T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA
Başvurunuz:
SN: CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN__IN BAŞKABAKAN OLDUĞU DÖNEMDE AÇIKLADIĞINA GÖRE “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ DEMİRYOLLARININ, DENİZ YOLLARININ ŞEHİR İÇİ VE DIŞI HATLARINDA , BELEDİYELERİN ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA HATLARINDA TÜRKİYE GENELİNDE ÜCRETSİZ SEYAHAT EDEBİLECEK____ DİYE BİR AÇIKLAMASI VARDI.BU AÇIKLAMAYA GÖRE ULAŞIMDA SÜRE VE SAYI KISITLAMASI YOKTU.BU SAYEDE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZ EV ORTAMINDAN KURTULMUŞ BİR NEBZEDE OLSUN RAHAT ETMİŞLERDİ AMA İSTANBUL DA SANIRIM 1 OCAK 2015 DEN İTİBAREN ENGELLİLERE AYLIK 220 GÜNLÜK 10 ÜCRETSİZ KULLANIM HAKKI UYGULAMASINA GEÇİLMİŞ.ORTOPEDİK,KALP,ASTIM,TEKERLEKLİ SANDALYE,KAS HASTALIKLARI,ZİHİNSEL HASTALIKLAR VS DİĞER ENGELLİ HASTALAR İÇİN BAZEN ULAŞIMDA 1 DURAK BİLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İÇERİSİNDE DAHA ÖNCE SÜRE VE SAYI KISITLAMASI OLMAYAN ULAŞIM HAKKIMIZIN GERİ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM. SON OLARAK SN:CUMHURBAŞKANI__MIZIN BİR SÖZÜYLE BİTİRMEK İSTİYORUM “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ‘NE YAPALIM, KADER MAHKUMUYUZ’ İFADESİNİ SÖYLETME HAKKINA KİMSE SAHİP DEĞİLDİR. SEN NASIL, ‘KADER MAHKUMU’ DİYE ONU BİR KENARA İTERSİN” BU BİZİM BOYNUMUZU BORCU, SOSYAL DEVLET OLMAMIMIZIN GEREĞİDİR” UNUTMAYALIM HERKES ENGELLİ ADAYI. TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA
Sayın..................... ;
İlgi : 13.01.2015 08:30:23 Tarih ve 1-586206603 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:
''Kurumumuza yapmış olduğunuz ücretsiz kartların sınırlandırılmasına ilişkin başvurunuz incelenmiştir. 2013/1-12 sayılı UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) almış olduğu karar gereğince Engelli, Refakatçi, TUİK, PTT, ücretsiz kartları günlük 10 aylık ise 220 geçiş ile sınırlandırılmıştır. Ücretsiz kart kullanımları tek tek analiz edilerek mevcut kullanım hakları belirlenmiştir. Bu doğrultuda iptal talebiniz olumsuz olarak değerlendirilmiştir.''
İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALO 153 BEYAZMASA
------------------------------------------------------
Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.
http://application2.ibb.gov.tr/bmanket2?b_numara=1-586206603
İyi günler dileriz.
OMER DENIZHAN
İbb böyle bir cevap göndermiş,ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum