Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastaları askerlikten muaf olur mu?

Merhaba Arkadaşlar;

10 yıldır devam eden kronık hepatit b hastayım. agustos ayında askerlik şubesinde (üsküdar) hastalıgım nedeniyle askeri hastaneye sevkimi istedim.şube bunun şimdi olmayacagını tesciliği bozdurup eylül ayında tekrar gelip o zaman seni askeri hastaneye yollucaklarını söylediler.dediklerini yapıp tecili bozdurdum.(kasımda askere alabılırler suanda :))
Eylül başında askerlik şubesine gittim.askeri hastaneye sevkimi istedim benden 3 adet resim + nufus cuzdanı fotokobımı ıstedı.Elime zarf verdiler bunu sadece doktorun acabılecegını soylediler(askerlık sevk kagıdı herseyi onun arkasına yazıyolar) ve Gatanın yolunu tutdum.enfeksiyon polikinliğine girip kayıt yaptırıp doktoru beklemeye başladım.Neyse sıra bana geldi doktora derdimi anlattım o da benden kan tahlili istedi.Neyse öğleden önce gidip kan tahlillerimi verdim. Sonuçlarını ertesi gün alabileceklerini söylediler.

Ertesi gün öğlen sonuçlarım çıktı. alt ve ast ve hbv dna sonuclarımla birlikte doktorunun yanına gittim.Doktor daha once ılac kullandırn mı bıopsı oldun mu soruları sordu.Biopsi oldugumu daha once ılac kulladıgımı ama suan alt ve ast cok yuksek olmadıgından kullanmadıgımı soyledim.O da benden kurul tarafından serolojık kan tahlili ve eskı bıopsı ve kullandıgın ılacları istedi.Bu kan tahlili sadece salı ve persembe gunlerı var.neyse bir hafta bekledım.salı gunu gittim mikrobiyolojıye askerlık sevk kagıdımı ve nufus cuzdanını verdım(ehliyet vermeyine hee laf edıyorlar) beklemeye basladım.neyse 30 dk sonra verdim kanı hbv dna, hbe ag, antı hbe, antı hıv, antı hcv, hbs ag, bunların hepsini istemişler sonucların cuma gunu cıkacagını soylediler.ilk telefonla arayın gitmeyin.

Cuma gunu aradım hastaneyi 52402020 dhl 4786 sonucların cıktıgını soylediler.
hastaneye gidip mıkrobıyolojıden kan tahlılerımı aldım doktorun yanına cıktım hbv dna pozıtıf tı hala pozıtıf :) derken bana ogleden sonra gel konusalım dedım peki diyip yanından ayrıldım.
ögle bitmeden kayıt yaptırdım doktoru beklemeye basladım neyse benı artık kurula gonderır dıye dusunmeye basladım herseyle bellı artık dıye ıcımden gecırdım
doktor 13,30 gelmesı gerekırken 14,30 geldı bı de ılac satıcılarıyla muhabbet ettı benı 15,30 aldı yanına
doktor tahlılerı gorunce benden bıopsı ve kullandıgın ılacları goster dedı bende eskı raporlarımı gösterdim.anladım dedi şimdi dedi bu bıopsı raporu ıle kullandıgın ılacların bana ıslak ımzalı orjınalını getir dedi ben şoktayım hocam dedim bunları 2007-2008 den kalma şeyler nasıl bulurum doktorlar orda bıle degıldır.Bulursun bulursun ordadır dedi arşive baktır dedi. Bide partesi aç karnına tekrar bi kan tahlılı verdı.Güzelbbi sövüp bıopsı ve kullandıgım ılacları orjınallerını bulmak ıcın tedavı gordugum haydarpaşa numuneye kostura kostura gittim.

