Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sevemeyecek ve sevilmeyecek miyim? Hakkım yok mu, artık bunaldım!?

hoca bana müsait olduğunda özelden ulaş sana bi link adresi vereyim şimdi buraya koyarsam adminlerin verecğim adres hoşlarına gitmiyor hemen siliyorlar bel altı konu olduğunda utanmasalar o konuyu sabit yapacaklar...

Sevmek sevilmek elbetteki cok guzel bi duygu ama illaki mutlulugumuzu birine baglamak cok yanlis diye dusunuyorum.insan once kendi icin yasamali kendi icin biseyler yapmali.Allah hayirli kisilerle karsilastirsin herkesi...

Çok haklısın illa birisi varken mutlu olup daha sonra o hayatımızda yokken mutsuz olmamalı insan..

*semra*;

Çok güzel anlatmışsın be semoş, herkesin yüreğine tercuman olmuşsun...
Sana kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum arkadaşım, gidene neden bile sorulmaz. Çunki gitmeyi tercih edene 'neden' diye sorsan ne ? sormasan ne?
Ben insanlara çok kez sans verilmemesi taraftarıyım, engelli olsun & olmasın...
Kısaca; gelen ağam giden paşam !...

merhaba, bakın şimdi size bi iki örnekte ben vereyim. şimdi benim bi arkadaşım var ortopedik engelli, memur olmasa da belediyenin simit büfelerinde çalışışarak memurdan fazla kazanıyor. :) bi çokta engelli kız tanıdığı vardı. içlerinden iki kişiyi bana anlattı. kızlar bunun muahbbetine felan gelir otururlar yanında arkadaşlığa gelince süper cocuk tabiki insanlık hali ayrı zamanarda gönlü kayıyor bu kızlara. neyse kızın biri ile bi muahbbet sırasında benim evleneceğim erkeğin makamı mevkisi olcak demiş çocuk soguk duş yemiş gibi kalmış. sonra bi dğeri oda yaşım daha erken v.s. yaşta en az 32-33 yani. neyse ara ara öğütlerle bu tarz insanlardan uzaklaştırdık. şimdi arkadaşları bi kız buldu bu hafta isteyecekler inş. (kız olur demiş) yenge adayımızda engelli. maaşallah ne cocugun engelini nede ne iş yaptıgını önemsedi birlik oluruz mantıgıyla gerçekleşecek bu evlililik inş. yani hayatta ne istediğiniz çok önemli ömür kısaki geçip gidiyor. bilemiyorsun.

Lovex72;

Enson ayrıldığınız kişi, cahilmiş, ayrıldınız noktasıda isabet olmus.

Dostum engel hikaye, insanın kalbinde ve beyninde bitiyor. yürek istedikten sonra hiçbir şey önüne geçemez.. sevgi yeter ki hep olsun ve azalmasın...

Ben de teyzem vasıtasıyla tanıştım engelli olmayan bir kızla. İşitme engelli oluşumu hiç önemsemedi. Güvenilir bir yuva kuracak birini arıyordu. Konuştuk anlaştık. Birbirimize ısındık , gittik başka ildeydi istedik nişan yapıldı. Hayırlısı.
Ayrıca engelliyiz diye kimse bizi sevmek zorunda değil ki. Burada dürüst olmak lazım. Sağlam insanlar bile zor buluyor sevgiyi. Bazen kadınlar açıkça söyleyemez ayrılma sebebini biz de engelimiz sanırız ancak belki başka şeyler vardır. Geniş düşünmek lazım. Bu işlerin zamanı belli olmuyor. Ben 38 yaşında nişanlandım. Ayrıca belirtmek lazım ki ben nişanlımı sağlam olduğu için seçmedim. Uyuşuyorduk pek çok şeyde. Önce uyum geliyor.

Sevene merhaba ,sevmeyene elveda...Hayat devam ediyor ileriye bakmak lazım :rolleyes:

Doğru kişi elbet bir şekilde bir gün karşımıza çıkacak diyenlerden olsam da kimi zaman bu düşüncemle ters düşebiliyorum ben... Engelli bireyler olarak ( engelimiz her ne olursa olsun) insanların farklı bakış açıları,beklentileri,fikir ayrılıkları vb durumlar nedeniyle bizlere bakışları normal insanlara göre katbe kat farklı. Benim de uzun ilişkilerim oldu özellikle son yaşadığım ilişki de iş evlilğe kadar yaklaşmışken çekip gitti karşımda ki.. Hemde sözde her şeyi,her halimi kabullenmişkten.. Ki ben de artık umudumu yitirmiş,beklentilerimi değiştirmiş karşı cinse bakış açımı değiştirmişim..Çok fazla kafana takma derim yaşın 25, umarım daha niceleri çıkacak karşına,kimler çıkacak o engelini görmeden seni sen olduğun için sevebilecek. Ama yine de kendini fazla kaptırma [FONT=arial]Kadınlar genelde hiç gitmeyecekmis gibi sever, ama yeri gelir hiç sevmemiş gibi giderler :) o yüzden sen hiçbir kadını gitmeyecekmiş gibi ne sev nede iste ;) [/FONT]:cool:

