Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sevemeyecek ve sevilmeyecek miyim? Hakkım yok mu, artık bunaldım!?

qakkos2332

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Iyi günler arkadaşlar.çok sıkıntılıyım bazı konularda artık gına geldi.ben 25 yaşında cp engeli olan bir bireyim.allaha şükür herşeyimi kendim yapıyorum koşuyorum,desteksiz yürüyorum yani cp rahatszlıklarında en şanslı hastalardan biriyim tek ayaklarıma vurdu bunada şükür.üniversite öğrencisiyim inşallah gelecek sene mühendis çıkacağım bu zamana kadar gayet mutlu hayat dolusu yaşadım ama artık gına geldi kişilerin davranışlarından,tutumlarından,tavırlarından...

yolda yürürken acımalı bakmalara çoçukların kaçmasına sonra dalga geçilmesine alıştım herşeye ama artık tıkanıp kaldım.2yıla yakın bir kızı sevdim ilişkim vardı engelsiz birisiydi ama son zamanlarda o da değişti bir an da çıkıp gitti yüzüme bakmaz oldu artık gücüm kalmadı bana destek olan bir insana ne oldu ne ne tam 50gündür sorgusuz sualsız yok telefonlarıma cevap vermez oldu yüzüme bakmaz kovar oldu.artık usandım tamam buldum işte beni kabul eden birisi dedim ve gitti.dışarı çıkasım gelmez oldu eve hapsettim kendimi daha çok okumaya başladım bu arada ama psikolojikmen çöktüm gibi vizelerim geldi ders çalışmaz oldum herşeyden usandım allaha şükür iyi durumdayım ama yoz insanların davranışları yıprattı beni.bir kızdan hoşlanıyorsunuz örneğin kız bakıyor ama ayağa kalktığınızda acıyarak bakıyor yanaşamıyorum dahi.güvenimi kaybettim.

gelecek sene okulum bitiyor ailem bana şimdiden okul biter bitmez evlen diyorlar bu güvenle mi her kapıya gideceğim komik gelebilir ama utanırım hep hayal kırıklığı yaşadıkça kabuğuma çekilirim biliyorum.dışarıda yürüyorum karşıdan gelen teyzeler,amcalar yanımdan geçerken nıç nıç nıç allah yardım etsin diyorlar acıyarak tamam teşekkürler ama yıpranıyorum eskiden böyle değildim hayat canlısıydım ama ne oldu bana ne ne??göz nurumda gitti tamamen desteksiz kaldım artık..

Allaha şükür ediyorum ama dağıttım kendimi:((neden kızlar ayağıma bakarak karar veriyorlar ki tam ayağa kalkıyorum yanaşamıyorum daha çok utanıyorum.1 saattir bana bakan kız ayağa kalkınca garip oluyor yanından geçerken daha bozuk yürüyorum utanarak o an ki terlemem hiç bir tarafta yok.

Arkadaşım bende 26 yaşımda trafik kazası geçirdim . Evlenmeyi düşündüğüm kız beni bırakıp başka biri ile evlendi.
Belki bizi bırakan bu kızlar bizi taşıyamadı ağır geldi bilemezsin. Bildiğim tek şey okumak kendini geliştirmek ve iyi bir iş güç sahibi olmak gerisi boş kardeşim okulunu bitir iyi bir işe gir inan seninle evlenmek isteyen kişiler karşına çıkacak bu senin elinde hırs yap ve oku sakın pes etme inadına kendini geliştir ve sakın güvenini kaybetme ben böle yaptım şuan iyi bir işim var ve beni böle sevecek kişiyi bekliyorum bulduğumda evlenirim diyorum. kendimizi birde onların yerine koyduğumuzda belki bizde bırakırdık bencil olma hak ver. Ben engelli bireylerin engel derecesi ile birbirleri ile evlenmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Örnek sen bir ortepedi engelli bir kızla evlensen daha mutlu olursun o sana diğer insanların bakışı gibi bakmaz şartlar eşit çünkü. Engelli birinin engelsiz biriyle evlenmesi hem zor hemde sağlıklı değil benim düşüncem . Engellilerin evlenebilmesi için bir site kuracağım. Bu site ücretsiz olacak . İnsanlar birbirlerini tanısın ve engel derecelerine göre evlensin bence . Tabi bazı şartlar koyacağım erkeklerin kesinlikle iş güç sahibi yani çalışması lazım . Kadınlar için bu şartı koymayacağım ev hanımı olabilirler çalışabilirde. :cool:

bende 33 yaşındayım.sağ elimden kısıtlıyım.beni isteyen kızı abisi elimden dolayı vermedi.sonra başka biri ile nişanlandım oda düğüne 20 gün kala nişanı bozdu.suçlu yine elim.ne oldum dememeli ne olacam demeli.belki ileride benden beter olmayacağı ne malum.bekarım yapayanlız.

