Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrolarını tercih etmeli miyim, karar veremiyorum..?

Peki arkadaşlar diyelim ki bir ilde meb hizmetli olarak atandım. Ben nerede çalışacağım? Hangi ilçe, hangi okul? Bu nasıl belirleniyor? Benim tercihim veya oturduğum yer dikkate alınıyor mu?

Cevap veren herkese tekrar tekrar teşekkür ederim allah razı olsun. Ben bi 10tane memurluk 20tane hizmetli yazmayı düşünüyorum evet 2014e baktim hizmetli kadro sayisi ve il cok az memur biraz daha iyiymis ama puanlari yuksekmis memurluğun. Busene meb fullemis kadroyu hesapladim kaba taslak 81 il herhalde açılmış ortalama 20 alsa 1500 1600 kisi demek oyuzden 83 ve uzeri rahat atanacak gibi duruyor. Ekmek parası atanirsak tabiki işimizi kaçırmamak gerek bu fırsat herzaman gelen birşey değil.

matrix,hiç kafanı karıştırma kardeşim,okudugum kadarıyla maddi anlamdada bu işe ihtiyacın var,hizmetli o kadar kötü bişey degil,tabiki kuruma göre degişiyor,belki şansının yardımıyla mutlu olacagın bir yere atanırsın,bence elindeki fırsaatı kaçırma,yarın ne olacagını kimse tahmin edemez,herkesin şartları bütcesi düşüncesi farklıdır.1 yıl beklesen atanamzsan kaybedecegin parayıda düşün,ona göre karar ver,hakkında hayırlısı olsun inşallah kardeşim..

Merhaba Arkadaşlar 2016 ekpss puanım 81 sıralama 2629. Ortapetik engelliyim.Sağ bacak diz üstü ampute. Protez kullanıyorum..
Ekpss sıralamalarını yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz.Hizmetli kadrolarından tam bir bilgim yok.meb ten onaylı bilgisayar işletmeni sertifikam var.konu ile ilgili daha önce atanmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Meb de engelline Gore iş verilir temiz lik yapacak durumdaysan temizlik yaparsın okulun o anki ihtiyacina bağlı adliyede temizlik işlerini mahkumlar yapar hizmetliler genel de evrak işleri ve mübaşir olarak değerlendiriliyor

Meb hizmetlilik tam bir rezillik

Arkadaşlar 86.85 puan aldık memurluk kadrosu cok azdı 2.atama da riskli diye kalktik hizmetli tercih ettik ve atandik. İşe başladık bahçe temizliği dendi tamam rahat yapıyorduk sonra birde hem bahçe temizliği hemde bir hizmetiyle birlikte bize bir kat verdiler sinif temizliği koridor temizliği başlamak için öğrencilerin çıkması gerek sabah 8de gel aksam öğrenciler 18 30 da çıksın temizliği bitir saat 20.30 oluyor belim kırıldı neyapacam bilemiyorum ne olacakta? Lütfen hizmetli kadrosu seçmeyin aklınız varsa hele mebte ne masa basi is ne bisi tuvalet sinif bahce temizliği bunu nasil engelleriz amire gittim sabah 10da gel diyor ozaman yine 10bucuk saat yapar ben 8de gelip 5 5bucukta çıkmak istiyorum doktoruma gidip agir is yapamaz diye rapora yazdırmak zormudur neyapabilirim?

Allah kolaylik versin Matrix31 baya geç cikiyormussun.

Arkadaslar bende 2. Atamayi bekloyorum. Ortaogrtim puanim 77.6 hizmetli tercih etcem. Sizce atanabilirmiyim. Olur mu.

Matrix31

içişleri kadrolarını yazarsanız,memurluğa geçme olasılığınız çok yüksek olur.

Arkadaşlar raporunda efor gerektiren ve ağır işlerde çalışamaz yazmayan kişiler beklentilerini yüksek tutmasın yani masa başı iş beklerken kendini temizlik yaparkende bulabilirsiniz bu bakımdan hizmetli birazda amirinize bağlıdir geçen dönemlerde bukadar şikayet olmuyordu tek tük vardı ama bu dönem atanan arkadaşların çoğu şikayetçi yukardaki yazan arkadaş raporumu değiştirip ağır işler yapamaz yazdırabilirmiyim diyor durumun böyleyse yazılabilir ancak durumun temizlik yapmaya getir götüre musaitse dr. Sana bu raporu vermez

sarasota benim ağır iş yapamaz raporum var.Lakin müdür hala daha temizlik yaptırıyor.

Doktor yazdirabilecegini soyledi ama busefer mudurle arami bozup daha kötü olmasın diye beklemeye aldım. Birisi gorevden uzaklastirildi bu sefer beni sadece bahce temizliği ve bir erkek wc si temizligi verdiler 8 5 çalışıyorum şimdilik şükürler olsun buna da şükür etmekten başka çaremiz yok seneye halk eğitim merkezine gecicem

Arkadaşım şöyle belirteyim. Bende devlet hastanesinde tekniker olarak çalışıyorum. Burada hizmetli kadrosunda bir çok arkadaşım var ve hiçbirinin bu güne kadar temizlik yada getir götür işi yaptığını görmedim ki zaten hizmetli demek temizlikçi yada getir-götürcü demek değil. Arkadaşlarımdan biri veznede çalışıyor bir diğeri evrak kayıtta. Maaş konusunda memurdan düşük olabilir 150-200 TL civarı ama onunda sebebi kademe ve derecesi oluyor. Hizmetli kadrosundan girersen 12-1 den başlar kademe derecen. Bence tercihlerinde ilk birkaç sırayı memurluk diğerlerini hizmetli olarak seçmen iyi olur. Maddi sıkıntında varmış Allah yardımcın olsun inşallah. Ama bence bu tercihleri boş geçme. Bir sonraki alımlarda atanabileceğin garanti değil böyle de düşün bu şansı kaçırma.