dostum geç bunları hayatını yaşa bende cpli işitme cihazı takan bir insanım şuan evliyim bir kızım var eşim engelsiz üniversite bitirdim ve bunlarda çalıştığım bankadan yazıyorum hayata küsm kısmet bu işler naibin ne zaman gelirse karşına o zaman yani hayatını yaşa kendini böyle düşüncelere boğma tavsiyem olsun benle de dalga geçerler acıyarak bakarlar ama inan o insanlar daha çok acınası durumda üzülme:cool:;):D:eek::):rolleyes:

fatma_24;

negüzel semoş dedin öyle,içten ve samimi :)
yalnız şu da var: uzun süre birlikte olunup herşey yaşanmış ve tüketilmişse,iki kişi sorunları aşamıyorsa yada birbirini anlamıyorsa tabi gidene sebep sorulmaz. fakat daha ilişkinin başındaysanız ve kendinizi doğru ve tam olarak ifade edemediğinizi,anlaşılamadığınızı düşünüyorsanız ve karşı tarafa yoğun hisler besliyorsanız,ruhlarınızın uyuştuğunu düşünüyorsanız sonuna kadar çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.ne kör bir inada,nede anlamsız gurura kurban etmemeli sevgiyi..
çünkü gerçek sevgi emek,vefa,sadakat ve sabır ister.. siz sevginize sahip çıkın görmek istemeyen görmezse o 0' nun kaybıdır. herkes kendi vicdanında yargılanır.vicdan ise Yaratıcının en yüksek mahkemesidir benim için ..............

*semra*;

Doğru söze ne denir, tamamen katılıyorum.. Pireyi Deve yapıp baş tacı edersek Egosuna yenilir birşeyleri tavan yapar kendini bambaşka biri görür ve onun için yaşamaya başlar,seni de o dünyanın dışında bırakır kısacası. ;)

biz engelli değiliz desek de hikaye engelliyiz desek te hikaye enazından kendim adıma konuşmak gerekirse durum bu. Şaka biryana güzel bir başlık olmuş.Daha önce dedim ben işitme engellimden dolayı çok sıkıntılar çeksem de hiçbirini memur olana kadar takmıyordum hatta olursa olur, olmazsa olmaz diyordum. Ama şimdi bir kaç ilşkim oldu ve ilşkileri yaşayarak tecrübeler ediniyorsunuz. Benim canımı sıkan engelliler arasında bile bu durum var. Mesela ben son bitirdiğim ilişkimde nerdeyse anlaşmıştık ama çok düşündüm ve bu olcak gibi değil en azından sevdiğimi sanıyordum çünkü zorluyordum sonraa düşündüm bu beni dürüst yapmayacaktı ve bıraktım. Kader bakalım bize neler göstercek?
Diyeceğim odur ki Bizler karanlığın yolcuları değiliz karanlığın ta kendisiyiz. İş bizde bitiyor kendimizdeki aşağılık kompleksi ve yalnızlık tutkusu öyle işlemiş ki bu durumu belkide bizler istiyoruz...

bu güne kadar birçok sevgilim oldu çoğunluğunda terk edilen taraftım ilk sevgilimle 6 ay konuştuk en fazla kullandığı kelime çok iyi anlaşıyoruz oldu ayrılmak istediğinde nedenini sordum anlaşamıyoruz dedi ve ayrılığın temel kuralını anladım terk eden kişi saçma sapan bahaneler üretir çünkü neden terk ettiğini oda bilmez daha sonrakilerde ayrılmak isteyene sen bilirsin dedim nasılsa saçma bir cevap vereceği için nedenini sormadım ve asla aramadım işin garip yanı siz arayıp peşinde koşmadığınızda onlar bunu hazmedemiyor en fazla dayanan 2 hafta dayandı ve aradı bu seferde ben resti çektim hepsi bu şekilde bitti unutmayın bir insana vazgeçilemeyecek kadar kıymetli olduğunu hissettirirseniz ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz

*semra*;

