarfın önemi varmı daha öncesinde kırmızı reçeteli ilaç kullanıyordum fakat sistemde gözükmüyor doktor girmemiş askere gitmek istemiyorum çok kötü durumdayım eğer muaf alamaz isem kendime zarar vermeyi düşünüyorum ne uyuyabiliyorum be başka bir şey bir komutan gördüğüm zaman dizlerimin bağı çözülüyor neden bilmiyorum o nizamiye kapısından içeri girerken korku basıyor soğuk sıcak basmaları yaşıyorum uyumak için gözlerimi kapattığımda sanki gözümün önünde bin tane şey geçiyor yataktan fırlıyorum sadece verilecek olan kararı bekliyorum sonuç sizce ne olur

Son düzenleme:
Muhtemel hava değişimi (smk)lı idi.şube hastaneye sevk etmiş askerlik yapabilir mi yapamaz mı diye, zarfın önemi bu onun dışında bir önemi yok.

Diğer konu,
Hekimle konuşup durumu anlatıp düzeltebilirsin.
NasipOlurmu

Abi hekim neden sonucunu yazmadı o zaman kağıda 10 gün vereceğim sana 10 gün sonra tekrar gel dedi ve askerlik şubesi bana tekrardan istiyormusun sevk diye sordu evet dedim başka bir arkadaşımda gitti ona açık vermiş kağıdı bana kapalı zarfta verdi farkı nedir acaba muafiyet durmu nasıl olur daha öncesinde kırmızı reçeteli ilaç kullanıyordum fakat sistemde gözükmüyor doktor verdi eczaneden alıyordum reçete ile fakat sistemde gözükmüyor doktorda göremedi abi bu arada mesajımı dikkate aldığın ve cevapladığın için teşekkür ederim abi

NasipOlurmu
Sonucu ilave 10 gün hava değişimi olarak vermiş zaten,tekrar gittiğinde kesin kararı verecektir,

Sen hekime hava değişimin de olduğunu söylemişmiydin.

Genelde 2 kez hava değişimi alıyorsun, 3.de muaf oluyorsun..

Evet abi söyledim doktordan alacağım 2. hava değişimi olacak raporumu ve kısa semptom envateri forumunu da götürdüm zaten kendimi ifade edemediğim için komutanım o forumu doldurtup puanladı ve o sayede hava değişimine çıktım o kağıtta da pskolojimin ne düzeyde olduğuna dair puanlama vardı

NasipOlurmu
Tamam,
2. Hava değişimini al,3.de muhtemel birliğinden devam etmen istenecek.

Kapalı zarflar smk şartı olan askerlere verilir,Bir de sadece hekim'in bilmesi gereken bilgiler olduğu için kapalı olur.

İlk aldığın hava değişimi(smk) sonradan muayene kaydı) varsa birliğine dönmeden muaf alman kolay olur.

İlk aldığın hava değişimi ne zaman bitiyor?

Abi ilk aldığım ayın 19 unda bitiyor 20 sabahıda yeni hava değişimini alacağım 10 gün +1 de askerlik şubesi al dedi hekim ile konuşup +1 isteyeceğim bulunduğum hastahanede heyet de var abi ilk heyet doktoruna göründüm beni psikiyatriye sevk etti sonra orada işin bitti mi yanıma gel dedi

NasipOlurmu

Tamam
2. Hava değişimi ni al.

Hocam bundan sonra ne olacak diye hekime sor,
Duruma göre tekrar konuşuruz.

Abi merhaba bugün doktora gittim fakat hava değişimi vermedi 10 günlük rapor verdi tekrardan geldi bu durum muaf olmama engel teşkil eder mi baya bir tereddüt oldum 10 gün sonra tekrardan gideceğim

NasipOlurmu

Hayır muaf olmanıza engel bir durum yok.

Ama şunu belirtelim,diğer süreci birliğinden devam etmen istenebilir,

Abi askerlik şubesi birliğine gitmene gerek yok dedi birliğimi aradım raporumu fakslanmam istendi faksladım tekrardan 8 9 gün sonra sevk alabilirmişim

NasipOlurmu
Onu demedim ben,
Raporun bittikten sonra Muaf olman için belki hekim birliğine sevk edebilir manasında söyledim.

Abi burada alma şansım yokmu acaba bir tanıdığımda burada rapor aldı abi doktor elverişli yazdı sonsında tekrar sevk istedi ve 30 gün hava değişimi aldı

NasipOlurmu
Alabilirsin ama kesin konuşamam,hekim kanaatine kalmış.
Belki dedim zaten,net alırsın dersem doğru olmaz.