İron geçmiş olsun çok üzüldüm o darbeler çok çok zordur allah yardımcın olsun.ya dile kolay 2yıl beni kabul etti paranı yemiştir diyebilirsiniz ama hayır o da olmadı sessiz sedasız gitti yurt arkadaşları yaptı biliyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor sadece susar oldum kendimi yıpratmaya başladım neşem gitti korkmaya başladım bu kadar pısırık değildim ben.günlerce uğraştım çözüm bulmak için ama kapılar kapandı ve gitti.şimdi güvenimi kaybettim önceden kafaya takmazdım ama şimdi takar oldum ailem okul bitsin evlen artık torun torba sahibi olalım diyorlar okul hayatımda biriyle konuşup evlenmek istiyorum çünkü görücü usulunde utanırım iyice yürüyüşümde bozulur vee sonuç alamazsam 1-2-3 sonra tamamen kabuğuma çekilir kalırım bu yüzden korkmaya başladım.ya abi okuldayız karşıda kız bakıp duruyor tamam iyi güzel ama bi ayağa kalk yanına git kafayı çevirir şevkim kırılıyor utanır oldum önceden değildim böyle.umarım site açarsın ne diyelim abi allah gönlümüze göre versin..

mb21 merhaba abi allah yardımcın olsun o daha zordur kesinlikle nişandan dönmesi insanları anlayamıyorum ve anlam veremiyorum neden bu kadar fütürsuzca davranıyorlar kendi başlarına geldiği zaman ne yapacaklar!anlayamıyorum öyle düşünen insanları allaha havale etmek gerekir

degerli kardeşim üzüldüm. bende birini sevdim. hemde çok sevdim. ben onu herşeyiyle kabullenmiştim fakat sebebsiz ayrıldık. zaten ailesi zengin biriyle evlenmesini isterdi. oysa ben ona hiçbir şekilde kötü davranmadım davranamazdım. ama artık yapılacak bir şey yok. yapılacak tek şey var hayatın bundan sonrası. yalnış insanlarla karşılaşmamak ayrıca bende artık kalbimin kapılarını aşka sevgiye hatta dürüst bile olmak istemiyorum. çünkü bu dünyada dürüstlerin yeri ve önemi yok bunu anladım

yaşadıklarınızı üzülerek okudum.sadece sağlam engelliyi terketmiyor,engelli biride engelliyi terkedebiliyor.yada hiçbi engeli olmayanlarda ayrılıyor.sebep aramaktan yoruluyor insan.. gidene gitmek isteyene 'neden' diye sormamak gerek aslında..sevgisi gerçek olan sebep ne olursa olsun gitmez.. her sorunun bir çaresi bulunur yeterki güven ve sadakat olsun.aşılmayacak sorun yoktur insan isterse.
haketmediğimizi ve doğru anlaşılmadığımızı düşünürüz. işin aslı şudurki; gerçek sevgi iyi günde değil kötü günde belli olur. bi kavgada,bi tartışmada yada araya başkaları girdiğinde.. iki yürek bir olmadıkça engeller aşılmaz. sen utanma qakkoş kardeşim,,utanması gerekenler utansın.
sarıkanarya72; haklısın bu dünyada dürüstlerin yeri ve önemi yok. sen nekadar fedakarlık yaparsan yap görmek istemeyen görmez.

sağ olun arkadaşlar. ben hep hayatımda şunu ifade ettim. evet ben engelli değilim. ancak yaşayan heer birer birey engellidir. ben hayatta dedim ki beni seven beni sayan beni ben olduğum için deger veren biri olsun. ister engelli olsun ister çocuklu olsun yeterki dürüst olsun istedim maalesef çıkmadı. bilmiyorum allaha büyük konuşmakta istemiyorum ama dürüstlük bir yere kadar hep insdanlar varlıklı olsun evi olsun arabası olsun istiyor. buna eminim.

Hayat budur umutlar çok ,ne şüphe duy nede kor,öyle teslim olmakta yok seveceksin inadına....
Binlercekez ölsen bile doğacaksın inadına.....

