Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastaları askerlikten muaf olur mu?

Hepatit olup yakın zamanda askerlik başvurusu yapan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşırsanız çok yararlı olur..?

bendede hepatıt b war 25 yaşndaym okulum hazıranda bıtıyor hemen askerlıge baswurucam biyopsıden korkuyorum isterlerse yaptırmamak gibi bi durum yokmu acaba kan tahlılınde bıle içi tıtreyen bırı olarak byopsıden korkuyorum

sğlık için tedaviden korkulurmu güzel dost. allah hastalık vermiş ama şifa içinde vesile vermiş. eğer verilen vesileyi istemezsen çekilmez acılara sebep olacağını biliyoruz.
ben 2 açık 2 kapalı böbrek ameliyatı oldum 3 yılda bir ameliyat şart bana. bazende uyutmadan üretere katater tel takılıyor böbreğe.

geçmiş olsnda kardeş askerlk için istiolar biyopsiyi benm tedavim için değilki ben istemıorm alsınlar askere komando olmaz spor yapamaz falan öyle yanı

hayırlısı neyse o olsun hocam. belki askere gitmemen daha hayırlıdır. ilerde hastalık dedikleri gibi siroza yada etki tepki yapabilir allah korusun. ben askere gittim yarı ölü böbreklerle pişman oldum psikolojim maf oldu iltihap çoğaldı ve tel takıldı orda. o halimle 8 saat nöbet tuttum her gün. vah diyen olmadı desede çare olmazdı. allahtan komutanım vicdanlıydı. her yer askerlik sayılmaz ki. komutan ve mekan çok önemli.

Arkadaşlar size kesin bilgi biyopsi isterler biyopsi sonucu kronik ise yüzde yüz muafsınız. Ben de muaf oldum yanımda en az 10 kişi de. Kesin muaf yani.

Biyopsi yaptırmaz iseniz ya da biyopsi sonucu karaciğeriniz zarar görmemiş ise askere alıyorlar.

Zarar görmüşse kronik ile ilgili herhangi bir bulgu fibrozis ya da knodel indeksi var ise kesin muaf. Buradan tüm arkadaşlara bilgi olsun. Ben bilgi almak için çok uğraştım ama alamamıştım. Bu forum sayesinde tüm arkadaşlar bunu bilerek işlem yaptırsınlar.

eco;

bilgi için saol kardeş biyopsi yaptrmak istemiyorm inşallah git 1 yıl sonra gel demezler zaman çok önemlı şu anda benm için

arkadaşlar tüm yazıları okudum tabi aklımda soru işaretleri var. ben bugun gittim doktor yoktu ama hemşire biraz bilgi verdi yarın doktorla görüşücem kesin bilgi veririm (yarın dedigim aslında bugun oldu saat12 yi gecti)

durumum şu:

2004 yılında biyopsi oldum sonuc kronik hepatit b knodell:2 (ondan önce hepatite yakalanmıştım ama ailemin de cahilliği olunca kimse ciddiye almamış ve kronikleşmiş, o zamanlar o kadar bilinen bi hastalık değilmiş) neyse

2004 yılından bu yana yani yaklaşık 9 senedir Zeffix kullanıyorum. 2005 yılında zeffixin yanında interferon iğneside kullandım. 2008-2009 da hepsera kullandım (bunlar zeffixin yanında beraber aldıgım), 2010dan bu yana viread alıyorum ki en baba ilaç piayasada budur şu an.

durum şu: vireadı kullanana kadar hep alt ast yuksek dna + ti. vireada baslayınca dna - oldu fakat enzimler yine yüksekti. bendeniz afedersiniz "salak insan" 2011 in yazında ilaçları kullanmayı bıraktım doktora sormadan, dedim sıkıldım artık kullanmaktan, hastalıgın ciddiyetinden haberim yoktu ve dogal olarak tekrar hbv dna + oldu. sonra doktor iyi bi fırçaladı geri basladım vireadla zeffixi içmeye şu an geri dna - durumda ama aynı şekilde alt yuksek (not: önceki mesajlardan birinde bir arkadaş ısrarla "alt yuksekse ast de yuksek cıkar" diyor o yanlış, benim tüm enzimler gayet iyi sadece alt yüksek).

yani durumum hala kronik hepatit b alt 67(yüksek) ast ggt hepsi normal ve hbv dna -. hbsag + , hbeag-, antihbsag -.

