Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastaları askerlikten muaf olur mu?

alizey;

ali ben 2012 sonlarında askerlik muaynemi oldum.değerlerim o zman normaldi.sana tavsiyem biospsi yaptır.öyle askeri hastaneye git.biopsi raporu olmadan muaf vermezler.askeri hastanedeki doktora derdini iyi anlat elindeki kan tahlil sonuçlarını götur.

Eşimde ayni fikirde ama gata baska yerde yapilan biopsiyi kabul etmiyomus diye biliyorum. Forumlarda yazilan genelde şoyle; gata tahlil yapar degerler yuksek cikarsa 1 yil erteleme verir ki hastaligin kronik olup olmadigini belirlemek icin. Bi yil sonra degerler hala yuksekse biopsi yaparlar cikan sonuca gore degerledirler.

Carsamba gunu aile hekiminden kasimpasaya sevkimi isteyecem bakalim neler olacak

Tam tersi bisopsi yapmamak için uğraşıyor gata.Devlet hastanelerinin birinde yaptır.Yazışmaları oluyor kendi aralarında.Tabi ben cerrahpaşada 2003 ten beri ara sıra takip ettiriyordum.benimki kronikti zaten.seninde eğer kronikse biopsi yaptır.o raporla git bence.

Hmm bende cerrahpasadan takipliyim. Aslinda 2011 de biopsi oldum onun raporu var dosyamda ama o zamanlar degerlerim yuksek degildi haliyle virus saptanmadi. Simdi degerler yuksek doktorum biopsi sart dedi ama gata yapar demisti. Bi daha konusayim en iyisi

iyi günler eşim b18.1.kronik viral hepatit b delta ajansız tanısı konuldu suan tenofovir disoproksil fumarat kullanıyor 8 aydır ve doktorumuz 1 yıl daha uzattı ilaç raporunu eşim askere gidebilirmi bilginiz var mı acaba

Arkadaşlar,

Hepatit olup yakın zamanda askerlik muayenesi deneyimi yaşayan var mı? Güncel bilgilerinizi paylaşırsanız herkes için çok yararlı olur...

aile hekimine gittim ve beni askeri hastane sevk edecek bi rapor yazmasını söyledim. hekim de şöyle yazdı

- fiziksel olarak askerliğe elverişlidir ve antihsag +++++ kronik hepatitB, askeri hastaneye sevki uygundur-.

tabi fiziksel olarak askerliğe uygun yazdığı için kasımpaşada işlemlerimi yapan memur seni bu raporla askere alırlar dedi. ben de aile hekiminin raporuna itaraz ettim ve kasımpaşa askeri hastaneye sevkimi istedim ve sevk ettiler.
hastane içinde aile hekimliği başkanlığına gittim beni enfeksiyona yönlendirdi ama doktor nöbetçi olduğu için yarın gel dediler. ben de nöbetçi oldugu acil bölümüne gittim saolsun ilgilendi ve tahlil için kan verdim.
iki gun sonra gittiğimde sonuçlar çıkmıştı ve antihbsag pozitif alt 62 çıktı. 40 üzeri oldugu için tekrar tahlil istedi. kan verdim 2 gün sonraki değerim 56 çıktı ve beni kurula çıkardı.
kurulun kararı da 1 yıl erteleme oldu.

seneye mayısta tekrar gideceğim bakalım neler olacak

Güncel bilgilerini paylaştığın için teşekkürler alizey.

Olmaz Örnek ben yaptım Askerden geldim Karaciger nakli oldum

Hepatit B'den muaf almak için sadece kanda bu virüsün olması yeterli mi? Son kararlar nedir? Bende var ama ilaç kullanmıyorum. Cemcan bey siz de hep. B olduğunuz halde mi yaptınız? Bu konuda yakın zamanda muayene tecrübesi olanlar yazarbilir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Siroz olmadığınız sürece askerlik yaparsınız gençler:))))

iyi akşamlar herkese... benim bilgi almak istediğim konu şu.. hepatit B hastasıyım biopsi vs değerlerimi yazdım.. ilaç kullanıyorum.. bir iş bşvursunda bulunmam gerek tecil bilgisi istiyor.. lisans tecilim bittiği için erteleme yönünde bir grişimim olsun işim olsun öyle gidiyim diyorum.. iş kamuda.. ve sağlam yüksek memuriyet... bunun dısında askerlikle ilgili bir durum için hepatit B hastalığını kullanıp gitmiyim derdim yok.. ilaç kullanmayı sevmediğim halde bu görevi yerine getirmek adına geçen yıldan beri düzenli kullanıyorum... yardımcı olursanız sevinirim ... ,

