Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sevemeyecek ve sevilmeyecek miyim? Hakkım yok mu, artık bunaldım!?

kural 1: sen kendini sevmezsern kimse seni sevemez, sevmez.

kural 2: sen kendini sever (tanırsan), kimseden sevgi dilenmezsin.

kural 3: kendini seven insan asla boş durmaz. ne yapabilirsen yap, resim yap, bağlama çal, şarkı söyle, bulaşık yıka farketmez...=)))
......................
O kadaaaaarrrrr...

Şeymah güzelim bu 3 maddenin konumuz ile ne alakası var . Herkes kendini ve engelinide seviyor sorun yok yani akil insanlarla doldu burası ya sırf yazmak için yazıyorlar... :p

bacıbey kardeşim sitede kim acındırıyor veya acıyor o kadar bilemiyorum ama ben acındırmıyorum bu bir..demogoji yapmıyorum burada bu da ikinci şey..haklısın acındırarak sevgi arayanlar vardır ama üzülmek veya hayata küsmek acındırmak değildir sadece güven kaybıdır vesselam..

Önyargı olduğu sürece insanlarda bu konuyu konuşuruz ve yaşarız.Allah akıl fikir ve vicdan versin bu şekilde düşünenlere.

_iron_
bir kere bende engelli bir insanım ayağım aksıyor bu bir ayrıca ben herşeyi tam üniversite sınavına gireceğim sene yaşadım ölümden döndüm osteosakom çok şükür seneler geçti ve atlattım yani laf olsun diye girmedim bu siteye üye olmadım benim gibilerini tanımak daha farkrklı insanları tanımak ve yardımcı olmak destek olmak için üye oldum ben yazımda da yazdım sen demişsin ki engeli var diye ben hala ısrarla söylüyorum hayır ben de çok insan tanıdım duydum engelli engelsiz evlenen ha demiyorum ki sebep değil o tabi bir yandan da o ama bütün sebep engelli olması değil çok şükür çoğumuz işimizi bulduk hayat devam ediyor hepimizin başından geçti ayrılık arkadaşımız zor günler geçiriyor atlatacak ama zaman ve destek ama bu ara desrleri herşeyden önemli fikir ayrılıklarımız olacak ama hayat hiçbirimize kolay değil ki ben tepki olsun diye yazmadım kendi düşüncemi yazdım neyse sevgiler

Ne diyeceğimi bilemiyorum , hepiniz prof. olmuşsunuz :)

Ben her şeyi aşıyorum da mezhep de takılıyorum :(

İron;

Haklısın !!!

Gerçekler acıdır, istisnalar hariç tabi.

Kendinize gelin lütfen. Üniversite öğrencisisiniz, mühendis olacağım diyorsunuz dediklerinize bakın.
İyi olun, mutlu olun...

Yaa arkadaşlar bu yaşadıklarımız yada yaşayacakalarımız hep bir imtiham,kaderde kısmette ne varsa onu yaşıyor ve görüyoruz.Sanmayınki sadece siz,hemen hemen herkes engelli engelli engelsiz yaşıyor bu tür sorunları,emin olun..herşeyde bir hayır vardır deyip şükretmekten başka çaremiz yok..
Allah cc.hayırlı şeyler yazsın inş.kaderimize..

Öyle yada böyle engeller çıkıyor ama herhangi bi rahatsızlığınız varsa o noktada mutlaka takılıyoruz o kadar laf söz boşuna ya siz beğenmiyorsunuz ya o yada aileler ama hasta olma noktası belli bir noktada sorun teşkil ediyor insan kendisiyle ne kadar barışık olursa olsun, kendinizle barışıksanız o sorunu daha kolay atlatıyorsunuz, hastalığınızı sorun ediyorsanız biraz daha zor atlatıyorsunuz. ama sorun oluyor mutlaka

bu konuda o kadar çokkkkkkkkkkkkkkk ve uzun uzunnnnnnnnnnnnnnnnnn yazasım var lakin susmayı tercih ediyorum artık. Her şey geçmişte kaldı ve benim vicdanım çok rahat, şunu yapsaydım şöyle olur muydu, bunu deseydim çözülürmüydü vs diyebileceğim bişey kalmadı. Bir akrabalarına anlattım olup biteni, baştan sona özetledim, tabiri caizse ağzı açık kaldı o kişinin, bana hak verdi. Yani bu konuda sadece kendi açımdan bakarak yanlı konuşmadım hiç bir zaman. Bir gün karşıma geçip de "haklıydın ama biraz daha sabretseydin" gibi cümleler sarfedemeyecek bana, hatalarım elbette olmuştur ama gereken çabayı FAZLASIYLA sarfettim ben. Anlatsam roman olur diyebilecek bir ruh hali içindeyim de geçmişin hatrına o roman yazılmasa da olur...Susacaktım ben ya başlık konuşturma beni :)

Merhabalar,

Sanırım herkesin bu konuda kötü diyorum tecrübeleri olmuş. Bir çok arkadaşımızda söylemiş zaten. Ben yine tekrar ediyorum. Hayat bu kimin başına ne geleceği hiç ama hiç belli olmaz. Biz böyleyiz ve böylede çok mutlu olmayı başarabiliyoruz. Sizsizde dünyamız güzel. Evet hayatımızda sevip sevilelim. Sevgilimiz olsun elbette. Ama kesinlikle ve kesinlikle doğru insanla. Bende şuna inanıyorum. Engelli engelli ile evlenmeli. Çünkü karşımızdaki insan bizim ruhumuzdan anlar.