yani anlayacagınız durum karışık. dna - ama hbsag var ve hala kronik hepatitliyim ve 9 sene oldu. muhtemelen bugun doktora gittigimde biyopsi isteyecek (sizin yazdıklarınızdan onu anladım) ve biyopsi sonucu muaf olucam (hemşire muhtemelen muafsın sen 3 sene kronik varsa alabiliyoruz ama senin 9 sene olmuş sen muafsın kesin diye kendi görüşünü bildirdi.) galiba biyopsiyi olmak zorundayım. eski biyopsi ve raporlarımı sallayacaklarını sanmıyorum. ama bakalım net durumu inşallah bugun akşam yazarım.

not: içimden geldi söylemek, ya arkadaş benim 2 sene tecil hakkım var 4 senelik üniversite yeni bitti onu 2 sene tecile gittim neler geldi başıma şimdi bide deseler git 1 sene sonra kontrole gel al basına iş actın işte. yeni gençlere tafsiyem eger böyle işlerle ugrasmak istemeyip sadece 2 sene tecil ettiriyim kafam rahat olsun diyorsanız ilk gittiginizde tecil muracatına saglık sorunum yok deyin agzınızdan sarılık falan kacmasın aman ha aman ha sonra böyle sürünüyor insan. 2 sene tecil ettirin işinizi halledin en son tecil bitince dersiniz böyle böyle.

not2: aynı zamanda diz çapraz bağlarım da koptu ameliyatla yeni bag takıldı baska bir insandan, vida dolu dizim ortopedi de görücek yarın bari ordan yırtsak cok iyi olur.

sorum şu : askerlikten hepatit yüzünden muaf olmanın gelecekte bir problemi var mı? aklımdaki sorun yarın birgün yurtdısı vizesi yada vatandaşlık basvurusu yapsam diyecekler askerlik neden muaf yada bazı şirketler iş basvurusunda bile soruyor neden muaf diye ve ben de hiç acıga cıkmasını istemiyorum cunku insanlar hala "aslında önlemlerini alsalar bu hastalıga yakalanmazlar" ı ögrenemediler ve hala önyargılılar. valla evlilik teklifinde bile bulunamıycam ömrüm boyunca o kadar depresyondayım. bide askere gidersem kafama sıkarım sizde beni haberlerde izlersiniz asker intihar etti diye.

neyse muafiyet durumunu yarın acıklarım.

Arkadaşlar taşıyıcılığı önlemesede dna testi uygulaması yapılıyor.
Aile ve yakın çevreye hepatit b aşısı uygulanıyor askeri çevrde nasıldır bilmiyorum ayrıca hepatit c içinde aşı mevcut

Selim, nedir son durum?

Askerden muaf olmak sadece iş başvurusunda can sıkıcı olabilir. Başka bir olumsuz sonucu olmaz.

Malesef Askere Alınıyoruz

Arkaşlar

13 yıldır hepatit b taşıyıcısıyım şuan izmir de askerlik yapıyorum ve 100 günü devirdim. askerlikte tecrübelerimi yazayım sizlere.

Spordan muaf oluyorsunuz komando olamıyor gıda ve revirde görevlendirilmiyorsunuz çünkü bulaşıcı ama çürük vermiyorlar. Askerlik başlıyor devam ediyor derken izmire usta birliğime geldim. izmir askeri hastanede muayene oldum değerlerim alt ve ast biri 19 diğeri 32 şükürler olsun ki iyi ama sıkıcı olan başka şey doktorla yaptığım diyalog. istesek astsubay olabilirmiyim diyorum hayır bulasıcı bir hastalığın var olamazsın diyorum peki neden askerlik yapıyoruz diyorum kanunları ben yazmıyorum diyor.
bilgi formu veriyor hepatit ile ilgili orda şöyle yaoıyor ' diş fırçası tırnak makası ve tras bıçağınızı ortak kullanmayın' diyorum ki daha dün sampuanı yok diye dolabımdan sampuanım calındı. permatiği bitse permatiğimi calacak diyorum kollayacaksın diyor.:):)
Malesef ki kim ne derse desin askeriyede mantık gercekten yok sanıyorlar ki özel kilitli tek kişilik odalarımız var herhalde böyle düşünüyorlar ben nasıl koolllayayım eşyamı gün boyu yatağımda yatıp dolabımı görmüyorumki.
anlayacağınız sanırım 15 ayı yaptıracaklar. bugün edevletten cumhrbaskanına yazı yazdım genelkurmaya mail attım ve bana verilen bilgi formu ve tahlil sonuclarıma bir not yazıp genelkurmaylığa göndereceğim.

işin özü bu beyler herkese sağlıklı iyi günler...

hamit61, yazdıkların bu işlerin ne kadar akıl dışı yapıldığını çok güzel gözteriyor. Şaka gibi!