Engelli olması gerekmıyor karsındakinin beyninde engel olmasın yeter canım.
Gerisi tırıs vırıs

tabi ki sevecek ve sevileceksin ama sadece kendine olan saygını kaybetme hiçbir zaman bak çok güzel bir üniversite ve allah izin verirse mesleğin olacak sen etrafındakiler için mi yaşıyorsun ki herkesin hatta tanımadğın insanların bile düşünceleri bu kadar önemli senin için en kötü anında bile hatta dibe vurdum dediğin anda bile kendini kaybetme saygını kaybetme elbette karşına çıkacak biri beklemediğin anda hemde insanın her istediği olmuyor ki işte hemen şuan bence okulunu düşün haa o kız seni bırakmasan yalan söylese daha mı iyiydi yada çok sonradan böyle birşey yaşasan senin için böylesi hayırlıymış öyle düşün sana tavsiyem arkadaş çevrenle ilgili espirisi bol bol olan arkadaşların la vakit geçir ve gerçekten seni olduğun gibi kabul eden seni birşeylerden eksik bırakmak yerine sana her şeyi yaşatan insanlarla beraber ol ve üzme kendini ama neyse üz kendini üz ki yarın birgün okuyunca anlarsın herşeyin boş olduğunu ve aslında sadece senin hayatında herşeyin senin elinde olduğunu ......

melek_6;

Herkeste var abla ama bu kişiden kişye değişiyor ayarında yakaladınmı sorun olmuyor. Bunları yazıyorum ama uygulayamıyorum malesef kısmen diyeyim :):) Şaka bir yana işitme engelli sevgilim olmadı işaret edili bilmediğimden işitme engelliler beni kovmuştu :):)

Sizleri çok iyi anlıyorum arkadaşlarım ben de 30 yaşımda evlendim ama o yaşa kadar sizin gibi çok sıkıntı çektim ama şu an ki eşim sağlam ve gayet aklı başında birisi ve engelimi umursamadan beni kabul etti emin olun ki sizinde karşınıza bizdeki engeli umursamayan biri çıkacak buna inanın yeter.

Bakın etrafınıza artık sağlıklı engelsiz insanlar bile evlenemez hale geldi. Bunun sebebi sizce ne? Tv programlarına bakın gündüz kuşağı hep evlilik programları değilmi ?
Bu arkadaş yeni terkedildiği için siz ne deseniz boş ateş düştüğü yeri yakıyor. Kendi kendine yenecek ben 2 sene mücadele ettim . Düşünün sağlıklı yakışıklı birisiniz bir trafik kazası ve evleneceğiniz insanın sizi terk etmesi türk filmi gibi bir hayat yaşadım ama zamanla atlatıyor insan bu arkadaşımızda zamanla atlatacak. Kendine olan güvenini kaybetmiş şuan psikolojik destek almalı gerekirse ilaç kullanmalı ve zamanla unutup önüne bakmalı. Burda herkes aşk meşk üzerine yazmış sizce bu kız bu erkeği neden terk etti bunu söyleyin be kardeşim neden terk etti. Engelli olduğu için olabilir mi acaba engelli olmasa yine terk edermiydi acaba soru cevap bu kısaca benim fikrim kişiliği için değil engelli olduğu için terk etti çünkü karşısındaki insan engelli değil sizde üzülmek istemiyorsanız kendi engelinize yakın olan bireyler ile görüşüp 1-2 yıl flört edip iyice tanıyıp öyle evlenin yoksa oturur burda daha çok yazarsınız. Herkes dengini bulsun ben engelliysem neden engelsiz bayanla evleneyim , hadi diyelim sevdik birbirimizi ama ya kızın ailesi ve çevresi sizce onay verir mi? sizin kızınız olsa siz izin verirmiydiniz ben terk eden kızada beni yoğun bakım odasında bırakan şimdi başka bir insanla evlenen insanada inanın hiç kızmıyorum. Acı gerçek bu her insan birbirini taşıyamaz . Biz önümüze bakalım kardeşim sen mühendis ol işine gücüne bak ve engelli bir bayan ile evlen çok mutlu ol. Yaşadığın süreç çok zor bir dönem ben yaşadım inan atlatıyorsun hayat herşeye rağmen güzel hiçbirşey dünyanın sonu değil. Tekrar ayağa kalk eve kapanma insanların içine karış yanlız kalmamaya çalış , alışveriş yap bu sana çok iyi gelir yeni kıyafetler al ve kesinlikle alkol alma alkol alırsan bu seni daha derinlere tetikler zor toparlasın.

