Selamünaleyküm Kardeşler ben bu konuyu askere gitmeden 4 ay evel açmıştım hakkınızı helal ediniz konuyu o günden bu güne bazı nedenlerden olmalıki unutmuşum forumada gelemedim.
konuya dönersek bazı ailevi sorunlardan dolayı askerlik vazifemi yerine getirmeyi isyordum ve baştada yazdığım gibi taşıyıcı kronik hepatitB hastasıyım. I özürlü raporum var ve tabi maaşda alıyorum.
ağustos 2011 de burdaki askerlik şubesine gittim teciliydim devre kaybı gideceğim için şubede benden başka kimse yoktu askere gidecek masabaşındaki memura askere gitmek istediğimi belirtim teciliydim ne o memur bana hastalığın varmı dedi nede ben olduğunu belirtim çünkü askere gitmek istiyordum.v e tecilimi bozdu 5 dka içinde yerim de belli oldu izmir yenifoça komandı alayı
gittim alaya 1 ay sonra acemilerde geldi komando olur mu olmaz mı diye bizi revire (sağlık ocağına) götürdüler aşı oldum doktor iğne vururken kendisine hepatit b hastalığımın olduğunu belirtiyordum o da sadece iğneyi değiştiriyrdu. velhalsıl rütgen filmlerimizie çektiler aradan 4 5 gün geçti taburda bizi sıraya koydular tabi doktorlarda taburda masabaşlarında. komutan komando olurmu olmazmı listesini okudu sıra bana geldiğinde ismimi okudu ben ve hepatit b olan kaç kişi daha vardı ayırdılar bizi refüzesiniz yani komando değil düz jandarma olacaksınız dediler.
jandarma olduk ve bizi bilecik jandarma acemi birliğine sevk etiler orda acemi birliğimi tamamlayıp mardin usta birliğine gittim askerliğimi orda tamamladım ve 15 ay boyuncada maaşımı alıyodum. acemi birliğinde zorunlu genel sağlık sigortamıda yaptırmıştım.
açıkçası bazı arkadaşların dediği gibi ustabirliğinde sevk alıp askerlik hastanesine gitib tedavi olup belkide çürük alabilirdim ama yapmadım çünkü çok skıkıntılıydı beni aylarca oraya buraya koşturacaklardı bir arkadaşın yazdığı gibi daha beter olacaktı. kendiside yaşamış çünkü. ben sesiz sakin karakolumda zaten 30 kişiydik hayatımı geçiriyordum çok da güzeldi
evim gibiydi askerliğim güzel geçti.
tabi bazı arkadaşlar hepatitb olup belkide işlerinden okularında dolayı gitmek istemiyor olabilirler askeri hastaneye gitsinler belkide çürük verirler bilemiyorum. ama komutanalrda doktorlarda benim hepatit b olduğumu bile bile bişey demediler sadece komandoluktan jandarmaya aldırdılar beni sonuçta 15 ay görevimi tamamladım ve işte ne tuhafki aynen askere gitmeden açtığım konuda burdayım.
Selam Ve Dua İle..