ilk önce patolojı polıkınlıgıme gidip bıopsı raporumu gösterip orjınal halını askerı hastanenın ıstedıgını soyledım.Görevli kadın hiç şikayet etmeden ve her zaman yapılan bir işmiş gibi benden bıopsı raporunu alıp gitti bende şaşırdım taaa kaç yılında ki raporu nasıl bulucak diye helal olsun sisteme dedim
bi getirdi biopsi raporunu aslı gibidir yazısı tarih doktor kaşesi hee hani orjınalı dedim bu da olur diyip emin gözlerle bana baktı ve başhekım yardımcısına gidip ordada bi kaşele dedi bende o bakıslara ınanıp derhal dedıgını yaptım burada kosusturuyorum gomlek ıslak pantolon ıslak acayıp terlemısım neyse bashekımın yanına gıdıp derdımı anlattım oda muhurleyıp kaşeledi inşallah olur dedim böyle kabul eder. neyse bıopsı ıle ısım bıttı sımdı ılacların kullanım raporu orjınnalını bulmaya :)

ilk başhekım muhur onay servisine gittim o beni göz polıkınlıgındekı saglık kuruluna gonderdı oda benı gastro bolumune yolladı cunku ılacı onlar vermıs gastro ya gidip bunların orjınalını nasıl bulurum dedım onlarda bu sıstem biteri 7 sene oldu dedıler siz bi otomasyona sorun dediler(tabii burada mesafeler cok uzak aralarında terden ve yorgunluktan oluyorum) otomasyona gidip onlara sordum onlar sıstemın 2010 yılından oncekılerı gostermedıgını bu hastanede her sene yazılımın degıstıgını gelen fırmaların ısı ıyıce karıstırdıgını soylediler ve beni arşiv e yolladılar arşivdekiler buna sadece aslı gibidir kaşesi vurup bide kendı kasemı atarım ısıne yarar dedi ben zannetmıyorum ama vurun sansımı deneyelim dedim. tesekkur edip oradan ayrıldım ve günü bitirdim. partesi tekrar hastaneye gidicem kan vericem aç kaRNINA

ARTILARIM
bır ılac kullanım raporuna gözatıgımda orjınal ımza ve kaşe var bu benim artım diğerini unutur diye düşünüyorum ( göstermicen diğerini)ve haftaya o doktor yokmus buda bana bir + kazandırı inşallah

biopsi raporunuda kabul eder inşallah

haftaya devam edicem arkadaşlar hastasın biliolar ama ugraştırmak için elinden geleni yapıolar,bide arkadaş forumda okumadım sizin görüşleriniz nedir ve daha önce böyle bir durumla karsılasan varmı?

merhaba arkadaşlar;

Partesi günü sabahtan gidip kan verdim,saat 11 gibi tahlillerim çıktı.Tahlilleri alıp doktorun odasının yolunu tutdum.Doktor la görüşmemde bıopsı raporunda kronık yazmadıgından sana erteleme verırler bana göre dedi ama uzman hocama sormam lazım dedı.
Uzman hocayı arayıp derdini anlattı,daha sonra bi de tahlilleri onun görmesi için enfeksiyonlar polıklınıgıne 11,45 de ugramamı söyledi.11,45 te yanına ugradım raporlara bakıp oda hocasına sordu.5 dk bekledıkten sonra bana sana bakan doktora git seni saglık kuruluna yollasın dedi.

Bende öğleden sonra yanına gidip saglık kuruluna hazırmanızı söyledi uzman doktor dedi. tamam dedi ilk saglık kuruluna daha sonra bıyokımya daha sonra mıkrokımyaya gideceğimi söyledi.
saglık kurulunda resmımı cekıp bana bi kagıt verdıler uzerınde bıokımya ve mıkrokımya imza yerleri bulunuyor.
sırasıyla gıttım eskı tahlılerımı alıp arkasına zımlayıp ımzaladılar daha sonra onlarla bırlıkte enfeksıyon polıklınıgıne gidip dosyaları verdim(bir tane resim istiyorlar) ve o raporda dırek yazıyor askere elverıslı degıldır diye :D
bana çarşamba günü kurula gireceğimi,sabahtan burda olup parmak basmam gerektıgını söyledi (kurul bu arada partesi/çarşamba ögleden sonra cuma sabah)

Çarşamba günü sabahtan polıklınıge gidip parmaklarımı bastıktan sonra bana 13,30 da kurulun baslıcagı söyledi.

