Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrolarını tercih etmeli miyim, karar veremiyorum..?

Matrix31

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepimize hayırlı uğur işler kadrolar nasip etsin.

Benim sorum ben 86 puan aldim lise kadrosundan baktığımda memurluk imkansız gibi görünüyor. Hizmetli seversek atanma şansım yüksek gibi peki sizce hizmetli olarak çalışsak sorun yaşar mıyız?çoğu yerde hizmetlilerin memnun olmadığını görüyorum.

ikinci atamayı mi beklemeliyim hizmetlimi tercih etmeliyim allah rızası için yorum yaparmisiniz? Ikinci atamada 1sene sonra olursa sıkıntı yaşarım neyapacagimi hiç bilemiyorum hayırlı olsun iyi günler

Genelde evrak getir gotur işi yaptirirlar. Adliyede genelde oyle,engelinize gore yapabileceginiz is verirler. Kurumlarda temizlik sirket var genelde. Temizlik yaptiracaklarini sanmam

Hocam cevabin icin öncelikle teşekkür ederim. Baktığım kadariyla meb hizmetli kadrosu baya var benim engelim kronik atipik psikoz bedensel engelli değilim yani bilgisayardan falan iyi anlarım ama baktığımda okullara veriliyor hizmetliler ve hademe oluyormussun adliyede kadro yok en iyi hizmetli hangi kurum acaba inanılmaz kararsızım

86 iyi puan... bence hiç riske girme kafana yatan yerleri yaz, olmadı ikinci atamayı bekle...

Teşekkür ederim peki memurluk için 120 kadro var ben 657inciyim buyuk ihtimalle atamam olmaz ilkinde memurluk için.Peki ikinci atama görüldüğü üzere 1sene sonra oluyormuş.maddi sorunumda var rabbim hepimize yardımcı olsun kararsızlık berbat bir durum. ikinci atamalar 4 5 ay sonra olsa beklerdim.

Ekonomik konuda allah yardım etsin tabii ki zor...
Ama 86 puan ve 657. sıra herkesin rahatlıkla alabileceği bir derece değil. dolayısıyla iyi düşünüp karar vermelisin.
Önündeki 300 kişi bu atamada gitse, ikinci atamada rahatlıkla memur kadrosu alabilirsin gibi geliyor...
Karar senin hayat senin, ne kadar rahat iş de verseler, YH her zaman kurumlarda ezik konumda...

Matrix31

MEB de hizmetli olarak çalışıyorum. Şimdi iki durum söz konusu. Şanslı olup iyi bir idareciye düşüp masa başı işi yapanlar yada basit getir götür işlerini yapanlar şanssız olup temizlik yapanlar. Ben masa başı işi yapıyorum şu anda. Bu biraz da senin yapabileceklerine bağlı. Mesela bilgisayar kullanabiliyor ve bunu amirine gösterebiliyorsan masa başı alman daha kolay. Buna rağmen temizlik yapma ihtimalinde var.

Hizmetli olup temizlik yapan arkadaşım da var benim gibi masa başı işi yapanda. O yüzden biraz şans işi. Bu riske girebilirim dersen hizmetliyi tercih edebilirsin.
Diğer taraftan puanın iyi. 2. atamada şansın biraz daha fazla. Lakin belirttiğin üzere zamanın yok. İşe bir başla sınava tekrar hazırlan hem kafan rahat çalışırsın. En kötü sınava bile çalışmasan görevde yükselme ile yükselirsin. Senin kendine bir yol çizmen gerek. Merak ettiğin şeyleri sorabilirsin.

Detaylı ilgili mesajlarınız için ellerinize sağlık. Şimdi ikinci atama ocak Şubat gibi olacağını bilsem beklerim yok seneye buzamanlarsa mecbur hizmetli yazacağım. OttoEmpire kardeşim içimi rahatlatan mesajın icin ayrica teşekkür ederim. Okulda mı görev yapmaktasiniz yoksa milli Eğitim müdürlüğü nde mi acaba? Hizmetli olup temizlik sorunum değil ekmek parası dersin ama seni hor görüp aşağılama vs ezik görme tahammül edemeyebilirim çünkü rahatsızlığım hat safhaya çıkar diye korkmuyor değilim.

