Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastaları askerlikten muaf olur mu?

vuslatsevdası

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm Kardeşler ben taşıyıcı kronik hepatitB hastasıyım. %49 özürlü raporum var.askere gidecemde.ama öncelikli öğrenmek istediğim durumumla ilgili askerlikten muaf olurmuyum? arkerlik şubesine gitsem özür durumumu bildirsem yinede malum tatmin olmadıklarından dolaylı özür durumumu kesin teşhisle öğrenmeleri için beni askerlik hastanesine sevk ederlermi?.eskiden onu esas alıyorlarmış şuan yeni yasalarda durum hala aynımı. yoksa değiştimi.?

evet olur taşiyici bulaşici hastaliğiniz var ise askerlikden muaf olursunuz

arkadaş ben hepatıt b den dolayı askere gıtmedım öncelıkle durumun nasıl sağlıklı taşıyıcı düzeyındemısın yoksa tedavı oldunmu iğne ialaç bunlar öenmlı eğer bunalrı yazarsan bende askerıyede sivil işçiyim sana kesın bılgıyı verırırm

ortaca kardeş benim hebatit B hastalığımın derece oranı %49 raporum var. 3 ayda bir 600 tl maaş alıyorum.
benim vücudumda bulunan hepatitB Kronikleşmiş taşıyıcı ilerleyici karaciğer iltihabıdır. yani hepatitB virüsü karaciğerime bulaşmış. bepatitB virüsünde en tehlikeli ülümcül hastalık.
karaciğerden asla temizlenemeyen bu hastalığım rutin ,ilaç tedavisi günümüzdeki teknolojiye rahmen malesef halada yok. sadece virüsün daha fazla ilerleyememesi için ağır işlerde çalışma yasağı sigara içme asit vs gibi yiyecek ve içekelerle tedavisi var. evet doktorların söylediklerine göre sağlıklı taşıyıcı düzeyindeymişim.

kardeş benden de var 1997 yılından berı bende ılaç tedavısı oluyorum bende askere gıtmedım sende gitmezsın ama askerlık muanesı olurken şubenın yaptığında söyle orası senı askerı hastaneye sevkeder daha detaylı bılgı ıstersen porvitmusa@hotmail.com ekle sana bılmen gereken butun bılgıyı verırım

Hepatit B nedeniyle askerlik muayenesinde kan tahlili isteniyor mu?

arkadaşlar bu hepatit b hastalığı olanlar askerlik çin müracaat ettiğinde askerlik şubesinden kan tahlili istediler mi acaba?yoksa kişi kendisimi askerlik şubesine raporunu belirtti.

Askeri hastane kan tahlilini kendisi yapacaktır...

askerlik subesi icin soruyorsun herhal yani subeden askeri hastaneye sevkini kolaylikca versinler diye soruyorsun ben anladim,ben hepatit b ve bir baska sebebden dolayi muafim,
en iyi sana ben anlata bilirim,simdi sen hepatit b olduguna dahil bir rapor gösterirsen askerlik subedeki tabibe ,sana hemen ya etmeskut askeri hastana yada gata hastanaya iksinden birine sevk verir ,göstermesen seni zaten askerde muayne ederler orda cikar hepatit b oldugun ve orda gidersin hataneye diyorlar,sen raporlarini yanina al göster subede
yanina 16 tane fotaraf ve 2 tanede kimlik fotokopisi al ,ve ogünü tras ol ben tirasli degildim beni subenin revirine almadilar tiras ol gel dediler ona göre,evet sevki aldin hataneye gitin senden ikitane kan testi yapcaklar ,hastane senin raporlari hic takmiyor, kendi yaptiklari tahlilere inaniyorlar,birinci tahlil alt ve ast karaciger kani onlar yüksek cikmasi lazim yani alt 60 gecmesi lazim 40 ile 59 za kadar normal sayiliyormus askeri hastanada zaten alt yüksek cikinca ast ta otomatikmen yüksek cikiyor,ikinci test de hbv-dna ve bilurbin bunlar positif olacak zaten negativ se hepatit b yok demekdir
bu iktane verdigin kan dedigim sekilde cikarsa ,sana heyeten C KODU verilip 1 sene ertesi yila birakma raporu veriyorlar hemen cürük vermiyorlar belki hepati b yeni hastasindir diye yani akut hastalik akut oldugu zaman yani yeni hepatitb kaptigin zaman 6 ay yada 1 sene icinde karacigerin bu hastaligi yenebiliyor ,ve tek hep b tasiyici oluyorsun eger degerler bir sene sonrada yüksekse kronik oluyorsun yani ömür boyu hep b aktiv hastasin demek onun icin hep b de bir sene sevk tehiri veriliyor ,bir sene sonra yine askeri hastaneye gitiginde ise yine bu iki kan degerlerini alip ,yine degerler yüksek ciktiginda seni biopsiye aliyorlar bende biopsi oldum karcigerden parca aliyorlar ve bakiyorlar patolojide aktivmi inaktivmi diye benim aktiv cikti fibrosis de 1inci evre kronik cikti,inaktiv cikarsa hepatitb var ama hasta aktiv deyilsin yani hasta deyilsin birtek tasiyicisin buda inaktiv demek ve askere aliniyor tasiyici olanlar ,