13,30 da kurula geldıgımde hıncahınc kalabalık vardı.10 ar 10 ar sırayla anons seklınde (duyman ıcın 3 defa dınlemen lazım) kurula alıolar kımlıgımı verdim.Direk söyledi askere elverıslı degıldır diye parmak bastım saat 15,30 gelip raporunuzu alın dediler
Saat 4 te raporlar cıkıp kosa kosa askerlık subeme gittim. askerlık subemdede 15 dk ısımı hallettım askerlık durumunda bır sakıncası yoktur yazısını aldım. (hastalıkla ılgılı bırsey yazmıyor)

arkadaşlar benım yaşadıklarım bunlar sızde aynı şekilde eğer bu hastalıgın sahibi iseniz aynı durumlar yaşanacaktır.ben tam 16 günde alabildim raporumu.

Geçmiş olsun hepinize arkadaşlar

bana da aynı durumdan askerliğe elverişlidir dedi ! doktorlar kendi kafasına göre mi iş yapıyor , yönetmeliğe göre de yapmamam gerektiği yazıyor, bu duruma nasıl itiraz edebilirim ?

arkadaşlar -askerliğe elverişli değildir- raporunu almış biri olarak kısaca şunları söyleyeceğim.

hepatit-b pozitif ve alt değerim 60 tan yüksek çıktığı için(64 çıktı bende) 1 yıl erteleme verdiler.

ertesi yıl tekrar baktıklarında hepatit pozitif ve alt 60 tan yüksekse(92 çıktı bu sefer) ek olarak karaciğer ultrasonu ve biyopsi istiyorlar.

ultrasonda bir şey çıkmadı ve daha önce biyopsi olduğumu söyledim 2011 de cerrahpaşada. benden biyopsi raporunu istediler imzalı kaşeli. ben kaşesiz imzasız götürdüm ilk önce. çünkü 2011 de ki raporda hastalık ileri derece değildi. doktor rapora bakıp sadece şunu söyledi: eğer biyopsi tanısında kronik hepatit-b cıkarsa muaf olursun. yeni yaptırdığım biyopside kronik olduğum çıktı ve istedikleri gibi imza kaşe olayını hallettikten sonra raporumu gataya verdim.

şubeme raporu verdim ve bana askere elverişli değildir belgesi verdi ama asıl belgeler muhtemelen gata ile cerrahpaşa arasında bilgi alış-verişi yapıldıktan sonra gönderilecektir.

serdarq

kardeş şubeye -askerliğe elverişli değil- raporumu verdiğimde oradaki görevli raporun 3 adet fotokopisini çekti ve üzerine - hakkımda verilen karara itiraz etmiyorum- diye yazdırdı.

haliyle sende -hakkımda verilen karara itiraz ediyorum- diye yazıp ayrıca sebebini belirten bir dilekçe yazman gerekebilir.

alizey kardeşim bende hepatit negatif ast-alt değerleri de normal ancak bu değerler kullandığım ilaç olan VIREAD sayesinde mümkün oluyor, yani ilacı kullanmasam direkt zarar veriyor ? 10 yıldır tedavimi yürüten doktorumla görüştüm kendisi de muafsın dedi emin olmak için GATA daki arkadaşını aradı ilaç kullanıyorsa muaftır cevabını aldı aynı şekilde,

ilk muayne sonucuna hakkımdaki karara itiraz etmiyorum deyip verdim ancak tekrar gidip muayene olmak isticem ordan da beni biraz süründürecekler galiba , malesef asker hastanelerinde kendi kafasına göre iş yapan doktorlar mevcut :(

serdarq

Sende Hepatit NEGATİF çıkıyorsa, hepatitli değilsin demektir.
daha önce pozitif çıktıysa da, kronik olmamış.
O anki ilaçlar ile virüsü yenmişsin. Bu güzel bir şey.

"Sadece Kronik Hepatit B hastaları" askerlikten muaftır.

52/B/2 raporu ile çürük verilir.
Özürlü oranı: %30'dur.
@serdarq VIREAD normal hepatitte kullanılır. Kronik olmaman için vermişler. 6 ay boyunca hastalığını bilmeseydin veya ilaçlı tedavi almasaydın, kronik hasta olurdun. Değerler yükselik, karaciğer yağlanırdı. O virüs karaciğerine işler ve bir daha iyileşemezdin. İşte buna kronik diyorlar.