Sarı kanarya evi olsun arabası olsun kendi işi gücü olsunda bayanlar bize ne veriyor ? o zaman kızdada bunlar olmalı eğer yoksa kusura bakmasında bende bunların hepsi varsa gider manken gibi kız alırım . Erkekler idael evlilik yaşı 28 - 30 arasıdır. Bu yaşlarda bir erkeğin iyi bir işi olsa bile ev alamaz araba artık herkes alıyor ne yani bu adam evlenmesinm mi? Bu kadınlar bu kafa yapılarını artık değştirecek ve kriter aramayacaklar . Sadece şunu isteyecek kadın işi olsun çalışsın bana ve çocuğumuza baksın alkolü kumarı olmasın . annelerimiz gibi eskiler gibi olacaklar ... Para mal mülk arayan kadınların Hepsi 30 yaşına geliyor ama bulamayınca kriterleri ve seçenekleri kalmıyor dağılıyorlar dostum. Herkes dengi dengine bence engelli veya engelsiz paralı veya parasız eskilerin dediği gibi davul bile dengi dengine ayrıca bu kızları bu hale getiren anneleri ben sıkıntı çektim sen çekme çalışma evde otur ye iç yat zihniyeti bizde avrupa kadını böle değil bende çalışırım sevdiğim adamla evlenirim diyor bir bayan olarak sevmediği bir erkeğin yatağına girmek diri diri mezara girmektir.

Her insan sevmek ve sevilmek ister. Hakkı da vardır elbette... Sakın öyle "hakkım değil mi de ben bu haldeyim" gibi düşünmeyin. İnsanlar kendilerini aşamadıkları için, başkaları üzerinden ego tatmini yapar ve kendilerini birşey sanar, herşey onlara layıktır, onların hakkıdır. Ama emin olun ki, bu dünyada özgüveni olan ama bu özgüvenin altı belli birikimlerle dolu olan insanlar ayakta kalır. Tabii bunun bedeli de ağır olur. Siz ne güzel mühendis olacaksınız, Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Bence evlenmek için bu kadar acele etmeyin. Tabii ki aileniz sizden beklenti içinde, sonuçta aileler evlatlarının mürüvvetlerini görmek ister ama evlilik sırf aile istedi diye ya da illa ki şu zamana kadar evlenmem lazım demekle olmaz. Öncelikle siz şu an bir aşk acısı yaşıyorsunuz, bir buhrandasınız. Kendinize neden zarar veriyorsunuz ki? Suç sizin mi? Sanki kendinizi yargılamışsınız, suçlu ilan etmişsiniz ve bu suçlu cezasını çekmeli der gibi yazmışsınız. O zaman neden acı çekiyorsunuz? Çünkü biliyorsunuz ki, yaşadığınız durum sizi çok üzmüş ama hata sizde değil!
Yazınızda insanların tavırlarından bahsetmişsiniz. Bizim hayatımız maalesef ki hep insanların bakışlarıyla şekilleniyor ama hata yaptığımızda o insanlar arkamızda durmaz. Başarı sağladığımızda da hemen yalakalığa başlarlar. Eğer biri sizi fiziğinizle yargılıyorsa, zaten o kişi hayata sığ bakıyordur. Genelde bayanlar üzerinden örnek vermişsiniz. Siz hayat arkadaşınızın hayata sizin gibi bakmasını istersiniz. Onu özel yapan da budur. Demek ki o özel insan henüz karşınıza çıkmamış. Bir laf vardır "doğru insanı bulmak için önce doğru insan olmak lazım" diye... Siz kendinizdeki artı ve eksi olan yönlerinizi önce belirleyin. Şu an öğrencisiniz, bir okul bitsin, işinizi elinize alın, kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğiniz düzeni kurun ondan sonra evlilik de ardından gelir zaten. Tabii hepsinden öte içinde bulunduğunuz negatiflikten sıyrılmanız gerek önce...
Vizelerde (ve tabii finallerde:)) ve hayatınızda başarılar dilerim.

verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum.sarıkanarya bende tepki veremez hale geldim ne desemde boş en iyisi susmak sustuğum zaman daha çok şey anlatabiliyorum ha içimde fırtınalar kopuyor mu varsın olsun karşımdakine kırmaktansa fırtınalar kopsun içimde...gülayayşe haklısın ama acıma duygusu diyorsunda bunları çok yaşadık belli zor durumlardan geçtik ama karşımızdaki kişilerin tavırları yıpratıyor ah yavrum ne temizde giymiş :))bu ne demek trajikomik bişe ya engelliyim eyv ama kirli mi giyelim veya şöyle ahh canım nasıl yürüyor yeter artık diyesim geliyor önceden böyle değildim takmazdım ama demorolize oldum gerçekten.bunu ailem bilmiyor kafaya takmadığımı biliyor ama öyle değil işte belli etmiyorum üzülmesinler diye.ya çoçuklar dahi kaçıyor sinirim bozuluyor yada 50kez dönüp acıyarak bakıyor içim içimi yiyor güçlü değilim artık değilim en ufak şeyde üzülüyorum yıpranıyorum.kız arkadaş konusunda ise iyi ki gitti davul bile dengi dengine sözü aklıma geliyor hak veriyorum bir 5dakika sonra yanlış düşünüyorum diyorum öyle olsaydı 2yıl beklemezdi.ne yapalım gitti ve başkasıyla konuşuyormuş duydum yıkıldım ama ne yapayım elim kolum bağlandı anlamaz anlamaz anlamaz ne yapayım ki canı sağolsun kin duymuyorum ama güvenim gitti olmasaydı böyle iyice kapandım içime yürürken önüme bakıyorum güvenim yok kaldıramıyorum kafamı.güzel bir kızın yanından geçerken gözlerinin içine bakıp gülümsemek istersiniz ya ben artık önüme bakıyorum kafamı kaldıramıyorum.gücüm yok öyle bakmalarını istemem.gul haklısın negatiflikten sıyrılmak gerek kesinlikle katılıyorum ama yaşadıklarım tamamen olumsuz bakmamı sağladı bunu çok iyi biliyorum sahte gülmelerimden bıktım mutluymuşum gibi davranmaktan dışarı yansıtamıyorum ama içimde enkaz var nasıl toparlanacağım bilmiyorum..haklısın evlilik zamanla ama işte güven problemi olmadığı için yanaşamam diyorum.vizeler içinde teşekkürler ama bu enkazdan ne sonuç çıkacak merak içindeyim..

Hepimiz kaderimizin çizdiği senoryanın oyuncularıyız arkadaşlar... bende birini sevdiğimi sanıyordum.engelliydi yapabileceğimi sanıyordum. ama sonra çok düşündüm ve ne gadar umrumda değil desem de bir acaba olacaktı? bıraktım ve o bana çok kızdı... umarım bende beni hakkedecek birisini bulurum inşallah...

iyi dürüst olana aşık olunur diye bir aşk tanımımı var sizin ne olduğunuzun hiçbir önemi yok nasılki sizin sevme hakkınız varsa onlarında sizi sevmeme hakkı var kimseye neden beni sevmiyorsun deme hakkımız yok ve sizi terk eden sevgiliden ne demesini bekliyorsunuz söylediği hangi söz sizdeki açıyı dindirebilirki

demekki kısmet değilmiş.Seni olduğun gibi kabul edecek bir bayan bul.

yamanlı
anlıyorum ama bunları aşmamız gerekmiyor mu?bizim başımızda böyle birşey olduğu için biliyoruz ama toplumda bilmeli bence yıkılmalı tabular.ben kimseye şusun busun böylesin demiyorum haa seçiciliğim başka konularda var ama insanları farklılaştırarak değil..

gakkoş online siteleri derken benim açacağım site engelli bireylerin birbirini tanıyıp evlenmesi olacak . Çok güvenli bir site kuracağım parasız üye olacak insanlar ve erkeklere kesinlikle çalışma şartı koyacağım. Kadınlar için bu şart değil ister çalışır ister çalışmaz . insalar televizyonda evleniyor ve dünyada birçok insan nette tanışıp evleniyor. Televizyondaki evlilikler bence sakıncalı ama ben engelliler için evlilik ve buluşma sitesi kuracağım. Erkeklerin çalışmış olduğu işyerlerindeki insan kaynakları departmanını arayıp sorgulama yapıp sonra siteye üye olmasına izin vereceğim. Bunun nedeni engelli bayanların mağdur olmaması çalışmayan veya geliri olmayan bir insan zaten evlenemez demi.
Ayrıca engellilerin çoğu evden dışarı çıkmıyor hepsi nette takılıyor . Bu insanlar birbirlerini nerde görüp buluşup tanışıp ve evlenecekler . Bu işi para karşılığı site kuran insanlar var benim para ile işim olmaz sadece hayır için bu siteyi kurup hepinizin resimli üye olmanızı rica edeceğim en kısa zamanda bunu yapmaya düşünüyorum bu engelli bayanlarda fazla naz yapmasınlar bence ömür boyu aileniz size bakacak değil evlenin ve yuvanızı kurun bu sitede.

