Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

beyazmasa@ibb.gov.tr (beyazmasa@ibb.gov.tr)
Kişilere ekle
11:38
[Bu iletiyi gelen kutunun en üstünde tut]
Kime: ismetilhan@hotmail.com.tr
beyazmasa@ibb.gov.tr

T.C.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü

BEYAZMASA

Başvurunuz:

MADDE 88: [...] ENGELLİLER İÇİN SAĞLIK KURULU RAPORUYLA %40 VE ÜZERİNDE ENGELLİ OLDUĞUNU BELGELEYEN TÜRK VATANDAŞLARININ KENDİLERİ, AĞIR ENGELLİLERİN KENDİLERİ İLE BİRLİKTE BİRDEN FAZLA OLMAMAK ÜZERE BİRLİKTE YOLCULUK ETTİKLERİ REFAKATÇİLERİ, DEMİRYOLLARI VE DENİZYOLLARININ ŞEHİRİÇİ VE ŞEHİRLERARASI HATLARINDAN, BELEDİYELERE, BELEDİYELER TARAFINDAN KURULAN ŞİRKETLERE, BİRLİK, MÜESSESE VE İŞLETMELERE VEYA BELEDİYELER TARAFINDAN YETKİ VERİLEN ÖZEL ŞAHIS YA DA ŞİRKETLERE AİT ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANIRLAR." FAKAT İSTANBULDA ANLASILMAYAN BİR SEKİLDE BU MADDE İHLAL EDİLEREK KONTR UYGULAMASI GETİRİLMİS BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Sayın İSMET İLHAN ;

İlgi : 13.01.2015 14:01:28 Tarih ve 1-586941101 Nolu Başvurunuz

Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuz ile ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

"Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Ücretsiz kartlar için getirilmesi planlanan aylık 220 geçiş hakkı çalışması 28.01.2015 tarihi ile iptal edilecektir. Kartınızı sınırsız olarak kullanmaya devam edebilirsiniz."

İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALO 153 BEYAZMASA

------------------------------------------------------

Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.

http://application2.ibb.gov.tr/bmanket2?b_numara=1-586941101

İyi günler dileriz.

ESMA ERSOY

Sınırlama kaldırıldı güzel kardeşim müsterih ol..

mutang kardeş şuan hala devam ediyor 153 ü arayıp bilgi alabilirsin

işin ilginci 153 aradığınızda başka bilgi veriliyor bana verilen bilgi yukarıdadır ama maille sorduğunuz zaman daha başka cevap veriliyor bana aradığımda nezaman kaldırılacağı bilgisi bize verilmedi diyorlar maiile sorduğunuzda tarih bile veriyorlar ama şuan hala sınırlama var

Sınırlama kaldırıldı , önemli olan bu konuda haklı savaşımızı kazanmak değil, asıl sonra gelecek saçma kısıtlamaları engellemek olacak,
yazık ki bizlerle bile uğraşacak noktaya geldiler..

Özel halk otobüsü,iett metro ve metrobüste denedim sınırlama kaldırılmıştır güzel kardeşim müsterih ol ..

ücretsiz toplu taşıma kartı

Arkadaşlar İETT tarafından verilen ücretsiz toplu taşıma kartında son zamanlarda sıkıntı yaşıyorum ikinci aktarmaya geçiz vermiyor bu sadece bende mi yoksa bir kısıtlamamı var. İstanbul da tek vasıta ile ulaşmak neredeyse imkansız. Eğer bir kısıtlama var ise İETT yi protosto ediyorum ve herkesi bu protostoya davet ediyorum. İşgüzar ve kendini bilmez şöförlerin alaycı tacizine maruz kalıyorum.

Ne haklı arkadaş sen istanbulu biliyormusun ben hastahaneye gidiyorum en az üç vasıta birde dönüş hesap et ondan sonra

Şu an bir kısıtlama felan yok arkadaşım.Ben bazen bir kaç araba değiştiriyorum tek araba bulamadığımda.Kısıtlama veya aktarma için iett ,153 veya belbim ile bir görüş bence
Aktarmada sıkıntı yaşayanı duymadım,ama kartını okuttuktan sonra 1 dk geçmeden tekrar kartını okutursan aktarma yapmıyor sanırım.Zaten kartlarda aktarma yazmıyor ki hiç

Aralik ayinda uc gun icin Istanbul'a geldigimde Devlet'in verdigi karti yok sayip baska bir kart almami istemislerdi. Gerekce olarak aldigim sakat kartinin aldigim sehirde gecerli oldugunu soylediler. Ulkemin her sehri icin ayri kart alacagiz anlasilan.