İtiraz etmene gerek yok. Aşın yapılır, ilaçların verilir. Askere alırlar. Buna mutlu ol. Hepatit kadar berbat bi hastalık yok. Her zaman huzursuz, yorgun, şiş, düzensiz uyku... Şizofren olmana da neden olabilecek hastalık.

Arkadaşlar iyi günler.. ya bende kronik hepatit b hastasıyım yüzdeliğini falan bilmiyorum ilaç kullanmıyorum. Askerlik durumum ne olur? Sağlık durumum çok şükür iyi. Bi sıkıntı yok.

insharun

Yukarıda arkadaşımızın yazdığı güncel deneyimden kendin için bir kıyas yapabilirsin.

Arkadaşlar yardımlariniza ihtiyacim var bilgi verirseniz cok sevinirim.

yaklaşık 10 yıldır hepatit b hastasıyım. bundan iki yıl önce şube askerlik hastanesine sevk etti. burada hbs ag pozitif alt 102 çıktı 1 yil erteleme verdi.
ertesi yil yine askeri hastane yapılan tahlilde yine hbs-ag pozitif alt 75 çıktı yine 1 yıl erteleme verdi.

bu yıl 10 gun sonra yine gideceğim dün hsivil bir hastanede tahlil yaptırdım hbs ag pozitif alt 45 çıktı.

şimdi benim durumum ne olur.
biyopsi yoka askere elverişli raporu mu verirler.kendimi bildim bileli enzimlerin hep yüksek bilinçli bir hasta olduğum dan karaciğer etkileyecek bazi seylerden uzak turuyorum.ama eminimki karaciğerim bu virüs den etkilenmiştir. benim biyopsi talep eetme şansım var mı. sizce ne yapmalıyım.

Ben Neden olmadım ben 2007 askerlik yaptım hepatip olmama rağmen ve askerde rahatsizlandim teskere aldım 1 sene sonra karaciğer nakli oldum

Yakın zamanda bu konuda deneyimi olan arkadaşlar, deneyimlerini paylaşırsa çok yararlı olur

Merhabalar,

Herkezin merak ettiği gibi hepatit B var bende askere gidebilir miyim sorusuna güncel olarak anlatacağım.

1994 Doğumluyum.Lisans mezunuyum.

2003 senesinde bademcik ameliyatı olacaktım kan değerlerim düşüm çıktığı için benden tahlil istediler tahlillerimi yaptıktan sonra hepatit B teşhisi kondu ve İntaniye Polikliniğine kontrollerim başladı her 6 ayda bir tahlil verip kontrol ediliyorum,Herhangi bir şikayet ve olumsuzluk hakkında şikayetim yok,İlaç vb hiçbirşey kullanmıyorum. Değerlerim gittikçe düştü.En son kontrol zamanım Ekim 2016 idi.Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi kontrollerim yapılıyor.

Ekim 2016 Değerleri(Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi)

AST 30
ALT 46
Anti HBS 0.08 (-)
HBe Ag 0.42(-)
HBs Ag 4271.18(+)
Anti Hbe 0.04(+)
Anti HCV 0.04(-)
HBV DNA 170

1.Adım 25.12.2016 Aile hekimi beni GATA(Sultan Abdülhamid)'ya sevk etti. Öğleden sonra GATA(Sultan Abdülhamid)' hastanesine geldiğim için benden tahlillerimi istedi.Öğleden sonra da kan verilmedi için pazartesi gününe kaldım.

2.Adım 28.12.2016 Kanlarımı verdim.Sonuçlarım 29.12.2016 tarihinde çıktı.

3.Adım 29.12.2016 sonuçlarımı gösterdiğim doktor bu durumda askerlik biraz zor yaparsın çürük çıkma ihtimalin var dedi senden kontrollü kan örneğide isteyeceğim diyerek beni 01.12.2016 tarihinde mikrobiyoloji laboratuarına sevk etti.Buradaki amacı kan sonuçlarına göre seni biyopsi ye hazırlayacağız dediler.

29.12.2016 Tarihli Sonuçlar

AST 46
ALT 64
HBs Ag 3495,25(+)
Anti HIV 0.08(-)
Anti HCV 0.04(-)

4.Adım 01.12.2016 tarihinde mikrobiyoloji laboratuvarına 2 adet kırmızı kapaklı kan tüpünü parmak izimi alarak teslim aldılar.Sonuçlar 05.12.2016 Tarihinde çıkar dediler.