HBsAg(kantitatif) p-13661.60 yüksek
Anti -HBs N<3.10
HBe-Ag p-232.06 yüksek
Anti-hbe n-0.31

Biyopsi.
Demir, gümüşleme ve trikrom boyalı kesitletin incelenmesinde karaciğer dokusunun temel yapısı portal alanlarda fibröz genişleme ve periportal fibrozis dısında korunmustur. Portal alanlarda orta şiddette lenfoplazmositer iltihabı hücre reaksiyonu mevcuttur. Tüm portal alanlards yerel güve yeniği nekrozu izlenmiştir.parakimdr hafif şiddette nekroinflamatuar odaklar, ender hepatositte buzlu cam görünümü ve fokal yağlı değişim dikkati çekmiştir. Yapılan modifiye HAI'ne göre( J hepatol 1995,22:696-699) bu biyopside HAI:6/18 ve fibrozis skoru 2/6 olarak değerlendirilmiştir.
Tanı:Kronik B Viral hepatit, Morfolojik olarak hafif-orta şiddette aktivite, karaciğer iğne biyopsisi.

Not. Yapılan immünohistyokimyasal çalışmada HBs Pozitif; HBc negatif bulunmuştur.

Hbv virüs yükü 170.000.000
Hbc virüs yükü(kopya/ml) 989400000.00
Alt:72
Ast:41
Ggt:25
Alp:76
HBV DNA: 446509244
Hbeag: pozitif
Hbe ab: negatif
HbsAg: 2672.52 pozitif
Anti hcv: 0,06 negatif
Anti Hiv: 0,12 negatif

şu an bakaya durumundayım... bir iş başvurusu için bilgi istiyorlar tecilim dolduğu için ya işe başvuramaycağım yahut erteleme almaya çalışıp işe girip askerliğimi yapacağım...diğer sayfalarda okuduğum kadarıyla askerlik şubede çalısan bir arkadaşımız vardı... acaba bu durumda ne olur abi... teşekkürler..

iyi aksamlar.. yaklasık 1 ay önce buraya hepatit b hastası olduğumu ve bazı değerlerimi yazarak bilgi almaya çalıstım.. ne bilgi alabildim ne de tavsiye...

neyse buraya ilk yorumumdan sonra direkt askerlik şubesine gittim.. sınıflandırma dönemi olmadığı için hehangi bir şekilde beni hastaneye sevk etmediler.. martta gel dediler.. mart ayının ilk iş günü gittim.. askeri hastaneye sevkim yapıldı. yanımda tüm sonuçlarımla hastaneye gittim.. doktorlar tetkik yaptılar vs... tetkik sonuclarını beklerken enfeksiyon hastalıkları uzmanıyla oldukça fazla konusma imkanım oldıu... Bana direkt askerlikten muaf verilebileceğini anlattı. biyopsi ve diğer sonuçlarımın bunu mümkün kıldığından bahsetti. komutanım eğer düzeldiğimde askere gitme durumum varsa sadece sevki erteleyin dedim. askerlikle ilgili bir problemim yok çünkü .. sadece zamanı uygun değil tedavi alıyorum dedim.. nihayetinde ülke savaş halinde değil...

komutan yarın sen güncel ilaç raporıuda al gel dedi. bugün sabah gittim. kan sonuçlarım çıkmıştı.. dünkü doktor yoktu.. bayan bir doktor gelmişti. pek fazla konusmadı pek fazla bilgi de vermedi.. sorduğu 2 soruya cevap verirken vücut dili dikkatimi çekti.