Dedikleri karti aldigimda da kartta gunluk 10, aylik 220 kullanim ve cift katli belediye otobuslerinde ve deniz otobuslerinde gecmedigini ogrendim. bu uygulamalar devam ediyor mu hala?

T.C.İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞIBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Başvurunuz:
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
Bilgi Edinme Kanunu kapsamında birimimize yapılmış olan Bilgi Edinme Başvurusu, konusu gereği 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi çerçevesinde kurum/kuruluşunuzu ilgilendirdiğinden yönlendirilmiştir.

Başvuru:
Ad: BİROL KOÇ
TC Kimlik No:
Adres: maltepe
E-Posta: vurgunbirol@hotmail.com
İlk Başvuru Tarihi: 13.1.2015
Cevap Yolu: Elektronik

Başvuru İçeriği: Konu: ULAŞIM

Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün almış olduğu kararla Engellilerin ücretsiz olarak kullandığı ulaşım hakkı geçtiğimiz 2013 yılı Aralık ayında olduğu gibi tekrar sınırlandırılmıştır. Bu bağlamda, Günlük 10, Aylık 220 olarak güncellenen ücretsiz İstanbul Kartlar, Engellilere yapılan haksızlıktan başka bir şey olamaz.

Halbuki 04.03.2014 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından TBMM'de onaylanan yönetmelikte herhangi bir şekilde seyahat hakkının kısıtlanması ile ilgili bir madde bulunmamaktadır.

Kanunen verilen bir hakka, yerel bir müdürlüğün kararıyla kota koymak, hukuk devletinde hukuksuz bir uygulamadır.

Söz konusu kısıtlamaya, yapılan bu haksızlığa bir an önce son verilmeli!

Açıklama:

İçişleri Bakanlığı
İstanbul Valiliği

Sayın BİROL KOÇ ;
İlgi : 15.01.2015 08:18:33 Tarih ve 1-591181239 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

"Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Ücretsiz kartlar için getirilmesi planlanan aylık 220 geçiş hakkı çalışması 28.01.2015 tarihi ile iptal edilmiştir. Kartınızı sınırsız olarak kullanmaya devam edebilirsiniz."

[FONT=Segoe UI]

[/FONT]

selam arkasdar sabiha gökcene calisan tüm otobüslerde engelli karti gecmiyor peki buna ne diyeceksiniz buyrun bakalim bugun bindim gecmedi

İETT. ye yazdığım yazı ve cevabı
ÖNCELİKLE HAYIRLI VAZİFELER DİLERİM.
Ben % 90 oranında kalp zetmezliği hastası olup, İETT nin verdiği ücretsiz seyahat kartı ile seyahat ediyorum.Ancak son günlerde otobüsten iniyorum metroya bindiğim zaman yetersiz diyor veya bazende otobüslerde yapıyor acaba bir kısıtlamamı yaptınız eğer böyle bir kısıtlama varsa aktarma yapılmadan bir yere ulaşma imkanımız yoktur ayrıca şöförlerin alaycı tacizlerine maruz kalıyorum lütfen bu konuda bilgilendirmenizi ve insanları kötü niyetli şöferlerin tacizine maruz bırakmayacak şekilde düzelmenin yapılmasını,
Ayrıca toplu taşıma istasyonlarındaki asansörler engelli ve yaşlılara ait iken bu aletlere de ulaşmamız mümkün olmuyor merdiven çıkamıyorum asansöre de binemiyorum yaşlılarda ve engellilerde kar var zaten bu kart sahipleri ancak kullanabilsin bu yönde de bir çözüm bekliyor saygılar sunuyorum

Sayın Abdullah Pehlivan,
2678921 Nolu Başvurunuz
Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Ücretsiz İstanbulkartlar için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Geçişlerinizde sorun çıkaran personellerin araç kapı kodu yada plakalarını bildirmeniz halinde gerekli işlemler yapılacaktır. Ücretsiz kartı olmayıp çeşitli rahatsızlıkları nedeni ile asansör kullanmak durumunda kalan yolcularımız sebebi ile sınırlama getirilememektedir. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.
------------------------------------------------------

