Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

bu resmen ayrımcılık böyle bişe olmamalı kaldırılıyorsa herkese kaldırılmalı arkadaşlar

AZ ÖNCE İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BEYAZ MASAYI ARADIM ALO 153. EVET KALDIRILMIŞ. MÜŞTERİ TEMSİLÇİSİ İETT ACIKLAMA YAPMIŞ ZATEN.. İŞTE HABER

[h=1]Gazetecilere seyahat kartı kısıtlaması kaldırıldı 14 Ocak 2015
[/h]

27407810.jpg

[h=2]Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basın mensuplarına verilen ücretsiz seyahat kartlarında yaptığı kısıtlamanın kaldırıldığını duyurdu.[/h]
Cemiyet'ten yapılan açıklamada, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İETT Genel Müdürlüğü'ne başvurarak sınırlandırmanın haksızlık olduğunu belirterek kaldırılmasını istemişti.
27407806.jpg
TGC ve TGS yaptığı açıklamada, 'İstanbul’da trafik yoğunluğu nedeniyle gazeteciler göreve giderken toplu taşıma araçlarını çok sık kullanmaktadır. Açık bir hak ihlali olan bu uygulamanın çifte bir standart yarattığını tekrar hatırlatarak gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen sınırlandırmanın acil olarak kaldırılmasını istiyoruz' denilmişti. Sonuçta TGC ve TGS'nin girişimiyle İETT gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarındaki sınırlandırmayı kaldırdı.

İETT'den yapılan açıklamaya göre program yazılımındaki güncelleme tamamlandığında elektronik geçişlerde görünen kısıtlama yazısı da ortadan kalkacak. Güncelleme tamamlanana kadar da gazeteciler bir sınırlama olmadan kartlarını kullanabilecekler" denildi.

Evet kardeşim biz engelliler bir araya gelip sesimizi çıkarma konusunda bile engelliyiz o yüzden de uğraşmaya değmez. Artık bundan sonra başımıza ne gelirse Şükür diyip oturacaz aşağı....yazık bu kadar tepkisizliye ve vurdum duymazlığa. Kazanılmış Hak olan 2022 ler kesi,lecek ona bile şu milletin haline bak ya tık yok.. o zaman demekki bütün bu yapılanlar bize müstahak. Hükümet Engellilerin tepkisini şu an izliyor. Belkide yeterince tepki olsa önümüzde seçimler var geri adım atacak bu alçakca yürürlüğe koyduğu bakım parasının gelişre dahil edilmesi konusunda ama . nerde.. bakıyorlar işte kimse umursamaz görümeye devam ederse görecekler günlerini o kadar engelli ve Aileleri o zamanda bağırıp dursunlar.....

KAPLAN19 Kardesim boşver.Bizde birlik yok. Bu yüzden isallah bu engellilerin kartlarini yani bizim kartlarımiz ücretli olur. Helal olsun Belediyeye ve iettye. işallah bu engellilerin ücretsiz kartlarını ucretli yaparlar. Çünkü biz engellilere hem hak hem müstahak. Hep susalim hep susalim.

demekkı bır engellı gazetecı veya herhangı bır tv çalışanı ust duzey bulacaksınız kı tum turkıye duysun yoksa kımsenın haberı olmuyo .

seçim zamanı geçen sene yaptılar ama kaldırdılar ama ozaman sitede duyuru yoktu ama şimdi iett kartlar bölümüne yazmış geçiş hakkı olarak bunun kalkacağını zannetmiyorum

BUNU BİR SİTEDEN ALMISTIM PARTİLER DAHİL BİR COK YERE GÖNDERDİM
Engellinin ücretsiz ulaşım hakkına kota!
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün almış olduğu kararla Engellilerin ücretsiz olarak kullandığı ulaşım hakkı geçtiğimiz 2013 yılı Aralık ayında olduğu gibi tekrar sınırlandırılmıştır. Bu bağlamda, Günlük 10, Aylık 220 olarak güncellenen ücretsiz İstanbul Kartlar, Engellilere yapılan haksızlıktan başka bir şey olamaz.

