Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimi ve kapalı zarf..?

OğuzHan112 abi elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum dakika sayıyorum yarın olsa diye sence sonuç ne olur abi komutanlarimda kıta anket forumuna askerlik yapamaz hiç bir birlikte yazdı

Komutanların askerlik yapamaz demişse muafiyet alma ihtimalin çok yüksek, bir kez daha hava değişimi, sonrasında muafiyet verilebilir. Hekim kanaatinde kalmış.
NasipOlurmu

OğuzHan112 Abi komutanlarım öyle yazdı muaf alabilmem için bu forum ile Alman lazım doktorun vermesi lazım dediler bu sefer vermezlermi abi birdaha hava değişiminemi gönderirler 20+10+5 aldım zaten

OğuzHan112 abi doktor ilk başta kıta anket forumuna bir şey yazdı ama görmedim sonrasında sinirlerim bozuldu ağladım durumumu detaylı anlattım ufak kağıda yazı yazmıştı onu yırttı test yapalım 2 tane dedi sabah erkenden gideceğim heyet sence ne karar verir abi ailemin durumunu 8 9 senedir tedavi gördüğümü anlattım gerçekten zor duruyorum abi koğuşta sabaha kadar kıvranıyorum bir sağa bir sola

OğuzHan112 Abi sanada çok teşekkür ederim mesajıni bekliyordum her dakika senide yordum şu an ailemin yanija gideceğim inşallah 30 gün sonra İnşallah tamamen bağım kalmayacak

NasipOlurmu
Yok yorulmadım,
Sizler sıkıntılarınızı aştıkça ben mutlu oluyorum.

Yukariki sayfalarda hava değişimi verebilir demiştim zaten.

30 gün sonra tekrar sevk alıp gittiğinde muaf olacaksın, canını sıkma stres yapma. Ailene kavuşacağın için de ayrıca mutluyum..
Her şey gönlünce olsun tekrar görüşürüz.

OğuzHan112 Abi merhaba 1 aylık hava değişimim bitti hatta 5 günlük daha rapor aldım öyle gidiyorum 110 Günlük şafağım hava değişimi ile 175 oldu bugün yoldayım abi komutanlar gel seni göndereceğiz diyorlar korkarak gidiyorum geldiğin gün kıta anket ile hastahaneye sevkin olacak dendi abi acaba ne kadar sürer muaf almam veya verirlermi 1 dosya dolusu raporum ve hava değişimi oldu pakoljim daha berbat hale geldi Ailemde artık gelmemi istiyor onlarda bu konudan muzdarip.

NasipOlurmu
Komutanların olumlu konuşmuş,onlara güven.
Biraz da sabırlı ol! her şey yoluna girecek.

Belki tekrar hava değişimi düşünülebilir,3.de muaf ederler,olağan şeyler bilmeni isterim.

OğuzHan112 Abi zaten 20+10+30+5+5 rapor aldım komutanlarim en son 30 aldığımda eğer hava değişimi verirse bir dahaki sefere aldiririz dedi

OğuzHan112 Abi merhaba doktora gittim doktor ben seni gönderiyorum burayada yazıyorum dedi evrağıma askerlikten muaf yazdı abi devamını okuyamadım heyete git dedi gittim oradan başhekimlik evrak imza vs imzalattım heyet yokmuş abi sabah gideceğim sence muaf almış miyimdir

OğuzHan112 Abi gittim yine doktorla konuştum kıta işlevsellik forumu bana yapılan test sonuçları vs sağlık kuruluna götürdüm bugün heyet yokmuş haftaya gel dedi sağlık kurulundaki Çalışan baktı muaf alamayabilirsin belki dedi heyete bağlı dedi toplam 145 gün hava değişimi almışım abi vermezlerse diye kafayı yiyorum 8 günüde burada geçirmek istemiyorum ya kendimi bir yerden atacağım kolum bacağım kırılsın hastahanede yatayım diye o 8 günü burada geçirmek istemiyorum abi

OğuzHan112 17-D yazıyordu abi kağıdımda doktor öyle yazdı bir şey bozukluk yazıyordu anlamadım tanisi konmuştur askere elverişlimi elverişsizmi orasını anlayamadım okunmuyordu devamında tabi kanaat getirmiştir yazıyordu abi doktor kağıdı elime verdi geçmiş olsun dedi heyete git dedi oda haftaya abi sence ne olur ve 17-D nedir abi

NasipOlurmu
17/D savaşta barışta askerliğe elverişli değildir demek, umarım doğru hatırlıyorum.

OğuzHan112 abi kağıtta 17-D kişisel bozukluk tanısı konmuş olup askerliğe elverişli ... Yazıyordu Geçmiş olsun heyete git dedi sağlık kuruluşuna gititm oradaki doktor heyete bağlı dedi kararsız dedi ne dediğini anlamadım ama 17-D-1 yazıyordu abi

17/d diyorsun .şimdi 17/d-1 diyorsun.
Diğer mesajların da doktor elverişsiz yazdı dedin.

Sağlıklı iletişim kuramıyoruz.

Bekleyelim görelim,kişisel görüşüm (elverişsiz kararı verilecek )
NasipOlurmu

OğuzHan112 abi 17-D-1 Yazıyordu evet doktor yazdı askerlikten muaf edilecek diye işlevsellik forumunada 17-D-1 Kişisel bozukluk teşhisi konmuş olup Askerliğe elverişli ..... Kıta kanaat getirilmiştir yazdı doktor bana dedi abi ilk başta dedi abj ben seni gönderiyorum buradan direkt sağlık kuruluna git dedi abi kağıdı verdi geçmiş olsun dedi yolladı sağlık kurulundaki doktor galiba bana olmayabilir heyetin kararına göre dedi

OğuzHan112 Komutanlara soruyorum abi çok eminler alacaksın verecek diyorlar eve geldim şimdi işte geri gideceğim oraya komutanlarim diyor gelemezsen alamazsın gel al git abi birde eğer muaf alırsam aldığım gün evime giderim değil mi hane 1 hafta 2 hafta bekletmesinler

17.d.1=tsk sağlık yeteneği yönetmeliğinin ek.c bölümünde hastalıklar listesi var. O listenin 17.d.1'e "tekrarlayan uyum bozukluğu" tanısı konulmu... Bu tanı konulan kişilerin tsk.da bulunması psikiatrik açıdan belirgin derecede risk yaratmaktadır.

alifatih1958 peki abi ne olur acaba muaf alabilir miyim sağlık kurulundaki personel belli olmaz vermeyebilir kararsız heyete kalmış dedi korkuyorum artık pskikolojik olarak

OğuzHan112 İnşallah abi birde doktor bana muaf vermeseydi beni heyete çıkartmazdi değil mi kağıtta yazım hatası yaptım dedi abi heyet doktorun yazdığı şeyi yanlış okuyup. İnşallah elverişli vermez abi 145 gün hava değişimim var doktor onuda yazmış oraya 145 gün diye o korkutuyor birazda yanlış okurlar vermezler diye

Üst Alt