Neler oluyor, biz insan haklarını savunan kul hakkının suç olduğunun savunan azınlıkta olan bir yaşantı şeklinin engellileri neslimizin soyumuzun sonumu geliyor kim bilir.Kuranı kerimin ayetlerini bile getiren iki meleğimiz olmuştur, görevlendirilmiştir engellilerin paraya değil Adalete ihtiyaçları var bunu da Devlet güvence altına alır engellilerin hesapları Devlet tutmaz biz dilenci değiliz çingene hiç değiliz sadece mal canın yongası dır her engelli faydası olası değerlerin takipçisi ve habercisidir verilen geri alınmazlar vardır bunlardan biri korku diğeri sevgidir bu her insanda benden çok korkan benden çok sevecek diye bir şey söz konusu deyidir çünkü ben bir engelli insanın verilen haklar asla tasarruf deyidir birikim değildir haklar insanın kaderlerine bağlanmıştır önceden bilmek gibi bir durum söz konusu deyildir. Arabayla ( otomobil) hepimiz yolculuk yaparız fakat trafik terörö bağımsızdır, engelliyi korumak, savunmak Devletin şeref borcudur enflasyon dediğimiz canavar da ne oluyor tek dışı kalmış saygısız mahluk

bursadada 6 aydır sınırlı uygulama var günlük 6 biniş uygulaması yapılıo istanbul yine şanslı günlük 10 sınırı var ama tepki olmazsa bu limitide arar engelliler

kardeşim engellilerde cıvını cıkarıyor valla bukdarda olmaz kendim gözümle görüyorum bir cok engelli tekerlekli sandalye ile degil %40 ve 50 olan engelli kartı olan arkadaşlar ben gözlerimle denk geliyorum otobüs otobüs geziyorlar bukadarda olmaz bana kalsa günde en fazla 5 biniş fazlası yok yasak olması gerek öbür maadi acıcan para verenlerede haksızlık olmasın sömürgeci zihniyetimizi bir kenara bırakmamız ve hakı olan hakkını vermemiz gerek o yüzdende binişleri keyfe degil mecbur olundunda gidilmesi gerek oldunu unutmayalım

Sınırlama yok.Ben rastlamadım.Bugün 10 sınırlama yaparlar yarın 5 e düşerler. Hakkınızı yedirmeyin.Bize verilmiş bi hak isteyen 5 biner isteyen 10 kere biner kimseyi ilgilendirmez.Suriyelilere para bulan belediye bize gelince mi yok oluyor. Hayret bi şey.

bankacı arkadaş doğru dion ben kendi adıma konuşuyom işim olmasa binmem otobüse kardeşim

Binin kardesim doya doya binin.Belediyeye kar mi ettireceksiniz.Bu neyin korkusu.Şahsen ben günde 2 kez biniyorum..Ama napalım kardeşim.Laf mı şimdi bu Belediye ne dermiş.Çok da umrumuzda .Kusura bakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz.

istanbulda bir ara yapıldı mücadele sonunda kota uygulaması kaldırılmıştır.istanbulda şu an öyle bir şey yoktur

Bankacı doğru diyor hatta kentkart cartkart curtkart uygulamaları da bana göre yanlış yaşadığınız şehirden başka bir şehire gittiğinizi farzedin her şehir için ayrı ayrı kartmı alacağız .Hem mantıklı olarak düşünürsek bu cart curt kartlar ülkeyi bölmeye kadar eyalet sistemine kadar gider.

Ark.lar şehir dışındada engelli kartınızı gösterdiğiniz takdirde şehir dışında da ücretsiz yolculuk yapabilirsiniz geçen hafta sonu konya da ücretsiz faydalandım mesela. Takılmayın bunlara... Hadi kalın sağlıcakla !

Ben Kartı bu zamana kadar hiç kullanmadım ama Kahramanmaraş'ta Günlük 3 diye duydum. Sıcak ortamlarda çok duramıyorum mesela Eğer otobüs sıcak olursa aşağıya inmek durumunda kalabilirim. benim gibi hastalar olursa nasıl binecek acaba?

Arkadaşlar urfada günlük 3defa binebiliyon yeni yaptılar benim çalıştığım işyerine 4 otobüs gidiyor gidiş dönüş nasıl yapacam bilmiyom aldığım asgari ücret bu konuda ne yapmalıyım

İlgili yerlere dilekçe veya email gönderin. Çevrenizede aynı şeyi söyleyin. Engellilerin içinde bulunduğu koşulları araya sıkıştırın, satırlara dökün. Gerekirse Başbakanlığa ve Cumhurbsşkanlığına iletin. Mücadelesiz hiç bir şey olmuyor. Istanbulda iki kere denediler bunu. Yapamadılar.

Günlük 10 la sınırlamak istediler. İstanbul çok büyük ve yetmiyordu. Şimdi sınırsız.

peki istanbul dışından gelenler iett kartı çıkartmak zorunda mı

Üst Alt