Bülent Bey, hepatit b oranı nedir diye arayıp duruyoruz.Ama cevap forumlarda var esasında.Bu arkadaşa nasıl ulaşabiliriz? siteye en son 2011 de giriş yapmış.

hasan bey raporu aldınızmı öğrene bilirmiyiz.

ben doktora soruyorum oda başında savıyor olmaz diye ne yapmam lazım ilginize tesekürler:)

kronik viteral hepatit b delta ajansız taşıyıcı demekmi arkadaşlar.ilginize tesekürler.

Hayır.Taşıyıcılık virüsün vücuttaki faaliyeti ve kan tahlillerindeki bazı değerler ile anlaşılır.

kronik hepatit b kesin muaftir ,ve benle beraber heyete girmek isteyen ve heyet gününü bekleyen hepatit b hastasi arkadaslar vardi,ammmma hepsi de biopsi sartiyla heyete girebildiler cürük almak icin ,ve kronik olanlar heyete ,heyete yolanan bir kisi zaten ya cürük alacaktir yada ertesi yila birakma alacaktir,tasiyicilar zaten heyete girmeden sevkinin arkasina doktor direk odasinda a karari verip yani komando olamas 3ayda bir kontrol sartiyla askerlik yapabilir diye yazip sonra bastabibbe imazaya yolayip yallah subeye ,bunlarada sahit oldum ben askeri hastanede ,ammma sunuda söylim ilk islemde yani ilk heyete girisde hepatitli bir yükümlü asla cürük alamiyor 1 sene ertesi yila birakma aliyior ,sonra öbür sene yeniden sevk alip askeri hastanede biopsi olup kronik cikdigi zaman cürügü veriyorlar ,yanimda cok hepatitli arkadaslar vardi hepsi ikinci islemde cürük aldilar ,ilk sene kan aliyorlar mis enzimler yüksek cikarsa en az da alt 50 ui gecmesi lazimis alt yüksekse zaten ast da yüksek oluyor , heyete cikip ertesi yila birakma veriyorlar ,kani enzimleri normal 40 ,45 olanlarada yallah askerlik yapabilir diyorlar ama arzali olarak yani komando olamas ve bunlar bu kisiler saglikli tasiyici oluyormus, ama kani yüksek cikanlar ve ertesi yil yine hastaneye gitiginizde yine enzimlere bakiyorlar yine yüksekse biopsi ye yoluyorlar kronikmi deyilmi diye ,bunlari yaziyorumki hepatitli arkadaslarim ne gibi islemlerden geceklerini bilsinler diye ,

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum, ben de 2002 tarihinde askerlik şubesine muayeneye gittim bana bulaşıcı bir hastalığımın olup olmadığını sordular,
bende küçükken sarılık geçirdiğimi söyleyince askeri hastaneye sevk ettiler, tahliller ve heyete girdikten sonra çürük raporu alıp şubeye gittiğimde bana seneye tekrar gidip aynı testi yaptırmam gerektiğini söylediler, 2003 te tekrar gittiğimde askerlik şubesine aynı sonuçla bana 1 ocak itibari ile yasa çıktığını artık hepatitlilerin de askere alındığını söylediler.
HEPATIT B TAŞIYICISI OLANLAR BU SENE YOKLAMAYA GİRSE KESİN ÇÜRÜK ALIR MI?
bu yukarıda anlattıklarınız bu senenin mevzularımı yoksa yasadan önce olan olaylar mı?

Acil yardımlarınızı bekliyorum. Çalışmalarınızda başarılar arkadaşlar.

Muafiyet sağalayan durumlar:

16. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Biyokimyasal ve histopatolojik olarak düşük veya orta aktiviteli kronik hepatitler; steatohepatit; karaciğer transaminaz enzim düzeylerinde normalin üst sınırının iki katından fazla artış nedeniyle en az bir yıl süreyle hava değişimi kullanmış (veya en az bir yıl sevk geciktirmesi veya ertesi yıla bırakma kararı almış) ve karaciğer biyopsisinde hepatosteatoz minimal reaktif değişiklikler tespit edilenler; tekrarlayıcı kronik veya intrahepatik kolestaz.
[...]
8. (Değişik: 17/3/2011-2011/1568 K.) Kronik ağır toksik hepatitler, sirozlar, portal hipertansiyon, portal ven trombozu ve portal hipertansiyon nedeniyle yapılmış şant ve diğer ameliyatlar.
[...]
2. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Hepatit B, C ve diğer kronikleşme özelliğindeki hepatotrop virüslerin neden olduğu, serolojik olarak kanıtlanmış, yeterli süreyle tedavi sonrası histopatolojik olarak ileri derecede aktivite ve/veya ileri derece fibrozis görülen kronik hepatitler.

