Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastaları askerlikten muaf olur mu?

5_10_2012 tarihinde kasimpasa askeri hastanesi enfeksiyon bölümüne muayene oldum yazılan aynen şu: vücut direncini düşürecek spor ve spor faaliyetlerinden gıda ve sağlık birimlerinde gorevlendirmeden muaftir.komando olamaz askere inaktif hbsag taşıyıcısı olarak uygundur.

Allah allaaah! Yakın zamanda hepatit olup askerlik işlemi yapan kimse var mı acaba?

Ben 2011 de askerlık ıcın muracaat ettıgımde benı bu degerle muaf ettıler kardesım...

Mikroskobik Bulgular:
Kesitlerde karaciğer ğarankiminde steatoz(yaglanma) , portal mesafelerde orta derecede mononükleer iltihabi hücre infiltirasyonu izlendi , ayrıca her 10'luk BBA da 5-10 adet fokal litik nekroz sahası görüldü.

Tanı : Kronik Hepatit delta ajansız (modifiye ishak hai : 7/18 , Evre : 2 , Metavir A1F1)

A(İNTERFACE HEPATİT) :1
B(CONFLUENT NEKROZ) :1
C(FOKAL LİTİK NEKROZ) :3
D(PORTAL İNFLAMASYON) :2

--------------------------------------------
BURASI ÖNEMLİ KARDESLERİM, ASKERLIGE MURACAAT ETMEDEN ONCE HEPATİT(YANI KARACIGERDE BOZULUM YAPMIS OLANLAR) TEDAVI SURECI BASLARSA ASKERIYE %100 MUAF EDER..

Çok yakından tanıdığım bir abim muaf olmuştu.

Şunuda anti parantez belirtmeliyim ki kardesim ve kuzenım de aynı dertden sorunları var ama onların kanında hepatit olmasına ragmen karacıger enzımlerınde herhangı bır bozulum olmadıgı ıcın aynı donemde 2 sıde askerlıklerını 15er ay olarak yaptılar hava degısımı bıle alamadılar.

Merhaba arkadaşlar

Ben 2008 senesinden beri kronik hepatit b tedavisi görüyorum. Askerlik durumum üniversite nedeniyle tecilli idi. Bu sene tecil sürem doldu ve Kasımpaşa askeri hastanesinde 6 ay erteleme aldım hepatit nedeni ile.

Aralık ayında GATA ya göndereceklermiş beni kesin kararı vermek üzere.

HBV DNA değerlerim 2008 senesinde çok yüksekti ama şu anda 300 civarına kadar düştü. Enzimlerim de normale indi ama hala HBV DNA pozitif. İlaç tedavisine devam ediyorum ve biyopsi sonuçlarımda hafif derecede kronik hepait b teşhisi konmuştu.

Sizce Aralık ayında GATA dan nasıl bir sonuç çıkar. Askere alınır mıyım yoksa tekrar erteleme mi verirler. Ya da muaf mı olurum.

Bilgi verirseniz memnun olurum.

Teşekkürler

Bence bir kez daha ertelenebilir, ama sonuçta muaf olursunuz...

Bilgi icin tesekkurler ama muaf olma durumunu ne belirliyor acaba. HBV DNA pozitifligi mi AST ALT yuksekligi mi yoksa biyopsi sonuclari mi? Benim enzimlerim 4 sene tedavi sonrasi dustu simdi askere alinma durumum olur mu acaba. Bir diger sorum da neden Kasimpasa dan GATA ya sevk ediyorlar acaba. Kasimpasa askeri hastanesinin kesin karar verme yetkisi yok mu acabaTesekkurler

TSK yönetmeliğine göre şu hallerde muafiye verilir (cetveldeki ilgili maddeleri derledim):

" 16. Biyokimyasal ve histopatolojik olarak düşük veya orta aktiviteli kronik hepatitler; steatohepatit; karaciğer transaminaz enzim düzeylerinde normalin üst sınırının iki katından fazla artış nedeniyle en az bir yıl süreyle hava değişimi kullanmış (veya en az bir yıl sevk geciktirmesi veya ertesi yıla bırakma kararı almış) ve karaciğer biyopsisinde hepatosteatoz minimal reaktif değişiklikler tespit edilenler; tekrarlayıcı kronik veya intrahepatik kolestaz.
NOT: Karaciğer enzim yüksekliği ile seyreden hepatosteatozlu veya karaciğer biyopsisinde minimal reaktif değişiklikler bulunan subay ve astsubaylara en az bir yıllık istirahatsız rejim sonrası kesin işlem yapılır.
17. Karaciğerin tedavisi mümkün olan depo metabolik hastalıkları (Wilson Hastalığı, Hemokromatozis, Hepatik Porfirialar vb.)."