Matrix31

Rica ederim.

İlçe Milli Eğitimde çalışıyorum. O şekilde aşağılayanı hiç görmedim duymadım. Zaten çok art niyetli değilse amir yapmaz öyle. Nitekim sen iyiysen karşındaki de iyi oluyor. Zıtlaşmadığın sürece o tarz şeyler yaşayacağını zannetmiyorum.

YH kadrolarındaki arkadaşların ağırlığının derdi bu "aşağılama"...
siz MEB'de çalıştığınızdan muhatap olduğunuz insanların ağırlığı öğretmen, yani aydın kesim... Bu yüzden hissetmemiş olabilirsiniz ama diğer kurumlarda durum o kadar iç açıcı değil.
Yoksa GİH kadrolarıyla arasında sadece 150 TL maaş farkı var. ama psikolojik olarak her hal ve hareketleriyle YH kadrolu olduğu hissettiriliyor. Ayrıca demişsiniz ki görevde yükselme sınavlarına girersin, emin ol EKPSS soruları görevde yükselmeninkilerden daha kolay...

Ata_Türk

Görevde yükselme sorularının ekpss den zor olduğuna katılmıyorum. Çalışınca olmayacak şey değil. MEB in son yaptığı görevde yükselmeye baktım ve gayet çözülebilir sorular. Oturup kanun çalışacaksın fazladan. Diğer taraftan dediğim gibi sen iyi olursan karşındaki de iyi olur. Ben bunun inancındayım. Özveri ile çalışırsan kimse sana kötü davranmaz. Ama ben engelliyim yatarım arkadaş diyorsan o zaman kimse insan yerine koymaz. Bu her yerde böyledir.

Keşke herkes sizin kadar iyi niyetli olsa... Başarılar arkadaş...

Yani göründüğü kadarıyla ikinci atamalar seneye buzamanlar yine olacak gibi en az bisene yani.hizmetli olayında anladığım kadarıyla milli Eğitim müdürlüğü il ilçe olunca daha rahat okullar sıkıntılı heleki küçük biryerse temizlik işi de yapılıyor maaş herhalde 2200tl ilce müdürlüğü ne gidebilmeyi seçme şansımız varmidir peki hocam?

Lise puan 87 sira 635 122 memurlyk var ben şuan hizmetli oldugum icin mecburen memurluk yazacam cok zor bu atamada önümden ne kadar kişi giderse o kadat iyi sizce ikinci atamada şansım carmı önümden 400 kişi gidermi bu atamada

Matrix31

Okullar sıkıntılı il ilçe rahat mevzusu biraz karışık. Zira 4 tane bayan arkadaşım var mebde çalışan 2 si masa başı işi yapıyor 2 si temizlik. Diğer taraftan erkek arkadaşlarımdan masa başı çalışıp temizlik yapanda var okullarda. Bunu il okul olarak bakmamak lazım. MEB de bir defaya mahsus istediğiniz ilde başlama şansınız var. Bunu da atlamamak gerek. Eğer kendi ilinizde başlarsanız evrakları götürdüğünüzde içine bir dilekçe ile durumu belirtir yazı yazabilirsiniz. Tabi komisyonunun bunu dikkate alıp almayacağı bilemeyiz.

Benim ilk atamam Sakarya ya çıkmıştı kendi ilimi seçtim ve Sakarya'ya evrak götürürken dilekçede belirttim ilçe milli eğitim müdürlüğü diye.

Maaş konusunda bekar 13-3 lise mezunu hizmetli temmuz itibariyle 2,184.36 ₺ alacak. Üç aşağı beş yukarı.

OttoEmpire

Hocam bu detaylı tam net bilgilerin için gerçekten çok teşekkür ederim.siz ilce milli eğitim müdürlüğünde calisabilmem icin mi dilekçe yazın ekleyin diyorsunuz? Ayrıca atamam oldu ben örneğin antalyaya atandim ama mersin de yaşıyorum mersini seçebiliyormuyum?

bana sorarsanız hemen atanmaya bakın yarin ne olacagı belli olmaz atanın sonraki sınava daha rahat girersiniz ben öyle yaptım teknisyen olarak atandım simdi memurluk veya veri haz yazacam

arkadaşlar puanım 82.. sıralamam 2198 hizmetli yazmayı düşünüyorum çok ileri derecede bilgisayar kullanma bilgim var.. hizmetli olarak atanırsam masabaşı çalışma şansım var mı ?