lord55 kardeş kusura bakma sen engelli değilsin değil mi?kız arkadaşında engelliymiş ve bıraktın yanlış mı anladım ya bu yüzden mi bıraktın peki.

anladım iron bu yönden bakınca güzel bir çalışma ürünü olur.ama ne bileyim internet evlilikleri vs vs haberler ortalarda o yüzden diyorum ya

bende 35 yaşındayım 2 yaşında çocuk felci geçirdim iki koltuk deyneği kulanıyorum her işimi kendim yapıyorum çokta güzel bir bayanım ama evde kaldım :) evlenmek bir dizine çocuk yapmak istedim :)
ama kimseye güvenemiyorum bu devirde güvenilir insan bulmak çok zor sözünün eri düzgün insan bulmak çok zor aslında pek çok engellinin kaderi yalnızlık her insan gibi bizimde evlenip bir yuva kurmaya ihtiyacımız var anne baba bir yere kadar yanımızda sonra onlar çekip gidiyorlar engelli insanda ya kardeşlerinin yanına yada yakın akrabalarının yanına utana sıkıla sığınmak zorunda kalıyorlar ben hep kendim gibi birini aradım bulamadım engellinin kendine yakışan birini bulması çok zor bulanlarda çok şanslı ama yinede mutsuz bir evlilik yapmaktansa bekarlık daha hayırlı

anladım gakkuş.

rüya hanım inşallah sizede yakın zamanda hayırlı kısmetler çıkar.

kısmet her zaman çıkıyor da adam gibi adam çıkmıyor

Açıkçası ben bazen dışardan nasıl göründüğümü unutuyor gibiyim(Sol el parmaklarım yok ).27 yaşındayım ve bu yaşıma kadar birçok ilişkim oldu kısa ve uzun süreli ama ayrılıkların bazılarını nedense bir türlü kendime açıklayamadım nedenlerini ama şimdi mesajlarınızı okuyunca biraz düşündüm.En son ayrıldığım kız bile bana şu cümleyi kurdu : Benim yerimde başkası olsa belki "amaan boşver ne yapıcam bu sakatı" diye bir cümle kurabileceğini söyledi.Benimde bundan anladığım hak verirsiniz ki kendisinin de beni bu şekilde bilinçaltında gördüğüydü aslında.Doğuştan engelli biri olarak neredeyse hicbirzaman kendimi eksikmişim ya da başkasından daha fazla özelliğe sahibim diye görmedim hep kendim oldum ve ilişkilerimde herzaman açıkça kendimi ifade ettim.Evlenmek istediğim oldu kabul etmedi olmadı benimle evlenmek isteyen oldu bu sefer ben kabul etmedim derken karşımıza birilerinin hep çıktığı aslında gerçekte karşılıklı duygular besleyip beslememizdi.Bu yüzden burda bazı kardeşlerim hicbirzaman umutsuz olmasın üstte bi arkadaşın dediği gibi hayatınızı siz şekillendirin okuyun çalışın kendinizi geliştirin vasıflarınızı arttırın farkındalığı yarattıktan sonra tavırlarınız egonuz ve hayata bakış açınız değişecek gelişecek ve böylece hayatta istediğiniz şeyleri daha kolay elde edebilme şansınız artacaktır..

egonuz gelişecek cümlesine takıldım ben hocam :) zaten bazılarının fazla gelişen egoları değilmi çoğu ayrılıkların sebebi? hatta milletin egosunun şişmesine biz sebep oluyoruz, karşımızdaki de ''ben neymişim ya'' pozisyonuna geçiyo. demekki ego bencillik ve nankörlük yaratıyo.ne olduğunu unutturuyo :)

*semra*;

Farklı anlaşılmasın sadece egonun gelişmesi değil değişmesinden de söz ettim kendini daha iyi hissedebileceği biz engellilerin Ruhsal durumunun daha iyi olacabileceğini belirtme maksadıyla yazdım.