5.Adım Mikrobiyoloji Sonuçlarımı alarak Doktorun odasına çıktım ve sonuçları gösterdim bir kağıda biyopsi yapalım mı? diyerek beni Yardımcı Doçent Doktora yönlendirdi bu doktorda sonuçlarımı inceledi ve biyopsi yapalım dedi.Ben dedim askerlik yapmak istiyorum dedim doktor bana 2 seçenek sundu. Birincisi;Sana biyopsi yaparsam %99 çürük raporu alırsın bu tahlillerine göre. İkincisi;Ben biyopsiyi kabul etmiyorum diyerek sana bir takım belgeler imzalatarak seni askere yollarım dedi.

05.12.2016 Sonuçları

AST 46
ALT 79
Anti HBC ıgG 10,41(+)
HBe Ag 0.33(-)
HBs Ag 3283,05(+)
Anti Hbe 0.03(+)
Anti HIV 0.08(-)
Anti HCV 0.05(-)
HBV DNA 1,121(Böyle yazıyor Bin mi yoksa bir virgüllü mü orasını anlayamadım)

Şimdi size sorum;Benim durumum askerlik yapmamı engelliyor ise neden bana böyle bir seçenek sundu.Eğer askere gidersem tahlillerimde bir sıkıntı yaşar mıyım?Bir sonraki kontrolüm MAYIS 2017 .Askerede eğer belgeleri imzalar isem mayıs ayında gidebiliyorum.
Benim hiçbir şikayetim halada bulunmuyor, Zaten bir sonraki tahlil dönemine tezkere mi almış bulunuyorum.Birde biyopsi konusuna gelirsek şu ana kadar hiç biyopsi yaptırmadım üniversite hastanesi gerek görmedi.Sizce yaptırmalı mıyım.Şu anda çok kararsızım çevremdekiler 6 ayını kaybetme diyorlar.Ben gitmek istiyorum.

NOT:Belediyenin yüzme havuzunda yüzebilir hepatit tahlili yaptılar Bir sıkıntı görmediler.

kardeş bence sen tedavine baktır Allah muhafaza ilerler falan ne gerekiyorsa onu yap boşver askerliği hiçbirşey canından önemli değil...

nfrysmn

Zaten öyle yapmayı düşünüyorum.askerliğim 6 ay kontrollerimde 6 ayda bir yapılıyor bir izin koparırsam doktordan çok güzel olacak olmaz iseede can sağlığı diyelim

Arkadaslar yeni buldum bu forumu ben askere gidecegim hepatit b var degerlerim alt 20 ast 16 hbv dna 500 inaktif taşıyıcı konumundaymısım doktorum öyle söyledi askerlikten muaf olmıcagım garanti gibi inşallahta olmam ancak sorum şu uzman çavuş olmayı düşünüyorumda acaba olabilirmiyim yoksa bu hastalık engelmi bilen var mı

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bize burada aydınlanma imkanı sunan site yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım.

Ben KKTC vatandaşıyım. Haziranın 28'inde yoklamaya katıldım ve hepatit b taşıyıcısı olduğumu söyledim. Beni Girne askeri hastaneye sevk ettiler. 30'u cuma günü gittim. İntaniyede daha önce ilaç kullanıp kullanmadığımı ve biyopsi olup olmadığımı sordukdan sonra kan tahlili istediler (ilaç kullanmadım ve biyopsi de yaptırmadım). Duruma göre Biyopsi isteyebileceğini söyledi doktor.

Buradaki GKK sağlık yeteneği tüzüğünde şöyle bir madde var : Hepatit B veya C, sekelli veya sekelsiz iyileşmiş ya da aktif tüberküloz, sifiliz veya diğer kronikleşme özelliğindeki herhangi bir bulaşıcı hastalığı bulunmamalı ve ruh sağlığı ve hastalıkları açısından 'tam sağlam' olmalıdır. - hangi tüzüğe göre hareket edecekler bilmiyorum çünkü 'burada nasıldır bilmiyorum' dedi doktorum.

Erteleme verirse itiraz edebilir miyim?