Matrix31

Dilekçe yazmakta fayda var. Ancak dediğim gibi bu komisyonun kararına kalmış. İl e evrak verirken bir konuşma da yapabilirsiniz tabi. Şube müdürüyle v.s Geçen sene atamam olduğunda bir kereye mahsus istediğimiz ilde başlama hakkımız vardı. Bunun bu sene değişeceğini zannetmiyorum.

Atamanız yapıldıktan sonra atandığınız ile dilekçe verip nerede başlamak istiyorsanız orada başlayabiliyorsunuz.

1806

Teknisyenlikten neden memurluk yazıyorsunuz acaba ?

Yani ilk atamada duz liseye bukadar az memur kadrosu verildiyse ikinci atama bir sene sonra olacak ve memurluk kadrosu bukadarda olmama ihtimali yokmudur ben güvenemiyorum ikinci atamaya. On lisans ve lisansa memur sayisi cok iyi malesef liseye cok az belli yani

Arkadaşlar benim merak ettiğim Lise mezunları için MEB hizmetli kadrosuna atanırsam nerede çalışacağım nasıl belli olacak. Diyelim ki bir il bünyesine atandım. Hangi ilçe, hangi okul veya müdürlük bunun tespiti nasıl yapılacak. Benim rahatsızlığım anemi olmam. Bağışıklık sistemim çok zayıf olduğu için temizlik vs gibi şeyler yaptırırlar mı bilmiyorum. Bilgisyar kullanma becerim çok iyi ama insan düşünüyor bu durumu.

S.a kardeş Orta ögretim 2016ekpss ilk defa girdim bu sınavdan %55,60122 puan aldım tercih hakkim var ilk defa böyle bir sınava katildim daha önce hiç böyle tercih yapmadim ne yapmam gerekiyorsa bana yardımcı olabilirmisiniz çok SEVİNİRİM.(%77 engelli epilepsi rahatsligim bulunmaktadır iş hayatımda ve normal yaşam hayatımda herhangibir engelli durumum yoktur)

deve kusu misali devede degilsin kusta teknisyene ihtiyac yok memur isi yap sura arızalandı bi bak OttoEmpire

90 puan aldım memurluk zor gözüküyor hizmetli yazıcaz anlaşılan.
Meb de hizmetli kadrosunu araştırdım müdürlüklerde olursan iyi sertifika falan varsa masa başına çekebiliyolarmış. okulda olursanda müdüre bağlı. Yarınımzn ne olcağı meçhul o yüzden yazıcam hizmetli.

şu 90 puan aldım hizmetli yazacam falan diyenler inandırıcı değilsiniz.. samimi hiç değilsiniz.. insanların aklını çelmeye çalışıyorsunuz ayıp ayıp

120 memurluk kadrosu var bu yüzden hepsini hizmetli yazıcam artık böylesi daha mantıklı gibi geldi

metrik kardeşim Allah rızası için demişsin bende cevaplıyorum.geçen yıl 85 puan aldım.ılk atamada 2014 te atanamadım hızmetlı yazdım 20 tercıhı ıkıncı atamda hızmetlı olarak meb düştüm.atanmak ıstıyorsan hepsını hızmetlı yaz kardeşim.yazmasan ıkıncı atamada bıle garantı olmayabılır...atanmaya bak kadroyu al sonra yükselmeye bak...

zamnın ötesınde o gıttıyı yerdekı amıre baglı kardeşim...

hizmetli tercihi hepsini milli eğitim yazmak dahamı doğru olur başka hizmetli açmamışlar doğru dürüst

Matrix31

Maddi sıkıntın yoksa 2.atamayı bekle derim. Ama memur kadrosu gelebilir şansın var. Ama hizmetli kadrosu seçipte gitmemezlik yapma, bazı yapanları biliyorum

Üst Alt