_iron _
normal iki insanda ayrılıyor sebebini neden engeli olarak görüyorsunuz ki hepimiz engelimizi oturup düşünelim o zaman kara kara bence yanlış düşünüyorsun ama sadece engelli konusunu yani artık normal insanlar tahammül edemiyorlar birbirlerine ve engelli olduğu için de arkadaşımız hapimiz gibi sebebini bu olarak düşünüyor ama yanlış sevmiyor demekki ama eminim gerçekten eminim karşısına onu gerçekten sevecek biri çıkacak atlatır bu günleri eminim biraz zaman sadece ve sadece derslerini düşünür inşallah

Sakatlığı umursatacak olanda, umursatmayacak olanda yine sakat olan taraf.. En küçük bir sorunu sakatlığına bağlayıp bıd bıd ederse, kendine acırsa, "sağlam olsaydım böyle olmazdı" derse ve ona göre yaşarsa, terkedilmek kaderi. Hiç kusura bakmayın yani.. Herşeyin kahrı çekilirde çenenin kahrı çekilmez.. Sizi ilk başta sevmiş, istemiş bir kadın ve ya bir erkek sonradan vazgeçiyorsa bunun nedeni sakatlık/hastalık değildir! Aslaa ama aslaa değildir..

Görüyoruz etrafımızda, nasıl olsa beni herkes beğenmez, istemez deyip kişi ilk önce kendi kendini hor görüp elindeki sevgiliyi kaybetmemek için resmen g..tünü öpüyor.. Ne dese eyvallaah, ne yapsa eyvallaah, "aman beni terketme ölürüm yaşayamam" misali laflar.. Gönlünü büyütüyorsunuz milletin! Gönlü büyüyüncede otomatikman g..tüde kalkıyor işte, adam yerine koymamaya başlıyor sizi.. Sevgili kim ya! Ne el oğlu için, ne el kzı için insanlık onurunuzu, gururunuzu çiğnetmeyin.. Gitmiş, gitsiiin.. Sevmiş ama şimdi istemezmiş sevmezmiş, sevmesiiin..:)

Siz kendi değerinizi bilmediğiniz sürece, hiç kimsede sizin değerinizi bilmez. Önce siz kendinizi yücelteceksiniz, size, sizi değersiz hissettirenlerin peşinden koşmayın! Yalnızsanız bunu sakatlığınıza bağlamayın.. Dışardan kendinize bir bakın..

Karakter varya karakter, asıl o sakat olmasın.. Sapasağlam bir karakter karşında eriyip bitmeyecek bir kız tanımıyorum ben.. Bu lafım beylere.. Erkekler açısından yorum yapmam, onların dünyası başka, dışardan bakınca tek birşey olsa yeter onlar için gibi görünüyor da, neyse..:)

Yani özetle terkedilen erkeklerin sakatlığından dolayı terkedildiğine inanmıyorum.. Haa sevmişsindir yakınlık gösterirsin kaçar istemez kız, karşılıksız kalır aşkın tamam.. Sakat sevgili istemiyor demektir.. Ama sevmiş, seninle bir yola girmiş, sonra terketmiş.. Niye, ee sakatım yaaa ondaan.. Yok öyle birşey..:)

Kendi karakterinizi sorgulayın.. Kendi açımdan empati yapıyorum. Bir sakat adam benim karşıma geçipte, sakatlığına sebeb bana duygu sömürüsü yapmaya kalksa soğurum ondan, sevgimde biter saygımda biter..Birde üstüne tiksinirim ondan kaçarım fellik fellik...:) Ruhuma daral gelir..

Bizim sitede bu tür konularda gözlemlediğim bu.. Kişiler kendilerine acıyorlar.. Acıma ve merhamet duygusunun yanında aşk ve saygı çok fazla barınamaz.. İnsanın her daim aşık olduğu kişiye karşı merhamet duygusu hissetmesi kadar ezici ve itici birşey olamaz.. Birde terkedilmekten korkanlar kendilerine acındıyarak yanlarında tutmak istiyorlar sevdiklerini..

Detaylarıda var bu işlerin gerçi.. Kısadan kesmek için, kader diyelim gitsin..:) Uzun uzadıya konuşmanında, düşünmeninde bir faydası yok bence.. Olmuyorsa yürümüyorsa ilişki, bitmişse nokta yani..Dürdüklemenin bir anlamı yok..:)

Engellinin hayatta evlenmek aşılamayacak yol gibi gelebilir. Ama etrafta sadece engelli değil, sağlam insanlar bile evlenemezken bunu kendinize keder yapmamak gerekiyor. Hayatı akışına bırakın.