Halbuki 04.03.2014 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından TBMM'de onaylanan yönetmelikte herhangi bir şekilde seyahat hakkının kısıtlanması ile ilgili bir madde bulunmamaktadır.

Kanunen verilen bir hakka, yerel bir müdürlüğün kararıyla kota koymak, hukuk devletinde hukuksuz bir uygulamadır.

Söz konusu kısıtlamaya, yapılan bu haksızlığa bir an önce son verilmeli!

Abi verecen bunları mahkemeye hak gaspından dolayı ve cezalandırılması görevini kötüye kullanmasını felan

yada yatıracan bayıra karşı yermisin yemezmisin

Engelliler olarak bir olamazsanız/olamazsak daha bu tip ayrımcılıklara kazanılmış haklarımızı kaybetmeye devam edeceğiz. Şunu sık sık söylerim bir kez daha söyleyeyim. Bu ülkede engelli sayısı ortalama kaç milyon 10 milyon her engellinin anne babaları ya da bir iki yakını mutlaka vardır toplamda eder 20 küsür milyon kişi seçimlerde oy kullanacak mutlaka 20 milyon engelli ve yakını varmıdır vardır bukadar oy bir partiyi etkiler mi hemde çoook, eee o zaman nerde bunca engelli ve yakını? onlar mı? onlar yok :) Gerektiğinde olmayanlar sürekli yok a partisi yok b partisi şeklinde kendi içinde bile didişen kendi hakkını aramak dururken takım tutar gibi parti tutanlar sesini çıkarmazlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın derler taaa ki o yılan kendilerini sokuncaya hakları ellerinden alınıncaya kadar.
Ekpss'de kadrolar açıklanır 3000 alım yapacağız derler engelliler forumlarda vs ayaklanır Ankara'da DPB önünde eylem yapılacak gelebilenler gelsin diye sosyal medyadan forumlardan duyurulur toplamda 8 kişi gider yani engelliler yine gitmez yine bir olamaz birlik olamaz herzamanki gibi amaan banane der, yahu koskoca Ankarada 50 tane de mi engelli yok yada onu geçin engellilerin anneleri babaları abileri dayıları amcaları vs nerde? bu kadar mı duyarsız olunur ama maalesef herzaman olan şeylerdir bunlar. Bunlar acı gerçeklerdir maalesef...

Bu uygulamanın savunulacak bir yanı yok.
Sınırsın internetin bile aslında sınırlı olduğu bir yerde sınırları baştan çiziyorlar sadece.

Mesaj Gönderim Zamanı: 19.12-2013 17:14
Bişeyin değeri elden gidince anlaşılırmış..Burada yazılanları okuyorumda aklı başında bir kaç kişi hariç gerisi kimse kusura bakmasın ama laf ebeliğinden başka birşey yapmıyor.Bedeva binmek benim hakkım . Bana bu hakkı verdiler kimse geri alamaz!!! Bunu anlayın önce. Buı konuda taviz verirsem vur agzına al lokmasını derler geri kalan (ki pek birşey kalmadı) ne varsa alınır.Sap gibi ortada kalırız. O zaman görürüm sizi.
Devlet engellilere her türlü kolaylığı sağlamak zorunda.Görevi bu.Verilmeyen haklarımız verilince AB gözüne girmek için sadaka vermişler gibi sevindik.
Uyumayın bunlara hakkınızı yedirmeyin.
Dip not: dışarı çıkamayan arkadaşlar siz de bana ne demeyin. Bu gün bu uygulama olur yarında evde bakım maaşı sakatlık maaşı hepsi kırpılır...

Demiştim yukardaki tarihte...Kırpıldı kırpıldı ...Sırada maaşlar aylıklar vs vs var. Uyuyun engelliler...