Teşekkür ederim abi doktor 10 gün sonra gel dedi gideceğim hayırlısıyla o zaman tekrardan haberleşiriz abi herşey için çok teşekkür ederim

Nacres bende aynı şekilde askerlik yapabilecek durumda değilim 8 9 seneden beri pskiyatri tedavisi görüyorum ilk 20 gün hava değişimi aldım bitimine yakın askerliik şubesine gittim ve kapalı zarf verdi sevk kağıdı askerlik yapar yada yapamaz diye 2. sini hava değişimi değil doktor 10 gün rapor verdi ilaçları kullan gel ona göre bakacağız dedi ailemde de hasta var bu daha çok pskolojimi etkiliyor yakın zamanda bu hasta olayı oldu aile içerisinde nasıl yapabilirim acaba hangi yollardan geçtiniz sizi yormadan anlatma şansınız varmı acaba

OğuzHan112 Abi merhaba doktor bana 10 günlük rapor verdiği için askerlik şubesi merkez komutanlığına gidip oradan sevk alacaksın dedi orayı aradım ben telefonu açan kişi orayla revir ilgileniyor dedi yarın arar öğrenirsin dedi şimdi abi beni normal revirmi sevk eder normal revir sevk ederlerse tekrardan hava değişimi vermezler veya muaf vermezler diye korkuyorum hastahaneye sevk etmeme şansları var mı abi komutan ararsın öğrenirsin dedi nasıl olacak şimdi banada uzak aten orası

NasipOlurmu
Evet merkez komutanlığı reviri sevk edecek,

10-11 günlük izin muaf yada hava değişimi almanıza engel değil,

Bazen 10 değilde 11 günlük rapor isteniyor. Bunu şubeye sorsaydın keşke

OğuzHan112 Abi askerlik şubesi dedi 11 gün al dedi doktor raporu önceden girmişti sisteme eski rapor var diye sonradan almaya gittim aynı doktor olmayınca 10 gün aldım Ve abi askerlik şubesinin verdiği gibi bir sevk kağıdı verecek değilmi yani abi gödermezlerse çok sıkıntıya düşeceğim benim babam 4 ay önce beyin kanaması geçirdi abi evin geçimini ben sağlıyordum asker olduğum için şu an sıkıntı üstüne pskolojik sorun yani abi muaf almam lazım eğer vermezler ise hava değimi yada muaf hastahanede rapor alıp başka hastahaneden sevkimi isteyeceğim illaki bir doktor verecektir diye düşünüyorum

NasipOlurmu
ALLAH babana şifalar versin,sana da kolaylıklar ve sabır diliyorum.

Çok uğraştırdılar seni,buna da üzülüyorum.hayat bazen insanı çıkmaza sokar. Temennim oki biran önce bu sıkıntıların biter.

Çok kişiye cevap yazdığım için kime ne yazdık bazen karıştırıyorum, peki sonradan aldığın 10 günü şube kabul ettimi? Bu kez gittiğinde 11 gün olması gerektiğini söyle bari. Evet şube gibi sevk verecekler.

OğuzHan112 Çok teşekkür ediyorum abi evet şube kabul etti ama birdahaki sevkini genel komutanlıktan alacaksın dedi abi genel komutanlığı aradım revir ile konuş dediler bakalım ne olacak stresten elim ayağım titriyor

OğuzHan112 Abi merhaba bugün merkez komutanlığına gittim biliyorsun doktor 11 gün vermediği için askerlik şubesi oraya git sevk al ded beni Sarıyerdeki hastahaneye sevk etti yani kağıtta öyle yazıyor abi ben kendi semtimdeki hastahaneye gitme şansım varmı illa orayami gitmek zorundayım

NasipOlurmu
Sevk nereye etmişse oraya gitmelisin.

Kendi semtinde bir hastaneye sevk isteseydin olmuyor muydu?

OğuzHan112 Abi aklıma gelmedi gittiğim yerde normal askeriye olduğu için oraya verdiler galiba abi ben doktor gördüğüm zaman kendi derdimi ifade etmekte zorluk çekiyorum o yüzden doktor beni anlamıyor Bulunduğum askeriyedemi komutanla pskolojik sorunumla dalga geçti insanların içerisinde rencide etti beni tehtid etti gitmek istemiyorum abi hele ailem şu anda zor durumdayken yarın gideceğim doktor vermez diye o kadar korkuyorum ki doktora gitmeyip kaçmak bile geliyor içimden abi o niyamize kapısından girdiğim zaman elim ayağım titriyor bugün bile sevk için gittiğim askeriyede başım yerde yürüyordum abi 2 3 komutan neyin var diye sordu komutanım pskolojik sorunum var dedi s***tır oradan sapasağlam adamsın dedi bir an önce sevkimi alayimda oradan çıkayım diye Dua ettim ağlayacaktım çaresizlikten abi gerçekten niyetim askerlikten kaçmak değil yarın Annem ile gideceğim o beni daha iyi anlıyor ve doktora derdimi anlayabilmesi için yardımcı olurmu sence abi

OğuzHan112 Abi doktorun almama Annemi dinlememe gibi bir şansı varmı acaba hane bu asker vs diyip ondan da çekiniyorum

OğuzHan112 bilmiyorum abi belki almaz felan artık o rakte ulaştım dinlemez felan beni en iyi Annem anlıyor konuşursa doktor ile yararı dokunacaktır İnşallah doktor sıkıntı etmezse tabi

Üst Alt