üst üste 2 yıl c 52 belgesiyle 1 yıl erteleme verdilerçç?

arkadaşlar merhaba bana yardımcı olun lütfen

askerlikle ilgili problemim şu askerlik şubesinde hepatit b hastası olduğumu söylediğimde kadıköy gata ya enfeksiyon bölümüne sevk ettiler. ilk yıl a dan z ye herşeyi incelediler. biopsi istediler onu da oldum taşıyıcı çıktı biopside karar veremediler askerlik için çünkü 15 yıldan fazladır tedavi altındayım göztepe eah snde ve kronik alanda tedavi görüyorum
bunu üzerine ankara gata ya sevk ettiler nihai karar için ankara bana 1 yıl erteleme verdi.
aradan bir yıl sonra ben işlemleri tekrar başlattım sevk aldım yine a dan z ye uzun bir inceleme sonucudunda önceden olduğum 2 biopsi ve gata da olduğum biopsi ve ilaç raporlarımla sağlık kuruluna çıkarıldım ve karar yine aynı c 52 1 yıl erteleme verdiler

rapordaki yazı şu VİRAL HEPATİT B TAŞIYICISI ( KRONİK HEPATİTB HALEN TEDAVİ ALTINDA ) bu 1 yıllık erteleme kağıdındaki yazı bu farklı tabi ilkinde sadece ertesi yıla bırakma yazıodu bunda farklı bu yazı var ne olur benim halim sizce saygılar......

Bir sonraki gidişinizde bu sefer tümden muafiyet verirler. Maalesef 2 erteleme yapmadan muafiyet vermiyorlar

Merhaba arkadaşlar;
ben 24 yaşındayım ve 12 yaşımdan bu yana bu hastalığım takip altında, fakat yaşım çok genç olduğu için ilaç veya iğne tedavisi görmedim şimdiye kadar,20 yaşımda 1 yıl boyunca interferon 1 yıl aradan sonr da 15 aydan beri viread(tenefovir) kullanıyorum. Kasım alımı için askerliğe başvurdum, forumda okuduktan sonra, muafiyet konusunu benm için geçerli olan kararı merak ettiğim için gata hastanesinden tanıdık bulup yanına gittim, oradaki bu işlerle yetkili birisine durumumu anlattım ve tedavi olduğuna göre virüs hala aktif ilaç da kullanıyorsun, %99 muaf olursun dedi. Ancak 2 durum söz konusu diye ekledi;
1) gata kesinlikle biyopsi isteyeceği için ya seni biyopsi yapmak ister ve hemen muafiyeti alırsın; ya da
2) senin zaten devlet hastanesinden 1 yıl önce yaptırdığın karaciğer biyopsi sonucun varmış , gata o devlet hastanesiyle resmi yazışma yapar ve kapalı zarf içerisinde biyopsi sonuçlarını ister dedi.Fakat bu süreç 1 yılı bulurmuş.
Şimdi arkadaşlar sorum şu hemen biyopsi olmak istemiyorum çünkü daha bir yıl oldu ama 2. seçenek olursa da 1 yıl beklemek işe girme sürecim olsun hayatımı kurmam olsun birçok şeyi ertelememi sağlayacak. Bildiğim kadarıyla biyopsi 5 yılda bir yapılıyor, sizce 1 yıl sonrasında tekrar biyopsi olmam karaciğerime nasıl bir etkisi olur?Olmamda sakınca var mıdır?

Benim nişanlımda sağlıklı ama hepatit b yasıyıcısıı su an acemılıkte baslarken surec uzamasın diye söylemedi askerdeyken söylese gene surec uzarmı yoksa spordan muaf mı olur ya da havadegısımımı verılır söylemese daha mı ıyı? Yorulmasından da endişeleniyorum kısa dönem yapıo ama acemılıkte paso koşturmuslar usta birliğindede nöbet var saglıklı tasıyıcı durumu ilerlermı lütfen bi akıl verın cok moralim bozuldu:(

bende askerlige baswurdum kasım için fakat eylülde sevk işlemleri war söylesemmi söylemesemmi diye kararsızım erteleme wermelerinden korkuyorm karaciğer degerlerim Alt 15 Ast 9 inş ertelemezler