Askerliğe elverişli sayılan durumlar:

3. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Hepatit B (İnaktif HBsAg taşıyıcısı ile), ve Hepatit C (Anti-HCV Pozitif, HCV-RNA negatifliği ile) ve serolojik olarak gösterilmiş diğer kronikleşme özelliğindeki hepatotrop virüslerin neden olduğu, biyokimyasal bozukluk yapmamış hepatitler.
[...]
B) (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) 1. Komplikasyonla seyretmiş, sekel bırakarak iyileşmiş bakteriyel, viral, parazitler ve mikotik infeksiyonlar; tedaviden sonra laboratuvar ve klinik olarak tam olarak iyileşmiş, hiçbir sekel kalmadığı teyid edilen tüberküloz menenjit.
2. (Değişik: 12/7/2010-2010/717 K.) Hepatit B ve C virüsleri ile diğer kronikleşme özelliğindeki primer ve sekonder hepatotrop virüslerin neden olduğu serolojik olarak kanıtlanmış, biyokimyasal bozukluğu sürekli (Hepatit C için biyokimyasal bozukluk şartı aranmaz.), histopatolojik olarak aktivitesi ileri derecede olmayan kronik hepatitler.
3. (Ek: 17/3/2011-2011/1568 K.) Altı aydan uzun sürdüğü kanıtlanmış; HBsAg (+), Anti-HBc Total (+), HBV DNA PCR (+), ALT yüksek, yapılan karaciğer iğne biyopsisinde “Kronik Hepatit” saptanmayan Hepatit B virüs enfeksiyonu.

Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.
Belli bir süredir internette kronik hepatit b olanlar askerden muaf olurmu onu arastırıyorum ama herkes birşeyler söylüyor ben 2001 den beri kronik hepatit b olarak yasıyorum zefix denen ilacı bir dönem kullandık hepatit a aşısı vuruldum kontrollerimi ara ara yaptırıyrum ancak bazen 40 larda cıkarken bazen 165 cıkıyor ve hiç biyopis yaptırmadım zamanında abim hepatitden dolayı çürük aldı biyopsi olarak ancak benim durumum ne olur onu öğrenmek istiyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim...

Hepatit söz konusu olduğunda risk almıyor TSK. Çok çok büyük olasılıkla muafiyet verilir.

Hebatit B taşıyıcılığı ve askerlik işlemleri hakkında..?

Arkadaşlar Lisans mezunuyum,Kasım 2012 tecil sürem bitiyor.Hebatit B taşıyıcısıyım AST değeri:65 ALT değeri:154 çıktı en son tahlilde Hbs Ag:pozitif bu değerle askere alınırmıyım,kasım 2012 önce hangi işlemleri yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Peki muayene giderken,sivil hayatta yapılan test leri götürmeye gerek var,işlemler hakkında bilginiz varmı,ilginiz için teşekkürler.

Yanınızda olsun tabii. Bence katkısı olur onların da

1.10.2012 tarihi itibariyle askerlik şubesine muayene isteğinde bulundum askeri hastanede dahiliye dr olmadığından danışman hekim hbv testi yaptırdı değerler normal çıktı hbs ag + diğerleri - çıktı ancak kronik hepatit halen daha mevcut olduğundan Kasımpaşa Askeri Hastanesine sevk etti ancak tuhafıma giden bir konu var dr birşeyin yok komando olmaz arka planda askerlik görevini tamamlarsın dedi ki çok saçma herhalde tamamen kişisel eşyalarımda beni askerlik yaptıracaklar neyse ... 4.10.2012 tarihinde askeri hastaneye muayene olacağım benim gibi olanlara durumu buradan bildiririm.herkese saygılar.

Benim anlamadığım şuan askerlik görevini yaparkenmi yoksa gitmeden önce yoklamadamı çıktı ama şuvar her ne olursa olsun her iikisindede askerliğe elverişsiz raporu verilir askerliğin biter

1999 senesinde saptanan bir rahatsızlık bendeki hepatit b kronik ama suan kan verdim tahliller yarın sabah çıkacak enfeksiyon dr nun bana dediği şu eğer enzimlerin yani alt ast normal çıkarsa komando olamaz belli alanlarda görev yapamaz yani yemekhane vb. Ama askere elveruslidir. Askerde kontrollerin devam edecek alınırsan da diyor.mantığın bittiği yer gerçekten de

Hepatit olup da askere alınanı hiç duymadım. Bence yanlış bir kararla alınsa bile, orada revire çıkarak uzun süreli rapor ce sonrasında muafiyet kaçınılmaz.

Eğer alınacaktır derseler itiraz hakkımı kullanıp biopsi isteyeceğim çünkü suan bu durumda heyete bile cikarmayacaklar beni.çok mantıksız yer tsk sözleşmeli uzman çavuş veya memur almıyorlar bu hastalık varken ama normal er i alıyorlar

Üst Alt