1. Nerede yaşıyorsun ? ben Ankara dediğimde gözü parladı..
2- Heyete ilk çıkısın mı ? evet komutanım ilk çıkışım dedim..

sonra bana anket doldurttu.. seneye bi de biopsi yaparız dedi.. yapacağı biyopsi göstermelik olacak.. 1 yıl sevk erteleme verdi. eldeki sonuca göre direkt muaf verilebilir denilip ertelenmesine sebepse kimsenin heyete ilk çıkısında muaf vermek istememesinden kaynaklanıyor.. durum bundan ibaret..

arkadaslar ben tasıyıcı hepatit b yım 2 yıl once askerlıge elverıslı degıl raporu aldım bazı kısıler bu raporla maas alabılecegımı soyledıler ama ben ssk gıttım ve boyle bırsey olmadıgını soyledıler benı aydınlatabılırmısınız haklarım neler ..

16 Haziran 2015 İtibariyle Güncel:

Merhaba,
2013 Gezi parkı eylemleri sırasında şiddeli bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Taş düşürdüğümü ve Hepatit B olduğumu (kronik) söylediler.
Hepatite şaşırmadım çünkü ailede var. Genetik bir aksiyon bizde bu olay.
Bana Biyopsi yapılmadan Baraclude 1MG ilaç raporunu verdiler. Normalde bu ilaç için Biyopsi şartmış.

2013 Değerlerim
HBV-Dna : 32.000.000 (Evet 32 milyon!)
AST: 537
ALT: 512

Değerler Kritik seviyedeydi. Yaklaşık 1.5 ay hastanede kaldıktan sonra 1 ay istirahat raporuyla dinlendim. İlaçları düzenli kullandım.
İlaç raporum bittikten sonra yenilemedim. Boşverdim. İhmal ettim (Kızmayın tamam. Dersimi aldım!)

Yapılan işlemler:
1) 3 Yıllık Yoklama kaçağıydım. Yoklama işlemlerimi yaptırmak için askerlik şubesine gittim.
2) Verilen formda Hastalığım olduğunu belirttim. Kronik Heptatit B yazdım. Daha önce muayene gördünüz mü alanına da evet yazıp hastane adını verdim.
3) Şube, ister istemez muayene için en yakın askerlik şubesine yolladı (Kasımpaşa A.H)
4) Raporlarıma bakan doktor sıkıntılıydı. Çünkü Biyopsi olmadan ilaç raporu vardı. Sahte olduğu endişesiyle "Raporu yenile gel" dedi ve 22 günlük izin yazdı.
5) Raporu farklı bir hastanede (Adıyaman E.A.'da) yenilemeye çalıştım. Orda öğrendim Biyopsisiz olamayacağını ve Biyopsi istediler. (DNA Virüs yükü: 2.000)
6) Askeri hastaneye geri döndüm. Doktoruma durumu anlattım. Raporu veren hastaneye gidip, Tüm evraklarımı arşivden "Aslı gibidir" belgesi ile almamı istedi.
7) Aldım getirdim. GATA'ya yolladı. Aşağı tükürsem bıyık, yukarı tükürsem sakal :D Sen en iyisi Gataya git derdini anlat dedi. Yoksa bu değerlerle yollamamız gerekir dedi.
8) GATA'ya sevkimi yaptım. Kan tahlilleri yapıldı. Eski raporları gösterdim ve durumu anlattım. Sonuçlarda HBV+ çıktı .DNA için tekrar kan verdim. (DNA yükü: 5.000 )
9) Sonuca baktılar. Biyopsi olamdan ilacın verilemeyeceğini söylediler. Bu nedenle yeniden biyopsi yapmak için randevu verdiler. 3 Gün sonra ultrasyona gireceğim. Daha sonra biyopsi...

Sohbet Arası Öğrendiklerim:
1- Kronik filan bakmıyorlar. Aktif ise 1 yıl tecil, Şiroz çevirmiş ve aktif ise direk çürük.
2- Aktif değilse, karaciğer hasarına bağlı olarak değişiyor. Sağlıklı ve görev alabilecek durumda oluyorsun sonuçta. Orda değerlerin tekrar yükselirse yırttın. Yükselmezse şansına küs :)
3- Biyopsi sonucuna göre 1 yıl tecil veya direk çürük verilebilir. Şu anda umudum biyopsi.
4- Biyopsiyi GATA yapıyorsa, istesen de istemesen de karaciğerin kendini sağlıklı bir şekilde toplayabilmesi için 1 yıllık tecil verilebilir.