Selamünaleyküm Kardeşler ben bu konuyu askere gitmeden 4 ay evel açmıştım hakkınızı helal ediniz konuyu o günden bu güne bazı nedenlerden olmalıki unutmuşum forumada gelemedim.

konuya dönersek bazı ailevi sorunlardan dolayı askerlik vazifemi yerine getirmeyi isyordum ve baştada yazdığım gibi taşıyıcı kronik hepatitB hastasıyım. I özürlü raporum var ve tabi maaşda alıyorum.
ağustos 2011 de burdaki askerlik şubesine gittim teciliydim devre kaybı gideceğim için şubede benden başka kimse yoktu askere gidecek masabaşındaki memura askere gitmek istediğimi belirtim teciliydim ne o memur bana hastalığın varmı dedi nede ben olduğunu belirtim çünkü askere gitmek istiyordum.v e tecilimi bozdu 5 dka içinde yerim de belli oldu izmir yenifoça komandı alayı
gittim alaya 1 ay sonra acemilerde geldi komando olur mu olmaz mı diye bizi revire (sağlık ocağına) götürdüler aşı oldum doktor iğne vururken kendisine hepatit b hastalığımın olduğunu belirtiyordum o da sadece iğneyi değiştiriyrdu. velhalsıl rütgen filmlerimizie çektiler aradan 4 5 gün geçti taburda bizi sıraya koydular tabi doktorlarda taburda masabaşlarında. komutan komando olurmu olmazmı listesini okudu sıra bana geldiğinde ismimi okudu ben ve hepatit b olan kaç kişi daha vardı ayırdılar bizi refüzesiniz yani komando değil düz jandarma olacaksınız dediler.
jandarma olduk ve bizi bilecik jandarma acemi birliğine sevk etiler orda acemi birliğimi tamamlayıp mardin usta birliğine gittim askerliğimi orda tamamladım ve 15 ay boyuncada maaşımı alıyodum. acemi birliğinde zorunlu genel sağlık sigortamıda yaptırmıştım.

açıkçası bazı arkadaşların dediği gibi ustabirliğinde sevk alıp askerlik hastanesine gitib tedavi olup belkide çürük alabilirdim ama yapmadım çünkü çok skıkıntılıydı beni aylarca oraya buraya koşturacaklardı bir arkadaşın yazdığı gibi daha beter olacaktı. kendiside yaşamış çünkü. ben sesiz sakin karakolumda zaten 30 kişiydik hayatımı geçiriyordum çok da güzeldi :) evim gibiydi askerliğim güzel geçti.

tabi bazı arkadaşlar hepatitb olup belkide işlerinden okularında dolayı gitmek istemiyor olabilirler askeri hastaneye gitsinler belkide çürük verirler bilemiyorum. ama komutanalrda doktorlarda benim hepatit b olduğumu bile bile bişey demediler sadece komandoluktan jandarmaya aldırdılar beni sonuçta 15 ay görevimi tamamladım ve işte ne tuhafki aynen askere gitmeden açtığım konuda burdayım.

Selam Ve Dua İle..

hepatit c liler için durum nedir,bilgisi olan paylasırsa sewinirim.

Arkadaşlar hebatit b hastasıyım,yedek subay adayı olarak,askeri hastaneye sevk işlemim yapıldı.hastanede intaniye polikılinik doktor,5 tüp kan dahlili istedi,çıkan sonuçlara göre alt 105,ast 52 hbsag pozitif çıktı,bu değerlerle şu anda askere elverişli olmadığımı,heyet raporu yazıldı.C kodu verildi,ertesi yıla bırakma raporu yazıldı.
Doktor bey,ertesi yıl yine sevk işleminin yapılacağını söyledi.Biyopsi sonucuna göre muaf yada askere diyeceklerini söyledi.dışarıda 1 yıl içinde biyopsi yapılırsa,kabül edeceklerini belirt di.

Hepatit b hastasiyim biyopsi oldum 2 yil once ve 2 yildir viread kullaniyorum .aile hekimim dosyama bakarak hastaligin askere engel olmayacagini soyledi.1 hafta sonra birligime teslim olacagim.orda beni askeri hastaneye sevk ederlermi ?

Hepatit B hastasıyım. Askerlikten muaf olur muyum?

merhaba arkadaşlar, ben kronik hepatit b'liyim. askerlikten muaf olmak istiyorum ama diğer taraftan da çekiniyorum. çekincelerim şunlardır; ben hukuk fakültesi mezunuyum. hakimlik sınavında askerlikten muaf olmam, bir problem yaratır mı? ya da özel sektörde çalışırsam bir sorun çıkarırlar mı? we muaf olunca ben engelli mi oluyorum? engelli kontenjanlarından mı yararlanacam ? askerlik muaf belgesinde hastalığım yazar mı? lütfen yardımcı olun, geleceğimle oynanmasını istemiyorum.

