16 Haziran 2015 İtibariyle Güncel:
Merhaba,
2013 Gezi parkı eylemleri sırasında şiddeli bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gittim. Taş düşürdüğümü ve Hepatit B olduğumu (kronik) söylediler.
Hepatite şaşırmadım çünkü ailede var. Genetik bir aksiyon bizde bu olay.
Bana Biyopsi yapılmadan Baraclude 1MG ilaç raporunu verdiler. Normalde bu ilaç için Biyopsi şartmış.
2013 Değerlerim
HBV-Dna : 32.000.000 (Evet 32 milyon!)
AST: 537
ALT: 512
Değerler Kritik seviyedeydi. Yaklaşık 1.5 ay hastanede kaldıktan sonra 1 ay istirahat raporuyla dinlendim. İlaçları düzenli kullandım.
İlaç raporum bittikten sonra yenilemedim. Boşverdim. İhmal ettim (Kızmayın tamam. Dersimi aldım!)
Yapılan işlemler:
1) 3 Yıllık Yoklama kaçağıydım. Yoklama işlemlerimi yaptırmak için askerlik şubesine gittim.
2) Verilen formda Hastalığım olduğunu belirttim. Kronik Heptatit B yazdım. Daha önce muayene gördünüz mü alanına da evet yazıp hastane adını verdim.
3) Şube, ister istemez muayene için en yakın askerlik şubesine yolladı (Kasımpaşa A.H)
4) Raporlarıma bakan doktor sıkıntılıydı. Çünkü Biyopsi olmadan ilaç raporu vardı. Sahte olduğu endişesiyle "Raporu yenile gel" dedi ve 22 günlük izin yazdı.
5) Raporu farklı bir hastanede (Adıyaman E.A.'da) yenilemeye çalıştım. Orda öğrendim Biyopsisiz olamayacağını ve Biyopsi istediler. (DNA Virüs yükü: 2.000)
6) Askeri hastaneye geri döndüm. Doktoruma durumu anlattım. Raporu veren hastaneye gidip, Tüm evraklarımı arşivden "Aslı gibidir" belgesi ile almamı istedi.
7) Aldım getirdim. GATA'ya yolladı. Aşağı tükürsem bıyık, yukarı tükürsem sakal
Sen en iyisi Gataya git derdini anlat dedi. Yoksa bu değerlerle yollamamız gerekir dedi.
8) GATA'ya sevkimi yaptım. Kan tahlilleri yapıldı. Eski raporları gösterdim ve durumu anlattım. Sonuçlarda HBV+ çıktı .DNA için tekrar kan verdim. (DNA yükü: 5.000 )
9) Sonuca baktılar. Biyopsi olamdan ilacın verilemeyeceğini söylediler. Bu nedenle yeniden biyopsi yapmak için randevu verdiler. 3 Gün sonra ultrasyona gireceğim. Daha sonra biyopsi...
Sohbet Arası Öğrendiklerim:
1- Kronik filan bakmıyorlar. Aktif ise 1 yıl tecil, Şiroz çevirmiş ve aktif ise direk çürük.
2- Aktif değilse, karaciğer hasarına bağlı olarak değişiyor. Sağlıklı ve görev alabilecek durumda oluyorsun sonuçta. Orda değerlerin tekrar yükselirse yırttın. Yükselmezse şansına küs
3- Biyopsi sonucuna göre 1 yıl tecil veya direk çürük verilebilir. Şu anda umudum biyopsi.
4- Biyopsiyi GATA yapıyorsa, istesen de istemesen de karaciğerin kendini sağlıklı bir şekilde toplayabilmesi için 1 yıllık tecil verilebilir.
Her işlem sonrası buraya yazacağım. Ultrasyon için radevu 19.06.2015 tarihi verildi.
SİTE YETKİLİLERİNE NOT:
Bu konuyu hoplatmamın nedeni, konu linkinin googleda 1. sırada olmasıdır. Güncel bilgileri alabilmek için bu konuyu hoplattım.