Her işlem sonrası buraya yazacağım. Ultrasyon için radevu 19.06.2015 tarihi verildi.

SİTE YETKİLİLERİNE NOT:
Bu konuyu hoplatmamın nedeni, konu linkinin googleda 1. sırada olmasıdır. Güncel bilgileri alabilmek için bu konuyu hoplattım.

19.06.2015'de ultrasyona girdim. Karaciğer üzerinde 3 tane siyah karartı vardı. Onlar üstünde durdu epey bi sağa sola baktı ve karartıların görüntülerini aldı. 23.06.2015'de sonuçlar çıkacak diyip yolladılar. Salı gününü bekliyorum.

Yeniden merhaba,
Bugün ultrason sonuçlarını aldım. Sıkıntı yok. Her şey normal görünüyor.
Yarın için biyopsiye randevu aldım.
Biyopsi sonuçlarına göre net karar verilecek.
hepatit B olmak, geçmişte tedavi Görmüş olmak bu işi

OturanBoğa
Biyopsi oldum acısını çekiyorum.
Söz arasında nabız yokladım;
"Hepatit B gibi enfeksiyon hastalarının TSK da yeri yoktur." Büyük ihtimal çürüktür. Tabii vücudun buna karşı direnç sergiliyorsa, gündelik yaşamını ve askerliğine engel olmayacaksa rahat bir askerlik süreci geçirirsin dediler. %80 çürüktür.

10 gün sonra sonuçlar çıkar. Heyete girerim. İnşallah sağlıkta ciddi bir şey çıkmaz...

mayıs sonuna doğru tekrar gittim ve işlemleri başlattım. doğal olarak yine aile hekimine gönderdiler ve ben bu sefer aile hekimine, rapora ne yazması gerektiğini söyledim ve biraz uğraştırdıktan sonra istediğim şekilde yazdı. Yazması gereken şey ise sadece şu idi -- kasımpaşa asker hastanesinin enfeksiyon bölümüne sevki uygundur--. hastanede geçen sene sadece 1 normal 1 de kontrollü kan almışlardı ve 1 yıl erteleme vermişlerdi bu yıl ilaveten karaciğer ultrasonu yapıldı ve dna için bidaha kan verdim. kasımpaşada ultrason ve dna için doktor ve ekipman olmadığı için beni haydarpaşa gataya sevkettiler. ve bu yıl ya gideceksin yada muaf olacaksın başka erteleme olmayacak dediler. neyse diğer tahlilleri gatada hallettim ve biyopsi için gün verecekler diye düşünürken kasımpaşada yapılan tahlillerin burdada yapılması gerektiğini söylediler. haliyle 1 normal ve 1 kontrollü kan daha verdim. sonuçlar yüksek çıktığı için biyopsi isteyecekti ama bana daha önce biyopsi olduysan onun sonucunuda getirebilrsin dedi bende 2011 yılında olduğum biyopsi sonucunu getirdim. biyopsi sonucunda sadece doktorun imzası olduğu için bizim için geçerliliği olmaz dedi(gastroenteroloji doktoru imza kaşe, patoloji doktoru imza kaşe ve hastanenin baş hekimliği imza ve kaşe olmalıymış). bende dedim ki, peki biyopsi sonucunda yazan değerlerle askerlik durumum ne olur? doktor, patolojik tanıda minimal hepatit b yazdığı için askere gidersin eger kronik hepatit b yazarsa muafiyet verilir dedi(tabi doktorların bir dediği diğerini tutmadığı için ne kadar doğru bilemem). şimdi ben önümüzdeki günlerde biyopsi olacağım muhtemelen cerrahpaşada. bakalım sonuç ne cıkacak.

alizey

Dostum Öncelikle biyopsinin üstünden 10 yıl geçmemişse, yeniden biyopsi olma. Hepatit sonradan kroniğe de çevirmez. Boşuna yeniden işkence çekeceksin.
Zaten raporunu da sadece görmek için isterler. Onlar, daha önce biyopsi olduğun hastaneden parçayı isteyip kendileri yeniden bakarlar.

