Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçlar etki etmiyor. Hastaneye de yattım..?

Golge123

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
11
Arkadaşlar kullandığım psikiyatri ilaçları etki etmiyor.Hacettepe Hastanesi'nde 2 ay yatarak tedavi oldum.8kere ekt yaptılar.Durumumda hiçbir şekilde değişiklik yok.Evliyim 3 yaşında çocuğum var.Ne yapacağım bilmiyorum.

Tanınız nedir? Bahsettiğiniz yatış ne zaman oldu? Hangi belirtiler var şu an?

Kendimden bahsetmem gerekirse sanrıların ortadan kaybolması çok uzun zaman aldı. Ne zamandır bu durum sürüyor sizde mesela?

Gecmis olsun umarim bir gun iyilesirsiniz valla bende cok fenayim sosyal anksiuete yuzunden hayatim evde gecti ne isim var ne arkadasim

Ne tür sorunlar yaşıyorsunuz?Tedaviyi bilen bir kaç doktor var.Onun dışında bilene burada denk gelmezsiniz.Hasta olarak problem geçene kadar doz arttırımı oluyor olmazsa kişiye iyi gelen ilacı bulana kadar deniyorlar.
İyi hissetmek diye bir kitap var.6 ay oradaki alıştırmaları yaparsanız depresyona iyi geliyor.Etkisi kanıtlanmamış görüşünüze göre Allah de ötesini bırak gibi kitaplar var.

@Golge123, eşini şizofreni birisiyle evlenmeyi nasıl kabul etti genelde çoğu kişi önyargılı ben de evlenmek istiyorum am kız arkadaşım olursa kabul etmez

İlaçlar etki etmeyen bir ini tanıdım bakırkôyde ve elazığda yatmışlığı çok olmuştu . Bazen iki antipsikoz veriyorlar hastaya psikoz belirtilerini düzenlemek için . Sana iki antipsikoz verdiler mi? @Golge123
Eğer yan etki hissetmiyorsan heryer insana hoş geliyor. Sendede böyle yanetksisiz lik varsa iyi yayman falan koymaz . Hezeyanlar çalış . Hezeyan nedir kaça ayrılır en çok raslanılan nedir birkaçını söyliyim ;
Büyüklük hezeyanı; kişi kendini peygamber ,devlet adamı, kral veya üatün biri olarak görür böyle bişey olduğunda reddet de. Bende üstünlük yok . Bunu yaparsan sana ilaca ek olarak yardım etmiş olur ama ilaç yoksa gaypten ses dopaminden beslendiği için. Bir duygu verdimi sen inanırsın
Kötülük görme hezeyanı:
Bu hezeyanda zehirleneceğini veya komplo kurulduğunu veya örneğin polisin MİT'in peşinde olduğunu der ses onuda reddet öyle bişey olmadığını söyle.
Gerçi ben hastayım ne kadar yardım edebildim bilemem bir uzman değilim varsa çevrende psikolog psikiyatri onlara danış yine .

Üstü kapalı konu açıyorsun tam olarak hastalıkla ilgili ne yaşıyorsun.

@Golge123, üstüme geliyor dediğin insanlardan korkuyor musun o yüzden mi tepki veremiyorsun ?Kim ki onlar ?

Bencede kimki onlar ama bi tepki sinir denilen bişey yok

@Golge123, ya şimdi şöyle bir durum tepki sinir yoksa sende şimdi de takmazsın yani sinir olmazsın o anda sinir oluyorsun da tepki mi vermiyorsun yoksa o anda yapılan davranışa hiç sinir olmadığın halde sonradan mı kafanda kurup sinirleniyorsun sonra mı aklına geliyor?

@Golge123, şimdi tepki verememe bendede iki şekilde olur du. 1 invega yan etkisi motivasyonu düşürür sinirine dokunan birine cevap tepki vermezdim. 2 . Hezeyanlar yani sesler komplo teorileri yle kafamı doldurur zaten hep şunu der cevap verme tepki verme karşındaki onu istiyor tekpki vermeni istiyor seni dövecek ölüme sürükleyecek gibisinden bir komplo teorisinden dolayıda tepki veremediğim oluyordu. İkisi ise şükür atlattım . Bu ikisi hastanın başbekasıdır nefes aldırmaz alev gibide yakar adamı kaygı lı hissetmeye sebep olur . Neler çektim neler anlatsam film olur herhalde başlık psikoz olur neler neler...

Selam,

Antipsikotikler yetersiz kalabiliyor, doğrudur ama yine de yapılabilecekler var.

ilkin insan ilerde daha iyi günleri olabileceğini kabul etmeli, bunun için çabalamalı/umut etmelidir.
İnsan gün içinde kendini yormalı ki akşam uyuyacağı uykuyu hak etmelidir.
(Birşeyler okumaya ve izlemeye de zaman ayrılmalıdır bence; bu da ruhun hak ettiği bir ihtiyaçtır.)
Beslenmede işlenmiş gıda çok az olmalı, fabrikasyon/çöp şeyler yenmemelidir.
(Ben gluten ve şeker içeren şeyler yemiyorum elimden geldiğince; ve 4 litre civarı su içiyorum.)
Vitamin Mineral değerlerine baktırılmalı; b ve d vitaminleri gerekirse desteklenmelidir.
(Ben tüm değerlerimi referans aralıklarında tutuyorum ve buna rağmen d vitamini, magnezyum, omega ve q10 kullanmaya devam ediyorum.)
Zararlı tüm alışkanlıklar bırakılmalıdır. (Kumar, alkol, sigara vb.)
Ve tabii ki psikiyatrik ilaçlar düzenli olarak kullanılmaya devam edilmeli ve gerekli kontrollere de gidilmelidir.

15 yıldır evimde internet bağlı, burada yazdıklarımı boş zamanlarımda oradan öğrendim.
Ama işte yukarda yazdıklarımın tümünü insan kendi öğrenip/kavrarsa işe yarar bence,
benim söylememle size bir iyilik hâli gelmeyecektir, ama ben yine de yazmış olmak için yazdım.

''Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.''
Kuran-ı Kerim, İsra Suresi 13. Ayet.

Geçmiş olsun.

@Golge123, insanlara tepki verememe konusuna gelince tepkini göster sinirini, öfkeni içine atma ya da kafaya takma hasta olursun .

@Golge123, tamam hastasında ben de hastayım zaten stabilsin şu an ilerleme hastanelik olma durumlarından söz ediyorum .

65 gün mü yattın ? Geçmiş olsun ne şikayetin vardı ki ? Şimdi nasılsın iyi geldi mi ?Hastane beni daha çok bozuyor .😜

Herkesi getirtme üstüne tepki göster engel ol .:confused:

Son düzenleme:
Yanlış anlama ama sırf birileri üstüne geliyor ve buna engel olamadığından ya da karşılık veremediğinden hastanelik oluyorsan enayilik !

Üst Alt