Anladığım kadarıyla Hepatit olanlar genel anlamda askere alınıyorlar. Eğer kişi ille de gitmek istemezse, bayağı bir zahmet çekmek zorunda kalıyor ve sonunda öyl-böyle derken muaf tutuluyor.

hukukcu,
Hakimlik konusunda askerlik yapmamak tek başına sorun değil aslında. Bildiğim kadarıyla orada aranan şart her yerde ve her koşulda görev yapabileceğine dair rapor alabilmek. Hepatit bu açıdan bir engel sayılmaz.
Özel sektörde de Hepatit'i beyan etmek zorunda değilsin.
Engelli statüsünde olmak senin bileceğin bir şey. Ama en azından iş bulma aşamasında hiç bir işine yaramayacağı için n(aksine soruna yol açar çoğu zaman) engelli statüsünü vs. hiç karıştırma

Askerlikten muafiyet belgesinde nedeni yazmaz. Ama "ilişiği yoktur" şeklinde değil "muaf tutulmuştur" şeklinde bir belge olduğu için iş bulma aşamasında çoğu zaman ayrımcılığa vesile olur.

hepatit b

arkdaşlar 14.02.2013 tarihinde hava değişimi aldım ve kronik viral hepatit b delta ajasız teşhisi konuldu bu durumda ben çürük alırmıyım biriniz lütfen bişey sölesin yardımcı olun teşekkür ederim.

Oğuz, kaç gün kaldı tezkereye? Duruma göre askerlik sonuna kadar birkaç kez daha rapor verirler diye tahmin ediyorum.

abi normalde 3 aydı hava değişimleri ya 30 güne çektiler 3 ay ken 5 ay kalcaktı 30 güne çekilince 2 ay artınca 7 ay kalmış oluyo ama ben hem kronik hem bulaşıcıyım ne olur böle durumda ? bu arada ilgilerin için çok teşekkür ederim abi

354.ksd askerim... 2005 yılından beri Hepatit B taşıyıcısıyım hastalığım hakkında bildiğim tek terim bu Hepatit B taşıyıcısıyım... Askerlik görevimin yaklaşık 1.5 ayını tamamladıktan sonra askeri hastanede yapılan kan tahlillerim sonucunda ALT ve AST değerlerim yüksek çıkarak "viral hepatit taşıyıcısı" tanısı ile 10 gün istirahat aldım... ardından kontrole gittikten sonra ALT ve AST değerlerimindahada yüksek olduğu görülerek eğitim ve araştırma hastanesinden bir takım tahliller istenerek tekrar kontrole gelmem söylendi.. söz konusu tahlilleri de aldıktan sonra tekrar askeri hastaneye gittim yatışım yapılarak tekrar kan değerlerime baktılar AST referans değere düşmüştü ama ALT hala yüksekti ve bana önce 3 ay hava değişimi vereceklerini değerler düşmezse tekrar 3 ay hava değişimi vereceklerini yine düşmezse biyopsi yapılıp sonucuna göre muhtemelen Askerliğe elverişli değildir raporu vereceklerini söylediler...3 aylık bu periyotların uzun olacağını söyleyerek ve yalvarark 1 ay deneyelim önce dedim sonunda ikna olup 1.5 ay hava değişimi verdiler eğer değerlerin düşmezse 5 ay birden hava değişimi veririz dediler heyet huzurunda ve "Kronik Viral Hepatiti B taşıyıcısı Delta ajansız" teşhisi koydular. Karar :C/52, onaylı eski raporları ile 1,5 ay smk hava değişimi olarak yazıyor... hastaneden çıkmadan doktorla konuştum 5 ay sonra ne olur diye biyopsi yapılır sonra çürük olur dedi ama eski raporlarını getirirsen onaylı olarak kronik olduğunu ıspatlamamız lazım belki 1.5 ay sonra da biyopsini yapar çürüğe ayırabiliriz eğer değerlerin yüksek olursa diye belirtti...

Şimdi kafa takılanlar şunlar
1- internette yaptığım araştırmalara göre biyopsiden sonra çürüğe ayrılamayanlarda varmış böyle birşey olma ihtimali nedir benim bu durumum için... biyopside kronik olup olmadığına ve kara ciğerdeki hasara bakılıyormuş diye biliyorum benim kronik teşhisim zana yıllardır konmuş durumda karaciğerimde hasar olmasa değerlerim düşün olmaz...