"8. Kronik ağır toksik hepatitler, sirozlar, portal hipertansiyon, portal ven trombozu ve portal hipertansiyon nedeniyle yapılmış şant ve diğer ameliyatlar. "

"2. Hepatit B ve C virüsleri ile diğer kronikleşme özelliğindeki primer ve sekonder hepatotrop virüslerin neden olduğu serolojik olarak kanıtlanmış, biyokimyasal bozukluğu sürekli (Hepatit C için biyokimyasal bozukluk şartı aranmaz.), histopatolojik olarak aktivitesi ileri derecede olmayan kronik hepatitler.
3. Altı aydan uzun sürdüğü kanıtlanmış; HBsAg (+), Anti-HBc Total (+), HBV DNA PCR (+), ALT yüksek, yapılan karaciğer iğne biyopsisinde “Kronik Hepatit” saptanmayan Hepatit B virüs enfeksiyonu. "

Şu, geçici olarak muafiyet verilip, zamanla yeniden değerlendirilmeyi gerektiriyormuş:

"C) 52 nci maddenin A, B ve D dilimlerinde belirtilen hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet hâlleri ile bu maddenin hiçbir fıkrasında adına yer verilmeyen diğer infeksiyon hastalıklarının tedavi ve nekahet hâlleri."​

Şu hallerde ise askerliğe elverişli sayılıyor:

"Hepatit B (İnaktif HBsAg taşıyıcısı ile), ve Hepatit C (Anti-HCV Pozitif, HCV-RNA negatifliği ile) ve serolojik olarak gösterilmiş diğer kronikleşme özelliğindeki hepatotrop virüslerin neden olduğu, biyokimyasal bozukluk yapmamış hepatitler."​

Tekrar merhaba,

Bu hafta yaptırdığım test sonuçlarına göre

AST : 28
ALT : 31
HBSAG : 36 ( POZİTİF)
HBV DNA : 300

4 sene önce tedaviye başladığımda AST ve ALT 100 civarındaydı ve HBV DNA 10 ^9 civarında çok yüksek bir değerde idi. 4 sene önceki Biyopsi sonucuma göre hafif derecede kronik hepatit b hastasıyım

Şimdi bu duruma göre tedavi sonucu çok şükür düzelme olduğundan askere elverişli durumda olur muyum acaba. Daha önce belirttiğim gibi en son Kasuımpaşa Askeri Hastanesi 6 ay geciktirme verdi gelecek ay GATA ya gideceğim. AST ALT enzim değerlerim düştüğü için askere alınır mıyım yoksa muaf mı olurum.

Öğrenmek istememin sebebi iş ve aile durumumdan dolayı hep bir belirsizlik var. Ne işten ayrılabiliyorum ne de eşime askere gidiyorum diyebiliyorum. Kesin bir cevap alacak kurum yok mudur acaba. Bunu bilsek de ona göre kendimizi hazırlasak.

Bilgi veren arkadaşlara ve bu forum ve başlığı açanlara da teşekkür ediyorum. En azından bizden sonraki arkadaşlar az çok belirli şeyleri bilerek hareket edecekler bu forum sayesinde.

Hepatit B askerlıkten curuk almak ıcın yeterlı degıldır. Biopsi sonucunda egerkı Karacıger zarar gormusse ve tedavı goruyorsa sıvıl hayatta o zaman muhaftır.