Flaş haber. Biricik arkadaşlarım müjde iett geri adım attı 10 limit sınırlama ıptal

Evet arkadaşlar. Az önce İETT Genel Müdürlüğünü Aradım. Ben Sara Hastasıyım Dedim. Hastane devamlı gidiyorum. Bu kadar engelli insanlara yazık değilmi diye konuştum. Genel müdür başka bir müdüre bağladı. Ve nu sınırlamanın Perşembe günü kalktıgını söyledi. SİZDEN TEK RİÇAM AZCIK BASKI YAPIN ARKADAŞLAR. EYLEM YAPALIM BİR OLALIM

engelliler sahipsiz dir

T.C.İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEBAŞKANLIĞIBasın Yayın ve Halkla İlişkiler DaireBaşkanlığı Halkla İlişkiler MüdürlüğüBEYAZMASA​
Başvurunuz:
İETT VE İBB ENGELLİLERİN ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKINA GETİRİLEN SINIRLAMANINKALDIRILMASINI İSTİYORUZ!

Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul ElektrikTramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşmeneticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

''Kurumumuza yapmış olduğunuz ücretsiz kartların sınırlandırılmasına ilişkinbaşvurunuz incelenmiştir. 2013/1-12 sayılı Ukome(Ulaşım Koordinasyon Merkezi)nin almış olduğu karar gereğince Engelli, Refakatçi, TUİK, PTT ücretsizkartları günlük 10 aylık ise 220 geçiş ile sınırlandırılmıştır. Bu doğrultudaiptal talebiniz olumsuz olarak değerlendirilmiştir.''

İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALO 153 BEYAZMASA

Evet arkadaşlar. Az önce İETT Genel Müdürlüğünü Aradım. Ben Sara Hastasıyım Dedim. Hastane devamlı gidiyorum. Bu kadar engelli insanlara yazık değilmi diye konuştum. Genel müdür başka bir müdüre bağladı. Ve nu sınırlamanın Perşembe günü kalktıgını söyledi. SİZDEN TEK RİÇAM AZCIK BASKI YAPIN ARKADAŞLAR. EYLEM YAPALIM BİR OLALIM

Nasıl iptal arkadaşım bugün bastım hala aynı yazılar var.

Şimdi yeniden baktım İett sitesinden sınırlama yazısını kaldırmış arkadaşlar Engelli Kartı

Siteden sınırlandırma yazısını kaldırmak yetmiyor demek ki .
Sistemde hala limitli görünüyor.

bugün otobüse binip bakma imkanı olan oldumu arkadaşlar

hiç bir değişiklik yok aynı sistem devam ediyor (tramvay -vapur- metrobüs- otobüs )
not(harem - eminönü arabalı vapur hariç)

Kısıtlamaya gelince aynı gün yapıyorlar kısıtlamayı kaldırmaya gelince zaman alır diye açıklıyorlar.

21.ocak 2015 günü vapur kontür düşme yok(eskisi gibi ) otobüste kontüre devam

metro ve metrobüste kısıtlama görmedim bu sabah! İlgilenen, şikayet eden herkese teşekkürler... Birlik olmak, hakka sahip çıkmak, duyarlı olmak güzel...

ben hepsinde kullandım hepsinde geçiyor allah belalarını versin

kartal - kadıköy metrosu kontür yok diğerlerinde köntüre devam

arkadaşlar cihazların hepsine online olarak güncelleme gönderilemiyor, bir süre sonra hepsi limitsize dönecek, siz bana güvenin :D şaka yapmıyorum. Metro ve sabit okuyucular doğrudan sisteme bağlı. Otobüs ve hareketli okuyucular sonradan güncelleniyor, sorun bundan kaynaklı. Sabit turnikelerin kendilerinde Data hattı var çünkü, onlar online güncelleniyor. Bknz: Kartal - Kadıköy metrosu.

Üst Alt