2-1.5 aydan sonra onaylı tahlil sonuçlarımı götürsem gerçekten doktorun dediği gibi biyopsi yapılabilirmi sonucu ne olursa olsun yani çürükte verseler çürükte vermeseler biyopsiyi yapma imkanları yasal olarak varmıdır?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Arkadaşlar bu konuyu gördüm ve size belki bir faydası olur diye kendi askerlik sürecimi anlatayım.öncelikle bende kronik hepatit b var.yaklaşık 10 yıldır vucudumda taşıyorum yani kronik.taşıyıcı sayılmak için 6 ay sonra genelde geçiyormuş.kan değerlerinizin yuksek veya alcak olmasına bağlı ilaç veya takip ettiriyorsunuz.neyse gelelim askerlik meselesine hastalar iyi okuyun:)
Öncelikle askerlik şubesine gittiğinizde sizi aile hekimine gönderecek aile hekimi sorar hastalığın var mı diye sakın yok demeyin hepatit b var diyin ben söyledim.kadın beni intianiye bölümüne sevk etti.askerlik şubesi haydarpaşa gata sevkimi yaptı neyse gittim.doktora söyledim hepetit var diye ama duzenli takip ettirmedim bir ara değerlerim yuksekti dedim.adam benden biospsi istedi kendi neden yapmıyorsa bende yok dedim bana komando olamaz diye bir rapor verdi .doğru askere gittim.gitmez olaydım :) hepatit b nasıl bir illet orada anladım.yorgunluk eklem ağrısı terleme şişkinlik ne varsa başladı.derdimi kimseye anlatamadım.adamlar askerlikten yırtıcam sanıyorlar.oysa benim canımdan başka derdim yok anlatamıyorsun.zor bela insaflı bir komutan durumu analttım beni hastaneye gönderdiler.kan verdim alt ast kan değerlerim tavan yapmış.doktor seni askere göndereni neyse anlayın işte..adam beni yatırmaya kalktı dur dedim komutanuım niye dedi askerliğin bitmesine 20 gun kaldı dedim.adamın yeminle gözleri doldu.askerliği bitirdim.o umursamdığım hepatit b iyice buyudu ilaç kullnamzken şuan interferon tedavisi görüyorum.anlaycağınız bu işin şakası yok.Öyle vatan millet cevrem ne der safsatalarını bırakın bu hastalığın ciddiyetini anlayın.hepatit b hastaalrının askere alınması başlı başına bir skandal.gata intaniye pol.girişinde bir afiş var okuyun.hepatit diş fırcası tırnak makası tarak vs vs ile bulaşabilir diye yazıyor.ama içerideki dangalaklar önune gelen hepatili hastayı askere gönderiyor.neyse tipik ülkemiz gerçeği bu ulkede en kolay harcanan şey insan.son olarak hepatit b olan arkadaşalr bu işi sallamayın.Allah yardımcınız olsun askerde durumunuzu söyleyin.

Son düzenleme:
merhaba arkdaşlar. kronik hepatit-b askere alınır mı yazdım motora ve burdayım. güzel bilgiler paylaşmış arkadaşlar hepsine teşekkür ederim.

geçtiğimiz cuma askere gitmek için halıcıoğlunda karar aldırdım ve formu doldururken hastaneye sevk edilmek istiyorum şıkkını işaretledim. gayet sakindi askeriye 11 de gittim 12 de çıktım.

hastalığın tanımı KRONİK HEPATİT-B DELTA AJANSIZ HBsAg (+), Anti-HBc Total (+), HBV DNA PCR 170 milyondan yuksek( makine bile okuyamıyo dedi doktor) AST-89 ALT-253

çarşamba günü aile hekiminden randevu aldım (yeni uygulamaya göre artık ilk önce aile hekimine sevk ediyolarmış) ve hekimi aradım dedim. hekim ben ne yapacağımki bana sevk ettiler dedi. bende bilmiyorum dedim. neyse gel bende seni askeri hastaneye sevk ederim dedi. gelişmeleri çarşamba işleri hallettikten sonra yazacağım bakalım neler olacak.

sn krd.ozgur siz karar aldırırken hastaneye sevk edildiniz mi? sevk edildiyseniz değerleriniz nasıldı ki askere alındınız?

papara muayeneyi hangi yılda oldun? değerlerin nasıldı?

Üst Alt