insanlar birilerinden sıkıldığı zaman mutlaka bir bahanesi oluyor boış verin ben insanları çok daha iyi tanıdım. hiç kimse gökten zenbille inmedi. benim en büyük zenginliğim allahtan korkum ve en büyük servetim allaha olan inancım gerisi bana vız geliyor

slimer arkadaşımız çok güzel yazmış.Elbet bir gün kısmetimiz çıkar;yeterki seni olduğun gibi kabul edecek bir inasnı bul.

destekleriniz için hepinize çok çok teşekkür ederim çok güzel şeyler okudum.haklısınız herşeyin zamanı var doğru insanı beklemeliyiz aması var bu yöndende düşünmek gerek şöyle anlatayım;yanlış düşünüyor olabilirim ama insanlarda engelsiz veya engelsiz bireylerde ön yargılar var bu da doğal olarak insanı farklı şekilde algılamamızı sağlıyor.engelliyim evet bu benim suçum değil kaderim şükür ediyorum ama ön yargılı kişiler ya engelliymiş bu sana ne gibi yardım edebilir ki kendisini gzedirsin yeter vb şeyler insanların önüne sunuluyor bizlerde mantıklı düşünemiyoruz pesimist yaklaşıyoruz abilerim abllarım.kötü tarafına bakıyoruz devamlı evet ya bu adam bana nasıl bakacak kii...ne kadar sevsede bir yerde kopuyor.veya engelli birey engelsiz biriyle çıktığı için arkadaş doğru demiş elimizden kayıp gidecekmiş gibi çookkk değer veriyoruz tamam verilir değer ama biz gidecek diye korkuyoruz.alın işte başımda gitti ne oldu yani yine tamamım ama psikolojik olarak buhrandayım bu da benim yanlış düşüncelerimden kaynaklanıyor..evet seviliriz severizde ama sorunlar çıkıyor işte en kötüsü susup gitmek açıklamasız aman deyip atamıyorum.ilk sevende ben değilim ilk ayrılanda ama işte insan bunları düşünüyor acabalar...bazı konularda kendimi geliştirmeliyim zayıfım farkındayım güçlü durmak gerek umarım başarabilirim tekrar teşekkürler güzel içten düşünceleriniz için.

Dönsel&Bacıbey sözüm size ; iyi okuyun yazımı şimdi ben bu ikiliden bahsediyorum engelsiz insanların ilişkisinden değil önce bunu bir belirteyim burası engellilerin buluştuğu bir site.
Kız engelli değil gakkoş engelli . Kız sevmiş olsa bile ailesi ve arkadaş çevresi bu fikrinden vazgeçirir. Bizim Türk kızlarının kendine güveni olmadığı için aile ve arkadaşların fikrine herzaman önem verir. Ayrıca ben kendi yaşadığım hayattan örnek veriyorum bacıbey çok güzel masal yazmışsın ama senin yazındaki gibi pembe değil hayat acı gerçekler var önce bunu kabullen. Ben belki çoğunuzdan daha şanslıydım çünkü doğuşdan bir engelim yoktu .Herşey 26 yaşımda değişdi , trafik kazası hayatamın dönüm noktası oldu . Engelli olmadan önceki yaşantım ile şimdiki yaşantım arasında dağlar kadar fark var. Seni bırakmam ölürüm diyen başka ile asla evlenmem diye sözler veren insan arkasına bile bakmadan bırakıp gidiyor ve evleniyor. Diyeceksiniz sevse gitmezdi hayır alakası yok seviyordu bundan eminim ama dediğim gibi her insan böle bir acıyı kaldıramaz ağır gelir bırakır. Yada akıl hocaları beynine girer bıraktır. Burda ne gakkoş nede benim kendimizi acındıracak bir çabamız yok bacıbey yorumlarına dikkat et derim. Gakkoş mühendis olacak benim zaten işim gücüm yerinde kimseye eyvallahım , ihtiyacımda yok çok şükür. Arakadaş yeni terkedilmiş biraz daha mantıklı şeyler yazın yok sağlıklı insanlarda ayrılıyormuş yazmıssın Dönsel bizene sağlıklı insanlardan , sen sağlıklı bir birey isen burda işin ne ? Ben engelli bireylerin yaşadıkları sorunları yazıyorum burda kazadan önce peşimde dolu kız vardı evlenmek isteyen şimdi ise bambaşka bir hayat beni ancak doğuşdan engelli olmayan insanlar anlar burada aradaki farkı onlar bilir.

kural 1: sen kendini sevmezsern kimse seni sevemez, sevmez.

kural 2: sen kendini sever (tanırsan), kimseden sevgi dilenmezsin.

kural 3: kendini seven insan asla boş durmaz. ne yapabilirsen yap, resim yap, bağlama çal, şarkı söyle, bulaşık yıka farketmez...=)))

Üst Alt