Bir ikinci soyleyecegımde sız ne olursa olsun bıopsı raporunuzu gotursenız bıle askerıye ya sıze bıopsı yapmak ıster yada bıopsı gordugunuz (ozel unv ve ozel hastaneler harıc) hastaneden lam ıle lamel arasında 10 sene boyunca saklanmak uzere dondurulmus cıgerınızın parcasını muhurlu zarf ıcerısınde resmı yazı ıle ister buna baglı olarak kendı patoloji labaratuarında yenıden rapor yazarlar.

eco;
6 Ay sonra yıne gel dedılerse almazlar...

ben kasımpaşa ya gittiğimde bana tahlihlerim normal cıkmasına ragmen kronik hepatit b iken inaktif tasıyıcı diyerekten beni askere alıyorlar subatta gidiyorum içerde ne olur bilinmez.değerleri normal çıkıp karaciğerde sorun yok ve karaciğer kronikseniz sanırım sizi de askere alacaklar...

Hamit kardeş sen biyopsi oldun mu. HBV DNA , AST, ALT değerlerin kaç acaba. Kronik teşhisini nasıl koydular. Biyopsi oldun ise sonuçlarını paylaşır mısın. Nasıl inaktif taşıyıcısın derler anlamadım.

Bakaya Kaldım ne yapmalıyım

Arkdaşalar Hepatit b taşıyıcısıyım,aralık 2012 tarihinde tecilimin biteceği nisan 2013 askere alınacağım sanıyordum,askerik şubesinden bakaya kaldınız diye yazı geldi,aralık celp tarihimiş,ben de işlerimi nisan ayına göre ayarlamıştım,şimdi şubeye gitsem beni askere hemen alırlarmı,yoksa nisan celphi mi beklerim,bir de hepatit b taşıyıcısı olduğum için bu durum benim için nasıl sonuçlanır,yardımlarınızı bekliyorum.ilginize teşekkürler.

Merhaba arkadasım ben kronik hepatit b hastasıyım ve 15 ay askerliğimide yaptırdılar. Askerliğim boyunca ast alt denilen testlere bakınıldı ve bir sıkını olmaıgı solenerek 15 aylık askerlıgımı tamamlandırdılar

Merhaba Orhan kardeş

Sen askere gitmeden önce biyopsi olmuş muydun. Sonuçların nasıldı? Rica etsem bilgi verir misin

Hepatit B askerlik durumu

Merhaba arkadaşlar

Önümüzdeki hafta muayene için tekrar Kasımpaşa askeri hastanesine gideceğim. Daha önce gittiğimde 6 ay erteleme verdiler hepatit nedeni ile. 2008 senesinde biyopsi oldum biyopsi sonucuna göre hafif derecede kronik hepatit b teşhisi kondu.

Şimdi GATA ya sevk edeceklermiş beni. Sizce nasıl bir sonuç çıkar. Askere alırlar mı yoksa tekrar erteleme mi verirler yoksa askerliğe elverişsizdir raporu mu çıkar.

Rica etsem bir bilgi verir misiniz

Eğer nisan celbine dair elinde belge varsa, bence nisana kadar gitme askerlik şubesine. Şimdi gidersen, paldırküldür alma riskleri var

Yanlız lisans mezunuyum,bir de kronik hebatit b hastasyıyım daha dün kan tahlilimde karaciğer enzimlerin ast ve alt değerleri 90 nın üzerinde yüksek çıktı,bu durumlar göze önüne alırsak durumun ne olur.

Biliyorsunuz askeriyede işler hep yavaş haftaya gel dediler şimdi. Nisana kadar tecilim var bu arada sonuç çıkacakmış. Gata ya sevki bekliyorum hala