Hastane fobim var nasıl kan vereceğimi bile bilmiyorum ama onu bir şekilde halledeceğim. Lakin biyopsi yaptırmayacağım.

Biyopsi yerine Fibroscan çekilebiliyormuş bunu kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorum ama biyopsi istenirse dile getireceğim.

sonuçları buraya yazacağım, sağlıcakla kalın.

https://i.hizliresim.com/aGXvOQ.png

Son düzenleme:
Hepatit B teşhisi ile askerlik muafiyetinde yaşadıklarım

Hocam öncelikle herkese merhaba.

Hiç uzatmadan konuya girip özetlemek istiyorum durumu.

1,5-2 yıl önce hbs ag pozitif yani hepatit b hastalığımın olduğunu öğrendim.Sonra internetten araştırmaya başladığımda bu forumu gördüm fikir sahibi olup işlemlere başladım.
Mayıs 2017 tarihinde tecilimi bozdurdum ve hepatit b rahatsızlığımın olduğunu beyan ettim askerlik şubesindeki memurlara.Onlar da beni Askeri hastaneye sevk ederek gerekli olan bütün tetkikleri yaptırmak istediler. Parmak basarak ve gözetim altında kan verdim.Hbv dna testi yaptırdım.15-20 günde sonucu çıkıyor.
Bu sonuca istinaden biyopsi istediler ve biyopsi yaptırdım. Sonucları bekledim. Çıkan sonuca göre sağlık kuruluna çıkıyorsunuz.Kararınızı size yazıyı yazan heyet vermektedir.B52 F2 barışta askerliğe elverişli değildir,seferde görev yapar olarak da sonuçlandırdılar.

Karara itiraz etmiyorum diyerek tekrar parmak bastım ve ağustos 2017 itibariyle askerlikle ilişiğim kalmamıştır.

Mayıstan bu yana yani 3 ay kadar uğraştım ve sonuca bağladım.Umarım birilerine de fikir olur.Ayrıca özürlü oranı yok,sadece askerlik yapamıyorsunuz. Allah herkese sağlık sıhhat ve bol kazanç nasip eder inşallah. Çünki işimden oluyo gibi bi durumlar söz konusu oldu hala aşmaya çalışıyorum. Ufak tefek sorunlar oluyo ister istemez.Allahın izniyle onlarıda aşarım.

Herkese sevgiler saygılar.Dualarınızı esirgemeyin..

Merhabalar, 2012 de bir is alim esnasinda kan tahlillerimde hepatit b oldugum ve kan degerim yuksek ciktigini ogrendim. Annenden. Dolayi tasiyiciymisim.

Bana tedavi olmami soylediler ben kendimi iyi hissettgimi soyledim , ise girmek icin ama ise alinmadim. Hastahanede gun boyu rapor almaya calistim ama vermediler. Ztn kisa bir surede de 20 gunluk bir yatis yaptim heryerim sapsari oldu.

2. Kontrolumde yine degerlerimin yuksek oldugunu yatis yapmam gerektigi soylendi ama ben ev kontrolu aldim.

Suan cok sik kontrollere gitmiyorum ama yine hastaligim devam ediyor. Alkol ve Sigarayi biraktim. Bitkin ve halsiz oluyorum, zaten zayifim. Vardiyali iste bile calisamiyorum. Suan tecilim bitiyor ve Askere gitmem gerekiyor. Sizce bu durumdayken Askerlik yapabilir miyim .

Arkadaşlar ben şimdi askerdeyim ve hepatit b taşıyıcısıyım salı günü sonuçlar için doktora gideceğim alt 41 ast 26 hbs ag 1000 üstü yazıyor galiba bunun için askerden muafiyet alabilirmiyim?

Hepatit - B Hastası askerlikten muaf oluyor mu ?*

Selamünaleyküm kardeşler;
Ben hepatit-B hastasıyım..Hastalığımla ilgili fazla bir bilgim yok ilaç v.s kullanmıyorum altı ayda bir kan tahlili yapıyor doktor bir kaç sefer gittim aksatıyorum tahlilleri askerlik yaşım geldi.Çoğu insan seni askere almazlar diyor doğrumu acaba ayrıca gıda işinde çalışıyorum iş yerinden askere gitmeden ayrılmak istesem tazminat hakkımı alabiliyor muyum ?Hepatit B hastası olanların ne gibi hakları oluyor..