Kısmet belki bizim kapımızda çalar ama ne zaman bilinmez :eek:

Songül sana katılıyorum şekerim çok net ve öz yazmışsın.

Dönsel seni kırdıysam özür dilerim hastalığını bilmiyordum . Ben 15 gün önce annemi kaybettim , multiple myelom tanışı konuldu ve 58 yaşında ydı. Allah tüm kanser hast. acil şifalar versin .

allah rahmet eylesin iron annen erken vefat etmiş.

İron;

Her ölüm bize göre erkendir şüphesiz.

Anneniz ebedi istirahatgahına yolcu edilmiş. Size sabırlar dilerim. annenizin mekanı cennet olsun.

orhan bey
tabi ki kırılmadım olur mu öyle şey hiç hepimiz yaşadığımı biliyoruz kolay şeyler değil çok şükür 6 sene geçti turp gibiyim doktorum bile tanıyamıyor artık ama sana da söylüyorum işimiz var çok şükür kimse için üzülmeyim başımıza geldi en güzel şekilde başa çıktık ben yeni gördüm ve üye oldum bu siteye neler neler okudum ben ne yaşamışım ki o arkadaşımızda atlatacak bu düşünceleri toparlayacak hepimiz sevgilimizden ayrılınca bu şeyleri yaşadık en güzel düşünceler hayatlar bizim olsun inşallah birbirimize olan desteğimizi bırakmayalım sevgilerrr..... bu arada başınız sağolsun allahım mekanını cennet etsin anne bambaşka her çocuk için keşke yapacağımız birşey olsa

Engelliysem engelliyimdir.Kimseden bunu ne saklarım nede karşımdaki insan beni engelsiz düşünmesini isterim.Ha senin profilin düzgündür ,yüzüne bakınca engelin anlaşılmıyor dersen ! aynı durumdan bende şikayetciyim, çünkü ayağa kalttığım zaman karşı taraftaki insan dün halı sağda maç yaptığımı zannediyor, bidaki gördüğünde ne zanneder onu bilemem :)

İron;

başın sağolsun,Allah rahmet eylesin :(
benimde babam kanser tedavisi görüyor 2 senedir.Rabbim yardım etsin bütün şifa arayanlara..

sgurkan;

konuya noktayı koymuş .........işte bu ya ..bu kadar

abher;

mutlu olmak bize bağlı ama dış etkenler,olanlar etkiliyor insanları yani kendimde suçu arıyorum ama bazı sebepler beni bu duruma sürükledi yani dediklerimde mutsuzluk çıkıyor :))

Sevmek ve sevilmek başlı başına herkes için zordur:) Sadece engelli olunca biraz daha karmaşık oluyor...Sevginin nasıl ve ne kadar olduğunun tanımı olmaz belki ama önce sen kendini sevmelisin,zira bugün ayağına bakıp seni göremeyen zaten seni haketmiyordur.Şekilci olan insan hep zordur çünkü bilirsin ki fiziğinde bir sorun olduğunda bırakıp gidecek.Hani bazen görürüz yaşlı çiftler zor yürürler,gençlik gitmiştir ama el eledirler çünkü ruhları sevmiştir birbirlerini...Dilerim gönlünce bir sevdiğin olur arkadaşım:)

valla seversin sevilmezsin ,seveni sevemezsin, seversin güvenemezsin ,hepsi olsa ailene kabul ettiremezsin ,ailede kabul etse ayrılık olur , o olmazsa ölüm olur ,olurda olur ne edelim hayat bu olagan şeyler ,sıkma canını her şeyin bi vakti zamanı vardır merak etme kaderin kısmetinde varsa gelir allah hayırlı ve seni üzmeyecek insanlar nasip etsin....

faruk34;
:)) aynen aynen ya herşey iyi güzel tam gözgöze geliyorsunuz sorun yok ayağa kalktığınızda büyü bozuluyor sanki ya o anki baskıda kötü bunu aşmayı deneyeceğim eksi yönlerim işte

şem_i;
amin teşekkür ederim

slm arkadasımm umutsuz olma bende aynen senin durumdaydım duygu düsunce olarak pes etmedim çalıstım
işim var bende olmaz diyordum ama allahü teala karsıma birini çıkardı şükür mutluyuz seninde biri vardır sana
yazılı olan kardesimm nasip kısmet sen yolundan yürü sasma boyle seylerle sen

sabri haklısın pes etmemk gerek işte güçsüzlük diyelim dirayetsizlik böyle yaptı beni inşallah aşacağım bende şimdilik uzak gibi bunları aşmam ama ne bileyim

Üst Alt