Merhaba Yeniden.
Kesin bilgi: Kronik Hepatit B hastaları askerlikten muaftır.
Biyopsi sonuçlarım çıktı. Şükür şuan için tedaviye ihtiyaç yok. Ama kronik Hb+ var maalesef.
Çürük verecekler. Heyet için işlemleri yapıyorum.

Hepatit B kronik değilse, değerlere göre önce 1 yıl tecil ediyor. 2. Yılda değerlere göre çürük veya "spor yapamaz vs." Raporu ile askere elverişli diyorlar.

Kronik Hepatit B iyileşmediği için heyetten direk çürük almaya gidiyorlar.

15.07.2015 tarihinde durum budur.
Herkese çok geçmiş olsun. Uykusuzluktan, sigaradan, alkolden uzak durun. Bir ömür boyu halsiz, bitkin, sersem yaşamak istemiyorsanız tabii..

Bir teşekkür yeterli. Iyi Foumlar.

merhabalar, hepatit B den hiç askerlikten muaf olanı görmedim. yahu arkadaş hepatit B sadece kan yoluyla ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir hastalıktır. karaciğerde siroz olmadığı sürece askere gidebilir. sorun teşkil etmez. geçmiş olsun...taşıyıcı olana verilen oran %15'dir. bilginize

HEPATİT B SADECE KAN VE CİNSEL İLİŞKİYLE BULAŞIR. ASKERE GİTMEMEK İÇİN ENGEL DEĞİLDİR. AĞIR HEPATİT ORANI ORTALAMA%45 HAFİF OLAN ORAN İSE %15 ENGELLİ RAPORU VE VERGİ İNDİRİMİ ALAMAZ..!

Kaan Bey merhaba,

Bende kronik hepatit b var.Ankara tıp fakultesi oran vermedi.% 15 oran verildiği konusunda eminmisiniz. İlaç kullanmıyorum.Biopsiyeyede gerek görülmedi.
Teşekkürler.

Konuyu hortlamis olucam fakat baskalarina yardimci olur diye yaziyorum arkadaslar bende bir kronik hepatit b hastasiyim askere gitmeden once belirtmeme ragmen curuk vermediler interferon tedavisigordum ve tedavi kesilir kesilmez kendimi askerde buldum tedavi baslamissa tsk tedavinin bitmesini bekler durum hala ayniysa curuk durum deisir ilac kesilirse direk askere bende igneyi kestim askere aldilar fakat askeriyede durum gene bozulunca 13 ay sonra curuk verdiler :) nekadar komik bir durum ayni hataya dusmeyin

tekin06
Merhaba durum sizin askerlik yapabileceginizi gosteriyor biyopsiye bile gerek gorulmediyse alt asf ve hvb dna degerleri nedir? Sizin durumunuz bole giderse ve kendinize iyi bakarsaniz bagisiklik kazanabilirsiniz.Alkolden kesinlikle uzak durun

Arkadaşlar merhaba,

benim durumum biraz farklı. Ben hepatit b ye özür oranı verilip verilmeyeceği konusunda bilgi almak istiyorum.Ankara tıp fakultesinden müracatım oldu tip 2 şekere %20, troid bezlerim alındı %10, ayrıca kolestrole %10( aileden gelen genetik kolestrolmuş) verdiler.Fakat kronik hepatit b(2. evre denildi,ilaç kullanmıyorum,biopside yapılmadı) rahatsızlığıma oran verilmedi.Gerekçesi ise günlük hayatını etkilececek bir durum olmadığı için oran vermiyoruz açıklaması yapıldı.Bulunduğum ilin devlet hastanesinden tanıdık bir doktor aracılığı ile bilgi aldım.Burasıda hepatit b ye oran veriyor fakat kolestrole oran vermiyor.Benze durum yaşayan yada hepatit b den özür oranı alan var mı?
Paylaşırsanız sevinirim.
İyi akşamlar.

Taşıcı olana %15 İlaç kullanalar yani kronik olanlar % 30 daha ilerlemiş durumlar için %50 ve üzeri oran veriliyor..

Ben ilaç kullanıyorum % 30 aldım ve diğer rahatsızlıgımdanda % 20 aldım= 44 dekabul ediyor.Ve Raporum süresiz ankaradanda vergi indirimi aldım süresiz.

Üst Alt