ZAFERKEN amirini uyarabilirsin raporunu gösterip bu işler bana ağır geliyor diyebilir ve baktın olmadı bir dilekçeyle ilgili maddeyide ekleyerek ver bak nasıl düzeliyor haaa temizlikten kasıt nedir sana ufak bi temizlik yaprırıyorsa buna ağır iş denmez zaten ama yok bayagı bi temizlik yapıyorsan o başka
ZAMAN bu problem zaten sadece meb de var kardeşim diğer kurumlarda zaten hizmetli memur hemen hemen aynı işleri yapıyor

sarasota 5-6 sınıfın temizliği,tuvalet temizliği,50-60 metre koridorun paspası ve birde bulunduğum katın merdiven temizliği.

MEB'in hizmetli kadroları müdürün insiyatifine kalmış.Rezillikten başka bişey değil.Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatındaki yetkililer bu konulara duyarlı olmazsa ileride daha kötü sonuçlar doğuracak.

Kurumların kaynaklarını verimsiz kullanmasından kaynaklanıyor aslında hizmetli kadrolarını böyle ezmeye çalışmaları. Döner sermayeyi herkese fazla fazla dağıtıp temizlik firmasından hizmet almazlar. Kadrosu nasılsa hizmetli diye yüklenirler Hizmetli memura. Memurluğa girmeyi bu kadar zorlaştırıp sonra atananlara bunları yapmak nasıl bir çelişki ben anlamadım. Millete eziyet etmek için sınav yapılıyor yurdumda garip???

malesef bu dönem atananlarda bu şikayetler oldukça fazla arkadaşlar

Malesef arkadaşlar bizi boyle nekadar pis iş ıvır zıvır taşıma işi varsa onları yapacak gözle bakıyorlar.hele birde adaylik saçmalığı var 1sene gibi uzun bir süre sürekli susup hiçbirşey diyemez halde ne deseler yapmak zorunda hissettirmek inanılmaz güç bir durum herkes adaysin mecbursun tavrında hele birde başka hizmetli varsa oda hiçbirşey yapmadan aylak aylak gezip tek laf yemezken ben hergün wcyi temiz tutup şikayet var diye laf yiyorum mesela kahroluyorum allah yardımcımız olsun ekmek parası sorumluluk yuva diye yutuyoruz sonumuz hayra vesile olsun ins

Ayrıca bizim ortaokulda haftasonu kursları var diye her hafta birisi gelip tüm okulun coplerini alip siniflari temizlemek zorunda mesela yarın sıra bende yarın pazar gidip 20 sinif ile uğraşacağım bunun 657de yeri varmidir bilemiyorum ama tabi adayiz ses edemeyiz ya 1sene daha adaylığı uzatırsa diye

Allah yardımcınız olsun bu sene çok şikayet duyuyoruz arkadaşlar

Matrix31 aynen kardeşim maalesef aynı bende 2016/1 le atandım ve 2 defa sinir krizi geçirdim.Rahatsızlığım ilerledi doktora çıktım oda ağır işleri yaptıramazlar dedi tabi bunu takan yönetici yok.Doktor bu şekilde çalışırsan hastaneye yatman gerek dedi.Ben de müdüre söyledim müdür yardımcısı ve 1 sınıf öğretmeninin yanında.Bana bir şey olursa bu sorumluluk müdürün dür oradaki öğretmenlerde şahittir.Bakalım neler olacak neler ben de bilmiyorum göreceğiz artık.Tek bildiğim eğer mecbur değilsen bu iş yapılmaz arkadaş.Baştan engelliler temizlik yapmaz dedilerdi bu siteden bende hizmetli yazdım ,bilseydim yazmazdım.

Arkadaşlar malesef amirler çok duyarsız engelli personele okulun birçok yükünü yüklüyorlar bu dönem maşallah ları var gecen dönemlerde birkaç kişiden şikayet almışken bu dönem gelen mesajlarda ve forumda çok görüyoruz bunada uzülüyoruz tabi

Bende hepinize Katılıyorum arkadaslar yakındır yani Olayların çıkması. Benim 6 tane adli suçum war dosyamda,üstüne 2 kez adli olarak hastaneye yatırılmışım Ateşle oynuyorlar haberleri yok. Ilaçlarım arttırıldı üstüne 1 ilaç daha eklendi fazla sinirlenmiyorum. Bu ilaçları bu kadar almak zorunda Değilim. Müdürle konuştum bunları biraz düzeldi yoksa oda anladı kötü şeylerin olacağını.

Engelli arkadaşlar zaten kendileriyle hastaliklariyla ugrasiyor bide üstüne yük eklemeleri ne kadar doğru

Müdürün derdi senin hastalığın değilki.Onların derdi okul temizlensin,sıralar taşınsın,öğretmenlerin gönlü hoş olsunda yeter.Engelli ölürse ölsün.Kimin umrunda.

Geçen hafta ctesi mudur cagirdi bizi neymis masasi taşınıp kurulacakmis geldik 1saat dedik sorun değil pazar günü de haftasonu kursu var diye bütün okul temizlenecek sıra sende dediler 1de gelip 6da çıktım tek başıma 20 sınıf koridorlar ve 6adet wc bu allahtan revamidir okuldan bayilacak halde çıktım. Simdi yarin tekrar çağırıyorlar kpss öncesi temizlik ve etiketlerin yapisitirlmasi ve ztn pazar günü orta öğretim kpss de gorevliyim. Haftasonlari yasal olarak gelme zorunluluğu varmidir neyapabilirz?

Allah hepinizin yardımcisı olsun diyecek söz bulamıyorum

Üst Alt