iyi günler.. yazdıkalrınızı baştan sona okudum bende 2011 dan beri askerlikle uğraşıyom lanet olsun o güne nerden hepatit var dedim.. üniv okuduüum için tecilliydim 2009 da nişanlanmıştım hadi dedim tecili bozdurayımda askere gideyim geleyim bi işe gireyim evleneyim, tecili bozdurmak için gittim rahatsızlığımı söyledim askere gitcem die iştende çıkmıştım bu arada askeri hastaneye sevk ettiler işte yol parası falan verdiler gittim kan verdim sonuçlar çıktı ertesi güne tekrar hastanede kalmam gerektiğini söylediler tabi gittim o zmanlar yoklama eriydim asker değildim askerliği bilmeyen bi vatandaştım kan aldılar yatırdılar ben saç sakal traşı olmamıştım tabi bi binbaşı geldi ben kolidorda gördü o laflarınla yerin dibine soktu bi vurmadığı kalmıştı o gün anladım askerliğin mantıksız olduğunu o gün aklıma soktum ben bu askerliği yapmıcam dedim.. 3 gün kaldıktan sonra 6 ay sonra tekrar gel dediler 6 ayda öle işede giremedim  zaten bu hastalıktan piskolojim bozuktu alkolde kullanan birisi olduğum için değerleri yükseltmek iiçin dahada çok içtim 6 ay geçti çattı tekrar gittim değerler alt 320 üst 160 çıktı doktor şok oldu tabi bende bi yandan sevindim oh bee çürük vercekler heralde die düşündüm ama nerdeee hemen beni izmir askeri hastanesine sevk etti o zmanlar başka bi ikahmet ediyodum.. neyse ordada aldılar kan değerler yüksk biyopsi yapcaz dediler ben kabul etmedim çünkü adını duyunca bile ürkyüm işte karaciğerden parça falan alcaz ona göre sonuçlandırcaz dedi doktor ben kabul etmeyince bi kağıt imzaladım. askerliğe elverişlidir ama komando olamaz die sonra çıktım araştırdım biyopsiyi izledim falan biraz cesaretlendim tekrar girdim hastaneye komutanım ben biyopsi olmak istiyorum dedim dahada o imzalattığı kağıdı vermemiştim girişteki bi yere verilcekti öğle arasına denk gelmişti vermeden gitmiştim bi fırçada ondan yedim :) neyse benim askerlik 2012 ağustosa kadar tecilliymiş şubeye gittim verdikelri kağıtları verdim bi sonraki devrede giderim die düşüdüm şubattı ilk devreydi gittim mayısta gel dediler tabi hala ben bu arada işe girmiyom askere gidebilirim die mayısta gittim çıkmamış ağustosta gel dediler kesin giderim die düşündüm hem tecilimde bitiodu a ayda gittim eylüle çıkmjışım :)  nerdeyse 1 senem boşa gitti neyse gün geldi b grubu olarak eylül 2012 de gittim askere ilk girdik falan sordular sırayla hastalık mastalık ben baktım ilk günden bu askerlik yapılmaz insan gibi davranmıyolar hastalığımı söledim revire falan çıktım hastaneye sevk ettiler devlet hastanesine orda 15 gün sonra tekrar gel dediler değerlerim 90 a kadar düşmüş bende anlamadım 320 den nasıl o akdar düştü alkolde aldığım halde neyse tekrar gittim 15 gün sonra tabi o 15 günde askerliğin mantıksızlığına sürekli şahit oldum alay komutanının arabasına işiyen köpeği diskoya attıalr gibi saçma şeyler.. komutanların insan gibi davranmamaları falan filan.. değerlerim 115 e çıkmış askeri hastaneye sevk ettiler gittim kan verdim 2 gün sonra heyet vardı zaten hava sdeğişimi alcağımı sölemişti doktor hava değişimi vercem sana demişti gittim 3 ay hava değişimi verdi  bu 3 ayda paramıda yatırmadılar hava değişimi paramı birikmiş az param vardı tabi  hazıra dağ dayanmaz bitti 2 ay parasız kaldım ailemdende bu yaştan  sonra para istemem mail attım genelkurmaya olumsuz cvp geldi. yarından sonra tekrar gidiyom askeri hastaneye bi 3 ay daha verirlermi acaba ? verirlerse askerlikten sayılmıyomuş 2. 3 ay.. sonucunda ben yine biyopsi olmak istemicem çünkü bilmiyom ama içimde korku oluşuyo biyopsi diyince videoları izledim çok kısa sürüyo biyopsi olan arkadaşlar beni biraz cesaretlendirirlerse sevinirim hayatımda hiç amelyat olmadım iğne fobim olan birisiyim kalbim durcak die korkuyom biyopsi olurken.. uzun lafın kısası hem içimide dökmüş oldum bu 2 sene hayatımın en kötü dönemiydi askerlik mahvetti beni ve piskolojimi.. biyopsi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.. :( sevgili editör uzun yazdım az ama yayınlarsan sevinirim..