Buda son tahlil sonuçları'nın bir kısmı eksik varsa bildiriniz onunda resmini çeker paylaşırım..
https://i.hizliresim.com/9Drlj8.jpg

Tahlillerin temiz askere elverişlisin bence siroz durumunda ağır olnlar muaf oluyo

Kronik taşıyıcısın kanın normal

Hbv dna baktırmıyonmu

flora19

Ayrıca dalak uzaması vardır yazıyor.Ultrasyonda [DALAK UZUN AKSI YAKLAŞIK 121 MM OLARAK ÖLÇÜLMÜŞ OLUP FİZYOLOJİK ÜST LİMİTLERDEDİR.KONTUR,PARANKIM EKOSU TABİDİR.]

y@sin1

Dalak büyümesinde olnmaz muaf

Ağır görünür olman lazım yani ilçlı

Mrb arklar,öncelikle bütün arklara geçmiş olsun.Arklar bn uzun zamandır kronik hepatit B hastasıyım,sürekli tahlillerle durumumu kontrol ettiriyorum.Benim HbvDNA değerim çok yüksek(170000000 gibi).Yıllardır da buna yakın bi şekilde seyrediyor.Yeni gittiğim doktor önce bir afallıyor rakamı görünce.Bi ara hepatit D de pozitif çıktı ve biyopsi yapıldı.Karaciğer yağlanması da var.Bunun haricinde de iki dizimdende çapraz bağ kopmasından dolayı ameliyat geçirdim.Bu tahlilleri doktor arkşima gönderdim bnm TSK yönetmeliğe göre B diliminde olduğumu söyledi.Deneyimli olan arklarda yorumlarsa sevinirim.

http://i.hizliresim.com/y0WW0L.png
http://i.hizliresim.com/6JBBJP.jpg
http://i.hizliresim.com/G97792.jpg

arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum sonuçlarım ve tanıma göre yorum yapabilir misiniz yollasam? Hepatit b hastasıyım

Tanı olarak - Kronik Viral Hepatit B - delta ajansız olarak belirlendi.

Değerlerim ise,

alfa-feto protein (AFP) sonuç: 12.99 IU/mL

hbv-dna, kantitatif sonuç: 1279 mL

HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri) sonuç 5807 Pozitif

HBeAg (Kemoluminesans veya benzeri) sonuç 0.31 Negatif

Anti HBe (Mikropartikül immün assay MEIA veya benzeri) sonuç: 0.01 POZİTİF

AYRICA ANNEMDE BABAMDA KARDEŞLERMDE VE TEYZEM VE ÇOCUKALRINDA DA OLAN BİR HASTALIK 3 KUZENİM ASKERDEN MUAF OLMUŞTU

caca84 dayım senin gibiydi interferon kullanuyodu çürük raporu aldıydı askere gidemedi

Askere gidince tek tek muayeneden geçecen zaten seni gönderceklerini zannetmiyom

Raporun varmı hepattitten engelli raporun

Bu hastalık nalet bişi geçmiyo mucize lazım:)

Alt düşürmeye çalış çok yüksek

Sabahlrı maydanoz limon blendırdan geçir iç düzenli 15gün 1hafta ara bida 15gün ayrıcada lavanta çayı demle iç sonra kan ver

Fast fod yağlı şeyler yeme hazır şeyler

Gereksiz antibiyotik içme geçmiş olsun

Teşekkür ederim tavsiyeler için,bir süre beslenmeye dikkat ediyorum ama ne yazık ki tekrar bozuluyor.Bu hastalığın en büyük sıkıntısı halsizlik sorunu.Bilmiyorum diğer arkların durumu nasıl ama ben yıllarca spor yapmama rağmen bu halsizlik,hiç bir zaman uykumu tam alamama sorununu çözemedim.İşin açığı bıktım da artık.Rapora gelince engelli raporu almadım,ama artık raporda almak istiyorum,tahminimce hepatit için bana %30 verirler gibime geliyor onuda başka bir başlık altında soracağım bilen arklara.

Üst Alt