bende engellilerde şunu farketdim her kez kendinden daha sağlam birini arıyor buluyor da hatta sapasağlam ama evlendiklerinde kendilerini eşlerine karşı hep eksik ve yetersiz hissediyorlar ve bu yüzden hep bir eziklikle yaşıyorlar pek çok engelli kendilerine bile itiraf edemeseler de bununla yaşıyorlar sağlam bir insanla evlenmenin gururuyla onuruyla bu hissi kapatmaya çalışıyorlarsa da olmuyor soluğu yine engellilerin yanında alıyorlar çünkü engellilerin yanında olduklarında kendilerini o insanlara denk hissediyorlar ve bu onlara huzur ve mutluluk veriyor engelli insanlar neden sağlam insanların etkinliklerinden ve faliyetlerinden çok engelli insanların etkinliklerine ve faliyetlerine katılmak ister hiç düşündünüz mü en basit bir örnek veriyim neden sağlam bir arkadaşımızın dügününe gitmek istemeyiz de engelli arkadaşımızın dügününe gitmeye can atarız neden engellilerin içinde daha çok eyleniriz çünkü kendimizi o insanlara denk görürüz onların yanında kendimizi eksik hissetmeyiz bunun verdigi huzur bizi mutlu eder arkadaşlar bence evlenmeyi düşünen insan bunları göz önünde bulundurmalı benim çok arkadaşım engelli oldugu halde sağlam insanlarla evli ve çok mutsuz mutlu olanlarda var ama genelde bu yazdıklarımı yaşıyorlar atalarımız hep çok güzel konuşmuş davul bile dengi dengine derken boş konuşmamışlar insan dengini bulmalı bulamazsada evlenmemeli bu benim nacizane fikrim

Merhaba Arkadaşlar ,

Benim bu konuda düşüncem, önce kendi hayatınızı bir insanla şekillendiremessiniz yalnız hissediyorsan bağımlı yaşıyorsun demek, evet çok güzel bişey bireye duyulan sevgi yanında biri olması iyinde- kötünde ancak insan önce kendine güvenmeli evet insanlar çok ön yargılı insanlık elde ayakta vs değil ama buna siz engel olabilirsiniz.Evet çoğumuz hayata 1-0 yenik başlıyoruz ama bunu üstlere taşıyacak olanlarda bizleriz.

Hepimiz belki bir ,
Aşık Veysel Şatıroğlu
Eşref Armağan ( Göremyen Ressam )
Beethoven ( Duymayan Besteci ) vs

olamayız ama,

ne yapılmalı ;
Önce eğitim,sonra iş hayatı ve kendini her yönde geliştirmek daha sonra emin olun herşey arka arkaya gelicektir.

Ana fikir; önemli olan sizlersiniz birey birey birilerine bağlı yaşamak yada birinin size şevkatle sevgiyle yaklaşmasından kendinize zaten güvenemessiniz.

hepimiz için Hayat aynı var yada yok güzelleştirmek bizim elimizde Kendinize ön yargılı davranmayın.

Sevgiler.

''Acını Sev Çünkü Yaşatacaktır Seni'' (Beethoven)

Olmayacaksa baştan olmasın, şöyle düşün ikinizde sağlıklısınız.Evlendiniz çoluk cocuk oldu.Sen bu duruma düştün eşin terketti hangisi kötü.Verilmiş sadakan varmış doğrusu.Takma kafana.Kendin için yaşa, boşver hayata.Kaderde ne varsa yaşanacak.Ama iyi ama kötü.Dua et iyilikler seni bulsun.

rüya hanımın dedikleri mantıklı galiba herkes kendinden daha sağlam birini arıyor.Çünkü o zaman kendini daha güçlü hissedeceğini düşünecek.

ewet her insan sewmek,sewilmek,mutlu yuva kurmak ister.ama arkadaşlar şunu unutmayın RAB sewdiği insana werirmiş derdi.o bizleri sewiyor en azından buna mutlu olmaz mısınız:) karşınıza çıkan,sizi üzen insanlara aldanıp isyana düşmeyin derim.Rabbimiz bize sırt çevirirse o zaman ne yaparız :) sabır dileyin.herkesin kısmeti biryerlerde saklı.yeri ve zamanı war sadece.

rabbimin sınamasıdır inşallah kazanan taraf sen olursun...geçmişide sil gitsin geride kalanı aklına bile getirme ..belki çok basit konuşuyorum bende yaşadım senin gibi geride tek üzülen malesef sen olursun ...allah bi kapı kapatırsa binlerce kaıpıyı açarmış senin bu işindede büyük bi hayır olduğunu unutma ..herşey gönlünce olsun kardeşim...

Mutlu olmak için olumsuz olan her şeyi hayatından uzaklaştırmalı sın, uzaklaşmadığı sürece sürekli kafana takıp mutsuzluğa kendini itersin. İlla biri hayatımda olsun diye çabalamaya gerek, o güzel insan senin karşına ummadığın bir anda mutlaka çıkacaktır.

Üst Alt