Hastalıkla ilgili psikolojinin bozulmasını anlayışla karşılıyorum.İlk öğrendiğimde benimde çok moralim bozulmuştu.Ama sonrasında yaptıkların gerçekten çok çocukça olmuş.İnsan hastalığım ilerlesin diye çabalar mı hiç? Kronik hepatiti ilerletince ortaya çıkacak sirozun ne kadar feci bir hastalık olduğu konusunda en ufak bir fikrin yok sanırım.İstersen birazda sirozla ilgili internette araştırma yap ve ondan sonra biyopsiden kaç.

Ben bu hastalığa yakalanmadan önce iğne olurken bile bayılan biriydim.Şimdi her ay beş tüp kan verirken damarı kendim hazırlayıp hemşirelere gösteriyorum.Kronik hepatit B sonuç olarak geriye götürülebilen ve kontrol altında tutulabilen bir hastalık.Bu yüzden hastalığı ilerletmek için çabalama saçmalığına son verip bir an önce tedaviye odaklanın..

farkındayım ana şu alkol illetinden kurtulamıyom bi türlü içincede amaaann ölürsem öleyim diom nasıl olsa fazla yaşıyamıcam diom mesela bugün bi karar aldım bugün sigarada içmedim sigarayıda alkolüde bırakcam bugünden sonra nasipse sevdiklerim var benm askerlikte alırlarsa gitcem paşalar gibi. biopside olurum sakinleştirici veriyolarmış.. saolasın kardeşim ilgilenip mesaj attığın için..

Arkadaşım kronik hepatitinin siroza dönüşmemiş olmasına şükretmelisin.Zira hepatiti geriye çevirmek mümkün.Ama sirozun dönüşü yok.Bu yüzden sana zarar ne yapıyorsan hemen bırak ve sağlığına dikkat et.Ve haline şükret..

aynen kardeş allaha şükür öle bişey olmadı çarşamba askeri hastaneye gitcem bakalım bi 3 ay daha verirlerse elimden ne gelirse yapcam yenmek iiçin oğul otu varmış birisi kullanmış yalan atmıyosa tabi, hastalığı geçirmiş komple.. bide iş veren olursa bu hastalıkla bi işe girer çalışırım bi ara biyere başvurmuştum hastalığım yüzüne almadılar ondan sonra işede küsmüştüm.. çürük alırsam hiç iş bulamam heralde.. biopsi olduktan sonra ilaçları devletmi karşılıyo bi bilgin varmı kardeşim ?? çünkü çok pahalı ilaçlar..

iyi günler

biyopsi olamdan askerlikten muhaf olunurmu acaba bilgisi olan ????

elverişlisin kardeşim ben sana söleyim bnmle birlikte kan verenlerin değerleri seninkinin civarında çıkmıştı askerliklerini yapmaya devam ettiler benm 117 ye 60 çıktı 3 ay hava değişimi aldım sadece askerde iken 6 ayda bi kontrole gitcen.. bakalım hava değşimim bitti bende yarın gidiyom askeri hastaneye sonuç ne çıkcak.. bnmde merak ettiğim biyopsi olamdan çürük alınıyomu alınmıyomu ilk seferde kabul etmemiştim biyopsiyi yolladılar askere değişen bişey olamdı yine uğraşıyom askeri hastanelerde.. mantığın bittiği yerde askerlik başlar lafınıda askerde daha iyi anladım..

İsmail kardes senin durum ne oldu

bugün gitmedim kardeşim yarın sabah 5 te çkcam yola askeriye yol parası vermedi dönüşte vercez dediler bende günübirlik bi yere yardım ettim yarın gitcem. 2 yıldır uğraşıyom komutanla konuşcam yarın ne yapcaklarsa yapsınlar 2 senem boşa gitti.. sonucu yazarım yarın kardeş gelince inş. hayırlısı neyse o olurda kurtulurum artık..

Üst Alt